Джин 17.03.2022 16:48 пишет: Им можно как то простому юзеру пользоваться? И как технически если да?
в Україні не можна купити, бо немає підтримки/продажу. Але взагалі це супутникова тарілка з модемом, тому ніяких складнощів з використанням для звичайного юзера не буде. Потрібно просто налаштувати прийом сигналу та підключити модем з обліковим записом.
Потрібно купити комплект для підключення. І писали, що для приватних осіб - поки, продажу не буде (можливо, пізніше щось зміниться). Лише для військових, державних потреб і т.п.
VovkZ 17.03.2022 18:09 пишет: Потрібно купити комплект для підключення. І писали, що для приватних осіб - поки, продажу не буде (можливо, пізніше щось зміниться). Лише для військових, державних потреб і т.п.
Минцифры считает иначе
Starlink Ілона Маска став найбільш завантажуваним застосунком в Україні.
Starlink — додаток, який дозволяє користувачам смартфонів отримати доступ до супутникового інтернету від Space-X.
Застосунок було завантажено 21 000 разів у неділю, 13 березня, у всьому світі в обох магазинах App Store та Google Play. Це найбільша кількість завантажень у світі за один день. Причому більшість відбувалися з України.
Також додаток завантажили в Україні майже 100 000 разів, за останні два тижні кількість інсталяцій у світі зросла більш ніж утричі.
Станції супутникового інтернету Starlink вже працюють в Україні, щоб підтримати належне функціонування критичної інфраструктури та послуги у сфері охорони здоров’я, фінансів та енергетики.
Starlink розроблений, щоб надавати широкосмуговий доступ до інтернету в місцях, де доступ був ненадійним або повністю відсутнім. У будь-якій точці планети. А застосунок потрібний, щоб встановити зв’язок із супутником і щоб запрацював інтернет.
В ответ на: Потрібно купити комплект для підключення. І писали, що для приватних осіб - поки, продажу не буде (можливо, пізніше щось зміниться). Лише для військових, державних потреб і т.п.
Тим не менше - замовлення працює на українські адреси с оплатою українськими картками. Щоправда, ще приватним особам зі знайомих, які замовляли, ще не доїхало. Знову ж таки, регіонлоку там, наскільки я пам'ятаю, немає, тоже і проблеми "передати" з Європи/США - також.
Cool Wind 18.03.2022 10:44 пишет: Скажите на машину поставить можно? Укрзализниця же для поездов вроде покупает... Ну хотя бы не в дороге пользоваться, а на остановках?
Можно. Новые партии нам высылали уже с адаптерами от прикуривателя. Но в дороге не воспользуешься - тарелка должны быть вне салона, очевидно.
Після перемоги замовлю собі. Знайомі вже користувалися, кажуть шайтан-штука, літає все. Все одно, думаю, ціни в нас на послуги будуть підтягуватися до європейських.
kou haku 18.03.2022 13:02 пишет: Після перемоги замовлю собі. Знайомі вже користувалися, кажуть шайтан-штука, літає все. Все одно, думаю, ціни в нас на послуги будуть підтягуватися до європейських. [/цитата а пінгі які, знайомі не дивилися?
VovkZ 17.03.2022 18:09 пишет: Потрібно купити комплект для підключення. І писали, що для приватних осіб - поки, продажу не буде (можливо, пізніше щось зміниться). Лише для військових, державних потреб і т.п.
Куда обращаться, кто пробовал? А то Датагруповский спутник хакнули, двадцатый день инета нет на достаточно важных объектах.
kou haku 18.03.2022 13:02 пишет: Після перемоги замовлю собі. Знайомі вже користувалися, кажуть шайтан-штука, літає все. Все одно, думаю, ціни в нас на послуги будуть підтягуватися до європейських. [/цитата а пінгі які, знайомі не дивилися?
великі насправді пінги, це головна проблема. у знайомих тут є, користуються бо живуть на острові. для айті-роботи більш-менш нормально, онлайн відко часто підлагує. не знаю чи залежить від регіону
Сенкс, но надеюсь восстановят связь. А так даже Триколор был доступен в восточных областях, но мы даже до 14 года такой вариант не рассматривали ибо зашквар.
Сам спробував. Шайтан-машина! Швидко, літає. Пох, після перемоги, та як з'явиться можливість для України - куплю собі. Ну і це, продам [*****] Фінік - куплю Теслу. Треба підтримувати бізнес людей та країн, які нам допомогали.