Вітаю! Є такі вводні - родина на двох авто у зв'язку з обставинами планує виїхати за кордон в Європу а звідти полетіти в Канаду і там залишитись. Наразі перебуває в закарпатті. Питання - як і коли продати авто?
1 варіант - зробити генеральні доручення комусь, хто лишається в Україні, залишити автівки десь в гаражі на закарпатті виїхати закордон на автобусі та чекати вже в Кадані сприятливих умов для продажу (той на кого доручення продає та передає гроші). Мінусі - коли це відбудеться і за яку ціну продати - велике питання так само як і безпека авто. 2 варіант - виїхати в Європу на автівках, лишити їх в Європі, полетіти до Канади а потім за сприятливих умов чи повернутися і вїхати в Україну і продати чи попросити це зробити того, на кого виписане доручення. Мінусі ті самі шо і в першому пункті окрім того, шо автівки будуть у більшій безпеці. 3 варіант - виїхати в Європу на автівках і відразу продати їх там. З точки зору логістики це найцікавіший варіант, але не розумію як це провернути з точки зору законодавства і чи взагалі вигідно це (разтоможка, податки, тощо).
nuzzle 18.03.2022 19:02 пишет: Вітаю! Є такі вводні - родина на двох авто у зв'язку з обставинами планує виїхати за кордон в Європу а звідти полетіти в Канаду і там залишитись. Наразі перебуває в закарпатті. Питання - як і коли продати авто?
1 варіант - зробити генеральні доручення комусь, хто лишається в Україні, залишити автівки десь в гаражі на закарпатті виїхати закордон на автобусі та чекати вже в Кадані сприятливих умов для продажу (той на кого доручення продає та передає гроші). Мінусі - коли це відбудеться і за яку ціну продати - велике питання так само як і безпека авто. 2 варіант - виїхати в Європу на автівках, лишити їх в Європі, полетіти до Канади а потім за сприятливих умов чи повернутися і вїхати в Україну і продати чи попросити це зробити того, на кого виписане доручення. Мінусі ті самі шо і в першому пункті окрім того, шо автівки будуть у більшій безпеці. 3 варіант - виїхати в Європу на автівках і відразу продати їх там. З точки зору логістики це найцікавіший варіант, але не розумію як це провернути з точки зору законодавства і чи взагалі вигідно це (разтоможка, податки, тощо).
Хто шо думає?
3 вариант сразу минус. Нерастаможенную и не снятую с учета машину там не продашь.
4 вариант. Отдать под залог. Правда, не думаю что сейчас кто-то этим занимается, но даже если дадут треть цены это все равно больше, чем дадут в Польше.
Може все ж таки є сенс зачекати кінця війни? Не знаю хто зараз буде купувати авто. Хоча можливо люди на західний Україні думають не так, як ті хто жив в Київській області… питання риторичне.
Навіть під час війни у будь-якого товара є ціна. Але я не знаю, чи вас ця ціна задовільнить.
ps Ціна розмитнення українського авто вартістю у 10,000 USD у Польщі орієнтовно становить 3250 євро + 400 євро акциз (якщо мотор потужністю менше ніж 2000 см3)
nuzzle 18.03.2022 20:48 пишет: Може все ж таки є сенс зачекати кінця війни? Не знаю хто зараз буде купувати авто. Хоча можливо люди на західний Україні думають не так, як ті хто жив в Київській області… питання риторичне.
Ну дивлячись що за авто, і за які гроші. Ну і для яких цілей.
2 варіант - виїхати в Європу на автівках, лишити їх в Європі, полетіти до Канади а потім за сприятливих умов чи повернутися і вїхати в Україну і продати чи попросити це зробити того, на кого виписане доручення. Мінусі ті самі шо і в першому пункті окрім того, шо автівки будуть у більшій безпеці.
Я бы выбрал этот вариант.
В первом, почти то же самое, что ехать без машины вообще. Уверен, что веже будет достаточно, их нужно как то везти и самим добираться. В третьем большие финансовые потери, цены на рынке Польши ниже чем у нас на много, а тебе еще нужно заплатить за растаможку.
Главное найти бесплатное, или не дорогое место хранения авто. Из плюсов. Максимально близко можно приехать к аэропорту, либо даже семью с вещами привезти туда, а затем отогнать машину и вернуться самому. Сохранность авто немного, но выше. Если не перегнил ни кто назад до момента, когда нужно будет вернуться самому, даже на время. У тебя машина в Польше, на которой приедешь в Украину.
Нюансы: Не забудь за страховку. Хотя если просто доехать до аэропорта, то можно не делать, Польша разрешает сутки без страховки сейчас, насколько я знаю. Доверенность на продажу. Ключи документы, либо оставить в Польше, либо потом пересылать.
jurikua 19.03.2022 08:53 пишет: А что мешает продать сейчас чуть дешевле
я так и не понял почему ТС так не делает, а изобретает мега схемы
Ну по сути, сложно представить, что это должна быть за машина, чтобы такие схемы реализовывать. Если они больше не понадобятся, то смысл ждать. Спросил скоко дадут, отдал по генералке, так как пока СЦ, насколько я знаю продажей не занимаются. Только права, и восстановление техпаспорта.
jurikua 19.03.2022 08:53 пишет: А что мешает продать сейчас чуть дешевле
Ну по сути, сложно представить, что это должна быть за машина, чтобы такие схемы реализовывать. Если они больше не понадобятся, то смысл ждать. Спросил скоко дадут, отдал по генералке, так как пока СЦ, насколько я знаю продажей не занимаются. Только права, и восстановление техпаспорта.
По СЦ надо проверять, была информация о возможности продажи. Но не уверен, что для всех авто.
По СЦ надо проверять, была информация о возможности продажи. Но не уверен, что для всех авто.
СЦ регистрирует только новые авто из автосалонов и импорт из за бугра.