Основное отличие от Украины это то что при попадании денег в руки они не становятся автоматически деньгами арендатора Вопросы которые сразу возникнут это - откуда деньги если нет работы? Если привез с собой, то есть ли таможенная декларация? - если человек не работает, за что он будет жить? Не съедет ли жилец через месяц? - если работает удаленно, платит ли жилец налоги? (Подобные вопросы также будет задавать налоговая после 180 дней перебывания) Это все выглядит подозрительно, но самое главное - это не дает арендатору вообще никаких бонусов, особенно когда за дверью очередь соискателей с работой и кристально чистой историей
Планую після свят шукати щастя десь на Баварщині, поки не маю чіткого поняття де Чи є якась покрокова інструкція для "чайника" що немає нікого на новому місці і розуміється англійською більш-менш і не знає німецької? Тобто приїхав, пішов туди, зробив те і те?
Sofi 21.12.2022 18:21 пишет: Планую після свят шукати щастя десь на Баварщині, поки не маю чіткого поняття де Чи є якась покрокова інструкція для "чайника" що немає нікого на новому місці і розуміється англійською більш-менш і не знає німецької? Тобто приїхав, пішов туди, зробив те і те?
Ну от що пише Гугл. Сорі що російською.
В ответ на: По данным Немецко-украинской благотворительной ассоциации Ukrainian Future, украинцев еще принимают в шести федеральных землях Германии. Украинцев селят в лагерях в таких землях:
Тюрингия (Thüringen); Шлезвиг-Гольштейн (Schleswig-Holstein); Северный Рейн-Вестфалия (Nordrhein-Westfalen); Баден-Вюртенберг (Baden-Württemberg); Нижняя Саксония (Niedersachsen); Гессен (Hessen). Отмечается, что другие земли не принимают кроме редких исключений.
В гуглі взагалі багато інформації. Але вона трошки різниться залежно від землі.
Sofi 21.12.2022 18:21 пишет: Планую після свят шукати щастя десь на Баварщині, поки не маю чіткого поняття де Чи є якась покрокова інструкція для "чайника" що немає нікого на новому місці і розуміється англійською більш-менш і не знає німецької? Тобто приїхав, пішов туди, зробив те і те?
На сегодня нет официального списка земель которые принимают\не принимают украинцев. Вы можете ехать в любой регион Германии, а там уже как повезет. Знаю случаи, когда из "принимающей" Тюрингии отправляли в "не принимающую" Баварию. И это было совсем недавно. Бавария сейчас принимает. Но будьте готовы к стрёмным условиям проживания. С большой вероятностью это будет либо лагерь в маленьком городке, либо отель в маленьком городеселе, либо на подселение к немцам опять же в селе. Есть совсем стрёмные села без магазинов и плохим общ.транспортом. С социальным жильем сейчас туго. Немцы всё не охотнее сдают жильё украинцам. Причины описаны выше. Немцы хотят долгосрочную аренду, минимум на год. В их понимании - это не про украинцев. При этом, орендатор сильно защищён законами. Конечно, оказаться после Киева в каком-нибудь селе, это депресняк ещё тот. Но если решили, нужно пробовать. Возможно вам повезет и вы закрепитесь в условном Мюнхене или Нюрнберге
Elf 22.12.2022 10:08 пишет: вы закрепитесь в условном Мюнхене или Нюрнберге
Чи є десь біля цих великих міст міста-супутники типу Бучі чи Вишневого де можна придбати невеличку хатинку у якусь розстрочку наприклад? Як що так, то треба спершу придбати, чи спершу треба у бараках біженців жити якийсь час ?
Чи є десь біля цих великих міст міста-супутники типу Бучі чи Вишневого де можна придбати невеличку хатинку у якусь розстрочку наприклад? Як що так, то треба спершу придбати, чи спершу треба у бараках біженців жити якийсь час ?
Для росрочки треба мати хорошу роботу. Щоб підтвердити можливість виплачувати кредит. Здається мінімум 6 міс. А ти гуглила вартість будиночків?
Для росрочки треба мати хорошу роботу. Щоб підтвердити можливість виплачувати кредит. Здається мінімум 6 міс. А ти гуглила вартість будиночків?
А я слышала, что купить домик может только гражданин Германии и да, с кредитной историей.
А я слышала, что купить домик может только гражданин Германии и да, с кредитной историей.
Ну мені здається що право на проживання і роботу теж дає такі права. Але звісно не цікавилася цим питанням. Пачки налу в мене нема.
Мабуть ще ні, але ж раніше вважалося що "там" дешевше ніж у Києві ))
Аааа. Ну тоді звичайно зрозуміло. До речі згадала. Маю знайомих, що без німецького громадянства купили житло. Але як всі нормальні люди - еміграція, робота, інтеграція.
та масса арабів, турків та албанців що мають недвижку у німечині
легалізовували свою чорну готівку тоді, коли засоби та методи фін.контролю були на рівні кам"яного віку, і які-небудь австрійські чи швейцарські банки радо зустрічали нових поважних клієнтів із валізами кешу. З тих пір вони перебувають у постійному змаганні із фіскальними органами та законом вцілому (на найничжому рівні: я бачу на власні очі - хто платить готівкою в супермаркетах - це або місцеві вікової категорії 80+, або представники інших етносів). Можна, звісно, звернутись до них за порадою - як легалізувати чорну готівку, але ризики будуть відповідними.
легалізовували свою чорну готівку тоді, коли засоби та методи фін.контролю були на рівні кам"яного віку, і які-небудь австрійські чи швейцарські банки радо зустрічали нових поважних клієнтів із валізами кешу. З тих пір вони перебувають у постійному змаганні із фіскальними органами та законом вцілому (на найничжому рівні: я бачу на власні очі - хто платить готівкою в супермаркетах - це або місцеві вікової категорії 80+, або представники інших етносів). Можна, звісно, звернутись до них за порадою - як легалізувати чорну готівку, але ризики будуть відповідними.
Німці в основному сплачують готівкою в супермаркетах. До речі один німець мені навіть лекцію прочитав під час повернення коштів за товар, що треба мінімізувати використання рахунків, бо старший брат слідкує постійно, і це геть не його справа куди ти витрачаєш кошти. Тому використовуй тільки нал де тільки можливо отак
Німці в основному сплачують готівкою в супермаркетах. До речі один німець мені навіть лекцію прочитав під час повернення коштів за товар, що треба мінімізувати використання рахунків, бо старший брат слідкує постійно, і це геть не його справа куди ти витрачаєш кошти. Тому використовуй тільки нал де тільки можливо отак
може і так, але ж ти маєш трек зняття з рахунку. коли цього нема то можуть бути приблеми із сплатою за щось дорожчого за 100 баксів/євро
може і так, але ж ти маєш трек зняття з рахунку. коли цього нема то можуть бути приблеми із сплатою за щось дорожчого за 100 баксів/євро
Та нормально більш менш. Я люблю більш платити телефоном через яблопей, бо на монобанківській картці така життєстверджуюча картинка з палаючою москвою, що йде на дно. Завжди приємно глянути під час оплати. Ще прикольніше сплачувати на мікс маркеті, там на касах вата засідає гг
як ви там живете?
офіційно всі гроші отримуються на рахунок, знімати щось потрібно дуже рідко. зі смішного: я 5 років тому привіз в Канаду готівкою 5к американських баксів, просто на всякий щоб була саме готівка, все інше переводив з рахунків на рахунок. ось я їх досі витрачаю, коли в Штати катаюсь, за 5 років нарешті ось до останнього косаря дійшов бо майже ніде тут не потрібна готівка
В Німеччині будь хто може купити і будь яку нерухомість. Але нерухомість не дає право на проживання.