А яка потреба в країні під час військового стану, коли в Бучі-Ірпені й прилеглих загинуло 1200+ людей, тягти 40 преміумів, 2+ млн грн? Щоби що?
А щоби що тягли премiум автiвки в мирний час (хоча, вiн вже кiлька рокiв не мирний) Напевно, щоби бiзнес? Чи робити бiзнес у воюючий країні нема потреби? Платити заробiтню платню, податки, пiдтримувати фонди вiйськовi. Якщо ж нi, то треба закрити експортно-iмпортнi операцiї до перемоги й кiнець. Бо на шо зараз продавати за кордон прокат чи олiю? Я знаю один невеликий бiзнес, який перерахував на користь ВСУ бiльше 8 млн грн починаючи з лютого. Можна то вважати за одне з "щоби що"?
х.з. як преміум автівки допомагають робити бізнес але у нас на місцях,перші хто кинувся міняти автівки на преміум бо "шара" це місцеві чинуши,типу начальники дпі пфу і т.д. а не прості жителі котрі тікають від війни
вважаю було великою помилкою ці маневри з відміною зборів. не під час війни. я збирався міняти авто на початку березня. але не у такий час цим займатись. людям треба думати як врятувати себе/сім'ю/країну, а не про новий автомобіль. а якщо комусь критично необхідно, то добре що можна заощадити. це лише моя думка.
А яка потреба в країні під час військового стану, коли в Бучі-Ірпені й прилеглих загинуло 1200+ людей, тягти 40 преміумів, 2+ млн грн? Щоби що?
А щоби що тягли премiум автiвки в мирний час (хоча, вiн вже кiлька рокiв не мирний) Напевно, щоби бiзнес? Чи робити бiзнес у воюючий країні нема потреби? Платити заробiтню платню, податки, пiдтримувати фонди вiйськовi. Якщо ж нi, то треба закрити експортно-iмпортнi операцiї до перемоги й кiнець. Бо на шо зараз продавати за кордон прокат чи олiю? Я знаю один невеликий бiзнес, який перерахував на користь ВСУ бiльше 8 млн грн починаючи з лютого. Можна то вважати за одне з "щоби що"?
Вот из выделенного что платит "бизнесмен"-перекуп?
І тому треба запровадити мита для 17.000 авто вартістю до 3000$?
Запровадження прогресивного збору, імхо, саме гарне рішення.
До 10 килобаксів нульова, далі по зростаючій, від перевіщення понад 10к. З преміумів максималка - той хто в цей час купляє авто за 2+ ляма купить його і за 3+ ляма
Це та ж казочка зі збірника казок де "бляхєри - рушії економіки"(с), перекуп платить податків нуль цілих хрін десятих
P.S. Цікаво з тих 17 тисяч автівок скільки людей купили авто з тих у кого знищене житло/авто які дивом врятувалися і зразу ж вирішили купити собі авто - 0.01% чи цілих 0.1%
Для когось відкриття, що існує прогресивний ПДВ? Наприклад у залежності від групи товарів? Чи прогресивний від групи адмініструється, а прогресивний у залежності від бази опадаткування ні?
в нас і так був прогресивний акциз, тільки в залежності від двигуна та віку, а не від бази опадаткування. Як, і умовно, мито - вже було розділення на групи, але з однаковою ставкою Жгі далі
Mangust 05.05.2022 14:45 пишет: Власний можемо запровадити.
Власний досвід підказує, що купа моїх співвітчизників є відвертими жлобами, заздрісниками та поціновувачами "халяви". Найперше питання, яке цікавить люд - це "взятЬ і подЄліть".
Можна ржатЬ скільки завгодно з того, як роздавали безкоштовне олів'є у Севастополі, але й "гречані набори" у нас брали дуже охоче (ще до періоду короновірусної істерії).
Можно чуть отойти от дискуссии: а что с ценами? Я так понимаю, что перекупы завозят с нулевой ставкой, а цены держат старые?! Это увеличенный навар за счет невозможности другими возить, или как?!
Парад 05.05.2022 16:43 пишет: Можно чуть отойти от дискуссии: а что с ценами? Я так понимаю, что перекупы завозят с нулевой ставкой, а цены держат старые?! Это увеличенный навар за счет невозможности другими возить, или как?!
Ніт. Бонус тих, хто викуповує та доставляє, той же, що і раніше. Але взлетіли "хотєлкі" наших хітро перевізників, які користуючись відсутністю портів підняли ціни на перевоз з європейських. Це щодо з заокіяну. Про Європу не скажу.
Парад 05.05.2022 16:43 пишет: Можно чуть отойти от дискуссии: а что с ценами? Я так понимаю, что перекупы завозят с нулевой ставкой, а цены держат старые?! Это увеличенный навар за счет невозможности другими возить, или как?!
Кількість ввезених авто невелика. Обмежується на митницях штучно. Тому вплив на ринки не великий. До того ще й ціни в Европі дуже зросли за останній місяць. Значно ускладнилося та здорожчало постачання авто морем (Корея, США)