autoua
Autoua.netФорумКурилка

Возвращаться в Киев? (367/384)

Достоевский *
58 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: Возвращаться в Киев? [Re: Juliet Capulet]
      12 августа 2023 в 06:28 Гілками

В ответ на:

Может, просто не обострять пока? Ну не хочет голосом, может, устала на работе. Это вообще ничего не означает.
Хочется поддержать тебя

Это все уже означает )

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: Возвращаться в Киев? [Re: kym]
      12 августа 2023 в 06:53 Гілками

kym 11.08.2023 22:26 пишет:

как вы там общаетесь с теми, кто уехал и за них тут делаете выводы?
ну уехали и уехали - хрен с ними...
у меня вот братец с семьей в германию здрыснул и возварщаться не собирается
а я с новой зеландии вернулся год назад как с матерью плохо стало и она стала лежачей в прошлом году....
щас уже пол-года выворачиваюсь и реабилитологов наниамю чтоб попытаься вернуть ее на ноги и дать возможность ходить
пока добились вставания и передвигаться на ходунках
а пролежала полностью лежачей год...

за это время здесь на нервах и стресах инсульт поймал....тоже в копеечку вылетело на восстановление хоть какое, чтоб самому не слечь в овощи...
сегодня спецом приехал в больничку и заставлял (смотрел возможность) чтоб ступеньку взяла - порожек в дверях 5 см....
лучше не спрашивайте, одни слезы и матюки...
но ведь добился что хоть на ходунках уже ходит...по ровному
и при этом я без запрета выезда, уже 64 года - легко и без вопросов..., но как мать бросить?...
а с ее ограниченным передвижением вывозить некуда и нет возможности...

вот так и живем - вроде как и в Киеве, но.....
вернулся тревоги и ракеты слушать по ночам
а сейчас и днем....

я так понимаю твой брат соратник местных камрадов, которые считают, что дети не должны помогать родителям. морально-этические нормы разные. между прочим, в семейном кодексе записано, что обязаны. заставь брата выплачивать алименты матери.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: Возвращаться в Киев? [Re: Aniachka]
      12 августа 2023 в 07:05 Гілками

Aniachka 11.08.2023 18:20 пишет:

Roksimama 11.08.2023 18:09 пишет:

Ото начитаються в інторнетах як кучеряво живеться закордоном, «а особливо в Німеччині», а потім дивуються що не все так красиво і «товсто» як в свої руки візьмеш ))

У мене досвід особистого спілкування
І вибірка досить велика, якщо подивишся моє повідомлення вище.

вы очень очень заблуждаетесь, как на счет выехавших и желающих остаться насовсем в ЕС, так и на счет имеющейся выборки по Германии. Так же по поводу того, что кому-то нужны подачки от этой с специфической страны.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: Возвращаться в Киев? [Re: Juliet Capulet]
      12 августа 2023 в 08:36 Гілками

Juliet Capulet 11.08.2023 08:00 пишет:

hugo-smk 10.08.2023 18:11 пишет:

Ну якщо людина поїхала будувати нове життя - то повернеться лише в разі провалу.
Якщо людина дійсно тікала від небезпеки, то може і вернеться.

Ну, зрозуміло, що всі жінки, які виїхали з дітьми 24 лютого, або 1 березня, або 5 квітня, шукали нової долі! Хто на автомобілі, хто на евакуаційному потязі. А чи не поїхати мені з дітьми у Францію, кажуть, французи гарні коханці? А може в Італію, бо там смачна кухня? А може в Хорватію вийняти якийсь будиночок у моря?
Як же у людей наср...но в голові...

не в неї насрано в голові, а у всіх оточуючих

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Возвращаться в Киев? [Re: nosatiy]
      12 августа 2023 в 09:30 Гілками

Я долго почитывал, а теперь скажу прямо.
Я понимаю всех уехавших сразу т.к. было страшно за свою жизнь и за жизнь детей.
Я просто мегауважаю рискнувших вырваться из окупации. Не всем удалось. Мы тоже выезжали, офис вывозили, но мои в конце апреля, уже вернулись. Я чуть позже, т.к. доделывал дела по службе.
И ничего, да страшновато было, но не ужас-ужас.
Сегодня я еще понимаю тех кому пока некуда возвращаться. Или окупировано или полностью разрушено.
НО КИЕВ??? Извините. Все разговоры что в Киеве опасно, что мне тут нечего делать... Трындеж и приспособленчество. Вчера была атака ножиками. И что? В Киеве успешно сбит? А вот остальные три на "безопасной" западной нет, к сожалению.
Вероятность что вв вас попадут обломки меньше чем падение кирпича когда проходите мимо стройки.
Да в том-же условном польско-немецком мухосранске где вы прячетесь в месяц в ДТП гибнет больше наверное чем по всей Украине от обломков ракет.

В общем моё мнение - стоны и вои как мне плохо, но я не могу ввернуться потому что боюсь... Трындех и профанация. Вы уже обществу тут мало нужны. Верните паспорт ( он собственность державы) и оставайтесь там где вам "так плохо".

Ответы читать не буду и что-то коментировать дополнительно тоже.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Возвращаться в Киев? [Re: kkk_GAZ240]
      12 августа 2023 в 10:14 Гілками

kkk_GAZ240 12.08.2023 09:30 пишет:

Я долго почитывал, а теперь скажу прямо.
Я понимаю всех уехавших сразу т.к. было страшно за свою жизнь и за жизнь детей.
Я просто мегауважаю рискнувших вырваться из окупации. Не всем удалось. Мы тоже выезжали, офис вывозили, но мои в конце апреля, уже вернулись. Я чуть позже, т.к. доделывал дела по службе.
И ничего, да страшновато было, но не ужас-ужас.
Сегодня я еще понимаю тех кому пока некуда возвращаться. Или окупировано или полностью разрушено.
НО КИЕВ??? Извините. Все разговоры что в Киеве опасно, что мне тут нечего делать... Трындеж и приспособленчество. Вчера была атака ножиками. И что? В Киеве успешно сбит? А вот остальные три на "безопасной" западной нет, к сожалению.
Вероятность что вв вас попадут обломки меньше чем падение кирпича когда проходите мимо стройки.
Да в том-же условном польско-немецком мухосранске где вы прячетесь в месяц в ДТП гибнет больше наверное чем по всей Украине от обломков ракет.
В общем моё мнение - стоны и вои как мне плохо, но я не могу ввернуться потому что боюсь... Трындех и профанация. Вы уже обществу тут мало нужны. Верните паспорт ( он собственность державы) и оставайтесь там где вам "так плохо".

Поки політики, економісти і суспільство в цілому ламають голови над тим, які програми, заходи і державна підтримка допоможуть повернути людей, а головне дітей, з-за кордону, бо настає катастрофа, швондєри як завжди за своє - атнять і падєліть

Змінено Juliet Capulet (10:15 12/08/2023)

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

12 августа 2023 в 10:34 Гілками

ти можеш не читати і не коментувати, але я, наприклад, маю на увазі сім'ї з дітьми. І ось як пояснити дитині що оці бабахи і світло, як вдень, від бабахів небезпечні не більше, ніж проходити повз будмайданчик. Дорослі адаптуються і розуміють, а дитина 5 років? Пояснити їй що це не страшно? я не знаю як. Бігати кожного разу в метро, розтормошуючи і вдягаючи дітей, а скоро буде холодно і треба буде вдягатися довше.

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

Re: Возвращаться в Киев? [Re: nickka]
      12 августа 2023 в 12:53 Гілками

nickka 12.08.2023 10:34 пишет:

ти можеш не читати і не коментувати, але я, наприклад, маю на увазі сім'ї з дітьми. І ось як пояснити дитині що оці бабахи і світло, як вдень, від бабахів небезпечні не більше, ніж проходити повз будмайданчик. Дорослі адаптуються і розуміють, а дитина 5 років? Пояснити їй що це не страшно? я не знаю як. Бігати кожного разу в метро, розтормошуючи і вдягаючи дітей, а скоро буде холодно і треба буде вдягатися довше.

В такому випадку -Верните паспорт ( он собственность державы) и оставайтесь там где вам "так плохо".

подсевший на форум *
46 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 22.06.2010

Re: Возвращаться в Киев? [Re: WOLF_S]
      12 августа 2023 в 13:07 Гілками

WOLF_S 11.08.2023 19:23 пишет:

А вот так и живу,можно сказать я один из представителей вот такой семьи.
Если по факту,то семьи как таковой уже нету.
Всё.
Закончилась.
По началу звонила каждый день,я звонил,но чем дальше в лес,но ты понял.
Сейчас так,щось напишет,звонить/разговаривать совсем не хочет,пиши и всё,нахрен звонишь.
Там уже и работа,и,да и вообще новая жизнь.
Дочка только и звонит,каждый день.
Вот такие дела.

Мда. Печально это все конечно. Сегодня где-то прочитал статистику, что за последний год уменьшилось кол-во браков и увеличилось кол-во разводов.
Держись, что ещё сказать

ЗЫ. А сколько лет вы в браке и сколько дочке лет?

Зы2. Считаю, что те семьи, которые не разделились за эти 1.5 года войны, и живут вместе, то брак ещё крепче будет. Столько вместе пережить это просто капец

CRX
Супер писатель! ***
Киев
С нами с 09.06.2005

Re: Возвращаться в Киев? [Re: Ant-ua]
      12 августа 2023 в 13:29 Гілками

Ant-ua 12.08.2023 13:07 пишет:

Зы2. Считаю, что те семьи, которые не разделились за эти 1.5 года войны, и живут вместе, то брак ещё крепче будет. Столько вместе пережить это просто капец

Нажаль, бачу приклади, що все навпаки. Труднощі нашого часу, навпаки, загострюють проблеми в сім'ях, які були раніше десь глибоко закопані.
І розлучень в сім'ях, що не виїхали, теж дуже багато.

старый писатель ***
48 лет, Киев
С нами с 09.04.2013

Re: Возвращаться в Киев? [Re: CRX]
      12 августа 2023 в 14:21 Гілками

По-різному буває. Я прожила 12 років у цивільному шлюбі, не маючи жодного бажання міняти цей стан, а минулого року навіть думала піти, якось накрило. Але почалася війна, провели пару страшних тижнів разом під Білогородкою, потім 4 місяці жила на Західній. Після повернення багато питань стали неважливими, відносини змінилися. Цього січня спонтанно одружилися. Не знаю, як далі, але переоцінка відбулася колосальна

подсевший на форум **
46 лет, Аликанте, Испания
С нами с 08.01.2006

12 августа 2023 в 14:24 Гілками

Верните паспорт ( он собственность державы) и оставайтесь там где вам "так плохо".

внезапно оказалось, что процедура выхода из украинского гражданства - не такая простая и быстрая.

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Возвращаться в Киев? [Re: ivlike]
      12 августа 2023 в 14:51 Гілками

ivlike 12.08.2023 14:24 пишет:

внезапно оказалось, что процедура выхода из украинского гражданства - не такая простая и быстрая.

а вона взагалі існує?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

12 августа 2023 в 15:07 Гілками

nosatiy 12.08.2023 06:53 пишет:

я так понимаю твой брат соратник местных камрадов, которые считают, что дети не должны помогать родителям. морально-этические нормы разные. между прочим, в семейном кодексе записано, что обязаны. заставь брата выплачивать алименты матери.

А ось тут "не все так однозначно".

Приклад - моя родина: жінка з дітьми та тещею виїхали, я - військовозобов'язаний. У березні-квітні 2022 склав план, домовився із друзями, щоб вивезли моїх старих до далеких родичів у Німеччину (я везу від квартири до будинку у Львівській області, пару днів перепочинку, далі їх везуть до наших далеких родичів у Німеччину прямо до квартири), дідусь хотів їхати, мати з бабою категорично відмовились.

Після того моя мати вирішила, що життя недостатньо веселе й приклала системних зусиль щоб потрапити до лікарні, де лікарі з нею виявили повну солідарність й додали ще, то ж 5 місяців вдома в мене була у лежачому стані, 2 місяці - на ходунках, але поки без можливості самостійно підвестися.

В результаті (досить очікуваному, якщо враховувати вік та стан здоров'я мої старих) моя жінка з дітьми за кордоном з досить туманними перспективами повернення, я зі старими тут без перспективи їхати до родини навіть по закінченню військового стану довше ніж на пару тижнів-місяць, за умови що мої друзі що в Україні, доглянуть цей час за моїми старими. Так, теоретично є варіант з доглядальницею, але от зовсім невпевнений що старі на це погодяться, дві доглядальниці треба ще знайти, та грузити когось з друзів, що залишились, контролем за ними. До речі - не так все просто із доглядальницями, коли мені було потрібно на 2 тижні так й не змогли знайти (бо за кордон більшістю виїхали)

А тепер питання - хто приймав рішення залишатися, та чому хтось інший має нести за це відповідальність? Й це не майнові питання.

Якщо брат у прикладі вище пропонував мати їхати з ним, але вона відмовилась, то чому він має за це відповідати? (питання, військовозобов'язаний він чи ні окреме та не стосується рішення, яке прийняла його мати).

Змінено DKTigra (15:14 12/08/2023)

подсевший на форум **
46 лет, Аликанте, Испания
С нами с 08.01.2006

Re: Возвращаться в Киев? [Re: nickka]
      12 августа 2023 в 15:46 Гілками

nickka 12.08.2023 14:51 пишет:

а вона взагалі існує?

да, вполне. но ооочень долго и максимально неудобно все. плюс президент нарушает все сроки и не подписывает финальное решение.

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

12 августа 2023 в 16:46 Гілками

ivlike 12.08.2023 15:46 пишет:

а вона взагалі існує?

да, вполне. но ооочень долго и максимально неудобно все. плюс президент нарушает все сроки и не подписывает финальное решение.

Моя вчителька поїхала 20 років тому. Продали все в Україні, одразу подавалися на пмж, на відмову від громадянства. Ось нарешті, 20 років потому, їм підписали дозвіл )
Просто треба трохи почекати )

V.I.P **
51 год (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

12 августа 2023 в 16:50 Гілками

nosatiy 12.08.2023 06:53 пишет:

Мій батько виріс в селі. Як часто тоді було, голод-холод та злидні. Ходив у кирзачах.

Я теж виріс у (великому) селі. Батько часто нагадував про свої кирзові чоботи і казав, що мене у них взує. Мовляв щоби я знав життя, далеко від землі не відривався та цінив те що є. Чоловік був роботящий, але у житті "з прівЄтом". Особливо це проявлялося у ставленні до власної родини.

Моя донька: народилася у (великому) селі. З боку батьків вона була оточена добротою, любов'ю, якимось достатком. Ні про які "кЄрзові чоботи" ніколи й думки не було у батька. Колись обговорювали тему про те, що люди не вічні, помирають. Висловив власне бажання, аби після моєї смерті "відгуляли, відсвяткували", спалили, розвіяли попіл десь над Дніпром і на тому край. Щоб не було у дітей потреби доглядати за могилками, їздити "на гробки", тощо. Бо на мою думку єдине що лишається по тобі після смерті - це спогади родичів, пам'ять. Якщо ти був лайном, то і спогади такими будуть. Чи навпаки.

І у дитинстві, і у дорослому віці вважав та вважаю, що насилля, примус (фізичний, психологічний тиск, маніпуляції) - це огидно та неприпустимо.
Діти виростають, мають жити власним життям. Так само, як і батьки мають пожити для себе, а не опікати дорослих дітей до 40-50 років (окрім хіба що випадків інвалідів дитинства).
Все інше піклування - це нормально, але за власною волею, без примусу та маніпуляцій.

А ота вся байка про "кружку води у старості" - то лише прояв власного нездорового егоїзму. Ну і не варто забувати, що може так статися, коли "пити якось і не хочеться".

Супер писатель! *
32 года за рулем, Киев
С нами с 21.09.2004

12 августа 2023 в 17:53 Гілками

а вона взагалі існує?

то есть по факту ее нет

СуперСтар *
17 лет за рулем, Киев
С нами с 25.12.2008

Re: Возвращаться в Киев? [Re: Ant-ua]
      12 августа 2023 в 19:46 Гілками

Ant-ua 12.08.2023 13:07 пишет:

WOLF_S 11.08.2023 19:23 пишет:

А вот так и живу,можно сказать я один из представителей вот такой семьи.
Если по факту,то семьи как таковой уже нету.
Всё.
Закончилась.
По началу звонила каждый день,я звонил,но чем дальше в лес,но ты понял.
Сейчас так,щось напишет,звонить/разговаривать совсем не хочет,пиши и всё,нахрен звонишь.
Там уже и работа,и,да и вообще новая жизнь.
Дочка только и звонит,каждый день.
Вот такие дела.

Мда. Печально это все конечно. Сегодня где-то прочитал статистику, что за последний год уменьшилось кол-во браков и увеличилось кол-во разводов.
Держись, что ещё сказать

ЗЫ. А сколько лет вы в браке и сколько дочке лет?

Да держусь,спасает работа,благо 6 дней в неделю есть на что переключиться.
В браке около 18 лет,дочке 16 сейчас.
Был тут камрад,в годовой бан улетел,он как раз живёт в той стране,писал о беженцах,не успел спросить у него,что там у них слышно о продлении статуса беженцев, будут продлевать/не будут и тд.
Дания,если что.

Змінено WOLF_S (20:02 12/08/2023)

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Возвращаться в Киев? [Re: Roksimama]
      12 августа 2023 в 21:15 Гілками

Roksimama 12.08.2023 16:46 пишет:

В ответ на:

...

а вона взагалі існує?

Моя вчителька поїхала 20 років тому. Продали все в Україні, одразу подавалися на пмж, на відмову від громадянства. Ось нарешті, 20 років потому, їм підписали дозвіл )
Просто треба трохи почекати )

По факту сейчас рейтинг украинского паспорта очень неплох и особой нужы менять его живя за границей ,если имеешь вид на жительство особого резона нет

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 27 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 473051

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія