Так, для загального розвитку.... Металеві балони, в дуже гарномк сьані, робочі, можна купити на ...пунктах прийому металобрухту, так так. Там такий "товар" стоїть в отдєльному куточку). Потрапляє він туди по різним причинам. До речі, газівники, з райгазу, там і таряться)))
А их сейчас заправляют или меняют?
Раньше меняли, было обидно, когда отдаешь свой красивый новый а получаешь обрашпаный. Правда, повереный.
Да и газом заправить насколько я помню в районе Киева была только одна заправка в сторону Борисполя Лукойловская. Это официальная, где заправляли баллоны.
баллона на 5 литров (по факту было заправлено 4 литра, больше заправщик на заправке отказался лить)
Это является нормой заправки газовых баллонов - 80% от объема. Чтобы при нагреве было куда расширяться газу.
Так, для загального розвитку.... Металеві балони, в дуже гарномк сьані, робочі, можна купити на ...пунктах прийому металобрухту, так так. Там такий "товар" стоїть в отдєльному куточку). Потрапляє він туди по різним причинам. До речі, газівники, з райгазу, там і таряться)))
А их сейчас заправляют или меняют?
Раньше меняли, было обидно, когда отдаешь свой красивый новый а получаешь обрашпаный. Правда, повереный.
Да и газом заправить насколько я помню в районе Киева была только одна заправка в сторону Борисполя Лукойловская. Это официальная, где заправляли баллоны.
в моем селе, где дача, народ отказался от такой услуги. вроде и по весу заправленный баллон норм, а вот газа там мало, конденсата дофига. стали возить заправлять на заправки.
Міняти немає сенсу, як вище написали. Заправляють на всіх "підзаборних" заправках, +10 грн заправнику. Шукайте балони на 28л, туди реально можна заправити 20л газу і його вистачить. До речі, я вмію заправляти з балона газ в автівку) для цього потрібно мати специфічний шланг і враховувати закони фізики.
Є такий балон, роз'єм G4
і такий редуктор. Питання, чи сумісні вони? Механічно наче так, але щось сумніваюся.
вроде норм. они ж толком характеристики не пишут, но раз кто-то собрал этот комплект, то наверное думал головой. у нас такой набор +- в те же деньги вышел
Рекомендую взяти редуктор з манометром. І так, як казали вище, набагато зручніше мати два балони. Я користуюся одним великим на 50 літрів, і на 7. Малий аварійний, коли раптово закінчився газ у великому. А коли редуктор з манометром, то видно по вхідному тиску що газу достатньо/мало.
і такий редуктор. Питання, чи сумісні вони? Механічно наче так, але щось сумніваюся.
Якщо механічно так, то інше треба дивитись по маркуванню на балоні та редукторі. Тобто співставити тиск балону з вхідним тиском на редукторі.
Там головне механічна сумісність. Неспівпадіння по вхідному тиску редуктора/вихідному тиску балона бути не може (якщо воно призначене для пропан-бутана)
сумісні
А коли редуктор з манометром, то видно по вхідному тиску що газу достатньо/мало.
нічого по вхідному тиску ти не побачиш оскільки пропан/бутан в балонах у зрідженому вигляді, на манометрі ти побачиш тиск "насиченого пару" (який буди трохи коливатися в залежності від температури навколишнього середовища) і доки в балоні буде хоч крапля зрідженого газу (не конденсату) - тиск буде незмінний...
якщо тиск почав падати - балон пустий...
Свой выбор остановил на 27л баллонах. По фактору удобства. Намного проще кантовать с места на место и главное - в багажник и с багажника. Плюс подкупил обогреватель в который 27л баллон устанавливается типа во внутрь. Очень помог в Ирпене после обрубления газа и електричества да и с готовкой проблем куда меньше. Как начались обстрелы, запасные баллоны переместил в самый дальный конец двора и укрыл старыми дверями, досками, б/у ковром. Не помогло - в полутора метрах приземлился не то снаряд ни то мина. Но! баллоны выгорели но не взорвались! Есть пробоины с загибами краев во внутрь, но так чтобы от баллон пополам или чет подобное - нет. Заказал нынче пару новых. Цена конечно поднялась, но такое на хозяйстве однозначно иметь стоит.
Усім добрий день
Підкажіть, хто знає, де в Києві на лівому березі можна заправити побутовий газовий балон на 24,5 літри? про автомобільні газові заправки чув, але ще ніколи не користувався про заповнення на 80% побутового балону теж вже прочитав ізжу на бензині, тому ще питання про газ. на АГЗС, літраж заправленого газу рахується виключно в рідкій фазі чи як?
поділіться досвідом, дякую!
мій тато заправляє на газовій заправці, балон на 50 л. поки ніяких проблем не було. використовують на даче коли немає світла
може підскажете якісь марки для купівлі? Цікавить якість. Хочу новий (не бу, не композит) в гараж десь на 12л. Дякую Я так розумію, польські з іншою різьбою?
Хтось стикався може, що за полегшені металеві польські балони? На 27л важать 7-8кг, тоді як звичайний біля 11ти. Але тиск типу більший 30 проти 25ти. І друге питання вентиль klf тий що з резинкою на АЗС нормально заправляють, чи є нюанси? Бо дивився якісь перехідники за дурні гроші 350грн не зрозумів сенсу
Хтось стикався може, що за полегшені металеві польські балони? На 27л важать 7-8кг, тоді як звичайний біля 11ти. Але тиск типу більший 30 проти 25ти. І друге питання вентиль klf тий що з резинкою на АЗС нормально заправляють, чи є нюанси? Бо дивився якісь перехідники за дурні гроші 350грн не зрозумів сенсу
А без скритих сторін в мене питання. А хіба ті 3 кг варті купи питань? Та я ще не певен що він дешевший. Що до тиску. 25 або 30 то випробувальний тиск. Тиск газа в балоні максимум 16.