Виньетки не покупал ни в Болгарии ни в Румынии. Никто не спрашивал, даже когда остановили в Болгарии за превышении(реально опаздывал в отель, отпустили)
Elf 03.08.2022 20:42 пишет: евро\доллар - все равно, курс примерно одинаковый 1.96-1.97
Евро - немного вернее. Курс болгарского лева к доллару - фиксированный, прибитый молотком. Болгария, по факту, в еврозоне, только бумажки сами еще не поменяли. А вот к доллару - может плавать вместе с евро.
Були ми знову в Болгарії цього року (Варна,ЗП, 2**) Цього року майже не заблукали(+ 5 км) 1075 км туди і 1082 назад Під час коменданчької години не пустили у Ів-Франківськ, але обїхали його по обїзній. Львів-Варна( чиста дорога 17 годин) Кордон туди/назад (18,00 суботи) по 3 години Участок дороги від Генерала Тошиво до кордону(приблизно 7 км)- болгари залатали чим мали... курс лева виріс з 17 до 19,7 по карточці(за той час що ми там були). Готівккови курс євро стабільний ( євро 1,94), долар виріс 1,88( здається) Ціни підросли на все( дуже на пальне- газ 1,12-1,14) в Румунії газ на авто 4,10-4,20 леїв( по карточці знімало по курсу майже 8 грн)
Фрукти дешевші ніж в нас...
В Болгарії вінєтки поліція не провіряє, їх перевіряє спеціальна служба( цього року, я не бачив їх на дорогах, можливо через те що їхав рано)
Черги фур на кордоні(укр-рум- рум-укр) 15-20 км- акуратно обїжджадайте.
Якщо їдете через Сірет, то звертайте за показником для обїзду- томущо стоять фури і розїхатись дуже важко( в Румунії добрі, але вузькі дороги)
Наших переселенців багато( допомога держави-це одноразова виплата і проживання поки), чув що виїжджають дальше( багато в Канаду)
На пляжах(Золоті піски)- людей багато, це вже не "коронавірусний сезон".(Німці,румуни,поляки)
taramon 19.08.2022 08:23 пишет: В Болгарії вінєтки поліція не провіряє, їх перевіряє спеціальна служба( цього року, я не бачив їх на дорогах, можливо через те що їхав рано)
В Болгарії вінєтки перевіряють автоматичні камери, служба (чи поліція) зʼявляється, якщо камера задетектить що не сплачено.
taramon 19.08.2022 08:23 пишет: На пляжах(Золоті піски)- людей багато, це вже не "коронавірусний сезон".(Німці,румуни,поляки)
На Сонячному Березі - ще більше, людей дуже багато.
Доброго вечора!Вибачте за просте питання, але вперше будемо їхати на паромну переправу в Орловці. Питання таке - перед Одесою їдемо вправо і на Паланку, тобто через Молдову чи як? Чи через Затоку? Щось я туплю:( Вирушаємо завтра вранці, то буду дуже вдячна за підказку? Маршрут Київ-Варна
Diva 11.09.2022 16:33 пишет: Доброго вечора!Вибачте за просте питання, але вперше будемо їхати на паромну переправу в Орловці. Питання таке - перед Одесою їдемо вправо і на Паланку, тобто через Молдову чи як? Чи через Затоку? Щось я туплю:( Вирушаємо завтра вранці, то буду дуже вдячна за підказку? Маршрут Київ-Варна
Да, едите через Паланку. Там ничего страшного нет, дорога была нормальная, но готовьтесь что будет много фур. На самой Орлове, на переправе стоит куча грузовиков, вы их объезжаете и становитесь перед шлагбаумом. Дальше там уже расскажут. Оплата за переправу осуществляется за машину и пассажиров. Водитель бесплатно. В Румынии аккуратно, сразу же после границы куча копов. В населенных пунктах не превышать. Прячутся на въездах и на выездах. На территории переправы комендантский час не действует. Купите заранее Румынскую виньетку, на границе с Болгарией, нашего соотечественника оштрафовали. По Болгарии в этом году на украинских номерах можно ехать без оплаты т.е. виньетку можно не покупать.
Спасибо. А Молдавскую виньетку не надо покупать? И еще, судя по всему мы успеем только к 19-30, наверное будет аншлаг? А следующий паром в 22-30 и все. Может в этом случае будет смысл переориентироваться походу на Рени и Галац?
Diva 11.09.2022 17:23 пишет: Спасибо. А Молдавскую виньетку не надо покупать? И еще, судя по всему мы успеем только к 19-30, наверное будет аншлаг? А следующий паром в 22-30 и все. Может в этом случае будет смысл переориентироваться походу на Рени и Галац?
Там нет Молдавии, там только дорога идёт по территории Молдавии и контролируется украинцами. Насчёт какой переход лучше, я не знаю. Я ехал через Орловку.
Diva 11.09.2022 17:23 пишет: Спасибо. А Молдавскую виньетку не надо покупать? И еще, судя по всему мы успеем только к 19-30, наверное будет аншлаг? А следующий паром в 22-30 и все. Может в этом случае будет смысл переориентироваться походу на Рени и Галац?
залежить від кількості авто, але якщо не встигнете на 19-30 то вже краще буде стояти на Рєні - і от тоді молдавська вінетка потрібна буде
А как сейчас ездят из Киева в Болгарию? Нужно отвезти инвалида в Варну на лечение. Так что приму советы. Когда то давно ехал по одесской трассе, поворачивал на Кишинев, потом на Кахул, по Румынии в сторону Констанцы и там вдоль моря до Варны. Я так понимаю сейчас это не актуально? Кто советует через Черновцы, кто через Орловку, кто через Паланку на Кахул, кто через Рени. Через Рени я так понимаю все равно две границы? Молдавская и румынская? Надо так, что бы в километрывых очередях не стоять на границе. Ну и поменьше местных дорог в самой Румынии.
Банзай 10.11.2022 15:58 пишет: А как сейчас ездят из Киева в Болгарию?
Чернівці-Сучава-Бухарест-Русе, багаторазово перевірений маршрут, і автобуси перевізники всі гоняють саме так.
Кордон україна-румунія цього тижня займав 2 години, і ще 30-40 хвилин кордон румунія-болгарія.
Дорога Сучава-Бухарест - не автобан, але широка, рівна, і не гірська. Полоси дві, але румуни ввічливо посуваються на широчезне узбіччя для обгонів. Русе-Варна - перша половина так собі, друга - автобан.
Через Кишинів ти точно їхати не хочеш, бо там - ПМР. Та тебе туди і не пустять.
Чернівці-Сучава-Бухарест-Русе, багаторазово перевірений маршрут, і автобуси перевізники всі гоняють саме так
Это все равно что с Куреневки на Подол через Бердичев.)) До черновцов ехать часов 7, потом 2 часа таможни. Итого 9.А потом пилить через всю Румынию. Если выехать из Киева в 6. То границу перейдешь в лучшем случае в 15. А через 2 часа уже темно.))) Спасибо нет. Ну и Дунай-Мост в Русе для поездки в Варну странный выбор. По этому маршруту чистой дороги часов 20, а то и 25.)) Спасибо, нет.)))
нахіба просити порад, щоб потім розказувати, як вони не підходять? гугл показує не дуже велику різницю, може карту відкриєш для почтаку, а не будеш банзаїти, як завжди?
octob 11.11.2022 18:17 пишет: нахіба просити порад, щоб потім розказувати, як вони не підходять? гугл показує не дуже велику різницю, може карту відкриєш для почтаку, а не будеш банзаїти, як завжди?
А может стоит таки почитать, о чем спрашивалось в посте? Одно из условий - поменьше Румынии. Ну и нафига советовать переть через всю Румынию с севера на юг? Еще и ехать через Русе, который бог знает где от Варны, если есть два погранперехода возле самой Варны? Один в Негру Воде другой в Ваме Веке? Это из серии вредных советов. Иначе понять это нельзя. Я был в Болгарии и Румынии но давно. Думал уточню, может что изменилось. Но га Фтуюа не изменилось ничего точно. Спрашиваешь об одном пишут совсем другое.
octob 11.11.2022 18:17 пишет: нахіба просити порад, щоб потім розказувати, як вони не підходять? гугл показує не дуже велику різницю, може карту відкриєш для почтаку, а не будеш банзаїти, як завжди?
Маршрутом, який показує гугл через кишинів - наразі взагалі не проїдеш. Навіть якщо сдуру чомусь захочеш. Не випускають наши прикордонники в Придністров'я нікого.
Якщо навіщось так сильно хочеться об'їхати "другорядні" румунські дороги другорядними молдавськими дорогами, то це або через Рені, або через могілев-подольський, ніде між ними в Молдову не в'їдеш.
А может стоит таки почитать, о чем спрашивалось в посте? Одно из условий - поменьше Румынии. Ну и нафига советовать переть через всю Румынию с севера на юг? Еще и ехать через Русе, который бог знает где от Варны, если есть два погранперехода возле самой Варны? Один в Негру Воде другой в Ваме Веке? Это из серии вредных советов. Иначе понять это нельзя. Я был в Болгарии и Румынии но давно. Думал уточню, может что изменилось. Но га Фтуюа не изменилось ничего точно. Спрашиваешь об одном пишут совсем другое.
А що повино було змінитися?Всі країни на своїх місцях.Окуповану частину Молдови відкидаємо.Залишається всього 2 шляхи,вибирай.