Ну, те що десять років з 1999 по 2010 зникли зі стажу, то мабуть важко буде повернути. Да ы не має сенсу - на суму пенсії це не вплине. Але, ті роки, що є в 2010 року і з 1979 року по 1999, дозволяє казати про достатній страховий стаж – трошки більше 30 років. І саме така цифра є, коли відкриваєш персональний кабінет на сайті. Ще до війни пішов до пенсійного, щоб показати трудову і внести зміни у стаж. Інспектор подивилася і назвала додаткові документи за 80-ті роки, котрі їй потрібно принести. Але почалася війна. На днях подумав, що мені нічого не заважає подати через інтернет всі необхідні документи на призначення пенсії. Так і зробив. Отримав відповідь, що їх вже не влаштовують інші записи – за 90-ті роки. А з записами за 80-ті все добре. Все зрозуміло – людський фактор: одному інспектору не вистачає одного, іншому – друге, а що буде з третім інспектором взагалі не зрозуміло. І я розумію, якщо б мова йшло про високу пенсію. Ніт! Мова йде по мінімальну (саме тому не має сенсу відновлювати десять року стажу у нульові роки – це ні на що не впливає) пенсію. Як бути? Йти до пенсійного фонду, знаходити якогось одного інспектора, чіплятися до нього і надалі працювати тільки з нею і приносити довідки, які йому не вистачає? Чи знайти якісь вихід на якогось інспектора, котрий не буде заморочуватися з документами за 80-90 роки і просто прийме заяву? Але де такого знайти (якщо у когось є такий контакт, надайте у лічку, плз)? До речі, в цьому випадку мова не йде про щось кримінальне! Мова йде про бюрократію і мінімальну пенсію. Що порадите?
З ПФ я сам не знаю що робити. В мене є "стаж" інститута, наче. 5 років, але як його підтвердити х.з. Потім офіційний стаж десь рік. Наче є "трудова", але не факт, що приймуть її. Контори вже нема. А з 2003 я офіційно ФОП, але були деякі періоди, коли платити до ПФ не було чого. Я тоді був на загальній системі. Плюс з ЄП чи то треба було доплачувати, чи не треба... В результаті, в мене зараз там висить +5Кгрн по тому ЄП\ЄСВ. І що з цим усім звиздецем робити - я х.з.
tyiga 22.04.2022 16:24 пишет: а яким чином зникли ці 10 років?
я ФОП з 1999 року. Там були свої нюанси з перерахуванням частини вартості єдиного налогу до пенсійного фонду. Тому десять років просто зникли.
alt402 22.04.2022 17:57 пишет:
Ага, ну тобто треба йти до архіву КПІ по довідку. Ну, хоч щось. Дякую.
в мене політех зарахували. А ось з роботою в інститутах НАН - з ними засада.... А стосовно того, чи вистачає стажу (мені 60 і стаж з 1979 р), або віку, то ось таблиця
у меня до 1994 года защиталось, но била одна тонкость: мне посоветовали по уму - поработать немного до института и виписали трудовую. после института просто принес трудовую и мне вписали стаж. все подтвердилось дипломом. распределения не било уже в 1994 году, не работал. ------------------------------------------------------- От себя добавлю, записи в трудовой о работе мало, нужно все подтверждать СПРАВКАМИ с предприятий. Если предприятий нет - топать по архивам , видают расширенную справку. Если в етой справки пустие поля , обращаться в министерства , коим били подконтрольние предприятия с просьбой дать зп усредненную по системе. + пенсионний принимает все ети справки, но потом перезапрашивает подтверждения по месту видачи справок. т е занести туфту и то, что она проканает - не вийдет.
Aleksandr71 23.04.2022 23:29 пишет: у меня до 1994 года защиталось, но била одна тонкость: мне посоветовали по уму - поработать немного до института и виписали трудовую. после института просто принес трудовую и мне вписали стаж. все подтвердилось дипломом. распределения не било уже в 1994 году, не работал. ------------------------------------------------------- От себя добавлю, записи в трудовой о работе мало, нужно все подтверждать СПРАВКАМИ с предприятий. Если предприятий нет - топать по архивам , видают расширенную справку. Если в етой справки пустие поля , обращаться в министерства , коим били подконтрольние предприятия с просьбой дать зп усредненную по системе. + пенсионний принимает все ети справки, но потом перезапрашивает подтверждения по месту видачи справок. т е занести туфту и то, что она проканает - не вийдет.
Да эту фигню я знаю, еще тогда смеялись типа "ну и что что у тебя трудовая"
Городской архив. областной архив. Зп - прикази и ведомости срок хранения 75 лет ТОВ бил какого профиля? Или по вишестоящей организации либо через суд. Кадровик, юрист, адвокат в помощь. Ничего сверхестественного нет.
Aleksandr71 24.04.2022 21:57 пишет: Городской архив. областной архив. Зп - прикази и ведомости срок хранения 75 лет ТОВ бил какого профиля? Или по вишестоящей организации либо через суд. Кадровик, юрист, адвокат в помощь. Ничего сверхестественного нет.
В мене є "стаж" інститута, наче. 5 років, але як його підтвердити х.з.
В мене просили довідку з архіву, була в академці
З інститутами та технікумами вПФ є інщі приколи. Для прикладу, як я оформлювал свою пенсію. У трудовій книжці були записи про навчання у технікумі - приказ про зарахування -приказ про відрахування. до стажу був зарахований период з 01.09 по дату видачі диплому- мінус десь місяць стажу. По інституту - теж саме, алу мінус десь два місяця. не зміг нічого довести - "у нас внутрішні прикази".