– если вы едете самостоятельно, то единолично вы можете иметь при себе, не декларируя, сумму, не превышающую 10 000 евро;
– если путешествуете с семьей, то везти, не декларируя, можете не более 10 000 евро на всю семью (а не на каждого члена семьи!);
– если путешествуете парой, то везти, не декларируя, можете не более 10 000 евро на двоих, поскольку в данном случае действует принцип общности интересов – "communauté d’intérêts". год назад попалась ссыль на более-менее официальный источник, сейчас уже не найду.
Так а чому їх не декларувати на в'їзді? З цим як раз нема проблеми, задекларував і ти в євросоюзі з чесними грошима.
Питання саме як вивезти велику суму з України якщо навіть з декларуванням не випускають.
А таке питання, а що в Польщі можно купити за кеш квартиру? Питання звідки гроши у податковой не буде?
А таке питання, а що в Польщі можно купити за кеш квартиру? Питання звідки гроши у податковой не буде?
Думаю буде. Доречі всі оплати повинні пройти в злотому. Ну й рахунок мабуть польський. І вже по песелю як постраждалій мабуть не пройде
якщо однушка, тисяч за 50-60-80, да ще як інвестиція в будинку, який будується (тобто, виплата частинами), то, імхо, можна пропетляти
по 10 тис долл щомісяця можна вносити на рахунки в різних банках, устно декларувати як заощадження
там задекларирует, что ввезла в польшу, мешочек денег, да и все.
Сюда - да, отсюда - нельзя.
Чоловік казав що туда-сюда працює. Перераховував. Звісно не 100 тис. $
що працює? свіфт переказ валюти за кордон заборонений
А как сейчас тогда оплатить из Украины обучение ребенка за границей?
Вроде ща обучение платить можно.. как и за лечение
по 10 тис долл щомісяця можна вносити на рахунки в різних банках
А звідки інформація саме про такий грошовий ліміт ?
з банків. Аліор, Сантандер.
у них є своя процедура - до якоїсь суми усна декларація похождення коштів, після якоїсь - писемна. 10к, наскільки я пам'ятаю - писемна (давно вносив)
ну, пусть пысьмова. явится така соби титонька и покажет декларацию, что она 10 раз завезла в Польшу по 10 000 евро. Из Украины завезла. Это противозаконно разве?
з банків. Аліор, Сантандер.
у них є своя процедура - до якоїсь суми усна декларація похождення коштів, після якоїсь - писемна. 10к, наскільки я пам'ятаю - писемна (давно вносив)
несколько лет назад я в сантадер вносил деньги. лимит 10к в день. если есть декларация на ввоз большей суммы, то вносится за 1 раз. хз, может ужесточили.
Врешті решт, як бути правильно з декларуванням. Їде мати з дитиною, має 40 к. Задекларувати 20 письмово і 10+10 на особу без декларації, чи треба 40 і на 20 мати підтвердження? Чи все сховати подалі і ніц не казати?
Врешті решт, як бути правильно з декларуванням. Їде мати з дитиною, має 40 к. Задекларувати 20 письмово і 10+10 на особу без декларації, чи треба 40 і на 20 мати підтвердження? Чи все сховати подалі і ніц не казати?
ти декларуєш або все, або нічого.
Если не на личном транспорте то никто вас в автобусе или поезде при пересечении границы досматривать не будет, вы же не 3 чемодана с долларами везете. Ни от кого не слышал чтобы потрошили сумки каждого пассажира в автобусе, а тем более в поезде
Если не на личном транспорте то никто вас в автобусе или поезде при пересечении границы досматривать не будет, вы же не 3 чемодана с долларами везете. Ни от кого не слышал чтобы потрошили сумки каждого пассажира в автобусе, а тем более в поезде
Меня раз потрошили наши, раз-поляки. Вез 10к баксов- наши все пересчитали под камерой
Меня раз потрошили наши, раз-поляки. Вез 10к баксов- наши все пересчитали под камерой
на личном транспорте ехали или автобус/поезд?
ну, пусть пысьмова. явится така соби титонька и покажет декларацию, что она 10 раз завезла в Польшу по 10 000 евро. Из Украины завезла. Это противозаконно разве?
Може в Польші податкова лояльніша - в Данії задекларувати власні заощадження можна 1 (один) раз, решта - це отриманий з-за кордону дохід, просимо до каси платити податки.
на личном транспорте ехали или автобус/поезд?
Я в поезде вез 3000$ у меня и 3000$ у товарища. так НАШИ все пересчитывали и 10 раз уточняли точно ли это все, и за какой машиной мы едем. Все заняло минут 30, не знаю как это предусмотрено регламентом движения поезда.