Німецький Джобцентр це така цікава контора: "Центр занятости баварского города Аугсбург принес извинения после того, как его сотрудники предложили 19-летней девушке, обратившейся к ним в поисках работы, поработать в баре местного борделя, сообщает газета Augsburger Allgemeine."
Купец 08.05.2022 15:13 пишет: Джоб центр аби яку роботу пропонує,чи за фахом?
если подходишь под запрос, то предлагают. основная проблема - язык. ты можешь быть самым суперкрутым спецом в Украине в своей деятельности, но без локального языка, ты ноль. и все, что тебе предложат, ограничивается работами, на которых не надо говорить. ессно, это обычно самый низ. исключение - если тебя притянули специально на эту позицию, тогда с тобой будут говорить так, как тебе удобно.
tyiga 08.05.2022 16:04 пишет: Німецький Джобцентр це така цікава контора: "Центр занятости баварского города Аугсбург принес извинения после того, как его сотрудники предложили 19-летней девушке, обратившейся к ним в поисках работы, поработать в баре местного борделя, сообщает газета Augsburger Allgemeine."
А що не так? Барменом же запропонували. Тим більше в німеччині проституція легальна. І вік дозволяє працювати барменом.
Спочатку дадуть на рік ,а потім можуть на 3 роки подовжити?
ні, в загалом до 3 рокі можна отримати документи на тимчасове перебування тим хто заїхав з 24.02 на початку робили так у тих у кого український паспорт то давали на 1 рік, у того у кого біометричний то 2 роки. Але наскільки я зрозумів то 12 міс, а потім + по 6 міс. Але як воно проходить до кінця так і не зрозуміло, до того це залежить не тільки від землі, а навіть від центру. Точно зможу сказати через 2 тижні, коли маю надію будут документи )) Бюрократія в Німеччині зашкалює так що в Україні і не снилось. Сами німці не можуть розібратись у всіх їх правилах. Це в загалі я в шоці. Кожна служба якийсь приколи, один суперечить іншому.
Купец 08.05.2022 15:13 пишет: Джоб центр аби яку роботу пропонує, чи за фахом?
вони присилають якийсь анкети, там в загалі муть. Не думаю що без мови будут пропонувати щось за фахом, ну може як що фах робітничий. Дружина їхала, бо піпец як треба вчителі, всі запрошують, всюди просять, вже місяць не може оформити документи. І це з німецькою мовою, а що людині робити без мови, я і не знаю, шанси мінімальні. Тому хто протримається ці 3 роки, я не знаю. Тільки як що є гроші, мова, мега везіння.
Vladya 08.05.2022 21:13 пишет: Бюрократія в Німеччині зашкалює так що в Україні і не снилось. Сами німці не можуть розібратись у всіх їх правилах. Це в загалі я в шоці. Кожна служба якийсь приколи, один суперечить іншому.
Так, дружина говорить, що хвалений порядок у Німеччині аж ніяк не порядок, а бюрократія на фоні наших електронних черг та ЕЦП/КЕПів виглядає дуже дивно.
Купец 08.05.2022 15:13 пишет: Джоб центр аби яку роботу пропонує, чи за фахом?
вони присилають якийсь анкети, там в загалі муть. Не думаю що без мови будут пропонувати щось за фахом, ну може як що фах робітничий. Дружина їхала, бо піпец як треба вчителі, всі запрошують, всюди просять, вже місяць не може оформити документи. І це з німецькою мовою, а що людині робити без мови, я і не знаю, шанси мінімальні. Тому хто протримається ці 3 роки, я не знаю. Тільки як що є гроші, мова, мега везіння.
Музична пауза, шановні. На подумать як той казав, подпишусь под каждым словом
Не все так печально, але в цілому система влаштована для допомоги людям, які постраждали від війни. Так, джобцентр надсилатиме людей на інтеграційні курси, чиновник в службі перевірятиме відвідування, поведінку гг та фінансову дисципліну при виплатах. Вангую за кілька місяців піде вал повернення людей з Німеччини до дому до хати. Це справді важко.
Vladya 08.05.2022 21:13 пишет: Бюрократія в Німеччині зашкалює так що в Україні і не снилось. Сами німці не можуть розібратись у всіх їх правилах. Це в загалі я в шоці. Кожна служба якийсь приколи, один суперечить іншому.
Так, дружина говорить, що хвалений порядок у Німеччині аж ніяк не порядок, а бюрократія на фоні наших електронних черг та ЕЦП/КЕПів виглядає дуже дивно.
Для нас, як нації анархістів німецький порядок - штука чужорідна і богопротивна. Але тим не менш він є і працює. Звісно, це вибішує, що на кожен чих типу відкриття банківського рахунку треба брати завчасно термін, але така країна, у німців все так заведено. Якщо з цим фактом змиритися і просто виконувати всі інструкції з власною волею і допомогою добрих людей, все рухається. То саме буде у будь якій іншій країні плюс мінус, навіть у нас в Україні.
Не все так печально, але в цілому система влаштована для допомоги людям, які постраждали від війни. Так, джобцентр надсилатиме людей на інтеграційні курси, чиновник в службі перевірятиме відвідування, поведінку гг та фінансову дисципліну при виплатах. Вангую за кілька місяців піде вал повернення людей з Німеччини до дому до хати. Це справді важко.
я не про допомогу людям від війни, а в цілому організація всього в Німеччині. В цих службах печаль більше чим у нас, служби, черги, інтернет, банкінг, мобільний зв'язок, дозволи, не компетентність, то що ))) Дружина за місяць стільки листів отримала від різних служб , шо у нас такого мабуть і за все життя не отримувала і щоб це якось щось вирішилось то не дуже. Так це ми ще їхали з мовою і до від'їзду контактували стосовно роботи. І нам допомагають німці, які сами у шоці ))
Я ще казав місяць назад, і вище писав, поїдуть 90% так точно назад. просто так залишитись там не вийде ( Або треба запасний варіант їхати до Польщі, там легше, але і бідніше чим в Німеччині. А в загалі в Україні легше заробити, намутити, вкрасти, не заплатити податки, отримати хабаря то що. Щоб все це кинути в України треба чіткий план і жертва
Вони живуть за рахунок стабільності і правил, але сказати що в них зроблено "все для людей" неа )
я не про допомогу людям від війни, а в цілому організація всього в Німеччині. В цих службах печаль більше чим у нас, служби, черги, інтернет, банкінг, мобільний зв'язок, дозволи, не компетентність, то що ))) Дружина за місяць стільки листів отримала від різних служб , шо у нас такого мабуть і за все життя не отримувала і щоб це якось щось вирішилось то не дуже. Так це ми ще їхали з мовою і до від'їзду контактували стосовно роботи. І нам допомагають німці, які сами у шоці ))
Я ще казав місяць назад, і вище писав, поїдуть 90% так точно назад. просто так залишитись там не вийде ( Або треба запасний варіант їхати до Польщі, там легше, але і бідніше чим в Німеччині. А в загалі в Україні легше заробити, намутити, вкрасти, не заплатити податки, отримати хабаря то що. Щоб все це кинути в України треба чіткий план і жертва
Вони живуть за рахунок стабільності і правил, але сказати що в них зроблено "все для людей" неа )
Вони живуть за рахунок нормальної організації життя. Тому ми тримаємо гроші в євро, а не в гривнях, і чомусь ідемо сюди, а не навпаки. Черги - тому що одночасно приїхало 400 тисяч неписемних людей, яких потрібно зареєструвати і подбати. Це в один момент не робиться, і німці прикладають купу зусиль аби це все організувати. Вони не очікують, що ми тут залишимося нахрін воно їм не всралося тільки закінчиться війна і стабілізується обстановка - вйо до хати. І це закономірно, програма захисту від війни це не економічне біженство. І то що листи приходять, то уяви що пересічний німець то проходив роками, що ви мусите зробити за місяць. Таке життя. Маєте чимось займатися, майже корисною справою А враховуючи що німецька держава вам напевно платить якісь кошти за перебування, то напевне гріх жалуватись.
nope 09.05.2022 19:02 пишет: Якщо з цим фактом змиритися і просто виконувати всі інструкції з власною волею і допомогою добрих людей, все рухається. То саме буде у будь якій іншій країні плюс мінус, навіть у нас в Україні.
Саме так, але без допомоги добрих людей це там фактично неможливо. Якщо в нас ти навіть не за адресою прийшов до установи, то скоріше за все тебе зорієнтують, куди тобі треба звернутися. А там здається ніхто з клерків нічого не знає за межами власних повноважень, або в його повноваження не входить надання таких інформаційних довідок.
Майже кожного потрібно перший раз прийти - отримати талончик, потім наступного дня (або через день чи пізніше) йти вже на прийом. Як на мене - це дичина за наявності того ж самого інтернету. Якщо це банк - то потім ще на пошті (яка дуже далека за швидкістю не те що до Нової Пошти, але й до Укрпошти) треба окремими листами отримати пінкод та картку.
Треба було заповнювати анкету - ось вам QR-код, а за цим QR-кодом анкета для зовсім інших випадків з дуже дивними питаннями як для випадку тимчасового прихисту (потім знайшли коректну, за допомогою волонтерів і там звісно таких питань вже не було) Так що анархія й у німців у наявності
Дивиться дружина велосипед б/в для малого. Жодне повідомлення не містить головного - розміру рами, або хоча б росту того, хто ним користувався. "Кльовий вєлік, розмір коліс 26"
Саме так, але без допомоги добрих людей це там фактично неможливо. Якщо в нас ти навіть не за адресою прийшов до установи, то скоріше за все тебе зорієнтують, куди тобі треба звернутися. А там здається ніхто з клерків нічого не знає за межами власних повноважень, або в його повноваження не входить надання таких інформаційних довідок.
Звісно, у кожного клерка є свої терміни і свій перелік клієнтів. З чого б цей клерк почав витрачати свій робочий час на консультування на тему загальних питань. Для цього є довідкова служба, зазвичай бюрократія відповідає швидко, принаймні присилає відповідь що запит отримано, відповімо. В тому і є принцип ефективної роботи, коли кожен робить свою справу, а не розповідає балачки, які навіть сам і не знає точно. А взагалі нас німці так само орієнтували, і все получалося. Як то кажуть, читайте чортову документацію, там зазвичай все написано (навіть українською).
В ответ на:
Майже кожного потрібно перший раз прийти - отримати талончик, потім наступного дня (або через день чи пізніше) йти вже на прийом. Як на мене - це дичина за наявності того ж самого інтернету. Якщо це банк - то потім ще на пошті (яка дуже далека за швидкістю не те що до Нової Пошти, але й до Укрпошти) треба окремими листами отримати пінкод та картку.
То подавайте запит по інтернету, прекрасно все працює. За банки - то німецька фішка повязана з безпекою. Мені прийшло 3 чи 4 листи впродовж 10 днів, у кожному листі окрема частина облікових даних. Так само, серйозні служби типу служби праці надсилають облікові документи звичайною поштою. Це нормально, щітаю. У німців є аналоги нашого Монобанку без відділень і особистого контакту, можливо там влаштовано інакше. А можливо і ні.
В ответ на:
Треба було заповнювати анкету - ось вам QR-код, а за цим QR-кодом анкета для зовсім інших випадків з дуже дивними питаннями як для випадку тимчасового прихисту (потім знайшли коректну, за допомогою волонтерів і там звісно таких питань вже не було) Так що анархія й у німців у наявності
Цу не анархія, а просто застосування нової процедури. Раніше так масово 24 параграф не застосовувся ніколи. Раніше всі біженці роками сиділи на соціалі, на українцях з 24 параграфом випробовують звичайну для німців систему зі службрю безробіття (з якою, до речі, балувати значно складніше, ніж з соціалом). Будь яке впровадження нового зазвичай тягне за собою глюки системи, вважаю на це треба дивитися спокійніше
В ответ на: Дивиться дружина велосипед б/в для малого. Жодне повідомлення не містить головного - розміру рами, або хоча б росту того, хто ним користувався. "Кльовий вєлік, розмір коліс 26"
Я був дивився веліки на аукціоні знайдених речей. Та сама фігня. Всім пофіг
nope 09.05.2022 19:50 пишет: тільки закінчиться війна і стабілізується обстановка - вйо до хати. І це закономірно
а сирійців-арабів вони вже до хати відправили?
А в них війна ще не скінчилася. Разом з тим боснійців відправляли домів на раз-два. Скільки було випадків, коли дитина народилася в Німеччині, повністю соціалізувался серед німців, але їде на батьківщину разом з усією родиною. Війна скіничилася, небезпеки немає - вйо.
Вони живуть за рахунок нормальної організації життя. Тому ми тримаємо гроші в євро, а не в гривнях, і чомусь ідемо сюди, а не навпаки. Черги - тому що одночасно приїхало 400 тисяч неписемних людей, яких потрібно зареєструвати і подбати. Це в один момент не робиться, і німці прикладають купу зусиль аби це все організувати. Вони не очікують, що ми тут залишимося нахрін воно їм не всралося тільки закінчиться війна і стабілізується обстановка - вйо до хати. І це закономірно, програма захисту від війни це не економічне біженство. І то що листи приходять, то уяви що пересічний німець то проходив роками, що ви мусите зробити за місяць. Таке життя. Маєте чимось займатися, майже корисною справою А враховуючи що німецька держава вам напевно платить якісь кошти за перебування, то напевне гріх жалуватись.
тю до чого це все, від того що ви тут настрочили, бюрократія в Німеччини не змінюється. Німці яки надают житло не знають як оформити компенсацію, а зараз с джобом так в загалі. До чого тут виплати, біженці, то що ... Так було завжди. І як що вони платят біженцям і приймають українців, то що тепер ?! Ми не розраховуємо на соціал, а робота і свої заощадження. Величезний плюс це пенсіонери, яких ми знайшли самостійно і вони нічого не отримують від держави, ми платимо комуналку, продукти. На відміну від сирійців ми перші хто дає гроші, сами себе забеспечуємо, вони в шоці звісно. І що значить гріх скаржитись, що це за ...... постановка питання як ніхто не зобов'язаний допомагати, так і ніхто не повинне цьомати ноги ..
Не треба читати моралі, всі це прекрасно розуміють як влаштована цивілізація, ми констатуємо факт того що є.
nope 09.05.2022 19:50 пишет: тільки закінчиться війна і стабілізується обстановка - вйо до хати. І це закономірно
а сирійців-арабів вони вже до хати відправили?
вони зараз ображаються що українцям за місяць внж дають, а вони чекають роками.
якось дивився новини німецькі, то показували араба таргаша фруктами на вулиці Берліну, так от він навіть не знав що Меркель при владі , ім фіолетово на устави, вони собі отримують соціал, або тримають лотки з фруктами і все , що там у цих європейців їм поболту.
ПС відправляють тих хто сидить в лагерях, той хто зміг знайти роботу, житло, зробив доки, той і залишається. А так всі поїдуть додому, вже прогнозують на кінець місяця масове повернення. Той хто на початку отримав соціальне житло як правило воно до 3 міс. , як раз кінець травня, і почнеться.
тю до чого це все, від того що ви тут настрочили, бюрократія в Німеччини не змінюється. До чого тут виплати, біженці, то що ... Так було завжди. І як що вони платят біженцям і приймають українців, то що тепер ?! І що значить гріх скаржитись, що це за ...... постановка питання
Не треба читати моралі, всі це прекрасно розуміють як влаштована цивілізація, ми констатуємо факт того що є.
Ну то нема про що писати далі, якщо всі все прекрасно розуміють. Гріх скаржитись, це означає що варто не тільки отримувати права, але і виконувати певні обов’язки. Судячи з вашого посту, це не до кінця очевидно.