Так сталось що на цій війні я став трошки літати, життя бентежне, бігати з автоматом ще можу, але відправили вчитись і стало трохи виходити. Зараз виникло питання, про архів відео. На ноуті все не зберегти. Заливати в мережу? Але не завжди, а скорше рідко є нормальний нет. По мобільним даним - це нереально. А якщо і зливати то куди?
Зовнішній жорсткий диск? які тут підводні камені? Окрім ціни на нові SSD (я офігів коли побачив) З старих варіантів на що варто дивитись?
Простіше на MicroSD. Ціна приблизна така сама буде, але набагато компактніше. І з дроном так буде зручніше, тому-шо злити можно потім, а в процесі просто картки міняти.
codex 25.04.2022 19:43 пишет: Простіше на MicroSD. Ціна приблизна така сама буде, але набагато компактніше. І з дроном так буде зручніше, тому-шо злити можно потім, а в процесі просто картки міняти.
існують дуже малі ссд - формат 2242, наприклад. і до них є зовнішні кішені
codex 25.04.2022 20:25 пишет: Мені здається простіше SD взяти з чехлом для зберігання. Форм-фактор можна такий самий отримати, тільки не потрібно буде в полях нічого перекидувати.
Cd карточки медленные, в поле, где каждая минута на счету, перекидывать не есть хорошо. Да и не раз уже обсуждалось. На флешках, данные лучше не хранить. Улетают они в мгновения, как с СД, ЮСБ, так и с ССД. Я считаю оптимально по надёжности/ цене/ скорости обычный 2,5" хдд, объёмом до 500 гб. А за цену ССД можно взять несколько ХДД.
Hrust 25.04.2022 19:25 пишет: Так сталось що на цій війні я став трошки літати, життя бентежне, бігати з автоматом ще можу, але відправили вчитись і стало трохи виходити. Зараз виникло питання, про архів відео. На ноуті все не зберегти. Заливати в мережу? Але не завжди, а скорше рідко є нормальний нет. По мобільним даним - це нереально. А якщо і зливати то куди?
Зовнішній жорсткий диск? які тут підводні камені? Окрім ціни на нові SSD (я офігів коли побачив) З старих варіантів на що варто дивитись?
Я заутра уізван на бесіду до аурмії (нарешті! місяць після відвідин військомату) З 24.02 у мене усьо що є важливим на ноуті задля роботи а) флешка (дві) б) хард-диск (два) в) дропбокс (один)
Будете смеяться, но для архива самое лучшее - это оптический носитель. Сейчас конечно хрен купишь все что надо, но кто раньше об этом думал, тот имеет.. 100 GB на один mdisc - то что надо.
Rucha 25.04.2022 22:20 пишет: Будете смеяться, но для архива самое лучшее - это оптический носитель. Сейчас конечно хрен купишь все что надо, но кто раньше об этом думал, тот имеет.. 100 GB на один mdisc - то что надо.
да, смішно. Коли виникла потреба тоді і задумався. Тим хто писав про перелив в полі - це не так все відбувається, в полі переливається на ноут, де на нормальному екрані дивишся і робиш швидкий аналіз. Як правило потім ще раз дивишся, а при необхідності не один раз. А потім, для архіву в спокійній обстановці бажано злити кудись, щоб на ноуті не забивати місце.
Rucha 25.04.2022 22:20 пишет: Будете смеяться, но для архива самое лучшее - это оптический носитель. Сейчас конечно хрен купишь все что надо, но кто раньше об этом думал, тот имеет.. 100 GB на один mdisc - то что надо.
да, смішно. Коли виникла потреба тоді і задумався. Тим хто писав про перелив в полі - це не так все відбувається, в полі переливається на ноут, де на нормальному екрані дивишся і робиш швидкий аналіз. Як правило потім ще раз дивишся, а при необхідності не один раз. А потім, для архіву в спокійній обстановці бажано злити кудись, щоб на ноуті не забивати місце.
зачастую, кстати, дроны не сильно оптимально сжимают, кодек там не ахти, получаетс, например, 30гб за 10 минут, которые легко, практически без потери качества, можно сжать до 5гб. Например, тем же iMovie, если мак
для архива - возможно. но.. стекло в полевых условиях?
В тебе кедді вже використовується? Робив куму після того як хрестниця юсб диск зі столу зіштовхнула, той вдарився у ніжку столу та відновлення у Бормана вийшло десь під 5 тисяч. У нього зробив зйомний кедді з жорстким диском на 2 ТБ, а у решту часу відсік закритий заглушкою. Щоб не випадало наклеїли полоски фетру. Вимкнув ноут, поставив диск, злив, вийняв, поклав до схованки. Трохи більше мороки але надійність вища.
Hrust 25.04.2022 19:25 пишет: ... Зараз виникло питання, про архів відео. На ноуті все не зберегти. Заливати в мережу? Але не завжди, а скорше рідко є нормальний нет. По мобільним даним - це нереально. А якщо і зливати то куди?
Как вариант использовать старенькие hdd 2,5", подключаемые как внешний HDD 2,5" через USB3. Кроме стареньких 2,5" HDD, понадобится адаптер, например такой: Адаптер Cablexpert AUS3-02 USB 3.0-1xSATA ( или подобный).
P.s. Почему 2,5" , а не 3,5"? Потому, что с таким переходником ( или подобным) не потребуется дополнительного электропитания ( как для варианта с 3,5"), а хватит электропитания от USB.
В ответ на: Стандарт USB 3.0 новее USB 2.0. Третья версия была выпущена в ноябре 2008 года, а вторая — в 2000 году. Главное отличие стандартов USB 3.0 и USB 2.0 — скорость передачи данных. Скорость USB 2.0 — 480 Мбит/с, а USB 3.0 — до 10 раз быстрее, 4,8 Гбит/с.
Как их потерять? В одну коробку размером с винчестер, пороллонку с разрезами. По-моему надежно. И флешки брать быстрые - 120 - 170 MB/s. Их цена сейчас две гривни/гиг.
Чтобы "увеличить размер" можно хранить в переходниках под SD, с которым их и продают.
P.S. Можно пользоваться адаптером MicroSD -> USB, есть адаптеры MicroUSB, которыми можно подключать флешку прямо к телефону (в том числе пользуясь MicroUSB портом, а не монтировать флешку внутрь) и сортировать архив на нем. Вся полевая кухня и архив в кармане.
Вот дома или на базе синкать все в облако по мере возможности.