Добрый день! В частном доме, на случай пропадания электроэнергии посоветуйте устройство которое бы могло запитать роутер микротик, оптоволоконную коробочку (не знаю как называется)) и хаб аякс для охраны, на 2-3 часа. Есть ли что-то в природе? Дело в том, что при пропадании электричества у нас где-то 90% случаев это менее 2-3 часа и включать генератор для такие малые нагрузки, особенно летом, нецелесообразно. Особенно учитывая ситуацию с топливом… А интернет зачастую очень нужен для работы. Может кто-то решал такой вопрос? Заранее благодарен!
Тю, так полно такого называется ИБП для сигнализаций. Туда во внутрь ставится гелевый аккум(желающие могут подключить любой, хоть автомобильный), и на выходе 12-14В что приемлемо для большинства техники.
У меня стоит такой как на скриншоте. Укомплектован батареей на 9Ач, для роутера и одной камеры хватает примерно на 14 часов.
Andrew82 21.06.2022 23:44 пишет: Тю, так полно такого называется ИБП для сигнализаций. Туда во внутрь ставится гелевый аккум(желающие могут подключить любой, хоть автомобильный), и на выходе 12-14В что приемломо для большинства техники.
Я понимаю, что такие решения должны быть. Но мне бы конкретные Советы с конкретными моделями. Если есть опыт эксплуатации. Спасибо!
Andrew82 21.06.2022 23:44 пишет: Тю, так полно такого называется ИБП для сигнализаций. Туда во внутрь ставится гелевый аккум(желающие могут подключить любой, хоть автомобильный), и на выходе 12-14В что приемломо для большинства техники.
Я понимаю, что такие решения должны быть. Но мне бы конкретные Советы с конкретными моделями. Если есть опыт эксплуатации. Спасибо!
В ответ на: перед покупкой неплохо бы уточнить у провайдера, есть ли бесперебойник у него
Да у провайдера похоже все есть. Разве что когда орки все поперебивали, тогда не было интернета. И ибп у них есть и резервная линия. А так сегодня, при пропадании электроэнергии включал генератор 7 кВт, чтобы запитать роутер 5Вт. Спасибо за совет!
Valentyn 21.06.2022 23:39 пишет: Добрый день! В частном доме, на случай пропадания электроэнергии посоветуйте устройство которое бы могло запитать роутер микротик, оптоволоконную коробочку (не знаю как называется)) и хаб аякс для охраны, на 2-3 часа. Есть ли что-то в природе? Дело в том, что при пропадании электричества у нас где-то 90% случаев это менее 2-3 часа и включать генератор для такие малые нагрузки, особенно летом, нецелесообразно. Особенно учитывая ситуацию с топливом… А интернет зачастую очень нужен для работы. Может кто-то решал такой вопрос? Заранее благодарен!
Valentyn 21.06.2022 23:39 пишет: Добрый день! В частном доме, на случай пропадания электроэнергии посоветуйте устройство которое бы могло запитать роутер микротик, оптоволоконную коробочку (не знаю как называется)) и хаб аякс для охраны, на 2-3 часа. Есть ли что-то в природе? Дело в том, что при пропадании электричества у нас где-то 90% случаев это менее 2-3 часа и включать генератор для такие малые нагрузки, особенно летом, нецелесообразно. Особенно учитывая ситуацию с топливом… А интернет зачастую очень нужен для работы. Может кто-то решал такой вопрос? Заранее благодарен!
А хаб аякс без батарейки?????
Ну да, он с батарейкой, автоматом включил его в список. Будет интернет, будет и на охрану ставиться.
Andrew82 21.06.2022 23:44 пишет: Тю, так полно такого называется ИБП для сигнализаций. Туда во внутрь ставится гелевый аккум(желающие могут подключить любой, хоть автомобильный), и на выходе 12-14В что приемлемо для большинства техники. У меня стоит такой как на скриншоте. Укомплектован батареей на 9Ач, для роутера и одной камеры хватает примерно на 14 часов.
В мене на такому працює 12в/3А мікрокомпютер j1900 з 5ма віртуалками, що критичні для дому. Йому критично 12В+-5%, там на виході рівно стільки, скільки на батареї. Тобто 11-14.8В Тому часто юзаю DC-DC стабілізатори з Алі (просто приклад) https://www.aliexpress.com/item/4000134708354.html Паше 5 років вже
Как-то пропало в доме электричество и "временно" подключил роутер + оптику к автомобильному бустеру. Уже два года это "временно" работает. Бустер по прямому назначению используется 2 раза в год. Пару минут можно и без интернета посидеть. А вот его батареи на 20000mAh хватает очень надолго. У меня на так долго еще электрику не выключали.
Стоїть самий звичайний ібп для комп'ютера, з акумом на 7 ампергодин. Зроблений вихід кабелем з двома звичайними розетками, через які живляться роутер та оптичний модем. Свіжої батареї як раз на 2 години вистачає.
Vanyatko 22.06.2022 13:36 пишет: Стоїть самий звичайний ібп для комп'ютера, з акумом на 7 ампергодин. Зроблений вихід кабелем з двома звичайними розетками, через які живляться роутер та оптичний модем. Свіжої батареї як раз на 2 години вистачає.
Andrew82 21.06.2022 23:44 пишет: Тю, так полно такого называется ИБП для сигнализаций. Туда во внутрь ставится гелевый аккум(желающие могут подключить любой, хоть автомобильный), и на выходе 12-14В что приемлемо для большинства техники.
У меня стоит такой как на скриншоте. Укомплектован батареей на 9Ач, для роутера и одной камеры хватает примерно на 14 часов.
Спасибо за совет! сейчас аккумов родных нет. ну если что подскажите чайнику как подключить к ИБП аккумулятор?
Можливо хтось має нормальне недороге рішення, запитаю тут. Потрібно 4-6 годин, щоб працював інтернет без електрики. Маю заведену в квартиру оптику з конвертором 12В, та 9В роутер TendaAC, тепер стоїть питання/вибір. Дивився в Україні та на алі, різниця достатньо значна, та й по Україні зараз наявність важко знайти. Ось дивлюся тут є міні УПС для роутера на 10400мАг, ціна 1890 грн і є в наявності, або ось на Алі такий самий Міні UPS для роутера ціна ну значно нижча 26 "умовних", от і думаю, вроді по характеристикам мені все підходить та по відгукам теж, але ж не зрозуміло як швидко з Китаю приїде, рідко що замовляю на Аліекспрес? Можливо хто що порекомендує краще за +- 2000грн з максимальним терміном автономної роботи. Дякую за рекомендації!!!
Зараз дуже швидко приходить все з Китаю. Принаймні до мене. Треба ловити акції на оці ДБЖ для роутера, те, що зараз 1200, я купив за 700. Нишпорити по розетці, ітбокс, та навіть епіцентр, мойо, комфі. З китаю зараз все приходить досить швидко, я трохи навіть здивований, хоча як вони відправляють пристрої з акумуляторами, я не знаю. Міні-болгарка з алі через міст мені прийшла за 2 тижні чи навіть за 10 днів.
audiman 25.06.2024 16:04 пишет: ... є в наявності ...
Взагалі там написано "ожидається поступление", не знаю як це перекладається точно, але я так думаю, що в них його нема. В 2022-му я пару тижнів чекав такого на Розетці, але так і не дочекався, плюнув і купив по ціні x2 банку Baseus на 20A/65W та PD-кабель до неї. Більш ніж задоволений. Зараз без малого 5 годин без електрики, ще 64% заряду, які від 65W зарядки відновлю до 100 за півгодини. З мінусів - кабель доводиться перемикати, банку заряджати.
Ваш варіант зручніший, але у нього потужність всього 18W, цього вистачить на простенький роутер та GPON, але без істотного запасу по потужності. Якщо в параметрах не брехня, то 5-6 годин він тримати буде (але це вже норма зараз, а липень обіцяють гірше). Також за таку ціну годі сподіватися підтримки швидкої зарядки, тому він просто не встигатиме заряджатися, якщо світла не буде довше, ніж коли воно буде.
Тому я би для зручності собі таке взяв. Та потужну банку про запас.
У мене отакі (я взяв 2 бо рознесені коробочки ону і роутер) тримали ону 8 годин а роутер 12, потім вмикнули світло і я не знаю, але ще одна зелена лампочка лишилася. Це 10400 мах 18вт. Заряджатися встигають, але зараз у нас більше 4 годин є світло, як правило. Купував коли була акція 700 грн. Китайці їх продають за 1200 на алі, але теж можна ловити знижки монетами чи ще якось.
audiman 25.06.2024 16:04 пишет: Можливо хтось має нормальне недороге рішення, запитаю тут. Потрібно 4-6 годин, щоб працював інтернет без електрики. Маю заведену в квартиру оптику з конвертором 12В, та 9В роутер TendaAC, тепер стоїть питання/вибір. Дивився в Україні та на алі, різниця достатньо значна, та й по Україні зараз наявність важко знайти. Ось дивлюся тут є міні УПС для роутера на 10400мАг, ціна 1890 грн і є в наявності, або ось на Алі такий самий Міні UPS для роутера ціна ну значно нижча 26 "умовних", от і думаю, вроді по характеристикам мені все підходить та по відгукам теж, але ж не зрозуміло як швидко з Китаю приїде, рідко що замовляю на Аліекспрес? Можливо хто що порекомендує краще за +- 2000грн з максимальним терміном автономної роботи. Дякую за рекомендації!!!
Дякую, тоді буду замовляти на Алі, і так на укр сайті вже немає, вранці ще були((( Всім дякую за коментарі.