Timur_nes 14.11.2022 11:39 пишет: Усім привіт. Щоб не починати нову тему, спитаю тут, бо тема про плитки. Купив балон (композитний), заповнив газом на заправці (24л балон, 20 залили. Трохи більше, ніж потрібно, як виявилось, але не на багато), також плитку та редуктор із шлангом з тих, що були у наявності (на вид - Китай Китаєм). Усе з'єднав, наче працює, але десь сифонить газ біля підключення до балона - це чутно і трохи є запах газу. Купив інший редуктор Bradas із манометром, наче трохи кращий і десь тут бачив на форумі - рекомендували (на фото). Теж підключив - все одно трохи сифонить (чутно + трохи запах). Це я десь не затягнув чи брак? Хомути плотно зятягнув, гвинт на балоні - до упора, але рукою, ключем не затягував. Що я роблю не так? Ще у комплекті був ущільнювач - куди його надівати? Форма - трапецієвидна
Эм, уплотнительное кольцо вкладывается в ту накидную гайку на редукторе, которая накручивается на кран баллона. Т.е. кольцо зажимается между фланцем крана балона и фланцем редуктора. Закручивать, понятное дело только ключом, а не руками. Ты конечно рисковый парень
Я на вулиці все це первіряв, обережно ))) А кільце до балона вужчою стороною чи ширшою? Воно як трапеція, не прямокутне
Timur_nes 14.11.2022 11:39 пишет: Усім привіт. Щоб не починати нову тему, спитаю тут, бо тема про плитки. Купив балон (композитний), заповнив газом на заправці (24л балон, 20 залили. Трохи більше, ніж потрібно, як виявилось, але не на багато), також плитку та редуктор із шлангом з тих, що були у наявності (на вид - Китай Китаєм). Усе з'єднав, наче працює, але десь сифонить газ біля підключення до балона - це чутно і трохи є запах газу. Купив інший редуктор Bradas із манометром, наче трохи кращий і десь тут бачив на форумі - рекомендували (на фото). Теж підключив - все одно трохи сифонить (чутно + трохи запах). Це я десь не затягнув чи брак? Хомути плотно зятягнув, гвинт на балоні - до упора, але рукою, ключем не затягував. Що я роблю не так? Ще у комплекті був ущільнювач - куди його надівати? Форма - трапецієвидна
Эм, уплотнительное кольцо вкладывается в ту накидную гайку на редукторе, которая накручивается на кран баллона. Т.е. кольцо зажимается между фланцем крана балона и фланцем редуктора. Закручивать, понятное дело только ключом, а не руками. Ты конечно рисковый парень
Я на вулиці все це первіряв, обережно ))) А кільце до балона вужчою стороною чи ширшою? Воно як трапеція, не прямокутне
Зависит от конструктива редуктора, я не знаю, как там фланец на редукторе выглядит, но, мне кажется что более широкой стороной к баллону, т.к. его фланец точно под обычную плоскую прокладку.
Зависит от конструктива редуктора, я не знаю, как там фланец на редукторе выглядит, но, мне кажется что более широкой стороной к баллону, т.к. его фланец точно под обычную плоскую прокладку.
Поприкладував кільце - здається, що так і є, по розмірам на фланцях підходить. Спочатку теж подумав, що воно десь там повинно бути, але кільце якось дуже вільно тримаєтся, тобто очевидного "посадочного місця" там немає. Дякую за допомогу
Після зборки і закрутки балона, редуктора, плитки, звичайно провіряють всі з'єднання, роблячи мильний розчин і обмазаючи місця з'єднань. При нанесенні мильного розчину, в місці пропускання газу утворюються мильні бульбашки.
А если не секрет, почему он рисковый? В сто раз безопаснее дихлофосок. Timur_nes фото давай, какой вентиль на баллоне и внутрянку соеденительной гайки, марку самого баллона (их композитников у нас только четыре марки представлено). Только руками и не со всей дури, ключем сифонить будет 100%. Просто есть баллоны, где нужна та прокладка, а есть где противопоказана, а наборы подключения стандартные продаются, чтобы и под один и под другой тип подходили, поэтому и ложат ту прокладку, но нужна она не всем. Мыльный раствор обязательно.
nakamichi 30.07.2022 09:13 пишет: Задумался про аварийный вариант для готовки на случай отключения газа/электричества. С электрическим вариантом вопросов нет,есть мультиварка + электроплитка. А вот с выбором переносной газовой плитки есть куча всего разного и трудно понять, что будет оптимально по соотношению цены плитка-расходники и другим моментам. Поделитесь практическим опытом в этом направлении. Спасибо!
маю туристичну плитку за 400 грн. під цанговий балон, розігріти їжу, зварити каву, підігріти воду для їжи із пакетиків швидкого приготування. працює, виручає!
Barsic 14.11.2022 23:14 пишет: Timur_nes фото давай, какой вентиль на баллоне и внутрянку соеденительной гайки, марку самого баллона (их композитников у нас только четыре марки представлено)
Балон - SafeGas 24L, нижче фото вентиля та гайки редуктора. Ущільнювальне кільце ширшою стороною співпадає з фланцем на балоні (там, де різьба), в середину не пролазить ніяк, вужчою стороною - з отим металевим виступаючим кілечком на редукторі, навколо трубки, що стирчить (не знаю, як її правильно назвати), при чому досить вільно, не фіксується. З першим, умовно китайським, редуктором, взагалі не будо ніякого ущільнювача.
Barsic 14.11.2022 23:18 пишет: И сифонить может через клапан сброса давления, если больше чем нужно залил. А может просто газа прыснули на баллон и от него запах.
Газ залили місяці два тому (21 літр - це десь на пару літрів більше, ніж треба), тобто сам балон не пахне, якщо вентиль закритий. Тільки коли під'єднати редуктор та плитку і відкрити вентиль на балоні - чутно звук та ледь відчувається запах газу. На манометрі показує 7.5Бар.
Upd: якщо що - це все роблю в домі у селі, не в багатоповерхівці ))
В даному випадку прокладка обовязково потрібна. Але чоловіче, як ти умудрився з чотирьох виробників, вибрати найгіршого, та ще й країна виробник даних балонів Іран. Якщо не секрет, скільки обійшовся балон? Можеш робити хоч в багатоповерхівці, композитники ще ніде і ніколи не вибухали, на відміну від залізних. Для розуміння залізний 30 бар - бабах, композитник 120 бар - і не бабах. Всі зажими мильною водою перевірити, також сам редуктор по колу в двох режимах, просто під тиском коли плитка виключена і коли плитка включена.
Barsic 15.11.2022 12:22 пишет: В даному випадку прокладка обовязково потрібна. Але чоловіче, як ти умудрився з чотирьох виробників, вибрати найгіршого, та ще й країна виробник даних балонів Іран. Якщо не секрет, скільки обійшовся балон? Можеш робити хоч в багатоповерхівці, композитники ще ніде і ніколи не вибухали, на відміну від залізних. Для розуміння залізний 30 бар - бабах, композитник 120 бар - і не бабах. Всі зажими мильною водою перевірити, також сам редуктор по колу в двох режимах, просто під тиском коли плитка виключена і коли плитка включена.
Умовно кажучи - готуючись до зими, проходив поруч з балонами та вирішив купити як основну плитку на випадок повного відключення усього. Особливо в побутових балонах та плитках не шарю, до цього користувався лише туристичною Primus Gravity "в палатках" на природі (запасна буде, на балонах з різьбою). Зараз, от, пізнаю все це, тому сильно не бийте ногами за тупі питання )) Коштував балон десь 5к з копійками.
PS Доречі, а чим відрізняются хороші та погані композитні балони? Це я до найгіршого виробника
Barsic 15.11.2022 13:16 пишет: Дпросто країна-виробник Іран викликає огиду.
Ось тут згоден. Знав би - пройшов би повз. Але це було дуже ситуаційне придбання і тоді вже починався ажіотаж на все це, тож вирішим не мешкати, поки було в наявності
Barsic 15.11.2022 12:22 пишет: Можеш робити хоч в багатоповерхівці, композитники ще ніде і ніколи не вибухали, на відміну від залізних. Для розуміння залізний 30 бар - бабах, композитник 120 бар - і не бабах. Всі зажими мильною водою перевірити, також сам редуктор по колу в двох режимах, просто під тиском коли плитка виключена і коли плитка включена.
Дивна порада. Вибухає не балон, а суміш, яка створюєтся навколо. І для витоку газу тип балона не важливий.
Barsic 15.11.2022 12:22 пишет: Можеш робити хоч в багатоповерхівці, композитники ще ніде і ніколи не вибухали, на відміну від залізних. Для розуміння залізний 30 бар - бабах, композитник 120 бар - і не бабах. Всі зажими мильною водою перевірити, також сам редуктор по колу в двох режимах, просто під тиском коли плитка виключена і коли плитка включена.
Дивна порада. Вибухає не балон, а суміш, яка створюєтся навколо. І для витоку газу тип балона не важливий.
Я не зовсім те мав на увазі, а саме те, що зараз така ситуація в якій ми всі опинились, що майже в кожній квартирі діхлофоска, а деякі дауни несуть в квартири залізні балони і неважливо якого літражу, небезпека вибуху є і немаленька, навіть така дрібниця як статика (походив по ковру і пішов до плити), може привести до біди. Звичайно газ+кисень+іскра=вибух, з залізним це може статись при любій малій помилці. Композитний вибачає дуже багато помилок невірного користування, звичайно якщо загазувати приміщення то... Але навіть те що комрад написав вище і десь свіщ (звичайно це категорично недопустимо в принципі), і вогонь пішов по шлангу від плитки до балону - він спокійно перекриє кран і водою затушить, з залізним цього дедлайну нема і вибухає тоді саме балон. Я більш до того, якщо ми несемо досить небезпечні в нормальному житті предмети додому (безвихідь) і будемо їми користуватись, то треба вибирати найбезпечніши, а це композитники. А ще побачивши, що на балканах вони майже в кожному будинку і у багатьох в квартирах, і на вулицях на жарі працюють (кури, шаверми інше), і як люди до них відносяться, то це найбезпечніший спосіб в нашій теперішній ситуації. Відос (не реклама), просто який попався:
Але навіть те що комрад написав вище і десь свіщ (звичайно це категорично недопустимо в принципі), і вогонь пішов по шлангу від плитки до балону - він спокійно перекриє кран і водою затушить, з залізним цього дедлайну нема і вибухає тоді саме балон.
вибач, але це повна фігня. Для вибуху балона його треба спочатку розігріти. І це не секунди, і не хвилини. Ніякий "вогонь пішов по шлангу від плитки до балону" нічого балону не робить. А ось спалити сам шланг та отримати неконтрольований витік через нього - це можливо. І знову ж таки, від типу балона не залежить.
Але навіть те що комрад написав вище і десь свіщ (звичайно це категорично недопустимо в принципі), і вогонь пішов по шлангу від плитки до балону - він спокійно перекриє кран і водою затушить, з залізним цього дедлайну нема і вибухає тоді саме балон.
вибач, але це повна фігня. Для вибуху балона його треба спочатку розігріти. І це не секунди, і не хвилини. Ніякий "вогонь пішов по шлангу від плитки до балону" нічого балону не робить. А ось спалити сам шланг та отримати неконтрольований витік через нього - це можливо. І знову ж таки, від типу балона не залежить.
Хотів багато написати, але передумав. Спорити не люблю, тим більше на форумах, розумний зрозумів. Єдине напишу, композитник єдиний вид, який дозволений в ЄС всередині приміщення. Далі будь-ласка сам з собою.