NID 06.08.2022 18:04 пишет: Та здається нема нічого специфічного, просто камрад хоче перенести вінду з старого компа і напружується, що вона не налізе на нове залізо, та ще й при зміні ЦП АМД на інтел.
У мене декілька компів, всі на АМД, операцыйны системи ставлю клонуванням бо налаштовувати весь софт на кожному компі довго. Операційних систем декілька, XP, 2003R2, 7, Centos, Ubuntu, Freebsd. Перенести з AMD на intel можливо, але кожен раз коли це доведеться робити дуже багато маніпуляцій треба. Тому не хочу зоопарк.
Робота нічого специфічного до заліза не має. Десятка яку нав'язують на робочому місці мені нафіг не потрібна, навіть 7 поставив про всяк випадок, поки що як резервну. Хай на 10 працюють ті кому треба, а мені і на віртуалках вистачає.
Rucha 07.08.2022 10:38 пишет: Якщо працюєш в віртуалках, то яка різниця що в тебе на ноуті інтел чи амд?
Пояснив постом вище. На віртуалку треба з чогось зайти. І погуглити теж з чогось треба, бо у більшості віртуалок немає прямого доступу в інтернет. Начібто потреби не великі, але питань більше ніж пропозицій. Розумію що АМД зустрічається рідше інтелу, доведетья шукати.
VovkZ 09.08.2022 08:54 пишет: Чому не буде, якщо використаний 10-річний ноут може коштувати 5000 грн, замість 25000 грн за новий?
Я говорю про то, что десятилетний ноут это уже хлам ожидающий замены. Лучше взять чуть дороже но 3-4 летний, который закроет вопрос на ближайшие лет пять. Пусть даже в кредит, это же рабочий инструмент. Про новый речь не идет.
Я говорю про то, что десятилетний ноут это уже хлам ожидающий замены. Лучше взять чуть дороже но 3-4 летний, который закроет вопрос на ближайшие лет пять. Пусть даже в кредит, это же рабочий инструмент. Про новый речь не идет.
ноут 2006 року закривав робочі потреби з 2011 по 2021 рік. З 2005 по 2010 був ноут 2001 року. Зараз не 90ті коли між поколіннями приріст потужності був декілька разів. Зараз приріст уповільнився, тому 10річний придатен для непотужних задач.
Справа не в ціні, 25к влаштує, а в тому що хочу не нетбук на APU як усі сучасні, а саме лаптоп товстий та важкий, або моноблок, або компактний десктоп, що ще є? Максимально потужний саме старої концепції, "конструктор". Тих часів коли чіпсет та відео ще були дискретними не в проці, процесор в сокеті, пам'ять на роз'мах, повноцінне використання можливостей без оптимізації під малі розміри та вагу. Тих часів коли окрім суперлегких та супертонких моделей була класична альтернатива. Сучасний мені не підходить, все інтегровано в проц та впаяно у плату, немає драйверів під старі ОС, та uefi замість біос зараз у всіх. Мені не треба "оновлення" на бюджетний нетбук. Мені треба щоб пристрій був трохи компактніший ніж microATX.
Ну це теж саме якщо водія який все життя їздив на потужних рамних позашляховиках, пікапах та бусах пересадити під виглядом оновлення на маленький тісний електромобіль A-класу. Їхати то воно буде і навіть економічно, але задоволення нуль.
Ну це теж саме якщо водія який все життя їздив на потужних рамних позашляховиках, пікапах та бусах пересадити під виглядом оновлення на маленький тісний електромобіль A-класу. Їхати то воно буде і навіть економічно, але задоволення нуль.
Ближе сравнение, когда человеку привыкшему к тупому ламповому автомату пересесть на вариатор на что-то вроде Мурано. Да, думаешь как же я не смогу никого на тросу буксировать, а по факту это никогда и не нужно, а едет плавнее, шустрее и экономичнее.
У вашому прикладі заміни типу автомату клас авто по типу кузову все ж таки змінився лише на один ступінь вниз з рамного на SUV, але не став седаном/хетчбеком А класу. От і я хочу змінити клас с двопроцесорної робочої станції extended ATX на лаптоп або Small Form Factor PC, але не на нетбук.
Поки працюю віддалено продовжую шукати лаптоп саме на AMD. Віддали на intel з uefi, але ну зовсім не моє, стоїть 10ка, на біосі і системі admin password, скинути не вийшло, навіть возитися з цим не хочу настільки не подобається сучасне. Хочу старий класичний AMD, бюджет піднімаю до $300
p.s. знайшов гарний HP Proliant DL585G2, 4процесорний 8ядерний opteron, 32гб, 8 SAS hdd і т.п. радий дуже сильно, але все ж таки шукаю лаптоп.
Я вибачаюсь, але як тип процесору вліяє на роботу? Я розумію "хочу швидче", але Intel & AMD виробляють, майже однакові процесори. Знайти різницю можна тільки на якіхось окремих додатках.
тип біосу впливає на неможливість запустити мій набір старих утіліт під DOS, які потрібні для встановлення/клонування ОС, бекапу, тести. Неможливість вимкнути AHCI і т.п. Задача апгрейданути комп максимально залишивши сумісність з софтом. Тому шукаю максимально швидке але сумісне з ними залізо.Я користуюся кастомним ядром під Linux та Freebsd яке оптимізовано під AMD64, маю декілька компєютерів і категорично не хочу "зоопарк". Переносити систему з AMD на intel і навпаки можливо, але навіщо створювати зайві складності сумісності.
я, лет пять назад покупал несколько hp 8570p, проц типа i7-3740QM, честный rs232, видяха встроенная. цена ~150USD. потом, по месту новые диски, вместо родного и вместо DVD, ну и памяти 16Gb. но, оказалась проблема, видяха не тянула два монитора. ну, Display Port не поддерживал MST. док - не расматривал.
вообщем, через год купил несколько Zbook 15 i7-4800. те-же 150+USD. K2100M видео, один монитор в DP, второй в Tunderbolt. отдельно старые два диска, уже 32Gb памяти. со временем сменил пару dell 2412 на пару dell 3014. цена условно шара же. поэтому второй комплект ноут и два монитора - лежат на стелаже.
хотелось бы обновится, но все что-то не то ((
а, основная проблема, клавиатура. в hp - ОK, даже подсветка там. но я привык к Acer KU-0906, и запаса особо - нет. купил несколько германских Acer KU-0906, модель та-же, но оказалось там Enter другого размера ((
но старые Zbook советую, еще Dell в хороших комплектациях и дешевлее, но, х.з. слишком много hp уже накупил, решил не менять блок питания, и доноров потом не искать.
ну и для офиса, и вообще, только FDE диски. хотя там тоже есть тонкости.
а яке відношення вони мають до моєї теми? Ви помилилися з сусідньою темою чи перший пост не читали? Все що ви пропонуєте не AMD. Я поскупився зробити апгрейд 10 років тому, і тепер шукаю лаптоп на AMD 2010-2012 року. На завищену ціну згоден, на intel категорично ні.
GreenMile 19.02.2023 19:17 пишет: Камрад просто ретроград, первый раз увидел уефи с его легаси/цсм, ничего не понял и начал требовать привычный теплый ламповый синенький "ами биос"
синій то Award, ami - сірий
А ти зможеш хакнути запаролений UEFI? мені треба щоб я його зміг зламати коли адміністратор поставить пароль. метод clear cmos на uefi пароль не скидає. програматор TL866 є, тобто дамп зроблю, а далі?
v0f41k 22.02.2023 21:40 пишет: синій то Award, ami - сірий
Я думал, ты труЪ-олдфаг, до серого был синенький
v0f41k 22.02.2023 21:40 пишет: А ти зможеш хакнути запаролений UEFI? мені треба щоб я його зміг зламати коли адміністратор поставить пароль. метод clear cmos на uefi пароль не скидає. програматор TL866 є, тобто дамп зроблю, а далі?
Через анлок ключ пробовал? Так если есть программатор, скачай биос с сайта для твоего ноута и зашей
v0f41k 22.02.2023 21:34 пишет: а яке відношення вони мають до моєї теми? Ви помилилися з сусідньою темою чи перший пост не читали? Все що ви пропонуєте не AMD. Я поскупився зробити апгрейд 10 років тому, і тепер шукаю лаптоп на AMD 2010-2012 року. На завищену ціну згоден, на intel категорично ні.
да, ответил что ответил. вроде там много нестыковок даже в первом посте,
8Gb на XP не работает, хоть на i хоть на a. (xp64 или Embedded - это уже флуд)
как и ядро на XP не собирается.
да и пересобирать ядро даже из-за сетевухи придется. в вводной ее нет.
решил что все остальное тоже не стена, можно подвинуть. потратить 20-60 минут на новый конфиг какой-то freebsd6 - как-бы не сложно.
если новая bsd - то на настройку vlan - можно больше времени убить. ну проц, ИМНО, - меньшее из проблем.
но, это мое мнение, может кому-то поможет. хотя, таких некромантов некрофилов с 2012 мало осталось ))) но, я не вижу что для себя стоит купить, ну и дорого, если брать 1+1. а ноуты 2012 - супер, еще и тепленько в комнате от него ))).