І це я витираю скло вже після того,як його обробив суперпуперзасобом абразивним
Якщо скло мите - то звідки там масляна плівка? Тож, плівка натякає, що воно, банально - не мите. Або авто стояло під каплями мастила, або проїхав за мертвим дизелем, який кидає кучу мастила у вихлоп. З таким забрудненням - має справлятися штатний омивач, за кілька змахів двірників із рідиною.
І це я витираю скло вже після того,як його обробив суперпуперзасобом абразивним
Якщо скло мите - то звідки там масляна плівка? Тож, плівка натякає, що воно, банально - не мите. Або авто стояло під каплями мастила, або проїхав за мертвим дизелем, який кидає кучу мастила у вихлоп. З таким забрудненням - має справлятися штатний омивач, за кілька змахів двірників із рідиною.
То ж видно, що це ділянка поза дією двірників. Мив оцим засобом , змив водою і оце витирав водозгоном.
Новий сезон, проблеми старі. Купив оксид церія, губки з войлоку (машинка є, нема електрики в гаражах). Драяв скільки було сили руками. Ефект - ну може на відсотків 10 стало краще.
Все ж є резон спробувати ще машинкою, але є підозра, що всі експерименти з цієї теми вже свій негативний ефект наклали.
hugo-smk 22.06.2025 17:21 пишет: Новий сезон, проблеми старі. Купив оксид церія, губки з войлоку (машинка є, нема електрики в гаражах). Драяв скільки було сили руками. Ефект - ну може на відсотків 10 стало краще.
Все ж є резон спробувати ще машинкою, але є підозра, що всі експерименти з цієї теми вже свій негативний ефект наклали.
hugo-smk 22.06.2025 17:21 пишет: Новий сезон, проблеми старі. Купив оксид церія, губки з войлоку (машинка є, нема електрики в гаражах). Драяв скільки було сили руками. Ефект - ну може на відсотків 10 стало краще.
R.Karp 23.06.2025 08:20 пишет: Вже три роки цій темі і, я так зрозумів, нульовий результат з опробованими вами засобами. Якщо прямо так бісить, то краще вже замінити скло.
Це занадто легко, і занадто дорого Насправді мені здається, що деякі поради з цієї теми нанесли непоправну шкоду склу, але то таке. Ну і плюс знов таки є сумніви в якості розхідників на мийках самообслуговування-таке враження піна і вода там далекі від потрібних характеристик.
Aleks777. 26.06.2025 11:33 пишет: А якщо наліт із внутрішньої сторони ?! p.s. у моєму авто частіше наліт з внутрішньої сторони, тому що курю
курити в авто це зло, а по темі чим миєте той наліт
Заїхав за записом на автомийку (мийка не будь-яка, а за рекомендацією). Прохання особливу увагу звернути на чистоту внутрішньої поверхні лобового скла. Чистенький і акуратний авто забрав через півтори години, я не подивився якою хімією відмивали. Дорого але дуже якісно.
Aleks777. 26.06.2025 11:33 пишет: А якщо наліт із внутрішньої сторони ?! p.s. у моєму авто частіше наліт з внутрішньої сторони, тому що курю
курити в авто це зло, а по темі чим миєте той наліт
Заїхав за записом на автомийку. Прохання особливу увагу звернути на чистоту внутрішньої поверхні лобового скла. Чистенький і акуратний авто забрав через півтори години, я не подивився якою хімією відмивали. Дорого але дуже якісно.
ну мийка це мийка, я думав що сами чимсь відмиваете
egorka 26.06.2025 11:51 пишет: ]ну мийка це мийка, я думав що сами чимсь відмиваете
На жаль, я самостійно не можу помити лобове скло з внутрішньої сторони p.s. друга група довічно
Але якби я мив авто самостійно, то 1. використав би рідке господарське мило та Karcher (мінімийка високого тиску) із зовнішнього боку, а для внутрішньої 2. використовував засіб для чищення побутового скла.
egorka 26.06.2025 11:51 пишет: ]ну мийка це мийка, я думав що сами чимсь відмиваете
На жаль, я самостійно не можу помити лобове скло з внутрішньої сторони p.s. друга група довічно
Але якби я мив авто самостійно, то 1. використав би рідке господарське мило та Karcher (мінімийка високого тиску) із зовнішнього боку, а для внутрішньої 2. використовував засіб для чищення побутового скла.