у меня старенькая ЕАМ 4500. и пену лучше баристы делала в ручном режиме
Так у мене також немолода - десь 10+ років їй. ЕСАМ 23.456 чи щось таке. У ручному режимі звісно пінку можна зробити гарну. А от у автоматичному ніяку - тому і не використовую цю опцію. Заодно і мити не треба той пристрій для автокапучіно.
носика под пену у моей нету, там на стакане с пеной регулятор насыщености.
У мене носик є. І усе досить непогано виходить у тих вкрай нечисленних випадках коли мені треба для когось з гостей приготувати капучіно. А ота крутилка на блоку автокапучинатора, її вплив на якість пінки майже як у класиків "пиляйте гирі крутить крутилку Шура..."
harald67 23.09.2022 15:27 пишет: Чого це. Там ще є промивка капучінатора - саме отієї верхівки із вбудованими каналами, де пульвелізатор ховається. А от контейнер для молока таки не промивається якоюсь програмою (якщо це у принципі можливо). І рука моя туди не влазить. З урахуванням як неякісно моя делонгі прімадонна делюкс С робить пінку для капучіно не бачу сенсу взагалі використовувати цей девайс (бак для молока і систему автоматичного приготування капучіно). Якщо вже дуже кортить комусь, то роблю пінку із застосуванням насадки для вспінювання молока - тоді можна збити як забажаєш.
Каналы внутри промываются паром, далее с нее снимается регулятор, заборная трубка и носик и все это моется в ПММ, зачем туда руками лезть?
harald67 23.09.2022 16:50 пишет: А ота крутилка на блоку автокапучинатора, її вплив на якість пінки майже як у класиків "пиляйте гирі крутить крутилку Шура..."
Это чота ты выдумываешь или у тебя просто неисправен капучинатор. В минимальном положении из него течет просто молоко, в максимлальном-пена. Машинка у меня 23.450.
harald67 23.09.2022 16:50 пишет: А ота крутилка на блоку автокапучинатора, її вплив на якість пінки майже як у класиків "пиляйте гирі крутить крутилку Шура..."
Это чота ты выдумываешь или у тебя просто неисправен капучинатор. В минимальном положении из него течет просто молоко, в максимлальном-пена. Машинка у меня 23.450.
Та дивилися вже майстри мою машинку. Кажуть так і має бути у цієї моделі. Звісно положення того регулятора дещо впливають на пінку, але навіть у найкращому випадку та пінка не має нічого спільного із пінкою в капучіно, яку ми бачимо у рекламних роликах кавомашин. Вручну за допомогою того носика-насадки можна отримати набагато кращу піну, майже як у рекламі.
Та дивилися вже майстри мою машинку. Кажуть так і має бути у цієї моделі. Звісно положення того регулятора дещо впливають на пінку, але навіть у найкращому випадку та пінка не має нічого спільного із пінкою в капучіно, яку ми бачимо у рекламних роликах кавомашин. Вручну за допомогою того носика-насадки можна отримати набагато кращу піну, майже як у рекламі.
Рекламе верить низзя, там один обман, там даже и не молоко может быть на самом деле А как выглядит этот носик для ручного вспенивания? Он типа вместо бачка подключается?
Завдяки темі поміняв рожкову кавоварку KRUPS на Nivona 520.
Налаштувалась доволі просто, капучіно сподобалось.
Залишилось підібрати молоко.
Усім дякую за відгуки, завдяки яким зміг визначитись (Нівона не була в шортлисті).
Здивувало, що в неділю зранку в пустому магазині стояла черга на видачу і лише кавових автоматів. Крім мене покупцям оформляли значно дорожчу Делонгі та Сіменс 300.
olegth 26.09.2022 11:50 пишет: Завдяки темі поміняв рожкову кавоварку KRUPS на Nivona 520.
Усім дякую за відгуки, завдяки яким зміг визначитись (Нівона не була в шортлисті).
Здивувало, що в неділю зранку в пустому магазині стояла черга на видачу і лише кавових автоматів. Крім мене покупцям оформляли значно дорожчу Делонгі та Сіменс 300.
olegth 26.09.2022 11:50 пишет: Завдяки темі поміняв рожкову кавоварку KRUPS на Nivona 520.
Я останнім часом для кавоварки беру польське молоко. У них по стандартку мінімум 3.0 г білку на вдміну 2,8 г у нашому. Кавоварка взбиває це молоко прекрасно.
Кажуть, що для гарної пінки від молока вимагається: - бути холодним; - мати малу жирність; - мати більше білку.
В нашому офісі молоко постійно різних виробників. Декілька з них мають лінійку "Barista", суттєвої відмінності окрім напису на упаковці не відчув. Без окулярів жирність я ще бачу, а от вміст білку не шукав. Маю визнати, що 0.5% жирність дає кращу піну, ніж 3.2%. Але 3.2% смачніше .
В нашем молоке почти везде количество белка одинаковое, там может ±0,1, я тоже постепенно пришел к нежирному молоку, но иногда и 2,5% покупаю за неимением - особой разницы не вижу. Ну и да, охлажденное надо, об этом и в мануале написано.
Ну ось і я став щасливим володарем б/у кавомашини Barista TSP. Дуже багато що вона вміє. Кофе робить смачний, пінка взагалі дуже сподобалась густа, солодка. Доречі дякую нашому камраду за неї . Мої найкращі рекомендації.
keeper 01.10.2022 19:02 пишет: Ну ось і я став щасливим володарем б/у кавомашини Barista TSP. Дуже багато що вона вміє. Кофе робить смачний, пінка взагалі дуже сподобалась густа, солодка. Доречі дякую нашому камраду за неї . Мої найкращі рекомендації.
а яку каву берешь? А машинку в Киеві брав? Камрад повернувся? А кавомашина вже налаштована? Чи самому треба розбиратись в тому комп'ютері . А яку з тих чотирьох що в темі були купив?
keeper 01.10.2022 19:02 пишет: Ну ось і я став щасливим володарем б/у кавомашини Barista TSP. Дуже багато що вона вміє. Кофе робить смачний, пінка взагалі дуже сподобалась густа, солодка. Доречі дякую нашому камраду за неї . Мої найкращі рекомендації.
а яку каву берешь? А машинку в Киеві брав? Камрад повернувся? А кавомашина вже налаштована? Чи самому треба розбиратись в тому комп'ютері . А яку з тих чотирьох що в темі були купив?
Ого питань... Відповіді: -Кава різна тут вже кому яка до смаку -ні -ні -так, по машинці все зроблено, розбиратись особо не треба - вибрав напій із рецептів і вперед. Ну і стандартний догляд як за кавомашиной. -купив TSP - це трохи старіша версія за TS.
Ого питань... Відповіді: -Кава різна тут вже кому яка до смаку -ні -ні -так, по машинці все зроблено, розбиратись особо не треба - вибрав напій із рецептів і вперед. Ну і стандартний догляд як за кавомашиной. -купив TSP - це трохи старіша версія за TS.
Дякую Вам теж трохі пізніше може і собі візьму бо мою делонгі камрад поміг продати. Зараз рожкова. Дочка захотіла. А мені ліпше кнопку нажав и пьеш каву
Кинжальный прострел 17.01.2023 04:57 пишет: Одного меня смущает факт покупки б/у кофемашины?
Наверное Я покупал б/у раза в 3 дешевле новой, ничего страшного в этом нет. Капучинатор и бачок я купил новые к ней - это те вещи с которым контактировали другие люди, а остальное с людьми не соприкасалось
Кинжальный прострел 17.01.2023 04:57 пишет: Дома была Saeco Syntia. Нужно купить новую машину для эспрессо на чужбине, какую?
У делонги огромный плюс - ремонтопригодность, она легко и просто ремонтируется, все запчасти есть, моей уже где-то с 10-к лет и вот недавно менял поршенек в блоке верхнего поршня - 70 грн стоит, а поршень в сборе со все требухой 1200 грн
До речі таке спостереження. Глянув я на вибір кавоварок у Польщі і побачив одну цікаву деталь - у той час як у нас в Україні кавоварки тм Jura позиціонують як якийсь Бентлі у світі кавомашин у Польщі це просто одна з марок кавоварок. Нічим не краща і не дорожча за інші відомі нам марки. От Меліти та Нівони я там взагалі не бачив. Хоча не можу сказати щоб дуже ретельно шукав. А от джура повсюди і навіть десь дешевша за Делонжі аналогічного функціоналу.