Ще не чув жодного реального аргумента, нащо мені в місті та трасоході потрібен повний привід і що він такого дає космічного? Щоб це було аж ключовою перевагою при виборі авто. А от наприклад такі штуки як адаптивний круіз, система автоматичного гальмування, та навіть датчики контролю тиску в шинах мають досить велике значення для безпеки в дорозі. А в шкоді це все за додаткову плату.
то просто варто спробувати . в мене і моно і повний (але у AWD-шки невеличкий пріорітет на задній міст йде). влітку справді різниця у цивільних режимах відсутня. взимку повний банально рулить набагато легше їхати. але якщо траса чиста, то так само, як і влітку - різниця лише у витраті палива
Щодо того навіщо повний привід то як раз сьогодні зранку він нікому не здавався зайвим. А щодо влітку - у мене також і повний і інша автівка з переднім. Так от кили у до піднімаєшся по моїй гірці то як раз повний також має переваги. Не пробуксовує при натисканні на газ.
Кхм про сьогодні зранку трошки смішно
Не заперечуючи переваги 4х4, але де він прям так був потрібний сьогодні? Зауваж, я зараз фієстою їжджу
то просто варто спробувати . в мене і моно і повний (але у AWD-шки невеличкий пріорітет на задній міст йде). влітку справді різниця у цивільних режимах відсутня. взимку повний банально рулить набагато легше їхати. але якщо траса чиста, то так само, як і влітку - різниця лише у витраті палива
Щодо того навіщо повний привід то як раз сьогодні зранку він нікому не здавався зайвим. А щодо влітку - у мене також і повний і інша автівка з переднім. Так от кили у до піднімаєшся по моїй гірці то як раз повний також має переваги. Не пробуксовує при натисканні на газ.
Не заперечуючи переваги 4х4, але де він прям так був потрібний сьогодні? Зауваж, я зараз фієстою їжджу
взагалі ніде, ні на печерських пагорбах о 6 ранку ні на кільцевій о 7 вечора більше того стиль водіння сьогодні навіть на зимовий не змінював, але гума пірелі арктична
От щойно проходив повз стоянку біля ресторану bao на Кловській. Місце там пласке але снігової каші вдень намісили багато і вона там місцями підмерзла, утворила невеличкі бархани. Не міг мерседес новий ц -клас на новій гумі єврозима запаркуватися - не заїжджала автівка через ті намерзлості. А щодо того що у тебе Фієста, так у тебе і попередня автівка була приблизно аналогічна з точки зору прохідності та поведінки на зимових дорогах. Що тут враховувати. От я на с1 шиповану гуму придбав і одяг. Хочу спробувати чи дасть це хоч щось у порівнянні з єврозимою що раніше була і фвктично не допомагала їздити узимку.
От щойно проходив повз стоянку біля ресторану bao на Кловській. Місце там пласке але снігової каші вдень намісили багато і вона там місцями підмерзла, утворила невеличкі бархани. Не міг мерседес новий ц -клас на новій гумі єврозима запаркуватися - не заїжджала автівка через ті намерзлості. А щодо того що у тебе Фієста, так у тебе і попередня автівка була приблизно аналогічна з точки зору прохідності та поведінки на зимових дорогах. Що тут враховувати. От я на с1 шиповану гуму придбав і одяг. Хочу спробувати чи дасть це хоч щось у порівнянні з єврозимою що раніше була і фвктично не допомагала їздити узимку.
Якщо у когось сьогодні проблеми з намерзлостями - йому повний привід не допоможе, чесно. Сьогодні взагалі нічого такого не було. Про фієсту сказав, бо це малопотужна машина на старому автоматі, а не дизель з механікою який дає трохи більше простору для маневру А я попід лісом паркуюсь тут ніхто нічого не чистив
Ще раз - я не заперечую переваг 4х4. Але сьогодні це смішно.
Якщо у когось сьогодні проблеми з намерзлостями - йому повний привід не допоможе, чесно. Сьогодні взагалі нічого такого не було. Про фієсту сказав, бо це малопотужна машина на старому автоматі, а не дизель з механікою який дає трохи більше простору для маневру А я попід лісом паркуюсь тут ніхто нічого не чистив
Нормально налаштований (не як у Рав4) повний привод таки допоміг би тому мерсу однозначно. А щодо сьогодні, то до того як десь о 10 ранку трактор не почистив мій узвіз дехто не міг заіхати. Там де ти паркується ніхто не тільки не чистив, а мабуть і не місив сніг, що істотно спрощує твоє паркування. Якщо до завтрашнього ранку не потеплішає то може трапитися день бляшанщика. ПС. Я б і твою колишню Кіа відніс до малопотужних автівок і чесно не бачу, які такі можливості з точки зору їзди по засніжених дорогах вона дає по відношенню до Фієсти? Що та потужність дає у снігу? Для моноприводу щось дасть вага, гума, кліренс.
Сьогодні зранку жоден монопривід запаркуватись ось тут праворуч не зміг. Наче нічого страшного, ну трошки під гірку. Але з вивернутим вправо кермом і на підвищення заїхати - гарантовано зносить в авто припарковані поруч. За півгодини жодне моноприводне авто туди так і не стало. Спроб безліч, декілька майже ДТП.
Paulskit 19.11.2022 22:44 пишет: Сьогодні зранку жоден монопривід запаркуватись ось тут праворуч не зміг. Наче нічого страшного, ну трошки під гірку. Але з вивернутим вправо кермом і на підвищення заїхати - гарантовано зносить в авто припарковані поруч. За півгодини жодне моноприводне авто туди так і не стало. Спроб безліч, декілька майже ДТП.
Paulskit 19.11.2022 22:44 пишет: Сьогодні зранку жоден монопривід запаркуватись ось тут праворуч не зміг. Наче нічого страшного, ну трошки під гірку. Але з вивернутим вправо кермом і на підвищення заїхати - гарантовано зносить в авто припарковані поруч. За півгодини жодне моноприводне авто туди так і не стало. Спроб безліч, декілька майже ДТП.
заднім ходом треба
Плюс обслуживать территорию надо. Нищий район, дворников нет, ни почистить ни песку сыпануть.
заднім ходом треба
Плюс обслуживать территорию надо. Нищий район, дворников нет, ни почистить ни песку сыпануть.
Так у нас все такие районы года с 2012-13))) Выходишь, везде песочком посыпано, ляпота, капитализм, друзі з натхненням це))
А для чого туди на авто їхати? Там до метро 2 кроки
TanDEN 18.11.2022 12:44 пишет: Говорити про зручність адаптивного круїзу, можно тільки після того як спробувати. І це далеко не тільки безпека, а реально "зурчність". Ставиш 130 км\год, і спокійно їдеш по Житомирській трасі, а машина сама пристосовується до поточної швидкості потоку. З'явилась перешкода - машина сама притормозила, дорога вільна - сама набрала встановлені 130..
в 2020 році дуже прискіпливо вибирав авто, і в результаті розділи всі характеристика на важливі та не важливі особисто для мене.
в результаті вийшла така табличка, і прагматичний вибір впав якраз на 3008 алюр з пакетом "беспека". Хоча всі думають, що машину вибирав по дизайну )
Вже багато наїздив і за межами "твердого" покриття, особливо коли "грунтовками" виїзджали з Києва 24.02, скрізь вирішує кліренс та навички водія.
офігєть ...оце так прагматизм на максималках я про табличку
у мене також схожа таблиця була серед "лідерів" мого вибору, це норм практика. Треба трохи тверезо думати, бо так можна не емоціях взяти не зовсім те, що реально важливо, і буквально через півроку - рік вже докоряти собі "навіщо я це взяв".. І так, саме через таку табличку і "прагматизм" я взяв точно такий же сітрік , який у мене був раніше, хоча чисто емоційно хотів іншу машину.
AL® 20.11.2022 14:31 пишет: Треба трохи тверезо думати, бо так можна не емоціях взяти не зовсім те, що реально важливо, і буквально через півроку - рік вже докоряти собі "навіщо я це взяв".. І так, саме через таку табличку і "прагматизм" я взяв точно такий же сітрік , який у мене був раніше, хоча чисто емоційно хотів іншу машину.
Мені здається навпаки, прагматичний вибір вже через деякий час набридне. Кожного разу побачивши в потоці те авто яке хотілось будеш думати «а чи правильно зробив?». Один раз живемо ж. Я таких табличок ніколи не робив. Були претенденти завжди, які в першу чергу подобались, обирав між ними.
TanDEN 18.11.2022 12:44 пишет: Говорити про зручність адаптивного круїзу, можно тільки після того як спробувати. І це далеко не тільки безпека, а реально "зурчність". Ставиш 130 км\год, і спокійно їдеш по Житомирській трасі, а машина сама пристосовується до поточної швидкості потоку. З'явилась перешкода - машина сама притормозила, дорога вільна - сама набрала встановлені 130..
в 2020 році дуже прискіпливо вибирав авто, і в результаті розділи всі характеристика на важливі та не важливі особисто для мене.
в результаті вийшла така табличка, і прагматичний вибір впав якраз на 3008 алюр з пакетом "беспека". Хоча всі думають, що машину вибирав по дизайну )
Вже багато наїздив і за межами "твердого" покриття, особливо коли "грунтовками" виїзджали з Києва 24.02, скрізь вирішує кліренс та навички водія.
у мене також схожа таблиця була серед "лідерів" мого вибору, це норм практика. Треба трохи тверезо думати, бо так можна не емоціях взяти не зовсім те, що реально важливо, і буквально через півроку - рік вже докоряти собі "навіщо я це взяв".. І так, саме через таку табличку і "прагматизм" я взяв точно такий же сітрік , який у мене був раніше, хоча чисто емоційно хотів іншу машину.
обидві свої брав на емоціях. як блондинка - хочу цю, бо зовні подобається. крапка. а ні, у другій хотілося ще з повним приводом. задоволений, що на слон на водопої першою автівкою задоволений вже 14 років, другою тільки рік володію, пів року в ексулпатації...але досі у щенячому захваті
колись почув фразу тут на форумі (не дослівно, передаю зміст) - машина та, що треба, якщо кожен раз коли відходиш від неї, то обертаєшься подивитись ще разок
як показала моя практика, на гумі зі злим протектором, а ще й на шипах, на моноприводі їдеш там, де повноприводні на євпрозимі стоять. але у будь якому випадку зручніше навіть сьогодні на повному. я не кажу, що сьогодні було так, що на моно не проїдеш. просто комфортніше на моно в мене злий протектор, шипи на повному - скандінавка (не шип), причому така, не сама зла і на повному мені комфортніше (а ще прикольніше, бо перевага на дупу...але все ж таки повний. Поведінка задьопривідна, але контрольована )
PS звісно, гальмують усі типи приводів однаково (хоча при гальмуванні двигуном знову ж таки повний рулить ). але у контексті розмови питання стоїть не гальмувати, а заїхати, де інші шліфують
+1
я подозревал, что есть такие люди, но никогда их не видел. теперь хоть виртуально встретил:).
п.с. не хватает там данных, ну что б совсем уже прагматично подойти: 1. стоимсоть ТО 2. потерю в цене при продаже 3. а может проще купить 1 ком квартиру, сдать ее, на аренду ездить на такси
та нормальна табличка. я теж подібним займався і в мене завжди (12 років) перемагала шкода , поки вона не стала "в табличці" дорожча за вольво (кодіак рс).
спробую в одному повідомленні відповісти на декілька запитань, щоб не плодити.
1. по автопракуванню - там по цифрам: 3 - автопаркування, 2 - камера "аля 360", 1 - просто камера. Хотів автопаркування, оскільки дружина мала їздити, але в результаті взяли машину зі складу, щоб не чекати 4+ місяці (якраз на ковід почали закривати заводи), і на складі не було червоної з автопаркуванням, тому тут просто одна камера позаду, яка "домальовує умовні 360, при русі заднім ходом. вприципі, також допомагає як в копьютерній грі з виглядом зверху, поставити авто на парковку )
2. по вартості ТО - коли вибирав автом в 2013 - тоді ставив і вартість ТО, і інтервал між ТО. Зараз у маже всіх машин інервал 15-20 тис, мені на рік вистачає з головою, а сама вартість +\- однакова, і не була вирішальним фатором, так само, як і залишкова вартість автомобіля, тому обидві ці характеристики навіть не потрапили в список "не обо'язкових" критеріїв.
3. стосовно квартири в Києві - це вже трохи інше ). Навіть без квартири, якщо чисто по Києву, то на таксі - дешевше, ніж купувати авто і його обслуговувавати. Тут більше саме про подорожі між містами\країнами.
4. по емоціям - ну дизайн 3008, м'яко кажучи - вдалий, що зовні, що в салоні . Декілька разім пробував продумати, на що б я змінив зараз 3008, то все ж адекватної, заміни навіть зараз не бачу. Поточна версія 3008, в середній комплектації не дає тих плюшок, що були до рестайлу, тому зараз довелось би вже брати версію GT, там вже і прайс інший, і конкурентів можна ще раз переглянути.
5. А на трасі, поточних 150 коняк та 380 ньютонів - тягнуть дуже бодро + ще є режим "спорт". Також в планах все ще є чіпанути по стейдж 1, і отримтаи 200 коняк + 450 ньютонів.