Хлопцю за зроблену роботу респект, але взагалі цифрі цікаві. Завдяки зарядкам швидкість руху можна ділити на 2, не прогадаєш) Тобто навіть якщо їхати сферичні 200 км/г, за рахунок зарядки все одно вийде середня вдвічі менше.
Навіщо мені щось розказувати якомусь ютуберу, якщо я сам особисто їздив і знаю? Ну тобто який сенс? Мені не треба дивитися ютуб, аби знати, як їхати швидко.
От прям зараз бачу праворульну Теслу на британських номерах. В Хорватії! Якщо побачу водія - обов'язково спитаю про цю поїздочку.
Мережа зарядок рішає. Доведено Бьорном - чим більше швидкість тим ефективніше все відбувається. Максимальна ефективність на 190км/год, суперчарджери V3 і заряджатись максимум до 60% пхати батарейку. Звісно що це хоч і реальні дані, але синтетичні, і так ніхто не поїде, але навіть на 130 км/год із зарядками середня буде в районі 100 км/год, що було протестовано також.
Аби тримати середню 100 навіть на бензині, треба валити 150-160
Не обов'язково. Я з Пули до Вашарошенамені доїхав за рівно 9 годин (915 км). Тримав на круізі 130 км. Було 3 зупинки, 1 заправка, кава, туалет і ще 2 без заправки. Всі 3 до 10-15 хвилин. Правда. мені повезло з трафіком, бо виїхав в п'ятницю о 6 ранку. Плюс дуже швидко проїхав окружну Будапешта (перший раз навігатор повів не через місто).
Мережа зарядок рішає. Доведено Бьорном - чим більше швидкість тим ефективніше все відбувається. Максимальна ефективність на 190км/год, суперчарджери V3 і заряджатись максимум до 60% пхати батарейку. Звісно що це хоч і реальні дані, але синтетичні, і так ніхто не поїде, але навіть на 130 км/год із зарядками середня буде в районі 100 км/год, що було протестовано також.
Не обов'язково. Я з Пули до Вашарошенамені доїхав за рівно 9 годин (915 км). Тримав на круізі 130 км. Було 3 зупинки, 1 заправка, кава, туалет і ще 2 без заправки. Всі 3 до 10-15 хвилин. Правда. мені повезло з трафіком, бо виїхав в п'ятницю о 6 ранку. Плюс дуже швидко проїхав окружну Будапешта (перший раз навігатор повів не через місто).
Ну, это реально повезло. Обычно, при среднем потоке, держать стабильную скорость получается не очень хорошо, всегда найдется кто-то, кто вылезет на обгон в левый ряд. И вот тут у "заряженных" тачек, явное преимущество, я помню, что пока я на "Фокусе" опять наберу "крейсерские" 180, со 100-110, средняя скорость просядет заметно.
Ну, это реально повезло. Обычно, при среднем потоке, держать стабильную скорость получается не очень хорошо, всегда найдется кто-то, кто вылезет на обгон в левый ряд. И вот тут у "заряженных" тачек, явное преимущество, я помню, что пока я на "Фокусе" опять наберу "крейсерские" 180, со 100-110, средняя скорость просядет заметно.
не хотів лізти в черговий холівар але підтверджу - висока середня набагато простіше досягається вдалим плануванням ніж високою максимальною швидкістю - більшість моїх подорожей мали +/- середню 100 при максимальній 130-140
не хотів лізти в черговий холівар але підтверджу - висока середня набагато простіше досягається вдалим плануванням ніж високою максимальною швидкістю - більшість моїх подорожей мали +/- середню 100 при максимальній 130-140
Але коли до планування додати ще й високу швидкість...
Вища швидкість - вища витрата, як наслідок можлива додаткова заправка, що знизить середню набагато більше аніж - 10-20 км/год крейсерської До того ж в Європі вище 140 мало де розженешся
Може це тільки я, але ніколи не звертав увагу на час поїздки, якщо це під 1000км. Коли я весь день за кермом, то 9 або 11 годин вже не має різниці. Десь читав про дослідження про стояння у пробках. Так от головне для людини просто знати скільки треба буде їхати. Проблема не сам час, а відсутність інформації про нього.
codex 16.08.2023 10:29 пишет: Може це тільки я, але ніколи не звертав увагу на час поїздки, якщо це під 1000км. Коли я весь день за кермом, то 9 або 11 годин вже не має різниці.
как сказать. Если доехал, и на этом всё, то без разницы. А если завтра подъём в 6 утра и ехать следующие 1000 км, то лишние 2 часа сна - совсем не лишние.
Вища швидкість - вища витрата, як наслідок можлива додаткова заправка, що знизить середню набагато більше аніж - 10-20 км/год крейсерської До того ж в Європі вище 140 мало де розженешся
Я ось сходу не згадаю, коли я на середню орієнтувався. Завжди їдеш в комфортному режимі, заправляєшся при потребі. P.S. Розженешся. Якось за естонцем на Ауді на паром їхали 200+. Він ще потім на вухо впав, що "норм прокатались".
Цікавоісті ради - а який розхід в СРВ гібрида на круїзі 130?
О, мы как-то так, правда несколько медленее, с "Супербом" по харьковской трассе покатались. Когда мне надо было уже сворачивать с трассы налево, он мне на прощанье аварийкой помигал, а я ему дальним мигнул. Было прикольно.
Я ось сходу не згадаю, коли я на середню орієнтувався. Завжди їдеш в комфортному режимі, заправляєшся при потребі. P.S. Розженешся. Якось за естонцем на Ауді на паром їхали 200+. Він ще потім на вухо впав, що "норм прокатались".
Ну, у кожного комфорт свій же ж. Мені, наприклад комфортно в подорожі "прибувати вчасно", тобто як задумав 😀. А ще не люблю часті зупинки, особливо на заправках
Бред У меня бак +/- на 1100 км пробега . Если буду ехать на все деньги , пусть выйдет 800-850 км . Вопрос , сколько времени надо чтобы залить 85 литров дизеля? Думаю 5 минут достаточно. Ну и как средняя упадет на 20 % ?
Бред У меня бак +/- на 1100 км пробега . Если буду ехать на все деньги , пусть выйдет 800-850 км . Вопрос , сколько времени надо чтобы залить 85 литров дизеля? Думаю 5 минут достаточно. Ну и как средняя упадет на 20 % ?
Люди крайне нереально оценивают время, затраченное на рутинные вещи. В твоем утверждении есть много промахов. 1. В следующий раз засеки время от момента поворота на заправку до выезда с нее, будешь очень удивлен, почему у тебя никак не получается 5 минут с учетом выйти из машины, дойти до кассы (или поклацать и оплатить в приложении), заправится, дойти до машины, сесть, застегнуть ремень, выехать. Это опустим еще, что перед тобой может быть занятая колонка или тебе надо было в уборную зайти. 2. У тебя звание железной что ты все 800+км пилишь без остановок? Я чет очень сомневаюсь, что твои пассажиры подписывались на такой 8-часовойо спринт. Обычно, хотя бы раз в 3-4 часа кто-то желает в туалет, размять ноги, выпить кофе, перекусить, потому что с утра не все могут есть перед поездкой. 3. Допустим, едешь ты 3 часа непрерывно и проезжаешь 540 км, получаешь среднюю 180. Едешь ты 3 часа 20 минут те же 540 км с учетом на заправку/туалет - получаешь среднюю 162, меньше на 10%. Но это все в сухих цифрах и всего 20 минут перерыв на три часа. В идеальном случае
В твоем утверждении есть много промахов. 1. В следующий раз засеки время от момента поворота на заправку до выезда с нее, будешь очень удивлен, почему у тебя никак не получается 5 минут с учетом выйти из машины, дойти до кассы (или поклацать и оплатить в приложении), заправится, дойти до машины, сесть, застегнуть ремень, выехать. Это опустим еще, что перед тобой может быть занятая колонка или тебе надо было в уборную зайти. 2. У тебя звание железной что ты все 800+км пилишь без остановок? Я чет очень сомневаюсь, что твои пассажиры подписывались на такой 8-часовойо спринт. Обычно, хотя бы раз в 3-4 часа кто-то желает в туалет, размять ноги, выпить кофе, перекусить, потому что с утра не все могут есть перед поездкой. 3. Допустим, едешь ты 3 часа непрерывно и проезжаешь 540 км, получаешь среднюю 180. Едешь ты 3 часа 20 минут те же 540 км с учетом на заправку/туалет - получаешь среднюю 162, меньше на 10%. Но это все в сухих цифрах и всего 20 минут перерыв на три часа. В идеальном случае
У тебя проблема с причинно-следственными связями . Я отвечал на этот пост :
Или тошноты не останавливаются на туалет-кофе-еда?
є і не тошноти що постійно зупиняються на туалет-кава-їжа
у мене постійно за поїздку Київ-Берегово траплялись автівки що по 4 рази мене обгоняли на 180+, тобто їм їх висока швидкість на відстані 770 км дозволила виграти аж дуже небагато
але те саме може бути і в зворотній бік - якось ми їздили з дівчиною в Одесу і назад, так от з-за неї у мене середня була може 45км/год - їхали 11 годин!!! - це 7 разів зупинитись в туалет, а якщо часу іде більше то вже і поїсти хотілось, а ще черги на заправках в туалет та на їжу, а потім з-за витраченого часу втрапили в пробку на в’їзд у Київ це була не поїздка а мій найгірший нічний жах, я як уявив що мені могла б достатися така дружина то всі автоподорожі скасувалися б аж бігом для мене Київ-Одеса це від 4,5 до 6 годин в будь-яких випадках по іншому я не їзжу
є і не тошноти що постійно зупиняються на туалет-кава-їжа
у мене постійно за поїздку Київ-Берегово траплялись автівки що по 4 рази мене обгоняли на 180+, тобто їм їх висока швидкість на відстані 770 км дозволила виграти аж дуже небагато
але те саме може бути і в зворотній бік - якось ми їздили з дівчиною в Одесу і назад, так от з-за неї у мене середня була може 45км/год - їхали 11 годин!!! - це 7 разів зупинитись в туалет, а якщо часу іде більше то вже і поїсти хотілось, а ще черги на заправках в туалет та на їжу, а потім з-за витраченого часу втрапили в пробку на в’їзд у Київ це була не поїздка а мій найгірший нічний жах, я як уявив що мені могла б достатися така дружина то всі автоподорожі скасувалися б аж бігом для мене Київ-Одеса це від 4,5 до 6 годин в будь-яких випадках по іншому я не їзжу
1. В следующий раз засеки время от момента поворота на заправку до выезда с нее, будешь очень удивлен, почему у тебя никак не получается 5 минут с учетом выйти из машины, дойти до кассы (или поклацать и оплатить в приложении), заправится, дойти до машины, сесть, застегнуть ремень, выехать. Это опустим еще, что перед тобой может быть занятая колонка или тебе надо было в уборную зайти.
Я перевіряв. 4 хвилини на 30 літрів від вʼїзду до виїзду. Разом з дістати з багажнику рукавички, щоб не бруднити руки заправочним пістолетом. На 85 літрів ну нехай ще хвилина-дві чисто на більший обʼєм заправки. Звісно, якщо ти ще хочеш хот-доги чи у вбиральню зайти, то відчутно довше. Але якщо чисто заправка, то це супер швидко.