Wave 01.10.2022 14:28 пишет: А хтось помітив сьогодні зранку в Райфі короткочасний аукціон невіданой щедрості, коли можна було купити $ на депозит по 37.45 і на 100 тис грн? Чи це зараз таке нове обмеження? Але з курсом щось явно глюкнуло у них, зараз знову стандартні 37.95
Нет никаких стандартных 37.95. В половине банков - курс фиксированный. Во второй половине - меняется несколько раз в день. См. лог изменений курса доллара в вышеприведенной таблице. Да и что такого сладкого в курсе 37.45, если доллары вполне можно купить по курсу НБУ+1% = 36.9343 ?
Wave 01.10.2022 14:28 пишет: А хтось помітив сьогодні зранку в Райфі короткочасний аукціон невіданой щедрості, коли можна було купити $ на депозит по 37.45 і на 100 тис грн? Чи це зараз таке нове обмеження? Але з курсом щось явно глюкнуло у них, зараз знову стандартні 37.95
Нет никаких стандартных 37.95. В половине банков - курс фиксированный. Во второй половине - меняется несколько раз в день. См. лог изменений курса доллара в вышеприведенной таблице. Да и что такого сладкого в курсе 37.45, если доллары вполне можно купить по курсу НБУ+1% = 36.9343 ?
Мав на увазі стандартний для Райфа. Навчіть, будь-ласка, як купити "по курсу НБУ+1% = 36.9343"?
Wave 09.10.2022 16:16 пишет: Мав на увазі стандартний для Райфа. Навчіть, будь-ласка, як купити "по курсу НБУ+1% = 36.9343"?
Нет для райфа никакого стандартного курса, он скачет каждый день.
А купить по курсу НБУ+1% - легко. Достаточно обратиться в адекватный банк, который предоставляет эту услугу по стандартному курсу. Более жадные банки, устанавливающие свой собственный курс, могут идти лесом. Но реальный курс (с учётом комиссий) может быть и больше курса обмена. Надо смотреть именно реальный курс
Mangust 09.10.2022 17:25 пишет: А вы реально готовы открыть депозит в одном из указанных в таблице банков? Я из списка знаю только ТАС и то есть вопросы.
Не только готов, но уже и открыл несколько депо в разных банках, все по курсу НБУ+1. Если вы не знаете какой-то банк - это не значит что его нет.
Mangust 09.10.2022 17:25 пишет: А вы реально готовы открыть депозит в одном из указанных в таблице банков? Я из списка знаю только ТАС и то есть вопросы.
Список банков в скрине обрезан, по ссылке есть норм банки
Список банков в скрине обрезан, по ссылке есть норм банки
Вопрос выше был именно про банки со стандартным курсом НБУ+1. Потому их и показал. Это я к тому, что кроме Райфа и Привата - есть дофига вариантов. А если кто-то их не знает - то это его проблемы
Нет для райфа никакого стандартного курса, он скачет каждый день.
Прям кожен день? Мабуть у нас якісь різні Райфи, бо в моєму він незмінно 37.95 з 23 вересня.
Не каждый, согласен. Держится уже 2 недели с небольшой флуктуацией 1 октября. Но он ничем не фиксирован и не стандартизован, может измениться в любую минуту. В отличие от тех банков, где курс всегда 36.9343
PS. А по евро - реально меняется чуть не каждый день
Нафаня 04.10.2022 15:55 пишет: Здається мені, коли закінчаться такі перши депозити і люди почнуть отримувати ці долари (чи евро) готівкою можна очікувати помітне зниження курсу на чорному ринку (обмінниках).
А чьому б ні? Отримав долари, обміняв, оформив депозит знову (на туж саму суму) а ще й зафіксував прибуток в гривнях. Якщо це буде массово, то обмінний курс відреагує.
Схоже, почалося. Якщо тиждень тому приймали по 40.50-40.40, то сьогодні 39.60-39.70. Очікуємо подальше зниження протягом наступного тижня
на початку грудня забрав 4 депозита в Райфі загальною сумою початкового вкладу 200К - вчора знов поклав 2 по 100К. валюту для зняття замовили без питань за день
yriisa 07.12.2022 11:16 пишет: на початку грудня забрав 4 депозита в Райфі загальною сумою початкового вкладу 200К - вчора знов поклав 2 по 100К. валюту для зняття замовили без питань за день
Долари поміняв в обміннику, а гривню приніс назад в банк?
yriisa 07.12.2022 11:16 пишет: на початку грудня забрав 4 депозита в Райфі загальною сумою початкового вкладу 200К - вчора знов поклав 2 по 100К. валюту для зняття замовили без питань за день
Долари поміняв в обміннику, а гривню приніс назад в банк?
Схоже, що у березні заробіток дешо впав? Ще є сенс при такому курсі?
Ти так не лякай. Зараз подивився на курс, 38.5 (приблизно), то як би є. Ти маєш $ на руках, продав і зразу купив. на справді тут ризиків немає ніяких. Халепа буде якщо впаде нижче курсу 37.5. Але зростання гривні і раніше було, треба звикнути, якщо гроші тримаєш в $.
долар на міжбанку + комісія банку при оформленні депозиту складає приблизно 38 грн., а в обміннику зараз можна придбати за 39 грн. Отже зараз всього 1 гривня різниця, тільки депозит ти отримаєш через 3 місяці, якщо НБУ щось не придумає на кшталт видавати валютні депозити по курсу НБУ. Маловірогідно, але можливо. Тому, вважаю, насьогодні валютний депозит - шкурка вичінки не стоит)))
Особисто я грався в депозит коли різниця була 4-5 грн., зараз не бачу сенсу.
Схоже, що у березні заробіток дешо впав? Ще є сенс при такому курсі?
Ти так не лякай. Зараз подивився на курс, 38.5 (приблизно), то як би є. Ти маєш $ на руках, продав і зразу купив. на справді тут ризиків немає ніяких. Халепа буде якщо впаде нижче курсу 37.5. Але зростання гривні і раніше було, треба звикнути, якщо гроші тримаєш в $.
сьогодні, доречі знімаю 2 депозити, через тиждень ще 2 і 2 в середині квітня. як на мене, при сьогоднішній різниці, невигідно