Почала в мене помирати болгарка. І щось я подумав, що може пора переходити на акумуляторний інструмент? Зараз я, взагалі, використовую шурупокрут, болгарку, ланцюгову пилу. З акумуляторного - тільки шурік на макітовскому 12В аккумі - не рекомендую! Тобто треба з нуля. Хочу єдину систему. З одним типом аккумів. На яку порадите переходити? Я, зазвичай, не купую дорогий інструмент - навіщо, якщо ту же болгарку я використовую раз на два місяця. Тому пропозиції "купуй Дольчу с Габаной" не працюють. Зараз дивлюсь на Макіту. А може є сенс взяти якогось китайця з "універсальним" аккумом? Чи є таки?
sigma 15.10.2022 17:56 пишет: Почала в мене помирати болгарка. І щось я подумав, що може пора переходити на акумуляторний інструмент? Зараз я, взагалі, використовую шурупокрут, болгарку, ланцюгову пилу. З акумуляторного - тільки шурік на макітовскому 12В аккумі - не рекомендую! Тобто треба з нуля. Хочу єдину систему. З одним типом аккумів. На яку порадите переходити? Я, зазвичай, не купую дорогий інструмент - навіщо, якщо ту же болгарку я використовую раз на два місяця. Тому пропозиції "купуй Дольчу с Габаной" не працюють. Зараз дивлюсь на Макіту. А може є сенс взяти якогось китайця з "універсальним" аккумом? Чи є таки?
Дніпро, в мене пошти вся 20-ти вольтова лінійка, сервіс на кожному кутку, не зовсім дешево, але надійно, 1-3 дні і все ремонтується, в мене сабельна пилка тільки зламалась була, сьогодні здав, післязавтра повернули на вид нову, чи гарно вичищену.
В принципе, наиболее распространенный аккумулятор - макитовский, много разных китайцев делают инструмент под него или по крайней мере совместимы с ним (обратная совместимость зачастую не работает, т.е. акк от китайца в маките не взлетит). В том числе, есть много разных переходников именно на аккумы от макиты. Потому, можно купить нормальный шурик, бесщеточный например и дальше уже китайцев, совместимых с макитой, покупать без АКБ. У Метабо есть система CAS там один акк подходит для кучи брендов, но я их у нас не часто встречал, кроме самого метабо. Из чистокровных китайцев есть Wosai - довольно неплохой инструмет и широкий ассортимент под свой акк, тариться правда только на Али. Из официальных китайцев - Днипро-М, гарантия, сервис, запчасти доступны, инструмент нормальный, но цена имхо завышена.
я колекцію Ейнхель збираю, імхо там найширший вибір акумуляторних приблуд, ціна-якість пристойна. Поки що в мене шурупокрут, коса, ліхтарик та сабельна пила. В планах ще болгарка.
keen 15.10.2022 18:35 пишет: Поки що в мене шурупокрут, коса, ліхтарик та сабельна пила. В планах ще болгарка.
так, ну і я тоді порахую: шурік перф лобзик циркулярка 2 ліхтаря, це взагалі атас, коли світло виключають ланцюгоса та шабельна пилки трімер кущоріз болгарка реноватор перехідник під зарядку юсб, тоже крута штука все рік вже працює без нарікань.
www050 15.10.2022 20:44 пишет: Не розумію переваг акумуляторного інструменту крім шуруповерту. Купа мінусів і лише один плюс - відсутність кабелю живлення.
Для дому це дійсно спірне питання. Мій досвід - завжди розрядженне. Це коли знадобилось раз у рік. При постійному використанні відсутність кабелю дуже гуд.
Напилить дров в лесу, например, по тихому если прижмет блекаут... Или едешь по лесной дороге и тут дерево поперек дороги, достал пилку на акб, чик, и поехал дальше. (также можно болгаркой на акб освободить машину от блокировки). и т.п.
www050 15.10.2022 20:44 пишет: Не розумію переваг акумуляторного інструменту крім шуруповерту. Купа мінусів і лише один плюс - відсутність кабелю живлення.
Я теж не розумів навіщо нужен шурік, якщо є викрутка. Але купив звичайний шурік з проводом. Вау! Танунафіг ту викрутку. Потім цей шурік зник. І я вирішив спробувати акумуляторний. Купив, мабуть підробку, макіта. Все, танунафіг провода! Літом я кожну неділю кошу газон. Так, я вже з легкістю перекідаю провод туда-сюда, але 50м провода... У аккумуляторного інструмента багато недоликів: ціна, ЦІНА, ЦІНА!!!! Але це дуже зручно.
GreenMile 15.10.2022 18:32 пишет: В принципе, наиболее распространенный аккумулятор - макитовский, много разных китайцев делают инструмент под него или по крайней мере совместимы с ним (обратная совместимость зачастую не работает, т.е. акк от китайца в маките не взлетит). В том числе, есть много разных переходников именно на аккумы от макиты. Потому, можно купить нормальный шурик, бесщеточный например и дальше уже китайцев, совместимых с макитой, покупать без АКБ. У Метабо есть система CAS там один акк подходит для кучи брендов, но я их у нас не часто встречал, кроме самого метабо. Из чистокровных китайцев есть Wosai - довольно неплохой инструмет и широкий ассортимент под свой акк, тариться правда только на Али. Из официальных китайцев - Днипро-М, гарантия, сервис, запчасти доступны, инструмент нормальный, но цена имхо завышена.
Дякую. Метабо - це вже занадто дорого для того, хто використовує інструмент раз на місяць. Про Дніпро-М зараз дуже багато поганих відгуків. Я мешкаю в котеджному містечку, яке дуже активно забудовується. І дуже багато будівельників відмовляються від Дніпро зараз. 2-3 роки тому, це був дійсно надійний інструмент. А зараз дуже швидко виходить з ладу. А е якісь огляд, де описана сумісність акумов, типу "Акум від Makita підходить до ААА,БББ,ВВВ"? А що скажете про Intertool? Ключами та домкратом я задоволений, JumpStarter - розчарований. А як у них з електроінструментом?
Справа у тому, що ні Intertool, ні Дніпро-М, не є виробниками. Це такі собі посередники, брендовані посередники. Тому у них абсолютно не стабільна хреновість. Тобто деякі інструменти просто хренові, а деякі дуже хренові. І в дуже рідких виключеннях, бувають просто нормальними. Сама ідея один аккумулятор - багато девайсів, хороша. Але вона добре працює на хорошому інструменті, але... ну ви самі все знаєте. Ось завтра лопне Дніпро-М, чи у Intertool знайдуть рашиські корені, як ви потім будете його ремонтувати? А ламається він постійно, на відміну від хорошого інструменту.
Dorosh 16.10.2022 11:20 пишет: Справа у тому, що ні Intertool, ні Дніпро-М, не є виробниками. Це такі собі посередники, брендовані посередники. Тому у них абсолютно не стабільна хреновість. Тобто деякі інструменти просто хренові, а деякі дуже хренові. І в дуже рідких виключеннях, бувають просто нормальними. Сама ідея один аккумулятор - багато девайсів, хороша. Але вона добре працює на хорошому інструменті, але... ну ви самі все знаєте. Ось завтра лопне Дніпро-М, чи у Intertool знайдуть рашиські корені, як ви потім будете його ремонтувати? А ламається він постійно, на відміну від хорошого інструменту.
Так, я розумію, що це "викруткове збірання" з китайских частин. Але, вони хочь якось контролюють якість. Мабуть А з іншого боку - хто зараз не Китай? Bosch и Makita - кількість підробок, скоріш за все вже більш ніж орігінальна. Да і коштують вони... Зараз порівнял болгаркі без аккума. Einhell - 2500, Intertool - 3000, Dnipro-M - 4000, Makita - 6000. Тому і питання - два Einhell чи одна Макіта.
Купил лет 5 назад Макитовский наборт с сумкой, из америк, лион 18В. по приятной цене. Кроме шурика и гайковерта - сабелька, болгарка и дисковая. Да, про фонарик забьіл, но он с галогенной лампой, так себе. За все время расширился еще одним аккумом и пьілесосом. Последний ваще зашел на ура и сча в доме в приоритете.
Правда переходник транс с 220 на 110 вести кило 3, но то такє. Пару раз уже перепаивал предохранитель и варистор, т.к. идиоти некотоорьіе включали не туда.