Тоже по Польше расскажу. Из личного опыта. Банк PKO. Открыл счета в Zl,€,$,с укр песелем. Сразу положил сумму до 10к$, которую провёз через границу. Потом, в течение трёх-четырёх месяцев снимал в банкоматах Zl и €, ложил их в банк, часть Zl менял на $, через приложение. Также было пару SWIFT с Wise, каждый около 5к$. И пару относительно небольших переводов в Zl, тоже с Wise. В итоге лежит сумма, примерно на покупку кавалерки и пока никто не трогает. Что будет дальше, будет видно.
Я тобі скажу що саме далі буде. Далі буде - банк напише тобі ось такого листа:
У зв’язку з вищевикладеним та враховуючи моніторинг, який здійснюється в рамках виконання банком своїх регуляторних зобов’язань, просимо до 31.12.2022 надати Банку: Документ біженця /Реєстраційна картка, видана Державним агентством у справах біженців при Раді Міністрів/ Документ про адресу /Копія договору оренди, копія нотаріального акту на нерухоме майно у країні, документ про тимчасове/постійне проживання або інший документ із зазначенням адреси особи/ Копія трудового договору з роботодавцем на території країни Документи про походження коштів в залежності від походження, зазначеного клієнтом
А якщо ні, то:
у разі невиконання зобов’язання щодо подання описаних вище документів протягом зазначеного періоду, Банк має право: вжити заходів щодо обмеження Вашої можливості користуватися банківськими продуктами та послугами до виконання Ваших зобов’язань, у тому числі шляхом блокування рахунків; розiрвати без попередження укладені з Вами договори щодо відкриття та обслуговування платіжних рахунків та/або інші договори щодо наданих платіжних послуг; припинити з Вами ділові відносини.
Цитати ажніяк не вигадані. Так, чистісінькою українською.
...
Дякую за інформацію. Я давав песель, зі статусом укр, при відкритті рахунку. То є моя підстава перебувати в країні, як біженець. Мельдунек вони не просили. Бентежить остання фраза про походження коштів , але подобається що дають деякий час. Кошти в мене усі з моїх українських рахунків, тільки що треба якось їм це роз'яснити. Бо гроші з особистих українських рахунків вони вважають легальними.
Кошти в мене усі з моїх українських рахунків, тільки що треба якось їм це роз'яснити. Бо гроші з особистих українських рахунків вони вважають легальними.
Проблемка в тому, що легального способу перевести кошти з твоїх українських рахунків на твій закордонний рахунок - не існує.
Проблемка в тому, що легального способу перевести кошти з твоїх українських рахунків на твій закордонний рахунок - не існує.
Так. Зараз не існує. Еле гроші, з особистих українських рахунків, проходили комплаєнс і вважалися законними, поки працювали перекази. Подивимося. Маю надію що усе буде добре, почнуться польски прибутки, а та сумма пройде за перевезене майно. Полякам важливо щоб ти не заробив ті кошти у них нелегально. Але, то є надія. Подивимось. Там ще податкова може почати щось підраховувати, окремо від банку.
...
Дякую за інформацію. Я давав песель, зі статусом укр, при відкритті рахунку. То є моя підстава перебувати в країні, як біженець. Мельдунек вони не просили. Бентежить остання фраза про походження коштів , але подобається що дають деякий час. Кошти в мене усі з моїх українських рахунків, тільки що треба якось їм це роз'яснити. Бо гроші з особистих українських рахунків вони вважають легальними.
а снять деньги со счета в Украине, получить выписку из банка, что так и так, снято 500 000 евро ( тут же, на автоуа, все миллионеры), да и вывезти их в ЕС. Задекларировать, что ввозшь такой нал и положить в банке. не, не вариант?
тут же все за законность, потому я так понимаю, что выехали все законно. Или если "выехали законно, но есть нюасы", то пусть жена-дочка-внучка-мама-бабушка-дедушка, каждый по 10 тыс евро вывозит.
а снять деньги со счета в Украине, получить выписку из банка, что так и так, снято 500 000 евро ( тут же, на автоуа, все миллионеры), да и вывезти их в ЕС. Задекларировать, что ввозшь такой нал и положить в банке. не, не вариант?
Нє, нє варіант. Українські банки наразі валюту з рахунків готівкою не видають.
тут же все за законность, потому я так понимаю, что выехали все законно. Или если "выехали законно, но есть нюасы", то пусть жена-дочка-внучка-мама-бабушка-дедушка, каждый по 10 тыс евро вывозит.
Когда я выезжал, банки не сильно горели желанием выдавать наличку в кассе. Поэтому вопрос о наличке не стоял. Даже не знаю, что такое декларировать валюту на таможне и зачем. И есть подозрение что бумажка из Украины нигде приниматься во внимание не будет. Перевод со счёта это хоть какой-то повод.
декларировать не в Украине, в Украине до 10 тыс евро можно свободно вывозит. Я о получать бумажку ОТ ЕСо таможни. Помните в новостях мелькал, как то какая то чиновница, то Суркисы, декларировали на ввоз в ЕС мешки нала.
Нє, нє варіант. Українські банки наразі валюту з рахунків готівкою не видають.
это не так. я, лично я, снимал с валютного ( в частности еврикового) счета в Авале. Снимал еврики.
п.с. что нашел в инете:
"...Забрать валюту с собственного валютного счета. Здесь действуют ограничения по сумме – не более эквивалента 100 тыс. грн. в день.
"Клиент сможет получить сумму наличных средств с учетом действующих ограничений согласно Постановлению НБУ №18 "О работе банковской системы в период введения военного положения" от 24.02.2022 года", — напомнил Александр Супрунович, директор департамента розничных клиентов Кредобанка. То есть, согласно действующим нормам, утвержденным НБУ, чтобы забрать депозит в долларах на сумму, например, 35 тысяч долларов, нужно будет посетить банк 15 раз..."
декларировать не в Украине, в Украине до 10 тыс евро можно свободно вывозит. Я о получать бумажку ОТ ЕСо таможни. Помните в новостях мелькал, как то какая то чиновница, то Суркисы, декларировали на ввоз в ЕС мешки нала.
а чем грозит это декларирование? Почему все рекомендуют до 10к\чел делать ходки, вместо просто проехать по красному коридору(если я правильно понял) и задекларировать, мол, везу 30к, вот чек с банкомата? Налоги ж не нужно платить если покажешь всю сумму?
а чем грозит это декларирование? Почему все рекомендуют до 10к\чел делать ходки, вместо просто проехать по красному коридору(если я правильно понял) и задекларировать, мол, везу 30к, вот чек с банкомата?
Тому що "чек з банкомату" на істотну суму готівкової валюти наразі отримати неможливо, бо ліміт. Той чек з банкомату ще й валідний для декларування досить обмежений час, щось з тиждень.
До війни і відповідних банківських обмежень це працювало, так.
забрать гривну со счета, сходить в обменку, купить баксы. Будет справко с банка и чек с обменки. И шо
З особистого досвіду, Польща. Відкрити рахунок в банку РКО навіть без песеля українцям не проблема. Далі почінається саме цікаве. Є нотаріально завірений переклад договору продажу нерухомості, квітанціі купівлі злотого в Кредобанку (РКО - материнський банк). Факт - фінмоніторинг не рекомендував приймати кошти на рахунок. З рекомендацій банку: потрібна довідка про зняття з банківського рахунку коштів, декларування перевезення коштів через кордон. Тобто, ти маєш покласти кошти в банк і показати довідку про зняття з рахунку. Також ця довідка потрібна для декларування вивезення коштів на кордоні. Сьгодняшні реалії - ти можеш зняти еквівалент 100 тис грн. в день. Довідка з банку дійсна 1 місяць. Тобто навіть маючи кошти, ти можеш вивезти офіційно біля 50000 євро ( які ти зняв за 20 робочих днів місяця). Профіт.
Пардон, а перевод с карты на карту уже не работает?)) С карты украинского банка на карту того же польского.)) Кладете на карту в Украине хоть миллион. Открываете карту к счету за границей. Переводит деньги с карты на карту, пусть даже и за несколько платежей. И на этом всё.))
Работает с валютной украинской, но с лимитом до 100 тыс грн на месяц (эквивалент в валюте перевода) в рамках одного банка
Та тут же сказати, аби сказати. Иксперти по всім питанням.
...
Пардон, а перевод с карты на карту уже не работает?)) С карты украинского банка на карту того же польского.)) Кладете на карту в Украине хоть миллион. Открываете карту к счету за границей. Переводит деньги с карты на карту, пусть даже и за несколько платежей. И на этом всё.))
Работает с валютной украинской, но с лимитом до 100 тыс грн на месяц (эквивалент в валюте перевода) в рамках одного банка
Ви це про що саме ?
...
Ви це про що саме ?
Підтвердив твої слова на реакцію щодо попереднього дописувача стосовно переказів з карти на карту
Будет справко с банка и чек с обменки. И шо
Здається, ця комбінація не катить на українському кордоні.
В общем ситуация такая. Арендовать ячейку можно только с действующим ВНЖ и только в крупных банках. Я узнаал в ЧСОБ и Ческа Споржителна. Первый предоставояет только клиентам, у кого есть текущий счет (без ВНЖ его не откроют), второй дает возможность только с ВНЖ.
В чудовому місті Відень точно є кілька організацій, які можна назвати "Депозітарій". Для оренди комірки там достатньо мати діючий паспорт. Жодної заборони на зберігання грошей немає + є можливість страхувати вмість комірки на будь-яку суму (поза базову)...
Будет справко с банка и чек с обменки. И шо
Здається, ця комбінація не катить на українському кордоні.
Катить. Питав спеціально у митниці на Грушеві. Довідка з банку про зняття коштів з рахунку (дісна протягом місяця з дати видачі) і квитанції про валютообмін є підставою для декларування.
В чудовому місті Відень точно є кілька організацій, які можна назвати "Депозітарій". Для оренди комірки там достатньо мати діючий паспорт. Жодної заборони на зберігання грошей немає + є можливість страхувати вмість комірки на будь-яку суму (поза базову)...
Я говорил о банковской ячейке. Стандартная ячейка в банковском отделении.
Навскидку нашел как минимум одну небанковскую организацию, которая предоставляет подобные ячейки. На них ограничения не распространяются.
Я говорил о банковской ячейке. Стандартная ячейка в банковском отделении.
Навскидку нашел как минимум одну небанковскую организацию, которая предоставляет подобные ячейки. На них ограничения не распространяются.
Да-да, я понял. Просто решил развить тему, т.к. в некоторых европейских странах возникают проблемы с открытием ячеек даже у владельцев банковских счетов. Во-первых, ячейки далеко не во всех банках имеются (даже сетевых), во-вторых, ячейки очень часто заняты наглухо (возможно, даже нашими соотечественниками ). Вдруг кому-то полезна будет информация именно о депозитариях