autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Вивчення С#

важничающий писатель *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 22.05.2014

Вивчення С#
      29 октября 2022 в 23:51 Гілками

Хелоу ворлд

Є тут сіньйори помідори чи може джуни, які тільки заплигнули в цей потяг (це навіть ще цікавіше буде)? Підкажіть, щоб ви порадили, щоб саме влаштуватися на першу роботу. Чудово було б почути порад від людей, які проводять співбесіди для джунів/трейні.

Влітку пішов на 2 місячні курси від SoftServe, але вони відверто кажучи мало що дали. Курси були онлайн у робочий час (працюю віддалено, logistics manager) і співпали з нереальним навантаженням на роботі, яке забирало весь час та вижимало всі соки, після роботи просто нічого вже мозок не хотів сприймати, було нереально важко, купа стресу щодня.
Зараз роботи менше не стало , обіцяли тимчасове навантаження, а вийшло як завжди (нажаль пошаритись і вчити у робочий час змоги нема, навіть за умови повного віддалення від офісу), але я втягнувся, трохи менше стресую та і бачу, що легше вже не стане. Тому вирішив відновити навчання до і після роботи.

По пораді від знайомого, який пише на С# хочу почати читати (ну і писати код) Pro_ASP.NET_Core_3_(2020) Adam Freeman. Книженція не мала, 1086 сторінок, на англ мові. За місяць два навряд осилю, прийдеться нормально так впрягатись, то вирішив спитати чи підійде вона для набирання досвіду і хоч якоїсь практики?

Якщо дивитись вакансії на джунів на доу, наприклад, то там безкінечні списки вимог
Net Core, Asp.Net MVC/Razor, JS ES 2015 Vue.Js/Angular/React, Git, SQL
Understanding of .NET frameworks, C#, and data access technologies such as Entity Framework or ADO.NET
Babel.JS/Webpack/Node.JS
Experience with REST/SOAP API development
MSMQ, Azure Service Bus, Rabbit MQ
MS SQL, NoSQL
Є вакансії на Full-Stack .NET Developer, тобто потрібно дві мови паралельно вчити

ПС всі статті на доу передивися. Чи доречні на даний час питання для джуна з цієї статті? https://dou.ua/lenta/articles/interview-questions-net-developer/
Рекомендовані книги із самої свіжої статті про .NET https://dou.ua/lenta/articles/how-to-lea...m_medium=social
Джон Пол Мюллер «C# для чайників»
Джеффрі Ріхтер «CLR via C#. Програмування на платформі Microsoft .NET Framework мовою C#»
Джуст Віссер «Розробка програм мовою С#»
Що ви думаєте про ці кнжки?

Буду вдячний за будь які поради та критику.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P *
Vancouver, BC, Canada
С нами с 08.09.2006

Re: Вивчення С# [Re: HelloFromHell]
      30 октября 2022 в 02:09 Гілками

ось це
В ответ на:

Babel.JS/Webpack/Node.JS
MS SQL, NoSQL

безпосереднього відношення до C# не має, але входить в скоп full-stack developer, так. загалом, як для першої роботи це, як на мене, доволі challenging list (хоча звичайно нема нічого неможливого, треба бути готовим сидіти штудіювати та застосовувати у pet project, тоді все вийде). радив би подивитись у бік python або JS/TS/html/css для фронтенд - там поріг входу нижчий. правда, я не в курсі що там зараз на місцевому ринку в тренді, як на джуна цей список вимог виглядає як overkill

Змінено Vovius (02:10 30/10/2022)

читатель
С нами с 04.07.2016

30 октября 2022 в 03:18 Гілками

Кілька років тому проходив сервівські курси коли вже мав 5 років досвіду на С# в Unity та керував кількома розробниками, але й то курси здалися занадто важкими. Довелось взяти відпустку на 2 місяці, щоб встигнути зробити завдання ментора на наступний день. Й замість "навчання" були просто таски на 24 години зробити новим невідомому інструменті й повинен бути pull request, який проходив рев'ю й потім отримував зауваження, що треба якось зрозуміти та виправити. Це були найважчі 2 місяці мабуть за весь час до та після. Й часу витрачав годин по 8, а на стару роботу взагалі забив. Взяли по закінченню курсів інтерном.

Вказаний стек звичайний, окрім того що друга мова(JS) для джуна перебір (хай хоч одну нормально спочатку вивчить). Мінімальний набір: .Net Core+ASP.NET+Entity Framework+SQL+Git

Якщо ціль вивчити якомога швидше, то книги будуть занадтно довгими (кожна технологія = хоча б одна книга * 2 місяця читання = майже рік), краще вже відео(хоча б з Ютубу чи безкоштовний місяць на Pluralsight'і), щоб бачити й писати код паралельно. Зазвичай на них стараються поєднувати кілька технології в одному відеокурсі. Якщо відтворювати слідом, то практичні базові навички роботи отримаєте.

Ось тут обговорення книг https://dou.ua/forums/topic/26218/
(Погоджуюсь, що Ріхтер не для новачка, а скоріше для співбесід. На самому початку Шилдт чи Троелсен чи щось такого типу)

Змінено ALEX&R (03:21 30/10/2022)

Достоевский ***
29 лет за рулем, Ukraine
С нами с 30.07.2005

30 октября 2022 в 08:17 Гілками

Став Unity і спробуй щось зробити за туторіалами на Youtube. Як на мене, це найкращий спосіб зрозуміти ООП і програмування взагалі.
Книжки то добре, але зазвичай грають лише роль довідника. Головне для програміста - практика.

важничающий писатель *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 22.05.2014

Re: Вивчення С# [Re: Vovius]
      30 октября 2022 в 17:08 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Vovius 30.10.2022 02:09 пишет:

ось це
В ответ на:

Babel.JS/Webpack/Node.JS
MS SQL, NoSQL

безпосереднього відношення до C# не має, але входить в скоп full-stack developer, так. загалом, як для першої роботи це, як на мене, доволі challenging list (хоча звичайно нема нічого неможливого, треба бути готовим сидіти штудіювати та застосовувати у pet project, тоді все вийде). радив би подивитись у бік python або JS/TS/html/css для фронтенд - там поріг входу нижчий. правда, я не в курсі що там зараз на місцевому ринку в тренді, як на джуна цей список вимог виглядає як overkill

Якщо вірити доу, то .NET входить у топ 4 по кількості вакансій зараз. Але тут інше потрібно дивитись - це відгуки на вакансію без досвіду. Так от для для QA без досвіду - в середньому 358 кандидатів на одну вакансію . JavaScript - 273, Python - 150, .NET - 28

Якщо вірити доу, то .NET входить у топ 4 по кількості вакансій зараз

Змінено HelloFromHell (17:09 30/10/2022)

важничающий писатель *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 22.05.2014

30 октября 2022 в 17:10 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

От вам і реалії українського ринку

важничающий писатель *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 22.05.2014

Re: Вивчення С# [Re: ALEX&R]
      30 октября 2022 в 17:16 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

ALEX&R 30.10.2022 03:18 пишет:

Кілька років тому проходив сервівські курси коли вже мав 5 років досвіду на С# в Unity та керував кількома розробниками, але й то курси здалися занадто важкими. Довелось взяти відпустку на 2 місяці, щоб встигнути зробити завдання ментора на наступний день. Й замість "навчання" були просто таски на 24 години зробити новим невідомому інструменті й повинен бути pull request, який проходив рев'ю й потім отримував зауваження, що треба якось зрозуміти та виправити. Це були найважчі 2 місяці мабуть за весь час до та після. Й часу витрачав годин по 8, а на стару роботу взагалі забив. Взяли по закінченню курсів інтерном.

Вказаний стек звичайний, окрім того що друга мова(JS) для джуна перебір (хай хоч одну нормально спочатку вивчить). Мінімальний набір: .Net Core+ASP.NET+Entity Framework+SQL+Git

Якщо ціль вивчити якомога швидше, то книги будуть занадтно довгими (кожна технологія = хоча б одна книга * 2 місяця читання = майже рік), краще вже відео(хоча б з Ютубу чи безкоштовний місяць на Pluralsight'і), щоб бачити й писати код паралельно. Зазвичай на них стараються поєднувати кілька технології в одному відеокурсі. Якщо відтворювати слідом, то практичні базові навички роботи отримаєте.

Ось тут обговорення книг https://dou.ua/forums/topic/26218/
(Погоджуюсь, що Ріхтер не для новачка, а скоріше для співбесід. На самому початку Шилдт чи Троелсен чи щось такого типу)

То наче книжка, яку я вибрав і заповнює вказані вами пробіли.
Ютуб також ніхто не відміняв. Але там в основному як по книзі, що таке перемінні...цикли...класи...інкапсуляція без практичного застосування. Все на пальцях.

То наче книжка, яку я вибрав і заповнює вказані вами пробіли.Ютуб також ніхто не відміняв

важничающий писатель *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 22.05.2014

Re: Вивчення С# [Re: codex]
      30 октября 2022 в 17:23 Гілками

codex 30.10.2022 08:17 пишет:

Став Unity і спробуй щось зробити за туторіалами на Youtube. Як на мене, це найкращий спосіб зрозуміти ООП і програмування взагалі.
Книжки то добре, але зазвичай грають лише роль довідника. Головне для програміста - практика.

Не хочу поки обмежувати себе Unity. У мене задача влаштуватися на роботу, а вакансій для Unity менше, ніж для .NET в цілому. Але це дуже великий плюс сі шарпа, що він використовується в Unity. Це плюс і в вакансіях і взагалі інша ніша, якщо, наприклад, бекенд не зайде.

ПС дякую всім, хто відписав та ще відпише

Достоевский ***
29 лет за рулем, Ukraine
С нами с 30.07.2005

30 октября 2022 в 18:01 Гілками

HelloFromHell 30.10.2022 17:23 пишет:

Не хочу поки обмежувати себе Unity. У мене задача влаштуватися на роботу, а вакансій для Unity менше, ніж для .NET в цілому. Але це дуже великий плюс сі шарпа, що він використовується в Unity. Це плюс і в вакансіях і взагалі інша ніша, якщо, наприклад, бекенд не зайде.

Це не для працевлаштування, а для ефективного навчання перед працевлаштуванням. А саме для практики.
Я по C# жодної книжки не мав, хоча C# це основне, що я зараз використовую. Були правда по C, C++, Assembler і таке інше. Але мати словник англійської мови дуже слабо допомогає розмовляти
Unity допоможе освоїти ООП і не буде таким нудним, як створення веб-сайту на ASP.NET Core.

Змінено codex (18:04 30/10/2022)

бЭндеровец **
10 лет (29 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

30 октября 2022 в 18:07 Гілками

HelloFromHell 30.10.2022 17:10 пишет:

а скільки платять номеру 1 у списку, на який 1224 відгуки?

важничающий писатель *
20 лет за рулем, Киев
С нами с 22.05.2014

Re: Вивчення С# [Re: codex]
      30 октября 2022 в 19:39 Гілками

codex 30.10.2022 18:01 пишет:

HelloFromHell 30.10.2022 17:23 пишет:

Це не для працевлаштування, а для ефективного навчання перед працевлаштуванням. А саме для практики.
Я по C# жодної книжки не мав, хоча C# це основне, що я зараз використовую. Були правда по C, C++, Assembler і таке інше. Але мати словник англійської мови дуже слабо допомогає розмовляти
Unity допоможе освоїти ООП і не буде таким нудним, як створення веб-сайту на ASP.NET Core.

Цікаво, треба подумати.

Mangust 30.10.2022 18:07 пишет:

HelloFromHell 30.10.2022 17:10 пишет:

а скільки платять номеру 1 у списку, на який 1224 відгуки?

Не знаю, баксів 400-500 мабуть

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

30 октября 2022 в 19:52 Гілками

HelloFromHell 30.10.2022 19:39 пишет:

Ви знущаєтесь? Я прочитав тільки 1 книжку англ мовою
http://englishextra.org.ua/knigi_skachat/belyaeva_m_a_quotgrammatika_angliyskogo_yazyikaquot.html
В ответ на:

Беляева М. А. "Грамматика английского языка"

й мені трохи більше платять

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Вивчення С# [Re: Mangust]
      30 октября 2022 в 20:04 Гілками

Mangust 30.10.2022 19:52 пишет:

http://englishextra.org.ua/knigi_skachat/belyaeva_m_a_quotgrammatika_angliyskogo_yazyikaquot.html
В ответ на:

Ну і які у тебе перспективи? А там в отому іт огогоякі.

V.I.P ***
41 год (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Вивчення С# [Re: Mangust]
      30 октября 2022 в 20:15 Гілками

HelloFromHell 30.10.2022 19:39 пишет:

В ответ на:

Так это, все просто: "Тута дураков много, а зайцев поди мало" (с)

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

Re: Вивчення С# [Re: nickka]
      30 октября 2022 в 20:51 Гілками

nickka 30.10.2022 20:04 пишет:

Перспектива в нас спільна - через деякий час опинитись в сусідніх окопах.

Достоевский **
krk.pl
С нами с 14.10.2002

1 ноября 2022 в 11:28 Гілками

HelloFromHell 29.10.2022 23:51 пишет:

Підкажіть, щоб ви порадили, щоб саме влаштуватися на першу роботу.

%башити
пройтись по списку вимагань на позиції джунів і писати код з використанням вимаганих технологій - SQL, Entity Framework, REST (SOAP опціонально, г-но мамонта), Webpack (?), які-небудь MQ, NoSQL (mongo?).
трохи докера, хоча б щоб не інсталювати руками монго та раббіта.

Оце "Vue.Js/Angular/React" - просто міна на джуновські мізки. Імхо, вивчити трохи реакту і на% все інше, життя не хватить щоб вивчити тільки ці три пункти.

береш Git і робиш там проекти - імхо, можна вмістити весь список в одну аппку. робиш безкоштовний еккаунт в Azure, якщо він там є і туди свою аппку деплоюєш.

Імхо, так
А, англійська ще. без неї взагалі ніяк, тим більше ждуну
[про себе: свічнувся в програмісти з адмінів у 2013 у віці 38 років]

Змінено macman (11:32 01/11/2022)

Достоевский **
krk.pl
С нами с 14.10.2002

Re: Вивчення С# [Re: nickka]
      1 ноября 2022 в 11:32 Гілками

nickka 30.10.2022 20:04 пишет:

В ответ на:

якщо вскочити, то якось так: https://jobs.dou.ua/salaries/?period=202...;experience=0-1
якщо піде, то так: https://jobs.dou.ua/salaries/?period=202...amp;english=3-4

важничающий писатель **
Николаев
С нами с 15.09.2004

1 ноября 2022 в 12:23 Гілками

А какого рода софт сейчас пишут в основном на С#?

IesuiT **
36 лет (18 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: Вивчення С# [Re: nSergey]
      1 ноября 2022 в 12:38 Гілками

nSergey 01.11.2022 12:23 пишет:

А какого рода софт сейчас пишут в основном на С#?

та любой. бекенд, десктоп, мобильные приложухи, игры

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

Re: Вивчення С# [Re: nSergey]
      1 ноября 2022 в 17:49 Гілками

Мабуть, точніше буде сказати, що на чистому C# зараз нічого не пишуть. Пишуть на стеку технологій .Net плюс вся вищеописана фігня.
Голий C# - це зараз вже як Бейсік чи Паскаль.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2805

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія