autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Вивчення С# (2/3)

IesuiT **
37 лет (18 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: Вивчення С# [Re: VovkZ]
      1 ноября 2022 в 17:51 Гілками

VovkZ 01.11.2022 17:49 пишет:

Мабуть, точніше буде сказати, що на чистому C# зараз нічого не пишуть. Пишуть на стеку технологій .Net плюс вся вищеописана фігня.
Голий C# - це зараз вже як Бейсік чи Паскаль.

что ты подразумеваешь под чистым c#? С# это язык, а .net это фреймворк/платформа/набор библиотек с готовой функциональностью, который ты используешь и для этого тебе нужен язык (c#/f# хоть бейсик .нет).

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

Re: Вивчення С# [Re: Mookker]
      1 ноября 2022 в 17:55 Гілками

Я маю на увазі без сучасних бібліотек та техгологій типу ASP.NET/WEB API і т.п.
Тобто, такий собі .Net 15-20 років назад.
Просто в мене язик не повертається назвати той же ASP.NET -> "C#". Це, фактично, майже різні мови, чи "нова мова на основі старої".

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

1 ноября 2022 в 18:01 Гілками

VovkZ 01.11.2022 17:55 пишет:

Я маю на увазі без сучасних бібліотек та техгологій типу ASP.NET/WEB API і т.п.
Тобто, такий собі .Net 15-20 років назад.
Просто в мене язик не повертається назвати той же ASP.NET -> "C#". Це, фактично, майже різні мови, чи "нова мова на основі старої".

ты путаешь теплое с мягким. c# это язык, у него сейчас версия 10. Язык - это набор синтаксических кострукций, он тоже существенно изменился за 15-20 лет.
.NET существенно изменился. и уже нет .NET Framework, последняя версия .NET 6, и да он тоже существенно изменился начиная от кроссплатформенности заканчивая набором библиотек и АПИ доступных из коробки

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

1 ноября 2022 в 18:06 Гілками

Не плутаю, просто намагався якось пояснити свою думку. Можливо - невдало, про те що зараз потрібні не "С#"-програмісти, а .Net-програмісти.
Тобто, "знання С# версії 10" - не допоможе знайти роботу, а знання (мінімальний досвід) ".Net бібліотек та API" - допоможе.

Змінено VovkZ (18:09 01/11/2022)

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

1 ноября 2022 в 21:02 Гілками

VovkZ 01.11.2022 18:06 пишет:

Не плутаю, просто намагався якось пояснити свою думку. Можливо - невдало, про те що зараз потрібні не "С#"-програмісти, а .Net-програмісти.
Тобто, "знання С# версії 10" - не допоможе знайти роботу, а знання (мінімальний досвід) ".Net бібліотек та API" - допоможе.

еще раз, нет никаких c# программистов и .нет программистов. ты не можешь использовать c# без .нет и наоборот. другое дело, что тебе придется выбрать сферу веб/десктоп/мобайл/юнити.
п.с. это как машина и ключ к ней, если тебе так понятнее. без ключа не заведешься и не поедешь, а без машины ключ бесполезен. и да, ключи и машины развиваются относительно независимо

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

1 ноября 2022 в 21:55 Гілками

1. Не знаю, для чого ви це саме мені пояснюєте (мені не треба, я розумію різницю). "Я і сам свого роду програміст".
2. C#-програмістів - дійсно практично немає, але при цьому .Net-програмісти - є.
(Я про те, як це називається у вакансіях, і що саме вимагається. Ніхто не вимагає "С# v10", але всі - "ASP.NET" і т.п. див. вакансії та їх вимоги.)

Змінено VovkZ (22:04 01/11/2022)

важничающий писатель ***
24 года за рулем, Seattle, USA
С нами с 16.05.2003

Re: Вивчення С# [Re: HelloFromHell]
      2 ноября 2022 в 05:38 Гілками

Якщо з англійською нормально, рекомендую ось цей youtube канал. Там в нього багато базових речей, інфа доноситься повільно і все розжовується (як на мене то черезчур повільно, для джуніора саме те).

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

2 ноября 2022 в 12:34 Гілками

VovkZ 01.11.2022 21:55 пишет:

1. Не знаю, для чого ви це саме мені пояснюєте (мені не треба, я розумію різницю). "Я і сам свого роду програміст".
2. C#-програмістів - дійсно практично немає, але при цьому .Net-програмісти - є.
(Я про те, як це називається у вакансіях, і що саме вимагається. Ніхто не вимагає "С# v10", але всі - "ASP.NET" і т.п. див. вакансії та їх вимоги.)

я устал. называй как хочешь, но asp.net это название конкретной технологии для разработки вебсайтов, а не десктопа и геймдева

важничающий писатель **
Николаев
С нами с 15.09.2004

2 ноября 2022 в 16:09 Гілками

Mookker 01.11.2022 12:38 пишет:

nSergey 01.11.2022 12:23 пишет:

А какого рода софт сейчас пишут в основном на С#?

та любой. бекенд, десктоп, мобильные приложухи, игры

Это я понимаю. Я имею в виду в основном. Ну как к примеру на пхп по большей части пишутся сайты, хотя современный пхп позволяет и другие вещи делать.

Вообще интересно было бы где-то увидеть такую статистику по современным языкам, типа - язык такой-то: 70% проектов веб-приложения, 20% - мобильные приложения, 5% - десктоп приложения и тд.

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

Re: Вивчення С# [Re: nSergey]
      2 ноября 2022 в 16:34 Гілками

nSergey 02.11.2022 16:09 пишет:

Mookker 01.11.2022 12:38 пишет:

nSergey 01.11.2022 12:23 пишет:

А какого рода софт сейчас пишут в основном на С#?

та любой. бекенд, десктоп, мобильные приложухи, игры

Это я понимаю. Я имею в виду в основном. Ну как к примеру на пхп по большей части пишутся сайты, хотя современный пхп позволяет и другие вещи делать.

Вообще интересно было бы где-то увидеть такую статистику по современным языкам, типа - язык такой-то: 70% проектов веб-приложения, 20% - мобильные приложения, 5% - десктоп приложения и тд.

по моему опыту, сейчас веб самый распространенный

С нами с 03.09.2001

2 ноября 2022 в 16:37 Гілками

Наразі не те шо мови, а - й самі застосунки так вже геть неможливо классифікувати.

І мінімально нетривіальних застосунків, що використовують тільки одну мову программування - теж років двадцять як немає.

Вчіть не мови, а computer science - і буде вам щось схоже на щастя.

Змінено Drunkard (16:38 02/11/2022)

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

Re: Вивчення С# [Re: Drunkard]
      2 ноября 2022 в 16:40 Гілками

Drunkard 02.11.2022 16:37 пишет:

Наразі не те шо мови, а - й самі застосунки так вже геть неможливо классифікувати.

І мінімально нетривіальних застосунків, що використовують тільки одну мову программування - теж років двадцять як немає.

для того, чтобы вкатиться на галеру, достаточно понимать все же основные концепции того же бекенда, хттп, пару базовых паттернов архитектуры приложения, ну и все же хорошо знать ЯЗЫК+ФРЕЙМВОРК. для дальнейшего роста конечно придется подтягивать смежные сферы и тд

V.I.P ***
      2 ноября 2022 в 17:31 Гілками

Не знаю якого роди ти програміст, але пишуть саме на мові.
Я можу на мові написати фреймворк, а можу взяти готовий.
Причому, я також можу використовувати ASP.NET Core на C#, а можу на F#. Мови різні, фреймворк один.

Так що я б не став викреслювати мову з рівняння.

V.I.P ***
Re: Вивчення С# [Re: Drunkard]
      2 ноября 2022 в 17:34 Гілками

Теоретично - так. А на практиці Computer Science = Python. Без варіантів. Ти можеш скільки завгодно розбиратись в алгоритмах, але якщо вони не імплементовані, то сенсу від твого знання не дуже багато. Чисті консультанти мало кому потрібні, люди з hands-on досвідом - це топ.

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

Re: Вивчення С# [Re: Paulskit]
      2 ноября 2022 в 17:36 Гілками

Paulskit 02.11.2022 17:31 пишет:

Причому, я також можу використовувати ASP.NET Core на C#, а можу на F#. Мови різні, фреймворк один.

я уже пояснял раза 3. но тяжко

Достоевский *
0 лет за рулем, Житомир
С нами с 23.04.2004

2 ноября 2022 в 20:28 Гілками

где-то увидеть такую статистику по современным языкам

а как её увидеть?
какой-то олдскульный гик заворачивает в сишную обёртку асемблерный код или свеженький поклонник пресмыкающихся тянет в своё поделие кусок уавы. Жуть прям...

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

2 ноября 2022 в 20:37 Гілками

не знаю щодо саме такого варіанту статистики, але взагалі статистика по мовах/технологіях регулярно збирається та приводиться на доу. .

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

2 ноября 2022 в 20:54 Гілками

Mookker 02.11.2022 17:36 пишет:

- мені вже аж цікаво, чи ми прийдемо до спільного знаменника або числівника, чи ні?
Я всього лише хочу сказати, що сучасний .NET-програміст - це людина, в якої виясняють не знання синтаксису мови C#, а знання саме всіх цих сучасних фреймворків та бібліотек. Тобто, я умовно розділяю: окремо синтаксис мови (C#) і, окремо, всі її фреймворки. Знання синтаксису C# (як скласти "2+2") без знання того ж ASP.NET - в даний час - нічого не варте. І ви це самі непрямо підтверджуєте, що вам, швидше усього, в проекті буде потрібно використовувати умовний "ASP.NET" (а не "C#", чи "F#").

Тобто, я не говорю, що не потрібно вчити синтаксис (як ви обидва, чомусь, думаєте), я лише уточнюю, що синтаксиси мови C# - це, умовно, лише півдороги до реальної роботи. А важлива "остання миля" - це саме ці всі ASP.NET і т.п.

Змінено VovkZ (21:00 02/11/2022)

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

2 ноября 2022 в 21:04 Гілками

VovkZ 02.11.2022 20:54 пишет:

Mookker 02.11.2022 17:36 пишет:

В ответ на:

...

- мені вже аж цікаво, чи ми прийдемо до спільного знаменника або числівника, чи ні?
Я всього лише хочу сказати, що сучасний .NET-програміст - це людина, в якої виясняють не знання синтаксису мови C#, а знання саме всіх цих сучасних фреймворків та бібліотек. Тобто, я умовно розділяю: окремо синтаксис мови (C#) і, окремо, всі її фреймворки. Знання синтаксису C# (як скласти "2+2") без знання того ж ASP.NET - в даний час - нічого не варте. І ви це самі непрямо підтверджуєте, що вам, швидше усього, в проекті буде потрібно використовувати умовний "ASP.NET" (а не "C#", чи "F#").

Тобто, я не говорю, що не потрібно вчити синтаксис (як ви обидва, чомусь, думаєте), я лише уточнюю, що синтаксиси мови C# - це, умовно, лише півдороги до реальної роботи. А важлива "остання миля" - це саме ці всі ASP.NET і т.п.

а, Ну так согласен

V.I.P *
Vancouver, BC, Canada
С нами с 08.09.2006

Re: Вивчення С# [Re: Paulskit]
      3 ноября 2022 в 08:03 Гілками

Paulskit 02.11.2022 17:34 пишет:

Теоретично - так. А на практиці Computer Science = Python. Без варіантів. Ти можеш скільки завгодно розбиратись в алгоритмах, але якщо вони не імплементовані, то сенсу від твого знання не дуже багато. Чисті консультанти мало кому потрібні, люди з hands-on досвідом - це топ.

чому саме Python?

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
0 користувачів і 11 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2848

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія