VovkZ 01.11.2022 17:49 пишет: Мабуть, точніше буде сказати, що на чистому C# зараз нічого не пишуть. Пишуть на стеку технологій .Net плюс вся вищеописана фігня. Голий C# - це зараз вже як Бейсік чи Паскаль.
что ты подразумеваешь под чистым c#? С# это язык, а .net это фреймворк/платформа/набор библиотек с готовой функциональностью, который ты используешь и для этого тебе нужен язык (c#/f# хоть бейсик .нет).
Я маю на увазі без сучасних бібліотек та техгологій типу ASP.NET/WEB API і т.п. Тобто, такий собі .Net 15-20 років назад. Просто в мене язик не повертається назвати той же ASP.NET -> "C#". Це, фактично, майже різні мови, чи "нова мова на основі старої".
VovkZ 01.11.2022 17:55 пишет: Я маю на увазі без сучасних бібліотек та техгологій типу ASP.NET/WEB API і т.п. Тобто, такий собі .Net 15-20 років назад. Просто в мене язик не повертається назвати той же ASP.NET -> "C#". Це, фактично, майже різні мови, чи "нова мова на основі старої".
ты путаешь теплое с мягким. c# это язык, у него сейчас версия 10. Язык - это набор синтаксических кострукций, он тоже существенно изменился за 15-20 лет. .NET существенно изменился. и уже нет .NET Framework, последняя версия .NET 6, и да он тоже существенно изменился начиная от кроссплатформенности заканчивая набором библиотек и АПИ доступных из коробки
Не плутаю, просто намагався якось пояснити свою думку. Можливо - невдало, про те що зараз потрібні не "С#"-програмісти, а .Net-програмісти. Тобто, "знання С# версії 10" - не допоможе знайти роботу, а знання (мінімальний досвід) ".Net бібліотек та API" - допоможе.
VovkZ 01.11.2022 18:06 пишет: Не плутаю, просто намагався якось пояснити свою думку. Можливо - невдало, про те що зараз потрібні не "С#"-програмісти, а .Net-програмісти. Тобто, "знання С# версії 10" - не допоможе знайти роботу, а знання (мінімальний досвід) ".Net бібліотек та API" - допоможе.
еще раз, нет никаких c# программистов и .нет программистов. ты не можешь использовать c# без .нет и наоборот. другое дело, что тебе придется выбрать сферу веб/десктоп/мобайл/юнити. п.с. это как машина и ключ к ней, если тебе так понятнее. без ключа не заведешься и не поедешь, а без машины ключ бесполезен. и да, ключи и машины развиваются относительно независимо
1. Не знаю, для чого ви це саме мені пояснюєте (мені не треба, я розумію різницю). "Я і сам свого роду програміст". 2. C#-програмістів - дійсно практично немає, але при цьому .Net-програмісти - є. (Я про те, як це називається у вакансіях, і що саме вимагається. Ніхто не вимагає "С# v10", але всі - "ASP.NET" і т.п. див. вакансії та їх вимоги.)
Якщо з англійською нормально, рекомендую ось цей youtube канал. Там в нього багато базових речей, інфа доноситься повільно і все розжовується (як на мене то черезчур повільно, для джуніора саме те).
VovkZ 01.11.2022 21:55 пишет: 1. Не знаю, для чого ви це саме мені пояснюєте (мені не треба, я розумію різницю). "Я і сам свого роду програміст". 2. C#-програмістів - дійсно практично немає, але при цьому .Net-програмісти - є. (Я про те, як це називається у вакансіях, і що саме вимагається. Ніхто не вимагає "С# v10", але всі - "ASP.NET" і т.п. див. вакансії та їх вимоги.)
я устал. называй как хочешь, но asp.net это название конкретной технологии для разработки вебсайтов, а не десктопа и геймдева
nSergey 01.11.2022 12:23 пишет: А какого рода софт сейчас пишут в основном на С#?
та любой. бекенд, десктоп, мобильные приложухи, игры
Это я понимаю. Я имею в виду в основном. Ну как к примеру на пхп по большей части пишутся сайты, хотя современный пхп позволяет и другие вещи делать.
Вообще интересно было бы где-то увидеть такую статистику по современным языкам, типа - язык такой-то: 70% проектов веб-приложения, 20% - мобильные приложения, 5% - десктоп приложения и тд.
nSergey 01.11.2022 12:23 пишет: А какого рода софт сейчас пишут в основном на С#?
та любой. бекенд, десктоп, мобильные приложухи, игры
Это я понимаю. Я имею в виду в основном. Ну как к примеру на пхп по большей части пишутся сайты, хотя современный пхп позволяет и другие вещи делать.
Вообще интересно было бы где-то увидеть такую статистику по современным языкам, типа - язык такой-то: 70% проектов веб-приложения, 20% - мобильные приложения, 5% - десктоп приложения и тд.
nSergey 02.11.2022 16:09 пишет: Вообще интересно было бы где-то увидеть такую статистику по современным языкам, типа - язык такой-то: 70% проектов веб-приложения, 20% - мобильные приложения, 5% - десктоп приложения и тд.
Наразі не те шо мови, а - й самі застосунки так вже геть неможливо классифікувати.
І мінімально нетривіальних застосунків, що використовують тільки одну мову программування - теж років двадцять як немає.
Вчіть не мови, а computer science - і буде вам щось схоже на щастя.
nSergey 02.11.2022 16:09 пишет: Вообще интересно было бы где-то увидеть такую статистику по современным языкам, типа - язык такой-то: 70% проектов веб-приложения, 20% - мобильные приложения, 5% - десктоп приложения и тд.
Наразі не те шо мови, а - й самі застосунки так вже геть неможливо классифікувати.
І мінімально нетривіальних застосунків, що використовують тільки одну мову программування - теж років двадцять як немає.
Вчіть не мови, а computer science - і буде вам щось схоже на щастя.
для того, чтобы вкатиться на галеру, достаточно понимать все же основные концепции того же бекенда, хттп, пару базовых паттернов архитектуры приложения, ну и все же хорошо знать ЯЗЫК+ФРЕЙМВОРК. для дальнейшего роста конечно придется подтягивать смежные сферы и тд
VovkZ 01.11.2022 21:55 пишет: 1. Не знаю, для чого ви це саме мені пояснюєте (мені не треба, я розумію різницю). "Я і сам свого роду програміст". 2. C#-програмістів - дійсно практично немає, але при цьому .Net-програмісти - є. (Я про те, як це називається у вакансіях, і що саме вимагається. Ніхто не вимагає "С# v10", але всі - "ASP.NET" і т.п. див. вакансії та їх вимоги.)
Не знаю якого роди ти програміст, але пишуть саме на мові. Я можу на мові написати фреймворк, а можу взяти готовий. Причому, я також можу використовувати ASP.NET Core на C#, а можу на F#. Мови різні, фреймворк один.
Drunkard 02.11.2022 16:37 пишет: Вчіть не мови, а computer science - і буде вам щось схоже на щастя.
Теоретично - так. А на практиці Computer Science = Python. Без варіантів. Ти можеш скільки завгодно розбиратись в алгоритмах, але якщо вони не імплементовані, то сенсу від твого знання не дуже багато. Чисті консультанти мало кому потрібні, люди з hands-on досвідом - це топ.
Не знаю якого роди ти програміст, але пишуть саме на мові. Я можу на мові написати фреймворк, а можу взяти готовий. Причому, я також можу використовувати ASP.NET Core на C#, а можу на F#. Мови різні, фреймворк один.
nSergey 02.11.2022 16:09 пишет: где-то увидеть такую статистику по современным языкам
а как её увидеть? какой-то олдскульный гик заворачивает в сишную обёртку асемблерный код или свеженький поклонник пресмыкающихся тянет в своё поделие кусок уавы. Жуть прям...
не знаю щодо саме такого варіанту статистики, але взагалі статистика по мовах/технологіях регулярно збирається та приводиться на доу. .
Так що я б не став викреслювати мову з рівняння.
я уже пояснял раза 3. но тяжко
- мені вже аж цікаво, чи ми прийдемо до спільного знаменника або числівника, чи ні? Я всього лише хочу сказати, що сучасний .NET-програміст - це людина, в якої виясняють не знання синтаксису мови C#, а знання саме всіх цих сучасних фреймворків та бібліотек. Тобто, я умовно розділяю: окремо синтаксис мови (C#) і, окремо, всі її фреймворки. Знання синтаксису C# (як скласти "2+2") без знання того ж ASP.NET - в даний час - нічого не варте. І ви це самі непрямо підтверджуєте, що вам, швидше усього, в проекті буде потрібно використовувати умовний "ASP.NET" (а не "C#", чи "F#"). Тобто, я не говорю, що не потрібно вчити синтаксис (як ви обидва, чомусь, думаєте), я лише уточнюю, що синтаксиси мови C# - це, умовно, лише півдороги до реальної роботи. А важлива "остання миля" - це саме ці всі ASP.NET і т.п.
Так що я б не став викреслювати мову з рівняння.
я уже пояснял раза 3. но тяжко
- мені вже аж цікаво, чи ми прийдемо до спільного знаменника або числівника, чи ні? Я всього лише хочу сказати, що сучасний .NET-програміст - це людина, в якої виясняють не знання синтаксису мови C#, а знання саме всіх цих сучасних фреймворків та бібліотек. Тобто, я умовно розділяю: окремо синтаксис мови (C#) і, окремо, всі її фреймворки. Знання синтаксису C# (як скласти "2+2") без знання того ж ASP.NET - в даний час - нічого не варте. І ви це самі непрямо підтверджуєте, що вам, швидше усього, в проекті буде потрібно використовувати умовний "ASP.NET" (а не "C#", чи "F#"). Тобто, я не говорю, що не потрібно вчити синтаксис (як ви обидва, чомусь, думаєте), я лише уточнюю, що синтаксиси мови C# - це, умовно, лише півдороги до реальної роботи. А важлива "остання миля" - це саме ці всі ASP.NET і т.п.
Drunkard 02.11.2022 16:37 пишет: Вчіть не мови, а computer science - і буде вам щось схоже на щастя.
Теоретично - так. А на практиці Computer Science = Python. Без варіантів. Ти можеш скільки завгодно розбиратись в алгоритмах, але якщо вони не імплементовані, то сенсу від твого знання не дуже багато. Чисті консультанти мало кому потрібні, люди з hands-on досвідом - це топ.