Amigo1982 06.11.2022 21:36 пишет: бо походу навчання у дітей не буде точно. світла немае- немае звязку.
Ця проблема навіть гірше, ніж здається на перший погляд, коли в школі немає електрики, дистанційка припиняється. І якщо ваше відключення електрики не синхронізовано з відключенням електрики в школі, то навчання припиняється зовсім.
Amigo1982 06.11.2022 15:24 пишет: Може хтось користувався зв'язкою антена + 4ж роутер? Кажуть е роутер на акумах. Та який буде зв'язок коли весь район рублять без світла хз. На телефоні одразу дохне. Чи варто купляти чи ні.
да, есть на аккуме, но не тратьте деньги зря - после отключения электричества скорость интернета постепенно падает и через час/полтора умирает окончательно.
serh41 06.11.2022 21:40 пишет: А не вивчали питання, якщо Старлінк замовляти прямо через https://www.starlink.com/, яка вийде вартість розмитнення? Наче вартість в 385$ цікавіша за 38 і навіть 31 тис грн.
385 - це ціна старлінка вже зі сплаченими податками та доставкою. Нічого зверху доплачувати не треба, хіба що буде потреба у езернет-адаптері для інтеграції у існуючу домашню сітку. Єдина проблема - це час, мінімум 1 місяць чекати.
serh41 06.11.2022 21:40 пишет: А не вивчали питання, якщо Старлінк замовляти прямо через https://www.starlink.com/, яка вийде вартість розмитнення? Наче вартість в 385$ цікавіша за 38 і навіть 31 тис грн.
385 - це ціна старлінка вже зі сплаченими податками та доставкою. Нічого зверху доплачувати не треба, хіба що буде потреба у езернет-адаптері для інтеграції у існуючу домашню сітку. Єдина проблема - це час, мінімум 1 місяць чекати.
Заказал на их сайте сегодня в Киев. Посмотрим когда приедет )
-Лёхин- 06.11.2022 22:11 пишет: да, есть на аккуме, но не тратьте деньги зря - после отключения электричества скорость интернета постепенно падает и через час/полтора умирает окончательно.
В кого як. Перевіряти на мобільном, а там дивитись, чи є сенс. Я працюю нормально з мобільним інтернетом, 0.5-7Мбіт десь на Київстарі з Huawei E8372h-153 (дуже рідко 20-30Мбіт та дуже рідко треба вмикати на мобільном ТД з роздачою Водафона).
До речі у Ланета в особистому кабінеті по деяким будинкам є опція надати в користування їм аккум, щоб вони свічі свої заживили.
В ответ на: Повідомляємо, що у вашому будинку є технічна можливість для того, щоб підключення до мережі Інтернет залишалося, навіть за умов відсутності електроенергії. І для цього потрібна лише ваша допомога.
Якщо у вас є одна або декілька акумуляторних батарей (на 12 В та 7-18 Аг, а саме типів AGM (Absorbent Glass Mat), LiFePo4 (літій-залізо-фосфатні), Li-Ion (літій-іонні) або Li-Po (літій-полімерні) з балансиром), і ви можете надати їх у тимчасове користування, то цим допоможете не лише собі, а й своїм сусідам із резервуванням живлення інтернет-обладнання. Майстри Мережі Ланет підключать їх до комутаторів, і обладнання зможе працювати за умови відключення світла до 4 годин.
Наголошуємо, що:
акумуляторні батареї такого типу розраховані на роботу в режимі, коли є можливість безперебійно підзарядитись впродовж 18-20 годин, тобто, вони будуть більш ефективними, якщо відключення світла трапляється лише раз на добу і не довше, ніж на 4 години, і менш ефективними, якщо сценарій наявності/відсутності електрики повсякчас змінюється;
після 500-700 циклів зарядки вони виходять з ладу, тому в сучасних реаліях термін їхньої придатності значно скорочується;
надана вами батарея може бути неякісною або цикл її життя вже добігає кінця, що теж може негативно впливати на її продуктивність.
Виклик майстра для встановлення акумуляторів безкоштовний.
1) 4G роутеры бывают с подключением наружной антенны и с аккумулятором. 2) аккум нужно менять на более емкий, от 4А\ч и выше, или питать от 12В бесперабойника с свинцовой батареей.. 3) наружная антенна даст возможность подключится к удаленной станции, не той, что стоит рядом и она выключилась вместе с СВЕТОй.. Еще узнать у какого оператора БС все же современнее (как не странно, это у лайфа бывает) и даст возможность иметь интернет. Но все это к сожалению путем проб и ошибок.
Зашел в строительный магаз. там увидел аккум продают 7А для охранных сигн. - 1200 грн.. нехило так.. нехило..
Много тем про интернет и отключения. Но я уже тут начинал Решил адслом от укртелекома. Модем с роутером запитал павербанкой без преобразователей. Главный по квартире был против новых пробитий стен (какая-то фишка у пенсов), а стационарный телефон работает. Скорость 6-7 мб, но для нужд хватает. Единственно что, так то что укртелеком стратегическое предприятие и всегда будет связь, а не зависеть от ибп провайдеров.
4G роутер маю, заказав gsm антену mimo, завтра повинна приїхати, буду пробувати, не піде поверну назад. В мене така сама проблема як в автора теми, діти занімаються додатково онлайн. Єдине потрібно визначити який оператор краще працює, начебто лайф працював краще, буду пробувати різні варіанти.
Что мне нужно чтобы их соединить между собой? Переходник usb на питание роутера? Я просто такого в продаже никогда не видел и не совсем понимаю что купить... или нужно купить какой-то другой повербанк?
Что мне нужно чтобы их соединить между собой? Переходник usb на питание роутера? Я просто такого в продаже никогда не видел и не совсем понимаю что купить... или нужно купить какой-то другой повербанк?
Такий перехідник треба самому робити з допомогою гугл, або шукати на кар.дачах. Скільки чекати на підключення довго, і як воно з відключенням світла працює взнавали?
Перше з 5 до 9, 12. Друге без перетворювача. От я так розумію якщо батарея видає 9, 12 тобто має всередині то треба дешевший. Хто б ще підтвердив
Спасибо! Буду пытаться где-то их найти.
adam 19.11.2022 14:49 пишет:
Такий перехідник треба самому робити з допомогою гугл, або шукати на кар.дачах. Скільки чекати на підключення довго, і як воно з відключенням світла працює взнавали?
Оформили заявку в пятницу вечером, сказали ждать звонка от монтажной группы(предположительно на следующей неделе). Интернет сказали что будет работать(и на работе некоторые сотрудники уже опробовали и говорят работает хорошо).