В начале марта этого года я (в поисках продуктов) забрел в этот микрорайон. Кто не знает - он расположен в Печерском районе Киева на территории бывшей в/ч и еще нескольких предприятий. Через него проложено несколько улиц с перекрестками, но все въезды перекрыты шлагбаумами с охраной, то есть это как бы закрытая территория. Микрорайон очень большой, то есть это не один жилищный комплекс, там свои детские сады, школы, магазины и т. п. Интересно, какой статус имеет вся эта территория по отношению к Киеву и на основании чего там перекрыт проезд
Shura111 15.11.2022 23:01 пишет: В начале марта этого года я (в поисках продуктов) забрел в этот микрорайон. Кто не знает - он расположен в Печерском районе Киева на территории бывшей в/ч и еще нескольких предприятий. Через него проложено несколько улиц с перекрестками, но все въезды перекрыты шлагбаумами с охраной, то есть это как бы закрытая территория. Микрорайон очень большой, то есть это не один жилищный комплекс, там свои детские сады, школы, магазины и т. п. Интересно, какой статус имеет вся эта территория по отношению к Киеву и на основании чего там перекрыт проезд
До війни заїжджав туди на авто неодноразово. Охорона пропускала автівку не задаючи питань. Пішки взагалі не було ніяких перешкод. Є платні гостьові паркінги, що вже вказує на необмеженість заїзду. Магазини там звичайні, навіть сільпо є. Школи та садочки приймають усіх бажаючих … платити 1+ К доларів на місяць. Багато дітей з того комплексу ходять у прилеглі звичайні школи. У малого в класі в звичайному ліцеї (розтащованому не так щоб зовсім поряд) було троє дітей з цього жк. Місцевість там так собі. Заїзд та виїзд проблемні. Залізниця під вікнами. Скупчення людей, шум, поряд кілька завантажених автомагістралей. Будинки занадто багатоповерхові. Загалом на елітний жк не тягне.
Shura111 15.11.2022 23:01 пишет: В начале марта этого года я (в поисках продуктов) забрел в этот микрорайон. Кто не знает - он расположен в Печерском районе Киева на территории бывшей в/ч и еще нескольких предприятий. Через него проложено несколько улиц с перекрестками, но все въезды перекрыты шлагбаумами с охраной, то есть это как бы закрытая территория. Микрорайон очень большой, то есть это не один жилищный комплекс, там свои детские сады, школы, магазины и т. п. Интересно, какой статус имеет вся эта территория по отношению к Киеву и на основании чего там перекрыт проезд
Це точно та гілка. Не помилився з такими питаннями. Є курилка, є задати питання
До війни заїжджав туди на авто неодноразово. Охорона пропускала автівку не задаючи питань. Пішки взагалі не було ніяких перешкод. Є платні гостьові паркінги, що вже вказує на необмеженість заїзду. Магазини там звичайні, навіть сільпо є. Школи та садочки приймають усіх бажаючих … платити 1+ К доларів на місяць. Багато дітей з того комплексу ходять у прилеглі звичайні школи. У малого в класі в звичайному ліцеї (розтащованому не так щоб зовсім поряд) було троє дітей з цього жк. Місцевість там так собі. Заїзд та виїзд проблемні. Залізниця під вікнами. Скупчення людей, шум, поряд кілька завантажених автомагістралей. Будинки занадто багатоповерхові. Загалом на елітний жк не тягне.
100% совпадения с моими впечатлениями. Территория ОК, и то что на отшибе находится - даже неплохо, единая архитектура и дизайн приятна. Основная проблема - 2 выезда на всех. 1 час на выезд в час пик. И одна, шириной метр, пешеходная дорожка от ЖК к метро.
Ну той що з боку дитячої лікарні нічим не кращий - там затори ще гірші ніж на прямому виїзді. І його не завжди відкривають. Точніше навіть частіше він наглухо зачинений.
harald67 16.11.2022 06:18 пишет: Охорона пропускала автівку не задаючи питань
То есть, можно в Киеве вот так перегородить шлагбаумами любой микрорайон и поставить свою частную армию охрану? Может, вопрос в том, что не все дома достроили и заселили, поэтому застройщик охраняет свою собственность? Тогда впоследствии эти КПП должны убрать
То есть, можно в Киеве вот так перегородить шлагбаумами любой микрорайон и поставить свою частную армию охрану? Может, вопрос в том, что не все дома достроили и заселили, поэтому застройщик охраняет свою собственность? Тогда впоследствии эти КПП должны убрать
Ты не поверишь, но можно не только это!
На Багговутовской перед областной больницей кусок улицы перегородили шлагбаумом и отдали под парковку ЖК.
не стосовно охорони, але там взагалі без перешкод можна заїхати в квартал, але для чого? транзит сумнівний, залишити авто немає де
А чим нєдопечерські Липки відрізняються від інших мікрорайонів Києва які позагорожували забудовники або навіть просто мешканці? Там ще поряд є мікрорайон приватного сектор (там де вулиця О.Вишні, Чорногірська., Менделєєву.,) так вон самостійно шлагбаум встановили перекривши проїзд з БДН на Залізничне шосе. І так всюди. Були час коли з вул. Панаса Мирного можна було на бул.Лесі проїхати, з Лабораторної на В.Васильківську.
не стосовно охорони, але там взагалі без перешкод можна заїхати в квартал, але для чого? транзит сумнівний, залишити авто немає де
Там є платні гостьові паркінги. Яка проблема залишити на них авто. Чого туди їхати- ну наприклад у Сільпо. Або дитину відвезти на якісь компьютерні або мовні курси.
я там періодично ставив машину у підземному паркінгу пускають без проблем, хоч я там навіть не орендую (просто зручно машину було ставити)
статус земельки дивимось на кадастровій мапі.
якщо земля в постійному користуванні, то власники квартир можуть невіть нікого не питати, а обносити забором. в мене з цього приводу відповідь міськради є, коли дозвіл на огорожу брав (там конкретно з усіма посиланнями на всі закони сказано, якщо коротко, наступне - роби, ти взагалі дозвіл не маєш брати на це)
якщо земля в оренді, сервітут і т.п., то потрібен дозвіл на сессії міськради ось по ліпках. там оренда 8000000000:82:244:0251 (Для іншої житлової забудови) 8000000000:82:244:0254 (Для іншої житлової забудови) 8000000000:82:244:0257 (Для іншої житлової забудови) 8000000000:82:244:0255 (Для іншої житлової забудови) 8000000000:82:244:0258 (Для іншої житлової забудови) 8000000000:82:244:0222 (02.03 - Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку) 8000000000:82:244:0223 (02.03 - Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку) 8000000000:82:244:0224 (18.00 - Землі загального користування)
Тобто якщо дозвіл міскради на паркан є, то все законно.
ви ж не переймаєтесь коли закривають парканом приватні будинки. то це таке саме, тільки власників багато
PS проїзд для екстрених служб має бути мінімум з двох боків. тут без варіантів. але ж на те там охорона і стоїть
ні. аж ніяк. недобудовані об'єкти мають бути огорожені окремо. пропуск туди дозволено лише будівельникам і т.п. інакше це, як мінімум, порушення техніки безпеки і ще купи усього.
Шкод 19.11.2022 20:30 пишет: ? рассматриваем вашу теорию берём 8000000000:72:081:0016 и перекрываем "вул. Жилянська, 57-67" забором и шлагбаумами?
це не теорія, це так воно працює. добре це чи погано - то вже деталі і що не так? ну перекриваємо ...і далі що? це без сарказму. Я не знаю за цією адресою, що там і як. Якщо там щось критичне, то дозвіл міськрада не має давати. якщо нічого критичного, а питання тільки в тому, що далеко обходити стороннім, то це не аргумент. PS я не можу зрозуміти, чому більшість людей все ще вважає, що якщо будинок багатоквартирний, то він є загальнодоступним об'єктом Звісно, я теж хочу як в Європі, без парканів у ЖК. Але наша реальність трохи відрізняється від європейської, тому вони, паркани/шлагбауми, поки що потрібні
Шкод 19.11.2022 20:30 пишет: ? рассматриваем вашу теорию берём 8000000000:72:081:0016 и перекрываем "вул. Жилянська, 57-67" забором и шлагбаумами?
це не теорія, це так воно працює. добре це чи погано - то вже деталі і що не так? ну перекриваємо ...і далі що? це без сарказму. Я не знаю за цією адресою, що там і як. Якщо там щось критичне, то дозвіл міськрада не має давати. якщо нічого критичного, а питання тільки в тому, що далеко обходити стороннім, то це не аргумент. PS я не можу зрозуміти, чому більшість людей все ще вважає, що якщо будинок багатоквартирний, то він є загальнодоступним об'єктом Звісно, я теж хочу як в Європі, без парканів у ЖК. Але наша реальність трохи відрізняється від європейської, тому вони, паркани/шлагбауми, поки що потрібні
Та хто ж проти щоб мешканці багатоквартирного будинку зачиняли свою прибудинкову територію. Але ж мова зовсім про інше - хто і на якій підставі надає їм право перкривати рух транспорту на вулицях загального користування?