Доброго дня! Інколи виникає потреба в поїздці зарядити не тільки АКБ який встановлений під капотом авто але і додатковий автомобільний АКБ який використовую в будинку. Запитання: чи можна поставивши акумулятор на килимок пасажира зарядити його приїзді просто вставивши звичайну «вилку» в роз’єм прикурювача і 2 кінці з клемами приєднати до акумулятора? Чи підходять параметри току прикурювача для зарядки АКБ?
Ще як варіант: купити авто інвертор на 300 ВАТ який працює від прикурювача і вже через нього заживити зарядний мережевий пристрій. Цей варіант мені здається більше ймовірним але відповідь цікавить все ж на перше запитання.
Дякую за вичерпну відповідь завчасно!
підзарядити можливо, зарядити вважаю ні через незначний час поїздки. головне це вмикати після того як мотор вже заведений, в іншому випадку у разі меньшого опіру до стартера може погоріти проводка прикурювача або запобіжник
Доброго дня! Інколи виникає потреба в поїздці зарядити не тільки АКБ який встановлений під капотом авто але і додатковий автомобільний АКБ який використовую в будинку. Запитання: чи можна поставивши акумулятор на килимок пасажира зарядити його приїзді просто вставивши звичайну «вилку» в роз’єм прикурювача і 2 кінці з клемами приєднати до акумулятора? Чи підходять параметри току прикурювача для зарядки АКБ?
Ще як варіант: купити авто інвертор на 300 ВАТ який працює від прикурювача і вже через нього заживити зарядний мережевий пристрій. Цей варіант мені здається більше ймовірним але відповідь цікавить все ж на перше запитання.
Дякую за вичерпну відповідь завчасно!
Якщо акумулятор розряджений, одразу може взяти великий струм - згорить запобіжник прикурювача...
Я б ще інший варіант запрпунлвав: Завести авто. Зняти акумулятор. Поставити сівший і в дорогу. В дорозі повинен зарядитися.
А краще не морочити голову і купити для цих цілей зарядне. Були раніше досить бюджетні.
Можна, тільки треба ставити діод (чи пару діодів в паралель) . Діод пропускає струм в одному напрямку - від мережі авто, до АКБ , що підзаряджається. + це захист від переполюсовки (якщо діод стоіть перед самим АКБ) . Діод можна вибрати на струм 10А.
Я б ще інший варіант запрпунлвав: Завести авто. Зняти акумулятор. Поставити сівший і в дорогу. В дорозі повинен зарядитися.
А краще не морочити голову і купити для цих цілей зарядне. Були раніше досить бюджетні.
Думаю питання саме в тому, що може виникнути ситуація, коли не буде електрики тривалий час і те зарядне буде до одного місця
Так, від прикурювача можна пробувати заряджати, але як вже вище було сказано - спочатку приготуаати пачку відповідних запобіжників (10 чи 15 Ампер). В кросоверів чи БЧЖ бувають ззаду в багажнику виведені більш потужні розетки, з запобіжником до 25 А (це орієнтовно, точно про всіх - не знаю).
нет, но можно так: Устройство развязки аккумуляторов вот
Я использую такой мегадевайс как CTEK D250S Dual, заказывал еще в 2010г на Амазоне. Он очень универсальный, но это уже для караванщиков кемперистов.
Саме просте рішення це варіант з діодом. Але щоб правильно заряджався акум і прожив довше, треба dc-dc зарядку
Саме просте рішення це варіант з діодом. Але щоб правильно заряджався акум і прожив довше, треба dc-dc зарядку
а в машині штатний акум як заряджається? Як на мене, заряджати можна. Всі проблемні моменти тут зазначені.
В машині майже не заряджається, бо майже не розряджається. Витрати хіба на стартер.
В машині майже не заряджається, бо майже не розряджається. Витрати хіба на стартер.
для ти, хто їздить небагато - живлення сигналки і т.д, що смокче потроху 24*7. Якось міряв такий розряд у себе - струм десь 60 мА - це 10 а*г за тиждень.
Це на старих авто так, в нових авто трохи по іншому зроблено, а зроблено воно так коли їдеш генератор не працює до тих пір пока акум має заряд, тільки просів заряд включається гена. Зроблено воно для економії палива.
Це на старих авто так, в нових авто трохи по іншому зроблено, а зроблено воно так коли їдеш генератор не працює до тих пір пока акум має заряд, тільки просів заряд включається гена. Зроблено воно для економії палива.
Це ви, дядьку, з гібридами плутаєте..
Тоді ок, купляв звичайну машину а вона виявилася гібридною.
Це на авто 2021 року і новіше? І скільки таких авто, від загальної кількості, у відсотках?
Це на авто 2021 року і новіше? І скільки таких авто, від загальної кількості, у відсотках?
Ну автор теми не написав яке в нього авто.
лише старт-стоп і вже така халепа. 2017кашкай дизель
Але щоб правильно заряджався акум і прожив довше, треба dc-dc зарядку
Доречі слушна ідея. Можна взяти зарядку типу skyrc b6(на вхід там можна подати 11-18DC), зробити шнур до прикурювача і вже на виході заряджати 12v РВ обмеживши силу струму(максимум там здається 4А чи 5А) по потужності прикурювача.