nickka 15.07.2024 11:39 пишет: чого це небагато? У нас всюди де ЕОМ були стояли ці кондиціонери. Нормально охолоджували невеликі приміщення.
бачив такій в інституті, інсталяцію його не застав, намагався отримати він нього холод, але крім голосної работи вентилятора - нічого більше не було. знаючи як в радянському союзі все було - то можливо вони холод давали одразу після інсталяціі і під час перевірки, а далі хладогент випаровувався в атмосферу...
Ой, а там мер виявляється з ЄС)) Сергій Сухомлин, його обрали в 2015 та переобрали в 2020. А в цілому ситуація така: Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, зауважив, що агенція USAID передала Україні 96 когенераційних установок на 55 МВт для 32 міст та трьох університетів, однак тільки одна з них була встановлена в Житомирі
Про це він розповів у етері Еспресо.
"Дай Боже, щоб наша влада на всіх рівнях, на місцевому, державному, також на рівнях державних та напівдержавних підприємств хоча б під'єднала ті потужності, які ми вже маємо. Маю на увазі установки, які нам передала агенція USAID, а це 96 установок. А ще те, що нам передали окремо наші американські партери для Енергоатому – установка на 28 МВт. Можливо, це буде інсайдом, я хочу сказати, що практично всі установки, які нам передала агенція USAID, це 96 установок на 55 МВт для 32 міст та трьох університетів, то з них практично ні одна не встановлена. Наскільки я знаю, встановили тільки в Житомирі", - зазначив Олег Попенко.
За його словами, те, що нам передають американські партнери USAID, Міненерго відмовляється фінансувати....
В нас майже ні на скільки - але ми і так дуже економна сім'я з двох людей, із споживанням 100-125-140 кВт*год/місяць (залежно від місяця). Ми не вимикали бойлер (бо він маленький 15 л, 1500 W, і гарячої води зараз в будинку - немає), і тим більше - звісно, не вимикали холодильник. Це два наші єдині найбільші споживачі електрики, і вони беруть свою енергію однаково - раніше, чи пізніше. Приїде замовлена батарея (елементи на 24 В) - до цих споживачів додастьця ще зарядний пристрій 1500 Вт.
в мене в будинку, де я голова осбб, споживання від...35! до 350 квт за червень (але +-350 лише в двох квартирах). Біля 80% споживачів (квартир) - трошки менше 100 квт пару квартир 35-60 але у нас газплити і будинок добре утеплений, вікна невеликі
PS раніше споживання було значно більше по квартирам, хоча в нас електрику не виключають взагалі.
PPS А от ліфт став вижирати більше...може літо, багато на вулицю діти бігають
У мене теж як було 100-170 квт так і лишилось. Страждаєм із-за того хто сидить під кондішенами вдома або обдуває своїх покупців в супермаркетах, трц і пр.
В ответ на: Страждаєм із-за того хто сидить під кондішенами вдома
Та вже он Гетьманцев пропонував холодну водичку з ставка
Тут він правий. Сходив на кар'єр, водичка бомбічна. Але крихітний непомітний нюансік - за це грошей не платять Тому в робочий день там і були одні діти і пенсіонери.
oksana_20009 16.07.2024 09:24 пишет: А на скільки кіловатів за місяці відключень знизилось ваше споживання електрики?
Все набагато простіше: на цьому боці світу комуністи коло влади не були, ніякі більшовики (ні червоні, ні зелені) на заправляли. А коли чЛєнін та інша шобла голодранців пробувала підселити цю заразу, то гнали їх сцяними ганчірками звідси. Совєцької пропаганди, марафону невсратості тут теж не було. Вчіть справжню історію, це корисно. А у деяких випадках знання врятують ваше життя.
oksana_20009 16.07.2024 09:24 пишет: А на скільки кіловатів за місяці відключень знизилось ваше споживання електрики?
покаже липень, бо в червні не було горячої води і грили бойлером але з попереднього досвіду - не значно знизилося, наприклад якщо було 110, то буде приблизно 90. але тоді була зима, холодильник меньше маслав коли світло давали, бо не встигав охолонути