то вже перевіряй свою лінію від поверхового щита. мабуть багато навантаження кидаєш, от і просідає. Наврядчи на вводі така напруга, інакше автоматика б спрацювала якщо приватний будинок з ТП хер зна де, то в теперешніх реаліях в цьому нічого дивного. На "останньому кілометрі" просідає
Та нет, я никогда сразу все не включаю. Стандартно как у всех, самое что тянущее это холодильник + морозильная камера. Остальное выключено. Причем я думал может такое будет первые 10 минут, но нет... все 2,5 часа что был свет - выше 190 не прыгнуло. Если что, сейчас есть свет и 214 показывает.
Andrey_big 16.07.2024 22:04 пишет: Ну вот. Не выдерживают внутридомовые сети такой график подачи электроэнергии. Второй раз за последних пару дней горело внутри подъезда. Жуткое задымление, вонь, пожарные. Теперь неизвестно когда отремонтируют.
Ну так понятно, что при подаче 5-6 часов в сутки света народ при включении будет по максимуму всё юзать, стирка, уборка, глажка, бойлер, кондёр и др. Вот и не выдерживает проводка в доме. При чём не выдерживает до счётчиков абонентов в основном. А кто отвечает за проводку ДО счётчика абонента и кто должен менять эти сети?
ЗЫ. Хотя да. Все приборы можно отключить в квартирах и НЕ юзать их вообще. Не мыться, не стирать, не убирать, не гладить, не готовить и т.п. по словам некоторых тут отписавшихся
В ответ на: А у меня вчера другая проблема была когда свет был(с 19-00 до 21-00), напряжение судя по реле было от 180 до 190 и оно постоянно выключало т.к. настройки были на 188. Пришлось понижать в реле т.к. каждую минуту или чаще вырубало.
Аналогично. Третий день подряд напряжение очень низкое. Тоже пришлось в реле нижний порог выставить 180. Потому что когда дают свет на 2-2.5 часа, то сидеть без света ещё час, пока напряжение дотянет хотя бы до 195, не очень хочется
Andrey_big 16.07.2024 22:04 пишет: Ну вот. Не выдерживают внутридомовые сети такой график подачи электроэнергии. Второй раз за последних пару дней горело внутри подъезда. Жуткое задымление, вонь, пожарные. Теперь неизвестно когда отремонтируют.
Ну так понятно, что при подаче 5-6 часов в сутки света народ при включении будет по максимуму всё юзать, стирка, уборка, глажка, бойлер, кондёр и др. Вот и не выдерживает проводка в доме. При чём не выдерживает до счётчиков абонентов в основном. А кто отвечает за проводку ДО счётчика абонента и кто должен менять эти сети?
Наімовірніше - абоненти, які повтикали собі запобіжників не передбаченої їх договором потужності.
Ant-ua 17.07.2024 14:16 пишет: . Все приборы можно отключить в квартирах и НЕ юзать их вообще. Не мыться, не стирать, не убирать, не гладить, не готовить и т.п. по словам некоторых тут отписавшихся
Для особливої породи , можу повторити. Не потрібно залишати всі прибори увімкненими в розетки, на момент подачі електроенергії в будинок. Достатньо вмикати їх, після того як з'явиться електрика, і о чудо, нічого диміти не буде. Кабельні мережі до лічильника повинен міняти ЖЕК або ОСББ. Але навіщо жеку щось міняти, якщо мешканці будинку сидять склавши ручки, то нафіга керівнику ЖЕКу піднімати ?
juiT 17.07.2024 14:58 пишет: можу повторити. Не потрібно залишати всі прибори увімкненими в розетки, на момент подачі електроенергії в будинок. Достатньо вмикати їх, після того як з'явиться електрика, і о чудо, нічого диміти не буде.
А як ти собі це уявляєш? Існують же вбудовані холодильники, поверхні, духовки, мікрохвильовики, посудомийки, ... Часто у важкодоступних місцях розташовані розетки витяжок, телевізорів, аудіо-відеотехніки тощо. Кондиціонери взагалі можуть бути підключені лише через пакетники. Чи пропонуєш усі пакетники вимикати\вмикати. І ще й світло вимикають наприклад о 10:00, а вмикають о 14-17:00. У цей час вдома нікого може і не бути.
Реле напряжения с программируемой задержкой (причем накрутить больше стандартной, т.к. у 99% пользователей там остается предустановленное значение) на всю квартиру или реле задержки на нужные линии с настроенными разными задержками. И не надо бегать руками включать-выключать
juiT 17.07.2024 14:58 пишет: можу повторити. Не потрібно залишати всі прибори увімкненими в розетки, на момент подачі електроенергії в будинок. Достатньо вмикати їх, після того як з'явиться електрика, і о чудо, нічого диміти не буде.
А як ти собі це уявляєш? Існують же вбудовані холодильники, поверхні, духовки, мікрохвильовики, посудомийки, ... Часто у важкодоступних місцях розташовані розетки витяжок, телевізорів, аудіо-відеотехніки тощо. Кондиціонери взагалі можуть бути підключені лише через пакетники. Чи пропонуєш усі пакетники вимикати\вмикати. І ще й світло вимикають наприклад о 10:00, а вмикають о 14-17:00. У цей час вдома нікого може і не бути.
От навіщо писати, те, чого немає? Так і бачу як в старій панельці у всіх вбудовані холодильники, пральні машини, посудомийні машини, і все це на алюмінієвій проводці 70-80 их років. Ще раз, якщо є проблеми на стояку або у підвалі, то це тупо не витримує мережа ОДНОЧАСНОГО запуску всього і вся. От ніколи не розумів людей, коли кажеш яка є проблема, або максимальна вирогідність її, то починається ходити навколо і придумувати будь які інші, але не та що є.
Краще нічого не робити, сидіти і чекати коли ЖЕК проводку замінить, або перестануть аварійно вимикати світло.
От навіщо писати, те, чого немає? Так і бачу як в старій панельці у всіх вбудовані холодильники, пральні машини, посудомийні машини, і все це на алюмінієвій проводці 70-80 их років. Ще раз, якщо є проблеми на стояку або у підвалі, то це тупо не витримує мережа ОДНОЧАСНОГО запуску всього і вся. От ніколи не розумів людей, коли кажеш яка є проблема, або максимальна вирогідність її, то починається ходити навколо і придумувати будь які інші, але не та що є.
Краще нічого не робити, сидіти і чекати коли ЖЕК проводку замінить, або перестануть аварійно вимикати світло.
Цілком можливо, що в старих будинках люди теж хочуть користуватися всіма благами. В нас в будинку останні дні постійно вибиває теж, із 2-3 годин білої зони сидимо половину часу без світла. При цьому після вимкнення ГВП в травні досі не полагодили насос, тому вода дійсно гаряча коли є розбір. І сусід пише в чаті - "ставте бойлери". А через кілька днів він же пише "автомат вибиває, бо велике навантаження".І такі персонажі повсюди
hugo-smk 17.07.2024 17:15 пишет: ...в старих будинках люди теж хочуть користуватися всіма благами.
Якщо я хочу проїхати умовних 100 кілометрів шляху, авто споживає 10 на сотню, то потрібно заправити щонайменше 10 літрів палива. Хіба ні? Люди які "хочуть", усвідомлюють що на 5 літрах вони нікуди не заїдуть?
hugo-smk 17.07.2024 17:15 пишет: ...в старих будинках люди теж хочуть користуватися всіма благами.
Якщо я хочу проїхати умовних 100 кілометрів шляху, авто споживає 10 на сотню, то потрібно заправити щонайменше 10 літрів палива. Хіба ні? Люди які "хочуть", усвідомлюють що на 5 літрах вони нікуди не заїдуть?
вони мають надію, що вони такі розумні і заможні, і мають право користуватися всім. А економити мають ніщєброди, в яких нема кондиціонерів в усіх кімнатах, посудомийок і сушарок
Я уже думаю может нас готовят к жёсткой оплате за свет, вон республика согласилась платить за импортные ээнергию, а сколько это 15 или 20 грн не написали, но как минимум дороже чем в норвегии, бо доставка, растаможка, распределение))
alexkit 17.07.2024 18:43 пишет: Я уже думаю может нас готовят к жёсткой оплате за свет, вон республика согласилась платить за импортные ээнергию, а сколько это 15 или 20 грн не написали, но как минимум дороже чем в норвегии, бо доставка, растаможка, распределение))
+30% это. Зато не отключают. Приедешь в дрим, двери открыты а внутри темно и магазины не работают. Или Скай и лавина вентиляцию не включают. Заходишь в магазин и потный меряешь одежду. Один эйчендем закрылся и не работает в некомфортных условиях для покупателей и сотрудников, остальные Зара и компания в +30 нормально себя чувствуют:))
От навіщо притягувати за вуха власне субєктивне бачення проблеми. Є багато цегляних будинків, насамперед у центральних района, де гарне розташування, гарні планування, квартири на вторинці коштують набагато більше ніж в нових жк у всяких типу республіки. Ці квартири давно змінили власників, і технікою квартири напаковані по самі вуха, а от будинкова проводка може бути і не замінена, або проводка замінена, а загальна підведена до будинку потужність невелика.
Верите, уже лет 6 по трц не катаюсь, проще где-то на юксе заказать, даже если не подойдет в продажу)) до ковида все за бугром покупалось Не нравятся мне эти отключения, в телеге анонсировали, что атомный блок заработал, так что опять энергия Шольцу?)