так і запишимо, базовий курс фізики у школі проспав зараз літо і нетипова рекордна спека. купа факторів скалося, тому треба такі щось і самим робити , а не тільки ДТЕК гнобити. Я не палаю до них любов'ю, бо підключення 10поверхівки моєй встало мені грошей нормально так...але тут гнати на них якось не того. В них підключення згідно норм і правил. перевантажувати підстанцію дурних нема, бо з великою вірогідністю вона в них на балансі і попадалово у випадку чого їм розгрібати
Це ти мабуть про себе написав. Взимку кондиціонер, що працює на обігрів, споживає більше, ніж він же влітку на охолодження. Крім цього власників кондиціонерів у нас набагато менше, ніж власників звичайних обігрівачів. У багатьох ларьках немає кондициіонерів, а от обігрівачі узимку є. Ну і бойлери в +36 багато хто не вмикає - миється під водою з холодного крану, а от узимку бойлери вмикають усі. Та і споживаж бойлер енергії влітку менше, ніж узимку, бо гріє воду від вищої первинної температури. Кондиціонери вночі мало хто вмикає, а от обігрівачі узимку - багато хто. Світло у квартирах узимку використовується більший період часу, аніж улітку. Влітку у спеку набагато менше готують на електроплитах та у електродуховках, щоб не нагрівати квартиру і апетит гірший ніж узимку. Чайники влітку також менше нагрівають. Отже в цілому узимку в -5 -10 споживання електрики у Києві буде більшим, аніж улітку в +36.
блт..."не читав, але засуджую" добре, напишу інакше влітку в таку спеку трансформатори більш схильні до ритуального сепоку я хоч слово написав про споживання. те, що влітку воно менше я чудово знаю, скажу більше, в мене достатньо статистики не в масштабах квартири або окремого будинку
alexkit 19.07.2024 16:26 пишет: Даже в лифте масло подмерзает, нужно больше усилие, т.е. квт
тільки в договорі на обслуговування ліфту має бути вказано, що температура в машинній залі має бути не менше і не більше такої то пусковий струм при виконанні умов майже однаковий наприклад OTIS 630 кг 1м/с - 75А влітку...77А взимку і це тільки після тривалого простою більше. якщо гоняється ліфт туди сюди постійно протягом дня, то взагалі однаково але такий пусковий струм в дуже короткий період, долі секунди. далі стандартні 13...15 А PS якщо що, редукторну оливу в ліфті ще й міняти кожні два роки треба...тільки хто ж це робить
я там знаю хто підкинув той парк. в мене техумов нема на це приєднання а по основному питанню - читаємо мій пост вище. додам, що в гарячих країнах в таку спеку БКТП водою поливають зі шлангів, щоб охолодити...інакше ТП люблять горіти . а в нас тиждень тепература була як в Багдаді
juiT 19.07.2024 08:14 пишет: Якщо раніше не горіло, а горить зараз, то винні мешканці, якраз по..їзм власників квартир до цього і призводить, і той чувак з печерська яскравий тому приклад.
Що зроблять 500 холодильників (беремо 500 квартир на трансформатор) коли нехай 4 години не було електрики, а тут раз й з'являється?
Навряд чи трансформатори обирали у потужності 5-7х від максимальної й навряд чи вони розраховані на те, що після відключення світла не тільки звичайні споживачі увімкнуться, але й всі двигуни зі своїми стартовими - холодильники, бойлери, пристрої типу посудомийок та пралок, що не закінчили попередні програми, кондиціонери, та ще й електростанції/безперебійники квартирні додались, яких раніше не було, принаймні в такому обсязі.
juiT 19.07.2024 08:14 пишет: Якщо раніше не горіло, а горить зараз, то винні мешканці, якраз по..їзм власників квартир до цього і призводить, і той чувак з печерська яскравий тому приклад.
Що зроблять 500 холодильників (беремо 500 квартир на трансформатор) коли нехай 4 години не було електрики, а тут раз й з'являється?
Навряд чи трансформатори обирали у потужності 5-7х від максимальної й навряд чи вони розраховані на те, що після відключення світла не тільки звичайні споживачі увімкнуться, але й всі двигуни зі своїми стартовими - холодильники, бойлери, пристрої типу посудомийок та пралок, що не закінчили попередні програми, кондиціонери, та ще й електростанції/безперебійники квартирні додались, яких раніше не було, принаймні в такому обсязі.
Трансформатор менше боїться стартових струмів. За рахунок маси та інерції він це проглотить. А ось постійне навантаження в жару - дуже не айс. І дуже правильно вище написали, що влітку шансів згоріти більше і за меншої потужності. Ефективність охолодження падає майже в рази.
На мій погляд, Просто перерасподіл - це не значить, що електроенергію будуть за кордоном купляти спеціально для них, просто частину електрики, що щодня купляютьється будуть покривати вони. Ну а в результаті, їх не будуть вимикати за рахунок інших... Може це й дешевше їм, ніж купляти та обслуговувати кучу генераторів.
Отже в цілому узимку в -5 -10 споживання електрики у Києві буде більшим, аніж улітку в +36.
Звідки в тебе ця статистика? Це якийсь звиздець. Це ще не береться до уваги, що взимку є централізоване опалення і гаряча вода. Тому вмикання кондиціонера, так само як і бойлера для багатьох квартир стає не актуальним.
Якщо в мене схопив апендикс і я його сама не змогла собі видалити - то я сама собі винна? Класна логіка.
Якщо тебе схопив шлунок, бо вчора переїла і перебухала, вмикала кондиціонер, екофлоу, пральну машинку, посудомийку, телевізор, світло і бойлер забула вимкнути. тебе привезли в лікарню, на промивку шлунку вже 5 людей, і ще 30 чекає в коридорі своєї черги, бо вільних місць немає, і лікарів також, то це проблеми лікарні ДТЕК? п.с. Зараз 2 і 6 черга зі світлом. Хоча вора і позавчора постійно мінялись. Напевно це із-за похолодання, бо не чутно як капають кондиціонери. Хоча навряд чи, це об'єктивна причина. Скоріш, що Дтек збудував додаткові ТП.
Взимку кондиціонер, що працює на обігрів, споживає більше, ніж він же влітку на охолодження.
Покажешь пальцем в табличке характеристик первого-попавшегося ходового кондея подтверждение этому откровению? А то я чего-то вижу там только
В ответ на: Потребляемая мощность (холод) Вт 794 Потребляемая мощность (тепло) Вт 734
И это я еще не вспоминаю, что на охлаждение работают все кондеи летом, а на обогрев при морозе - не инверторные (которых большинство) говорят "давайдосвиданья"
SeMeNUA 20.07.2024 10:45 пишет: Покажешь[/url] пальцем в табличке характеристик первого-попавшегося ходового кондея подтверждение этому откровению?
У кондиционера есть коэф cop, отношение потреблённых электрических ватт к выработанным тепловым. Он зависит от температуры наружного воздуха и для энергосертификации какой-то средний за холодный период. Чем ниже температура, тем ниже cop, в какой-то момент на выработку одного ватта тепла нужно больше 1 ватта ээ.
На моём инвертором купер-хантере cop указан для разных групп регионов, грубо говоря там юго-запалная Европа , центральная и Украина вместе со Скандинавией попадает в группу регионов, для которых они этот коэф даже не считают, неэффективно.
Во всех рассуждениях о кондеях и зиме есть логическая ошибка: кондёр есть далеко не в каждой квартире, а вот в панельках обогреватели есть как бы не в каждой. Без света при жаре квартира прогревается не так критично как остывает при отсутствии циркуляции в батареях (что в большинстве домов) + сами насосы тоже не по 100 ватт, летом они не работают, так что пиковые нагрузки зимой ой вряд-ли меньше.. По поводу утверждения что в 23 не отключали районами: если взяться за цель то легко гуглится что в 23 году групп было 3 а в 24 6, соответственно и количественно отключали-включали больше за раз.