Даже в лифте масло подмерзает, нужно больше усилие, т.е. квт
так і запишимо, базовий курс фізики у школі проспав зараз літо і нетипова рекордна спека. купа факторів скалося, тому треба такі щось і самим робити , а не тільки ДТЕК гнобити. Я не палаю до них любов'ю, бо підключення 10поверхівки моєй встало мені грошей нормально так...але тут гнати на них якось не того. В них підключення згідно норм і правил. перевантажувати підстанцію дурних нема, бо з великою вірогідністю вона в них на балансі і попадалово у випадку чого їм розгрібати
Це ти мабуть про себе написав. Взимку кондиціонер, що працює на обігрів, споживає більше, ніж він же влітку на охолодження. Крім цього власників кондиціонерів у нас набагато менше, ніж власників звичайних обігрівачів. У багатьох ларьках немає кондициіонерів, а от обігрівачі узимку є. Ну і бойлери в +36 багато хто не вмикає - миється під водою з холодного крану, а от узимку бойлери вмикають усі. Та і споживаж бойлер енергії влітку менше, ніж узимку, бо гріє воду від вищої первинної температури. Кондиціонери вночі мало хто вмикає, а от обігрівачі узимку - багато хто. Світло у квартирах узимку використовується більший період часу, аніж улітку. Влітку у спеку набагато менше готують на електроплитах та у електродуховках, щоб не нагрівати квартиру і апетит гірший ніж узимку. Чайники влітку також менше нагрівають. Отже в цілому узимку в -5 -10 споживання електрики у Києві буде більшим, аніж улітку в +36.
блт..."не читав, але засуджую" добре, напишу інакше влітку в таку спеку трансформатори більш схильні до ритуального сепоку я хоч слово написав про споживання. те, що влітку воно менше я чудово знаю, скажу більше, в мене достатньо статистики не в масштабах квартири або окремого будинку
Даже в лифте масло подмерзает, нужно больше усилие, т.е. квт
тільки в договорі на обслуговування ліфту має бути вказано, що температура в машинній залі має бути не менше і не більше такої то пусковий струм при виконанні умов майже однаковий наприклад OTIS 630 кг 1м/с - 75А влітку...77А взимку і це тільки після тривалого простою більше. якщо гоняється ліфт туди сюди постійно протягом дня, то взагалі однаково але такий пусковий струм в дуже короткий період, долі секунди. далі стандартні 13...15 А PS якщо що, редукторну оливу в ліфті ще й міняти кожні два роки треба...тільки хто ж це робить
я там знаю хто підкинув той парк. в мене техумов нема на це приєднання а по основному питанню - читаємо мій пост вище. додам, що в гарячих країнах в таку спеку БКТП водою поливають зі шлангів, щоб охолодити...інакше ТП люблять горіти . а в нас тиждень тепература була як в Багдаді
Справедливості заради - другий день як нема світла 3-3,5 години і вмикають. Тфу-тфу
Якщо раніше не горіло, а горить зараз, то винні мешканці, якраз по..їзм власників квартир до цього і призводить, і той чувак з печерська яскравий тому приклад.
Що зроблять 500 холодильників (беремо 500 квартир на трансформатор) коли нехай 4 години не було електрики, а тут раз й з'являється?
Навряд чи трансформатори обирали у потужності 5-7х від максимальної й навряд чи вони розраховані на те, що після відключення світла не тільки звичайні споживачі увімкнуться, але й всі двигуни зі своїми стартовими - холодильники, бойлери, пристрої типу посудомийок та пралок, що не закінчили попередні програми, кондиціонери, та ще й електростанції/безперебійники квартирні додались, яких раніше не було, принаймні в такому обсязі.
Якщо раніше не горіло, а горить зараз, то винні мешканці, якраз по..їзм власників квартир до цього і призводить, і той чувак з печерська яскравий тому приклад.
Що зроблять 500 холодильників (беремо 500 квартир на трансформатор) коли нехай 4 години не було електрики, а тут раз й з'являється?
Навряд чи трансформатори обирали у потужності 5-7х від максимальної й навряд чи вони розраховані на те, що після відключення світла не тільки звичайні споживачі увімкнуться, але й всі двигуни зі своїми стартовими - холодильники, бойлери, пристрої типу посудомийок та пралок, що не закінчили попередні програми, кондиціонери, та ще й електростанції/безперебійники квартирні додались, яких раніше не було, принаймні в такому обсязі.
Трансформатор менше боїться стартових струмів. За рахунок маси та інерції він це проглотить. А ось постійне навантаження в жару - дуже не айс. І дуже правильно вище написали, що влітку шансів згоріти більше і за меншої потужності. Ефективність охолодження падає майже в рази.
Справедливості заради - другий день як нема світла 3-3,5 години і вмикають. Тфу-тфу
Це де таке щастя?
Натрапив на статтю, що підприємства готові купляти дорожче "імпортну" енергію
Цікава мутка
Це де таке щастя?
4 група
На мій погляд, Просто перерасподіл - це не значить, що електроенергію будуть за кордоном купляти спеціально для них, просто частину електрики, що щодня купляютьється будуть покривати вони. Ну а в результаті, їх не будуть вимикати за рахунок інших... Може це й дешевше їм, ніж купляти та обслуговувати кучу генераторів.
Взимку кондиціонер, що працює на обігрів, споживає більше, ніж він же влітку на охолодження.
У середньому - ніт. Ви знову облажалися.
Отже в цілому узимку в -5 -10 споживання електрики у Києві буде більшим, аніж улітку в +36.
Звідки в тебе ця статистика? Це якийсь звиздець. Це ще не береться до уваги, що взимку є централізоване опалення і гаряча вода. Тому вмикання кондиціонера, так само як і бойлера для багатьох квартир стає не актуальним.
Якщо в мене схопив апендикс і я його сама не змогла собі видалити - то я сама собі винна? Класна логіка.
Якщо тебе схопив шлунок, бо вчора переїла і перебухала, вмикала кондиціонер, екофлоу, пральну машинку, посудомийку, телевізор, світло і бойлер забула вимкнути. тебе привезли в лікарню, на промивку шлунку вже 5 людей, і ще 30 чекає в коридорі своєї черги, бо вільних місць немає, і лікарів також, то це проблеми лікарні ДТЕК? п.с. Зараз 2 і 6 черга зі світлом. Хоча вора і позавчора постійно мінялись. Напевно це із-за похолодання, бо не чутно як капають кондиціонери. Хоча навряд чи, це об'єктивна причина. Скоріш, що Дтек збудував додаткові ТП.
Бо пам'ять підказує що вимикали.
Даже не сумнівався, що баба яга проти.
І ще кіт, якому обов'язково потрібно охолодити кімнату кондиціонером!
Ну кіт-не кіт, а деякі домашні тварини (наприклад шиншили) при температурі вищій за +25 можуть просто померти від теплового удару
Бідося...
Цікава мутка
Тобі тільки цікаво? А кой хто вже домовляється за рамочку в списку Форбс найбагатших людей планети.
Взимку кондиціонер, що працює на обігрів, споживає більше, ніж він же влітку на охолодження.
Покажешь пальцем в табличке характеристик первого-попавшегося ходового кондея подтверждение этому откровению? А то я чего-то вижу там только
Потребляемая мощность (холод) Вт 794 Потребляемая мощность (тепло) Вт 734
И это я еще не вспоминаю, что на охлаждение работают все кондеи летом, а на обогрев при морозе - не инверторные (которых большинство) говорят "давайдосвиданья"
Покажешь[/url] пальцем в табличке характеристик первого-попавшегося ходового кондея подтверждение этому откровению?
У кондиционера есть коэф cop, отношение потреблённых электрических ватт к выработанным тепловым. Он зависит от температуры наружного воздуха и для энергосертификации какой-то средний за холодный период. Чем ниже температура, тем ниже cop, в какой-то момент на выработку одного ватта тепла нужно больше 1 ватта ээ.
На моём инвертором купер-хантере cop указан для разных групп регионов, грубо говоря там юго-запалная Европа , центральная и Украина вместе со Скандинавией попадает в группу регионов, для которых они этот коэф даже не считают, неэффективно.
Во всех рассуждениях о кондеях и зиме есть логическая ошибка: кондёр есть далеко не в каждой квартире, а вот в панельках обогреватели есть как бы не в каждой. Без света при жаре квартира прогревается не так критично как остывает при отсутствии циркуляции в батареях (что в большинстве домов) + сами насосы тоже не по 100 ватт, летом они не работают, так что пиковые нагрузки зимой ой вряд-ли меньше.. По поводу утверждения что в 23 не отключали районами: если взяться за цель то легко гуглится что в 23 году групп было 3 а в 24 6, соответственно и количественно отключали-включали больше за раз.