opexkiev 04.12.2024 15:14 пишет: Буває і так, що ж. У мене будинок до перших блекаутів теж пополам виключався - великий человєйнік, жере мабуть як райцентр на Волині. Потім правда з'єднали. Але така ситуація явно не масова.
Трансформаторна підстанція (ТП) - це, типово, два трансформатори (10/0.4 кВ). Якщо будинок дійсно великий - то біля нього може бути "власна" трансформаторна (ТП). Тож не дивно, що він розділений між двома трансфораторами пополам (кожна поьовина будинку - живиться нормально від свого Тр-ра 10/0.4 кВ). А трансформатори - підключаються (типово) кожен своєю окремою лінією 6-10 кВ від підстанції (35/10 чи 110/10). Отже, є можливість ці лінії окремо вимикати. Більш того, ці лінії 6-10 кВ від ТП до ПС - будуть приходити, типово, на різні шини ПС (типово - дві шини, або чотири). Тому і виходить, що великий будинок із власною ТП - може вимикатися половинами.
а можно про лифт подробнее, как его батарейкой в квартире решить?
кто-то просто забил болт нижние этажи сказали, что они пешком ходить могут, давайте меньше генератор только на насосы и котельную однокомнатные квартиры сказали, а чего все поровну, давайте пропорционально площади квартир. Короче типичный родной бардак во всей красе.
Помню жил на саперке, с каким-то нарушением замерз вверху лифт и не ходил, ну и жэк решил за счет жильцов отремонтировать, сумма небольшая была, и все один в один как выше. Зато когда приехал мастер с жека и сказал давайте номера машин, будем парковки к хозяевам привязывать, нашлись все, и хромые и с первого этажа, и даже с испании)))
В квартире никак, разве что она соседствует с лифтовой:) Но по опыту новостройного человейника бюджет на резерв квартиры на порядок выше взноса на резерв инженерного оборудования дома.
у меня в новострое с марта собирают на генератор. думаю еще пару лет будут кто-то просто забил болт нижние этажи сказали, что они пешком ходить могут, давайте меньше генератор только на насосы и котельную однокомнатные квартиры сказали, а чего все поровну, давайте пропорционально площади квартир.
Знайома картина ). Ще нижнім тиску води від водоканалу вистачає, ще орендарі і орендодавці поділити не можуть... І сума ж у порівнянні з тою, що платиться на всякі зарядні станції, на порядок нижча (zyoma правду написала), і все одно народ жметься. Я б зрозумів, якби будинки старі з великою кількістю пенсів, але ж ні, переважно молоді живуть. У нас епопея скоро добігає кінця, завершується монтування
Мені на зборах одна цьоця на голубом глазу каже - мені не треба, я не відкриваю лічильник опалення, у мене нуль споживання! Які це сусіди мене гріють, нічо не знаю!
В ответ на: За +-4 валютних тищі (сумарно на підготовку власного приміщення і внесок в підготовку багатоквартирного будинку) можна отримати повний комфорт з плитою, духовкою, ліфтом
Я так розумію, що вказана сума, яка пішла на резервування квартири та на внесок своєї частки на резервування будинку. Знайомий платить з літа десь по 1000 грн/місяць на живлення будинку від акумів. Це насоси на опалення, воду та ліфт. Будинок 26 поверхів. Вже почали монтувати щось. В планах ще панелі на даху Бюджет десь пару лямів, але велика надія на повернення від держави.
Вже пару днів опалення живлять від акумів. Це перший етап. За тиждень-два обіцяють воду заживити.
1000 грн в місяць це прямо щира заздрість свідомості! Коли в домі по 3000 на генератор збирали то одразу половина спорцмени пішки ходити на 26, половина убогі сироти, половина можуть потерпіти і не митися, половина знімає і в гробу бачила зручності цього будинку, половина вірить що все одно покрадуть. Так і здала половина а решта нахаляву.
opexkiev 06.12.2024 11:38 пишет: 1000 грн в місяць це прямо щира заздрість свідомості! Коли в домі по 3000 на генератор збирали то одразу половина спорцмени пішки ходити на 26, половина убогі сироти, половина можуть потерпіти і не митися, половина знімає і в гробу бачила зручності цього будинку, половина вірить що все одно покрадуть. Так і здала половина а решта нахаляву.
Я так розумію, що в середньому на такі потреби добровільно здають близько 50-60%. У нас провели голосуванням членів ОСББ і платіж на генератор зробили обов'язковим (разово 3-3,5-4 кгрн залежно від поверху). І все одно купа народу каже: дорого, мені воно не треба, скільки тієї зими, це ж ще і на бензин здавати треба, а мою квартиру воно не заживить, навіщо мені тоді вода/ліфт/освітлення в коридорах та на сходах. І це відносно новий будинок (7 років від здачі), де люди квартири купили та поробили ремонти за десятки тисяч доларів. Тепер за 70-95 доларів разового внеску для покращення умов життя вдавитись можуть. Уявляю, який треш в будинках, де самі пенсіонери.
Xit 06.12.2024 11:48 пишет: Уявляю, який треш в будинках, де самі пенсіонери.
Як не дивно, але якщо це не якийсь лютий хрущ на борщазі, то відсоток буде приблизно таким самим. Я живу в будинку, якому 50+ років. У центрі. Багато пенсіонерів, багато квартировинаймачів, пару квартир просто порожными стояли. Перед ковідом (приблизно у 2019 роцы) збирали на залізні двері і домофон для одного під'їзду (після того як в будинку поліція впіймала квартирників-грузин). По 500 грн. з квартири. З 45 квартир здали 30. Також буди розповіді типу грошей нема, воно мені не треба, я квартирант - нехай господар опікується.... Але жа 2/3 таки здали і двері встановили і домофон.
В ответ на: Режим 3 години немає/6 є - досить нормальний
Это в Киеве такое? Какой район?
Сплачую комуналку за родичів, тому у мене в додаток Ясно заведено 5 квартир (Голосієво, КПІ, Відрадний та дві на ПОХу), по ним приходять повідомлення про відключення і повернення світла - всюди стабільно режим 3/6, якщо аварійних відключень немає.
Зачем мне твои графики, если я тебе пишу, что у нас реально сейчас отключают 4/4. Какой смысл мне обманывать?
Зы. Ночью пока не отключают. А днём стабильно 4/4
а нашо мені інформація по твоєму будинку, з якої та нагаєшся зробити висновок по Києву? В мене 3 локації в Києві в полі зору. Відключення останні дні - максимум 2 рази на день по 3 години.
В ответ на: Киев большой и в каждом районе и микрорайоне по разному
Борщага - Курбаса , отключаю как у всех 2 раза по 3 часа . Вчера не отключали
у моєї молоді на Борщазі (корольова), теж так приблизно (6 група). Вони майже повністю співпадають з моїм Відрадним. Зазвичай на годину менше, ніж "обіцяли"
Xit 06.12.2024 11:48 пишет: ..... і платіж на генератор зробили обов'язковим (разово 3-3,5-4 кгрн залежно від поверху). І все одно купа народу каже: дорого, мені воно не треба, скільки тієї зими, це ж ще і на бензин здавати треба, а мою квартиру воно не заживить, навіщо мені тоді вода/ліфт/освітлення в коридорах та на сходах. І це відносно новий будинок (7 років від здачі), де люди квартири купили та поробили ремонти за десятки тисяч доларів. Тепер за 70-95 доларів разового внеску для покращення умов життя вдавитись можуть. Уявляю, який треш в будинках, де самі пенсіонери.
а как вы в платежку добавили? повышать платежки для жильцов во время войны запретили отдельную платежку нельзя сделать.. у нас проблема - государство подняло тариф на электро для юриков, лифты-насосы подорожали, а в платежке это не учесть - итак брали по минимуму с жильцов в итоге в статье на содержание дома уже намечается дыра