autoua
Autoua.netФорумКурилка

Блекаут (137/163)

igg 1
V.I.P **
61 год (40 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: Блекаут та тривалість роботи Інтернету (провайдери) [Re: igg]
      11 января 2026 в 12:38 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

igg 10.01.2026 19:44 пишет:

...ще Тріолан перевірю...

Напрочуд, Тріолан, на етапі залучення нового клієнта, виявився найлояльнішим та надшвидким, от просто неочікувано зразково клієнт-орієнтованим - на фоні тих декількох, з якими вчора довелося спілкувався, але усі вони мене тупо послали...очікувати чергу місяцями, а може й роками...

А Тріолан пропонує: можемо, вже навіть сьогодні-завтра, підключити/долучити вас до світу оптичного інтернету за 330 грн/міс, до 100 годин працює без світла й все таке...просто дива якісь)

...Але, подивився у їх ТГ-чат, а там ... у "прямому ефірі" просто усе завалено повідомленнями про відсутність інтернету, на що оператори тріолана спокійно та зважено надають типову відповідь:
На жаль за Вашою адресою відсутнє живлення на обладнанні. Орієнтовний термін відновлення ДО 12:00 Приносимо вибачення за тимчасові незручності.
й таких звернень/відповідей, з вчорашнього вечора й до цих пір, просто масово(не видно, нажаль, у яких саме районах міста така проблема)...от й думаю чи варто?
Хоча, дивлюся, навіть тут вже 2 позитивних(обидва з Оболонського) відгука про тріолан...розумію, що по районах й навіть будинках може дуже відрізнятися...

Напрочуд, Тріолан, на етапі залучення нового клієнта, виявився найлояльнішим та надшвидким, от просто неочікувано зразково клієнт-орієнтованим - на фоні тих декількох, з якими вчора довелося спілкувався, але усі вони мене тупо послали.очікувати чергу місяцями, а може й роками

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Блекаут [Re: Сапожник]
      11 января 2026 в 12:52 Гілками

Сапожник 10.01.2026 23:51 пишет:

В мене Ланет останній раз пропадав може с пів-року тому, а може й більше. В них акуми від будинку до будинку теж відрізняються. В особистому кабінеті наче пишуть, що гарантують.

В нас в будинку ще є Утелс, крім звичайного ЛАНа ще й тянуть оптику, наче гарантують роботу без обмежень, але хз як там черги зараз.Народ в минулий блекаут масово мігрував.

У Ланета теж оптика є, ще й якась "жирна", але мале покриття. Перевірь, може а твоєму районі є.

Та відрізняються акуми у будинках, це зрозуміло...той же Ланет в нас десь пару років тому оновив свої акуми на будинку й було все ок, але акуми із часом деградують й результат на табло.
Тріолан дійсно пише, що "гарантує" у кожному конкретному будинку та навіть тип АКБ вказує , в мене "гарантує" 17 годин...по факту ж, вчора протрималося без світла десь до 10 годин...це ж не альо зовсім, порівнюючи з оптикою, що має тримати на порядок(декларують 72-100= годин) більше.

Оптика від Ланета в мене недоступна, перевірив....Наразі, користувачі Ланета з мого/сусідніх будинків масово мігрують хто/куди...

опытный писатель *
Киев
С нами с 26.03.2013

11 января 2026 в 14:26 Гілками

igg 11.01.2026 12:38 пишет:

Напрочуд, Тріолан, на етапі залучення нового клієнта, виявився найлояльнішим та надшвидким, от просто неочікувано зразково клієнт-орієнтованим - на фоні тих декількох, з якими вчора довелося спілкувався, але усі вони мене тупо послали...очікувати чергу місяцями, а може й роками...

А Тріолан пропонує: можемо, вже навіть сьогодні-завтра, підключити/долучити вас до світу оптичного інтернету за 330 грн/міс, до 100 годин працює без світла й все таке...просто дива якісь)

...Але, подивився у їх ТГ-чат, а там ... у "прямому ефірі" просто усе завалено повідомленнями про відсутність інтернету, на що оператори тріолана спокійно та зважено надають типову відповідь:
На жаль за Вашою адресою відсутнє живлення на обладнанні. Орієнтовний термін відновлення ДО 12:00 Приносимо вибачення за тимчасові незручності.
й таких звернень/відповідей, з вчорашнього вечора й до цих пір, просто масово(не видно, нажаль, у яких саме районах міста така проблема)...от й думаю чи варто?
Хоча, дивлюся, навіть тут вже 2 позитивних(обидва з Оболонського) відгука про тріолан...розумію, що по районах й навіть будинках може дуже відрізнятися...

Скорее всего это не оптика отвалилась у людей, а обычный кабель. Поятное дело что аккумуляторы сели для эзернетов.

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Блекаут [Re: igg]
      11 января 2026 в 17:27 Гілками

igg 11.01.2026 12:52 пишет:

Оптика від Ланета в мене недоступна, перевірив....Наразі, користувачі Ланета з мого/сусідніх будинків масово мігрують хто/куди...

У нас ланет нещодавно оновив акуми, жодних нарікань на ізернет. Оптика від них теж є, але по відгукам в чаті жк інколи падає (інфраструктура якогось купленого ними провайдера)

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Блекаут та тривалість роботи Інтернету (провайдери) [Re: Bravada]
      11 января 2026 в 17:28 Гілками

Bravada 11.01.2026 14:26 пишет:

Скорее всего это не оптика отвалилась у людей, а обычный кабель. Поятное дело что аккумуляторы сели для эзернетов.

та от я теж так себе втішаю, що не може ж так масово оптика лягати
дав заявку тріолану, обіцяють вже завтра підключити.

Супер писатель! ***
49 лет (31 год за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

11 января 2026 в 18:10 Гілками

igg 11.01.2026 12:52 пишет:

Сапожник 10.01.2026 23:51 пишет:

В мене Ланет останній раз пропадав може с пів-року тому, а може й більше. В них акуми від будинку до будинку теж відрізняються. В особистому кабінеті наче пишуть, що гарантують.

В нас в будинку ще є Утелс, крім звичайного ЛАНа ще й тянуть оптику, наче гарантують роботу без обмежень, але хз як там черги зараз.Народ в минулий блекаут масово мігрував.

У Ланета теж оптика є, ще й якась "жирна", але мале покриття. Перевірь, може а твоєму районі є.

Та відрізняються акуми у будинках, це зрозуміло...той же Ланет в нас десь пару років тому оновив свої акуми на будинку й було все ок, але акуми із часом деградують й результат на табло.
Тріолан дійсно пише, що "гарантує" у кожному конкретному будинку та навіть тип АКБ вказує , в мене "гарантує" 17 годин...по факту ж, вчора протрималося без світла десь до 10 годин...це ж не альо зовсім, порівнюючи з оптикою, що має тримати на порядок(декларують 72-100= годин) більше.

Вони оновлювали все на ліфери, а ті за два роки ну навряд так сильно деградували.
Не знаю як в інших будинках, але наразі в мене світло відсутнє 16 годин, поки Ланет живий. У народа швидше гаджети сідають, ніж інтернет у провайдера.
Але добре, якщо є альтернатива. Бо в минулий блекаут у нас народ стрибав від одного до іншого і в результаті міняли шило на мило, усі були приблизно однакові.
Ми з сусідом один одного резервували В нього Утелс, в мене Ланет - якщо є потреба, чіплялися один до одного.

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

Re: Блекаут [Re: julson]
      11 января 2026 в 18:53 Гілками

До нас в будинок, пару років тому, зайшла GPON (оптикою) Corbina.ua, і я підключив їх теж (було 200 грн/міс), на додачу до Київстар (бо він одразу пропадав). Обіцяли 48 годин інтернету. Рік вони мені були не потрібні.
Доки, слава Богу, не було нагоди перевірити - чи дійсно тримають 48 годин, але тримає увесь час типових вимикань.
За той час, Київстар став обіцяти 12 годин без електрики, і перший раз - так і було. Але, якщо часто пропадає електрика - то Київстарівський пропадає десь за 4 години, плюс мінус. Таке враження, ніби в них свинцеві АКБ (не встигають заряджатися), а не літій-залізні.

Змінено VovkZ (18:55 11/01/2026)

Достоевский **
31 год за рулем, Донецк
С нами с 25.12.2008

11 января 2026 в 19:58 Гілками

Ну, я зі своїм ланетом сварюсь з 26 грудня. Вони реально дістали. Не знаю, що там в них сталося, але вже два тижні без світла доступу до інтернету немає. Ще й оператори тупі, або морозяться. У нас куча звернень, нічого зробити не можемо...

V.I.P **
52 года (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

11 января 2026 в 20:19 Гілками

особливо якщо порівнювати тих хто на оптиці та тих хто досі на міді. Проблеми явно у тих хто на міді, бо акуми на їх свічах міняють вже за остаточним принципом. Оптика живиться з їх вузла на район, тому якби впало живлення там то проблема була б явно массовіша за зверненням. Я на оптику переходив ще тоді коли за терміновість треба будо ще й доплачувати крім оплати самого підключення, але з тих пір ПО ВИНІ тріолана вимкнення були тільки пару разів і те, завчасно попереджували що будуть технічні роботи та один раз коли перебили магістральний кабель. До того ж в мене особисто контакт з адміном района, був ще й з вищестоячим над ним але той поїхав кататись на бусі.

Змінено Djohny (20:25 11/01/2026)

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Блекаут [Re: VovkZ]
      11 января 2026 в 23:58 Гілками

VovkZ 11.01.2026 18:53 пишет:

Таке враження, ніби в них свинцеві АКБ (не встигають заряджатися), а не літій-залізні.

Саме так. Я вже не раз писав що літієві можна тільки приватно викорристовувати.
Для підприємств дозволений тільки свинець, як найбільш безопасний. На літії ти жодного об'єкта пожежникам не здаси.
Я не один раз замість невеличких павербанків ставив на об'єктах важкі компові ДБЖ.
Пожежна безпека. Пошкоджений свинцевий акум не має ефекту самопідпалу.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Блекаут [Re: DiSi]
      12 января 2026 в 00:15 Гілками

DiSi 11.01.2026 19:58 пишет:

Ну, я зі своїм ланетом сварюсь з 26 грудня. Вони реально дістали. Не знаю, що там в них сталося, але вже два тижні без світла доступу до інтернету немає. Ще й оператори тупі, або морозяться. У нас куча звернень, нічого зробити не можемо...

Оце витримка у вас!)...2 тижні без доступу й все ще, сподіваєтесь, що ланет стане краще)...чи у вас він безальтернативний?

В мене сьогодні дивне з ланетом: коли о 12й вимкнули світло, відпрацював 8 годин та й відвалився...а через приблизно 1.5 години, знову запрацював стабільно й десь ще 2 години відробив, аж поки світло не дали...а як світло дали то відразу ж перемикнув на 220 й він, без жодних пауз, далі собі працює

Супер писатель! *
19 лет за рулем, Киев
С нами с 07.08.2007

12 января 2026 в 06:48 Гілками

Якщо така тенденція то може вже Старлінк?

Достоевский *
59 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

12 января 2026 в 07:43 Гілками

Така залежність більшості від інету пояснюється роботою он-лайн?

Достоевский ***
61 год (34 года за рулем), Киев
С нами с 26.11.2005

Re: Блекаут [Re: www050]
      12 января 2026 в 08:43 Гілками

www050 12.01.2026 06:48 пишет:

а є реальні відгуки про старлінк- як він працює в нашіх умовах, швидкість, абонплата- де про нього можна почитати від реальних користувачів, а то в інтернеті самі продавці.

Змінено Жэка (08:54 12/01/2026)

Супер писатель! *
19 лет за рулем, Киев
С нами с 07.08.2007

Re: Блекаут [Re: Жэка]
      12 января 2026 в 09:18 Гілками

Жэка 12.01.2026 08:43 пишет:

а є реальні відгуки про старлінк- як він працює в нашіх умовах, швидкість, абонплата- де про нього можна почитати від реальних користувачів, а то в інтернеті самі продавці.

Як для "резервний і єдино можливий звязок зі світом" працює суперово.

продавець прохолоди **
54 года (27 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

12 января 2026 в 11:56 Гілками

igg 12.01.2026 00:15 пишет:

Оце витримка у вас!)...2 тижні без доступу й все ще, сподіваєтесь, що ланет стане краще)...чи у вас він безальтернативний?

В мене сьогодні дивне з ланетом: коли о 12й вимкнули світло, відпрацював 8 годин та й відвалився...а через приблизно 1.5 години, знову запрацював стабільно й десь ще 2 години відробив, аж поки світло не дали...а як світло дали то відразу ж перемикнув на 220 й він, без жодних пауз, далі собі працює

в мене теж ланет кудись пішов , нема вже пару годин

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Блекаут [Re: Igor71]
      12 января 2026 в 12:33 Гілками

egorka 12.01.2026 11:56 пишет:

igg 12.01.2026 00:15 пишет:

в мене теж ланет кудись пішов , нема вже пару годин

це після скількох годин без світла? може ДБЖ - той во?

ssb
Достоевский **
37 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Re: Блекаут [Re: www050]
      12 января 2026 в 14:49 Гілками

Ще багато де є можливість підключити adsl від укртелекому. Швидкість звісно не альо, але працює. Поки у мене в домі не було ніякої оптики, то користувався ним коли світла не було. Старлінк коштує трошки неадекватно, як для дому, простіше вже мобільним користуватись

Змінено ssb (14:50 12/01/2026)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Блекаут [Re: ssb]
      12 января 2026 в 15:45 Гілками

ssb 12.01.2026 14:49 пишет:

Ще багато де є можливість підключити adsl від укртелекому. Швидкість звісно не альо, але працює. Поки у мене в домі не було ніякої оптики, то користувався ним коли світла не було. Старлінк коштує трошки неадекватно, як для дому, простіше вже мобільним користуватись

Улибнуло))) на Кардачах київстар 4g вимрає разом зі світлом.

Ланет - перша зима було таке собі, поки не модернизувались. Зараз стабільно (але поки що не було тестдраву на безперервно 12+ годин).

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Блекаут [Re: Z@B]
      12 января 2026 в 21:34 Гілками

Z@B 12.01.2026 15:45 пишет:

ssb 12.01.2026 14:49 пишет:

Улибнуло))) на Кардачах київстар 4g вимрає разом зі світлом.

Ланет - перша зима було таке собі, поки не модернизувались. Зараз стабільно (але поки що не було тестдраву на безперервно 12+ годин).

А я все ще тестдрайвлю ланет...от, сьогоднішній кейс:
О 5:30 вимкнули (було десь з 12ї ночі) світло й працював інет (без світла) десь до 18ї...тобто 12+- годин худо бідно...
А коли дали світло, о 19й...і от, до цих пір, вже більше 2х год чекаємо на інтернет...досі нема(...хіба це норм?

...рятує моб.інет від водафона...київстаровський та лайф - майже не працюють без світла.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
1 користувачів і 48 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 235278

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія