Интересно, это свет уже ушел до потепления или еще будут давать хотя бы по паре часов в сутки.
Є підозра що сьогоднішній обстріл не останній
Ні підозра, а 100% впевненість.
Ну шо? Сьогодні генеральні випробування ?
В мене поки політ нормальний. Залишок батарей 60%, нажаль сніг не дає працювати панелям. Коли реально вимкнули світло не скажу, по графіку мали вимкнути о 6-й. В кабінеті ДТЕКа пишуть За адресою ... зафіксовано відключення. Причина: Екстренні відключення (Аварійне без застосування графіку погодинних відключень). Час початку: 13.01.2026 01:25. Орієнтовний час відновлення електроенергії: 14.01.2026 00:00.
15-00 - дали 195вольт Остаток батарей 50%. Даже если по графику вимкнули, то 9 годин. Инет не пропадав. Непоганий результат
UPD: 15-30 напруга знизилася нижче 172в. Хоч це і погане рішення, але перемкнув інвертор з UPS на ANL режим.
Не довго я радів. В 17-00 вже світла не було. Щось підзарядилось... На зараз 20-20 залишок 50%, але. Батареї ЛіІо. Якщо в 0-00 як обіцяють щось дадуть - буде добре.
Интересно, это свет уже ушел до потепления или еще будут давать хотя бы по паре часов в сутки.
Є підозра що сьогоднішній обстріл не останній
Ні підозра, а 100% впевненість.
Хтось ще вірить що папірці підписані рудим чогось варті? Вони навіть для сральника не підійдуть - дуже цупкі.
Хтось ще вірить що папірці підписані рудим чогось варті? Вони навіть для сральника не підійдуть - дуже цупкі.
які саме підписані папірці? що в них?
Мене більше хвилює опалення. Багато де позамерзало вже, з природними наслідками.
Так само, саме це бентежить...не розумію, нахіба, пару днів тому спустили воду з систкми опаленння, потім знову задули, в деяких квартирах вже порвало батареї, відулючали стояки, де порвало, потім знову запустили, вранці сьогодні урочисто пішло гівно тепло по трубах...через пару годин світло вимкнули, а за ним й опалення пішло...вже майже півдоби немає й не обіцяють...воду не чутно, щоби спустили...що це буде, хз...жорстуий мінус навіть вдень...порве ж все [*****] Ой, чую доведеться на дачу перебиратися, як мінімум до весни
Ну шо? Сьогодні генеральні випробування ?
В мене поки політ нормальний. Залишок батарей 60%, нажаль сніг не дає працювати панелям. Коли реально вимкнули світло не скажу, по графіку мали вимкнути о 6-й. В кабінеті ДТЕКа пишуть За адресою ... зафіксовано відключення. Причина: Екстренні відключення (Аварійне без застосування графіку погодинних відключень). Час початку: 13.01.2026 01:25. Орієнтовний час відновлення електроенергії: 14.01.2026 00:00.
15-00 - дали 195вольт Остаток батарей 50%. Даже если по графику вимкнули, то 9 годин. Инет не пропадав. Непоганий результат
UPD: 15-30 напруга знизилася нижче 172в. Хоч це і погане рішення, але перемкнув інвертор з UPS на ANL режим.
Не довго я радів. В 17-00 вже світла не було. Щось підзарядилось... На зараз 20-20 залишок 50%, але. Батареї ЛіІо. Якщо в 0-00 як обіцяють щось дадуть - буде добре.
22-00 Алес. хотя СОК и показував десь 40% але мабуть по захисту банок повимикало. Переповз на ноут. Але інтернет працює від районного провайдера Заживив тільки опалення від резерву. Якщо завтра не відпишусь зранку значить змерз.
...
22-00 Алес. хотя СОК и показував десь 40% але мабуть по захисту банок повимикало. Переповз на ноут. Але інтернет працює від районного провайдера Заживив тільки опалення від резерву. Якщо завтра не відпишусь зранку значить змерз.
а шо в тебе нема печі на дровах що б обігріти хату
Ланет ліг після 21 години.
Але більше переймає те, що їх батареї в нас живляться від тієї ж лінії, що ї насоси підкачки на опалення. Оце вже стрьом.
а шо в тебе нема печі на дровах що б обігріти хату
нема. тільки газовий обігрівач, але він в гаражі Якщо не дадуть хоть трохи зарядитися вночі, то буду генератора витягати та заряджати акуми. десь на 2-3 тижні бензина вистачить
Ланет ліг після 21 години.
Але більше переймає те, що їх батареї в нас живляться від тієї ж лінії, що ї насоси підкачки на опалення. Оце вже стрьом.
21 година - пристойний резалт!
В мене сьогодні, після вчорашнього провалу, пішов на рекорд...з 11ї працює дотепер, був ліг о 21й, але за 5 хв ожив та й далі працює...
А у меня вот такой вопрос - ваши дальнейшие действия при насуплении полного блекаута ? Дай бог чтобы этого конечно не было,по мне кажется это вполне реально.То есть нет электричества,воды,отопления.Отопление надеюсь в домах сольют.Воду допустим можно тоже слить.При этом запорная арматура и смесители могут пострадать при морозах (это я по личному опыту дачи).Электричество в квартире даже при наличии аккумуляторов закончится за несколько дней.Дальше что ? Закрывать квартиру и валить ?
А у меня вот такой вопрос - ваши дальнейшие действия при насуплении полного блекаута ? Дай бог чтобы этого конечно не было,по мне кажется это вполне реально.То есть нет электричества,воды,отопления.Отопление надеюсь в домах сольют.Воду допустим можно тоже слить.При этом запорная арматура и смесители могут пострадать при морозах (это я по личному опыту дачи).Электричество в квартире даже при наличии аккумуляторов закончится за несколько дней.Дальше что ? Закрывать квартиру и валить ?
Если вопрос ко мне, то при наличии газа и бензина я могу продержаться и до весны. Воду и привезти можно. На конкретную минуту есть запас питьевой воды литров 30 еще в бутлях и 100+ технической в бочкахпо 50, канистрах и баклагах.
Ну а в общем - у кого есть куда уже поехали как минимум до конца недели
пару днів тому спустили воду з систкми опаленння
В новобудовах з горизониальною розводкою опалення - спуск води не допомагає. Як там спустить воду, то стояки - виживуть, а от з кожної окремої квартири воду не злить ніяк, хіба по всім квартирам з компресором бігать продувать, і то все не злить...
А як злити воду з горизонтальної розводки опалення? Чи там пластик і не розірве? Таке саме і для водопостачання. Горизонтальні труби теж є з застійними зонами.
пару днів тому спустили воду з систкми опаленння
В новобудовах з горизониальною розводкою опалення - спуск води не допомагає. Як там спустить воду, то стояки - виживуть, а от з кожної окремої квартири воду не злить ніяк, хіба по всім квартирам з компресором бігать продувать, і то все не злить...
Якщо станеться ситуація, що в квартирах буде такий жорсткий мінус, щоб вода в поідлозі замерзла - то тоді це може бути не самим страшним..
А есть куда валить?
Протестували свою business continuity в чєловєйнікє.
Опалення - дахова котельня, резерв від дизельного генератора. Ліфти і тд від батарейки, батарейка від дизельного генератора. Інтернет езернет від батарейки, батарейка ну ви понялі. Оптика хз, не моя тема.
Вдома я дуже вдало цієї ночі підігріла бойлер від батарейки, тому на ранок було всього 5 кВт/год, висадили до вечора:( Довелося увімкнути свій бензиновий генчик на спільному балконі, стали на зарядку і тут дали світло.
Просто мені нема куди їхати
А есть куда валить?
В пункт незламності
Фіга як воно зараз. Це мова йде про лівий берег?
...А есть куда валить?
В 2022 з Чернігова люди тупо їхали по навколішних селах в бік, де не зайшли підари й питали в місцевих порожні хати. Заселялись, топили дровами.. Розумію, що навколо Києва порожні хати знайти проблемно, тож від"їзжати треба кудись подалі.