Дизельним якщо грітися треба робити вихід гофри. Довбати дірку в стіні і виводити назовні
Ну.. так.
Але пробуритись то простіше ніж виводити комин буржуйки (що скоро масово зявиться) Ще народ буде то в загальну витяжку пхати, а на ранок сусіди не прокнуться.
Ланет ліг після 21 години.
Але більше переймає те, що їх батареї в нас живляться від тієї ж лінії, що ї насоси підкачки на опалення. Оце вже стрьом.
21 година - пристойний резалт!
В мене сьогодні, після вчорашнього провалу, пішов на рекорд...з 11ї працює дотепер, був ліг о 21й, але за 5 хв ожив та й далі працює...
київські провайдери щось доси життя не розуміють ірпінські Бест і Домінет тримають по декілька діб, у мене не було відключень більше 70 годин підряд, і той і той витримували. Не знаю, скільки би вони ще тримали
Дизельним якщо грітися треба робити вихід гофри. Довбати дірку в стіні і виводити назовні
Ну.. так.
Але пробуритись то простіше ніж виводити комин буржуйки (що скоро масово зявиться) Ще народ буде то в загальну витяжку пхати, а на ранок сусіди не прокнуться.
У вчорашніх новинах було, що жінка поставила генератор на балконі, й залишила відчинені двері - на жаль вкоротила життя і собі, і своїм батькам.
Ланет ліг після 21 години.
Але більше переймає те, що їх батареї в нас живляться від тієї ж лінії, що ї насоси підкачки на опалення. Оце вже стрьом.
21 година - пристойний резалт!
В мене сьогодні, після вчорашнього провалу, пішов на рекорд...з 11ї працює дотепер, був ліг о 21й, але за 5 хв ожив та й далі працює...
київські провайдери щось доси життя не розуміють ірпінські Бест і Домінет тримають по декілька діб, у мене не було відключень більше 70 годин підряд, і той і той витримували. Не знаю, скільки би вони ще тримали
100% 90 годин без світла Бест тримався
Що ви хочете від провайдерів, коли тут загальнонаціональні оператори зв'язку лягають)))
Ну.. так.
У вчорашніх новинах було, що жінка поставила генератор на балконі, й залишила відчинені двері - на жаль вкоротила життя і собі, і своїм батькам.
в мороз лишила двері відкритими? цікаві люди.
...
Ну.. так.
в мороз лишила двері відкритими? цікаві люди.
Можливо подумала, що раз балкон засклений (якщо це так), то тепло від генератора в квартиру йти буде... премія Дарвіна.
Дизельним ще гірше буде. По перше запах. По друге можна просто вчадіти. Приміщення потрібно періодично провітрювати. А це скажімо так нівелювання всього ефекту від обігріву. Дизельним якщо грітися треба робити вихід гофри. Довбати дірку в стіні і виводити назовні як от в котлах де індивідуальне опалення. Що зробити не так просто.
Дизельная автономка имеет выход выхлопа на улицу. Не получится с ней угореть. Чтобы вывести - никакую стену долбить не надо. Снимаем в окне один стеклопакет, вместо него ставим кусок осб, в котором режем отверстие под выхлоп. Выхлопную трубу в отверстии обернуть тоже ватой. Саму осб по плоскости утеплить пенопластом для тепла. Все Опять же, это для тех, у кого нет газа в квартире (я не знаю, как это явление в Киеве распространено, в Херсоне в подавляющем большинстве домов он есть). У нас в 90-е отопление никто толком не видел, жили на обогреве этим самым газом с кухни
По поводу замерзших труб и т.п. Херсон, конечно, не Киев и погоды тут слегка теплее. Но, с другой стороны, здесь куууууча выбитых окон, заделанных кое-как куском осб или пленкой без нормальной герметизации, т.е. имеем натурально дующий с окна воздух. Некоторые дома уже третью зиму без отопления встретили. И без света. Газ спасает. При наличии газа либо любого другого обогревателя мороза в квартире не будет. Соответственно, трубы замерзнуть не смогут.
Що ви хочете від провайдерів, коли тут загальнонаціональні оператори зв'язку лягають)))
Ланет. Раніше по графіку на 7 годин відключень він працював. 13 січня світло зникло о 5 ранку. Десь через кілька годин ланет здох.
На телефоні водафон ледь жервів для передачі даних. Удень почав дуже лагати хоч і показував ЛТЕ.
Лайф давав Н+ але інет не тягнув КС взагалі скотився у Е....
На наступний день зранку вважай без інета взагалі. Світла не було 36 годин
Як включили електрику - запрацювало все на максимальних швидкостях.
При наличии газа либо любого другого обогревателя мороза в квартире не будет. Соответственно, трубы замерзнуть не смогут.
Критичне - це підвали та горища. Там замерзає спочатку.
Можливо подумала, що раз балкон засклений (якщо це так), то тепло від генератора в квартиру йти буде... премія Дарвіна.
Саме так і було, балкон був засклений, генератор працював від газу з балону. Це було в Деснянському районі.
Опять же, это для тех, у кого нет газа в квартире (я не знаю, как это явление в Киеве распространено, в Херсоне в подавляющем большинстве домов он есть).
В Києві зворотна ситуація, більшість житла, що будувалася останні 30+ років газу немає, бо має поверховість вищу 10.
Дизельная автономка имеет выход выхлопа на улицу. Не получится с ней угореть.
Головне, щоб сусідам свиню не підклали таким вихлопом. Одна справа, коли природний газ палять, а інша - дизель. У мене влітку на балконі чітко чую, коли сусід ходив покурити, бо потоками повітря затягує запахи. А постійний вихлоп дизелю від сусіда - це зовсім не те, що варто рекомендувати до розповсюдження. Нехай вже краще газом гріються з правильно організованим вихлопом, щоб і самі не вчаділи, і сусідів не потравили. Не дарма старі будинки з індивідуальним (пічним) опаленням мали підвищені вимоги по безпеці, зокрема в частині димоходів. Саме в цьому ж і головний плюс централізованого опалення, яке багато хто хейтив (теми електромобілів теж стосується), що спалювання первинного енергоносія відбувається централізовано в окремому обладнаному промисловому об'єкті, а не кожним індивідуально на власний розсуд з вихлопом в вікно сусідам чи собі в кімнату.
Все ж для нас такі морози не є чимось дуже характерним для всієї тривалості зими, і більшу частину холодного періоду зазвичай тепліше, тож краще вже організувати собі морозостійкі кондери (які і влітку використовуватимуться), а вже їх тоді генератором на відстані від житла заживлювати разом зі всім помешканням чи ж від ємних батарейок, якщо електрика все ж подається періодично.
Критичне - це підвали та горища. Там замерзає спочатку.
Так в подвалах и на чердаках априори нет отопления И стояков подачи воды на чердаках тоже нет. Только стояки отопления.
А в подвалах еще с момента постройки даже специально в цоколе продухи сделаны для вентиляции. У нас их еще с 90-х, когда отопления не видели, преимущественно позакрывали.
Если продухи закрыты, то я не верю в минусовую температуру в подвале, который слегка углублен в землю. Чтобы полностью промерзла земля под многоэтажкой - ИМХО это ненаучная фантастика при наших температурах
Головне, щоб сусідам свиню не підклали таким вихлопом. Одна справа, коли природний газ палять, а інша - дизель. У мене влітку на балконі чітко чую, коли сусід ходив покурити, бо потоками повітря затягує запахи. А постійний вихлоп дизелю від сусіда - це зовсім не те, що варто рекомендувати до розповсюдження.
Так разговор же зашел про "получится ли выжить или надо валить", а не про пользу и отсутствие удобств. Да и открывать окна зимой в мороз - не самая распространенная практика, потому аналогия с летом не совсем корректна.
Опять же, из опыта Херсона: даже дырчащие на балконах генераторы, знатно воняющие выхлопом прямо из окна балкона, не беспокоят абсолютно никого. Скорее, это желанный артефакт, к которому соседи стройными рядами тянутся зарядить повербанки/телефоны/фонарики.
решается дизельным автономным обогревателем
От которого надо дымоход вывести. Обычно соседу под окно принято, ибо "умри ты сегодня, а я завтра". По той же причине можно "недалеко от окон либо входа в подъезд можно запарковать машину". Это ж кто-то умрет от выхлопа...
У меня кондиционер серии Арктик в одном помещении (в кухне). От батарейки, которая, в свою очередь, на крайняк от генератора.
От Арктики там название, да а так, пойдет он в разморозку и передаст привет той батарейке.
Гладко воно на папері а в реальності без нормальної витяжки це скажемо так дуже спірне рішення. Через годинку другу роботи обігрівача дихати неможливо. Дизельним ще гірше буде. По перше запах. По друге можна просто вчадіти. Приміщення потрібно періодично провітрювати. А це скажімо так нівелювання всього ефекту від обігріву. Дизельним якщо грітися треба робити вихід гофри.
+100% Вже є випадки невеселі (на щастя не трагічні) в пунктах ДСНС,де стоять теплові пушки.Ззовні. Але ж...
У меня кондиционер серии Арктик в одном помещении (в кухне). От батарейки, которая, в свою очередь, на крайняк от генератора.
От Арктики там название, да а так, пойдет он в разморозку и передаст привет той батарейке.
А можна детальніше? Ці кондиціонери споживають зимою паразитні вати на самопідігрів, вірно? Бо я не можу вичислити хто мен зжирає зарядну станцію за 3-4 години))
От которого надо дымоход вывести. Обычно соседу под окно принято, ибо "умри ты сегодня, а я завтра".
А от выхлопа котлов автономкного отопления я еще никто не умер? А в некоторых домах они торчат из каждой квартиры и, очевидно, тоже нифига не обогащенный кислородом воздух выбрасывает наружу. В том числе и летом, когда у всех окна открыты инарод горячей водой от них активно пользуется
По той же причине можно "недалеко от окон либо входа в подъезд можно запарковать машину". Это ж кто-то умрет от выхлопа...
Ну т.е. от прогрева машин, от ожидающий с включенным кондеем таксистов и от любителей посидеть в машине послушать музыку никто не умер, а вот от точно так же работающей машины для заряда акб - сразу гайки? Я ж не пишу про подогнать под самое окно, я про существующие паркоместа.
Опять же, из опыта жизни при полном блекауте: генератор выносили прям под самую стену дома возле подъезда. Заряжались всем домом. Никто не умер и даже никто не жаловался. Запаха выхлопа не было даже в подъезде, возле двери которого стоял гена.
Знаю еще случай, когда в многоэтажке генератор ставили прямо в подъезде. Т.к. на улицу стремно выносить из-за близости к Днепру (читай к пидарам на той стороне). Выхлоп на улицу. Тоже тех, кто страдал от такого решения, обнаружено не было
Но ладно, не буду уговаривать. Вы еще сами пройдете этот путь (хотя искренне надеюсь, что все-таки не придется)