ЗІ. А що з мобільним інтернетом? Водафон у нас на районі практично здох ще до обіда. Оце зараз "екстрене незаплановане включення" світла, то хоч Воля працює по кабелю.
Дивно за водафон, київстар завжди перший в ауті
Поки шукаю спеціаліста залізти на дах почистити 6-8 квадратних метрів панелей. Мене не пускають
я для цього купив телескопічну щітку спеціальну, але в мене 1 поверх та один скат, тому самому легко це робити.
якщо на панелях крига, ці щітки до лампади . В мене 3 кВт на схід та 3 кВт на захід. Зміг трохи почистити (робив це кожен день) по одній панелі з сіми на кожній стороні. Генерація максимум 250Вт/год. Навіть якщо доліз би до панелей (високий 2й поверх), все одно не знаю, що з ними робити. Прогноз обіцяє наприкінці тижня 0 градусів. Будемо грітися на сонці)) До речі сьогодні врубили світло о пів першої вночі, і досі не відключають. До цього не було майже 15 годин поспіль. Кількість аккумуляторів рятує (маю 15 кВт)
якщо на панелях крига, ці щітки до лампади .
Імхо, взимку схід та захід важко відчистити в мороз, бо сонце слабо падає на панелі.
В мене 3 кВт на схід та 3 кВт на захід.
В мене чистий південь, то зчистив сніг в п"ятницю вранці, а потім сонце почало давати виробництво і прогрівати панелі і через 3-4 години крига вже почала сходити, я їй трохи допоміг, бо в мене на одній стороні металевий скребок, який може тонкий лід розбивати. В субботу вже давало десь 70% потужності, а вчора і сьогодні вже повністю розтанули панелі та очистились.
То може варто робити якийсь обігрів на рідині, яку гріти від невеличкого котла на дровах/газу/біопаливі/бензині? Типа автономки у далекобійників.
То може варто робити якийсь обігрів на рідині, яку гріти від невеличкого котла на дровах/газу/біопаливі/бензині? Типа автономки у далекобійників.
Обігрів панелей? Чув, що де-хто гріє панелі спеціальним кабелем, але це все треба робити при встановленні. Зараз вже пізно. Повторю- рятує кількість аккумів, і альтернатива по опаленню. Я весь час грівся кондіціонерами. Зараз викристовую грубу звичайну, та газовий конвектор (від рідкого газу з балону). Коли є світло, замість газу додаються або електричні конвектори, або таки кондіціонер (при -10 та вище). Про всяк випадок в підвал встановив булерьян, але це вже на зовсім поганий випадок.
Поки шукаю спеціаліста залізти на дах почистити 6-8 квадратних метрів панелей. Мене не пускають
я для цього купив телескопічну щітку спеціальну, але в мене 1 поверх та один скат, тому самому легко це робити.
якщо на панелях крига, ці щітки до лампади . В мене 3 кВт на схід та 3 кВт на захід. Зміг трохи почистити (робив це кожен день) по одній панелі з сіми на кожній стороні. Генерація максимум 250Вт/год. Навіть якщо доліз би до панелей (високий 2й поверх), все одно не знаю, що з ними робити. Прогноз обіцяє наприкінці тижня 0 градусів. Будемо грітися на сонці)) До речі сьогодні врубили світло о пів першої вночі, і досі не відключають. До цього не було майже 15 годин поспіль. Кількість аккумуляторів рятує (маю 15 кВт)
В мене 3.5кВт на південь. Головне було зчистити товстий шар снігу. Незважаючи на тонкий прошарок криги ( яка тепер точно розтане) панелі одразу видали 350-400 Вт, що перекрило практично 90% споживання. В мен просто кут нахилу даху 17 градусів, ну і може +10-15 самі панелі. Коли монтували не було ніде в продажу довгих стійок кріплення. Поставили які найдовші знайшли.
за 19 днів місяця поле 4,8 квт нагенерило 120квт., 55% споживання будинку. о 9,30 годині зараз, 1,8 квт з панелей заходить
за 19 днів місяця поле 4,8 квт нагенерило 120квт., 55% споживання будинку. о 9,30 годині зараз, 1,8 квт з панелей заходить
4.8 це максимальна генерація?
Бо тоді 4.8*19=91.2
Де ще 28 кВт запозичив)))
Бо тоді 4.8*19=91.2
Вы про часы забыли
Вочевидь протягом доби більше однієї години сонця буває.
Бо тоді 4.8*19=91.2
поле максимальною теоретичною паспортною потужністю 4,8квт/год ... а фактична вже залежить від сонця, положення. для прикладу сьогодні в день максимальна потужність на 13 годину з панелей в інвертор заходила 4квт/год. у серпні бачив максимум 4,5квт/год.
Бо тоді 4.8*19=91.2
поле максимальною теоретичною паспортною потужністю 4,8квт/год ... а фактична вже залежить від сонця, положення. для прикладу сьогодні в день максимальна потужність на 13 годину з панелей в інвертор заходила 4квт/год. у серпні бачив максимум 4,5квт/год.
вибач, а чогось подумав на добу..
Походу, в Києві рекордна дупа з електрикою
ідемо на рекорд 11%
ідемо на рекорд 11%
так а чого чекати після такого? У нас тут було більш-менш в порівнянні з, а тепер і тут . Доведеться, напевно, генератор купляти.
ідемо на рекорд 11%
так а чого чекати після такого? У нас тут було більш-менш в порівнянні з, а тепер і тут . Доведеться, напевно, генератор купляти.
в приватному будинку звісно генератор пригодиться
пн-сх кут 60-80?
ЗІ. А що з мобільним інтернетом? Водафон у нас на районі практично здох ще до обіда. Оце зараз "екстрене незаплановане включення" світла, то хоч Воля працює по кабелю.
Дивно за водафон, київстар завжди перший в ауті
Сьогодні Водафон не тільки мобільного інтернету позбавив, а і зв'язку взагалі на якийсь час. Потім з'явилося світло, і зв'язок з мобільним інтернетом запрацювали.
пн-сх кут 60-80?
південь. кут 45
...
ідемо на рекорд 11%
в приватному будинку звісно генератор пригодиться
Ну сьогодні ЗАЯВЛЕНИХ відключення 14+... Добре хоч сонячний день був. Батареї пишуть ще 48% на ЛіІо залишилось. Обійяють що ніби-то через півгодини повинно з'явитись. Ну 2-3 години при повному навантаженні ще є. а потім на жорстку економію. Тобто по йогурту і спатки.
Позняки. 22 часа без света. Дали ночью предположительно в 3 ночи, утром в 7 уже света не было. Зарядиться успел, теперь еще на сутки хватит.