От чомусь інших реакцій від більшості на цьому форумі я і не очікував. "те что больше всех надо", " сиди и не умничай"
Ага, сиди там і нє умнічай Ще, я зараз на роботі, та працюю офф-лайн, бо робота в мене така. А ти сиди собі вдома, та переймайся як там інші
В Києві групи уже і не намагаються планувати. В Області ще якісь плани пробують верстати, потім по 10 раз вони оновлюються, але все одно не виконуються, ну хіба нічні вікна з якоюсь імовірністю ще можуть бути коректні. Ну і нашо ті плани якщо їх не виконувати - люди тільки нервуються.
В області теж не все ОК, певно , дивлячись який район , в нас електрика від ДТЕК є десь 2 години на добу,з жодним графіком не співпадає. Можуть увімкнути на 5 хв і вимкнути . Рятує СЕС (звісно , що набагато менш ніж влітку ) , генератор та груба на дровах
В Києві групи уже і не намагаються планувати. В Області ще якісь плани пробують верстати, потім по 10 раз вони оновлюються, але все одно не виконуються, ну хіба нічні вікна з якоюсь імовірністю ще можуть бути коректні. Ну і нашо ті плани якщо їх не виконувати - люди тільки нервуються.
Так у Києві і груп то на практиці немає. Навколо мого будинку усі в групі 2.1 Світло в одних є, в інших немає. При цьому коли в одних вимикають, в інших не вмикають та навпаки. Якоїсь логіки чи паритетності також немає.
От чомусь інших реакцій від більшості на цьому форумі я і не очікував.
Ти чомусь вимагаєш від системи яка працює у нештатному режимі того, що може бути тільки коли вона працює штатно (відносно штатно).
Від того що ти сядеш в умовній диспетчерській спеціалістом по зв'язках з нервовою частиною суспільства нічого не зміниться, ремонти та перемикання не будуть ані прогнозованішими ані швидшими. Оголошення про екстренні відключення більш ніж достатньо, але чомусь до частини не доходить що в цьому режимі можуть вимкнути/увімкнути в будь-який момент, це так й задумано самим режимом. Як зможуть щось прогнозувати - переведуть на графіки як ти хочеш
Групи - чисто адміністративна функція яку зробили після масових жалоб на "несправедливе увімкнення" (й деякі будинки вимикали просто щоб була соціальна справедливість, бо сусіди нервують). До міських електромереж вони мають відношення тільки в межах окремик сусідніх будинків, які підключені до однієї фізичної, а не адміністративної "гілки"
Какой-то "марафон незламности" запустили. Лично у меня вызывает неприятные чувства - тусовки среднего класса во дворе домов с алкоголем и шашлыками.
Це ж краще ніж перекривати дороги?
Ні, треба сидіти в холодній хаті та нити як все погано, як влада нічого не робить... а потім почнеться - путін прийде порядок наведе.
Як на мене люди дуже правильну позицію виказують - нас не зламати!
Яка там в дідька позиція? Просто у промерзлій хаті сидіти ще гірше, ніж на вулиці біля багаття. Треба ще постаратися перекрутити це в пропагандистський кейс.
...
Це ж краще ніж перекривати дороги?
Ні, треба сидіти в холодній хаті та нити як все погано, як влада нічого не робить... а потім почнеться - путін прийде порядок наведе.
Як на мене люди дуже правильну позицію виказують - нас не зламати!
Яка там в дідька позиція? Просто у промерзлій хаті сидіти ще гірше, ніж на вулиці біля багаття. Треба ще постаратися перекрутити це в пропагандистський кейс.
А тобі мало?
Какой-то "марафон незламности" запустили. Лично у меня вызывает неприятные чувства - тусовки среднего класса во дворе домов с алкоголем и шашлыками.
А ниття мало про "а це не так", " а коли зроблять"??? Проте жодної пропозиції якось допомогти та щось змінити не бачу. ОТ вчора була [*****] з транспортом. Половина тут пишучих в цей час їздила містом. Хоч хтось підвіз маму з дитиною, або людину похилого віку? Проте які високі ціни на таксі ломлять - весь інтенет забитий. Є шо додати?
А тобі мало?
Парад 25.01.2026 10:40 пишет: Какой-то "марафон незламности" запустили. Лично у меня вызывает неприятные чувства - тусовки среднего класса во дворе домов с алкоголем и шашлыками.
Тому що за тими веселимиі тусовками приховуються трагедії інших людей - старих, немічних, хворих, з маленькими дітьми, що хворіють, яким ніхто допомогти не може, і які тихо собі вимруть у своїх квартирах у результаті цього пздця.
А тобі мало?
Парад 25.01.2026 10:40 пишет: Какой-то "марафон незламности" запустили. Лично у меня вызывает неприятные чувства - тусовки среднего класса во дворе домов с алкоголем и шашлыками.
Тому що за тими веселимиі тусовками приховуються трагедії інших людей - старих, немічних, хворих, з маленькими дітьми, що хворіють, яким ніхто допомогти не може, і які тихо собі вимруть у своїх квартирах у результаті цього пздця.
Не перегибай... мешканці будинку, які можуть згуртуватись задля виживання в цій час, в т.ч. і для емоційної розрядки, це одне, а інстасамки, які движують на водосховищі задля хайпу та переглядів - це дещо інше, кринжове... Не варто все в одну купу валити..
Хоч хтось підвіз маму з дитиною, або людину похилого віку? Проте які високі ціни на таксі ломлять - весь інтенет забитий. Є шо додати?
А хоч одна ця мама з дитиною, або людина похилого віку руку підняла щоб її підвезли? Я іноді просто поряд з зупинкою проїзжаю. Стоїть товпа і ніхто руки не підніме Так що не физди з цього приводу. Якщо треба допомога, то хоть щось треба самому зробити, а не чекати на те, що добрий дядя за тебе все додумає та тобі допоможе І хватить намагатися цим маніпулювати! Бо вже достав
А тобі мало?
Так, є і така ситуація. Але я знаю приклади коли ось такі тусовки без пафосу допомогають літнім людям, малозабезпеченим сім'ям. І це є показник здоров'я нації. В минулому і автоюа були такими. Нажаль в минулому. Олди мене зрозуміють. А такі відео зі свого двору - це емоційна розрядка, яка теж дуже необхідна. Бо кукуха відїде. Це я по собі знаю.
От ти навів слушну думку. Але запитай себе "а що я роблю щоб допомогти в цей час цим людям?" І от коли кожен сам себе запитає і хочаб щось зробить тоді все стане хоч трохи краще.
Пишуть, що в Києві збираються відключити гарячу воду. Схоже, що електрики буде ще менше...
Пишуть, що в Києві збираються відключити гарячу воду. Схоже, що електрики буде ще менше...
Введут налог на элчайники и бойлеры
хто сказав? інформацію перевіряли?
Якийсь депутат ляпнув - всі телеграм канали виють від зради.
Хоча це цілком логічне рішення при втраті такої кількості теплогенерації. В кого двоконтурні котли це добре на практиці помічають. Коли все сімейсво миється в один вечір - то батареї стають помітно прохладнішими. ТЕЦ працюють так само.
Хоча це цілком логічне рішення при втраті такої кількості теплогенерації. В кого двоконтурні котли це добре на практиці помічають. Коли все сімейсво миється в один вечір - то батареї стають помітно прохладнішими. ТЕЦ працюють так само.
Я х.з. які в моєму будинку котли, але в мене все навпаки. Бо коли всі починають митися, то гаряча вода стає майже кропом. Коли мало користуються, то вона холодна. Батареї завжди гарячі.
Я х.з. які в моєму будинку котли, але в мене все навпаки. Бо коли всі починають митися, то гаряча вода стає майже кропом. Коли мало користуються, то вона холодна. Батареї завжди гарячі.
Якщо тут є фахові тепловики хай виправлять. Але наскільки мені пояснювали ( ну і побутові та малі системи трохи відрізняються) все залежить від налаштувань, та закладеної потужності.
В чому суть - в залежності від налаштувань можна закласти різні алгоритми.
Мне коли ставили новий котел питали, чому взяв цей ,треба було наступний, він потужніший, скоріше нагрівався-б бла-бла-бла... Але споживання в нього на потужність теж більше. Наприклад в мене налаштований зараз теплоносій 48 чи 50 градусів, а вода 42 ( здається 42, то важливо), тобто менше основного теплоносія. В такому випадку вода гріється відбираючи частину тепла в теплоносія і він не догрівається додатково і звісно трохи просідає.
В тебе скоріше за все налаштовано щоб вода буда дуже гарячою і тоді котельня щоб її нагріти кочегарить основний теплоносій до більшої температури. Це звісно здається кращим, але і витрати на нагрів набагато вищі - тому це не правильно з точки зору енергоефективності.
ПС: ще як мені пояснювали - правильне налаштування температури води, це коли тобі не треба підмішувати в великій кількості холодну воду. З цими "флажковими" кранами привчити до цього старше покоління просто біда.
Вже давно говорили у новинах, що потужностей ТЕЦ для нагріву не вистачає ще й на гарячу воду, тому тільки на опалення. У нас немає ще з 9-го числа, 1557 пише, ніби "плановий ремонт".
Так, є і така ситуація. Але я знаю приклади коли ось такі тусовки без пафосу допомогають літнім людям, малозабезпеченим сім'ям. І це є показник здоров'я нації.
Дуже добре, що є такі приклади. На жаль, це не дуже висвітлюється, і виходить, що по усім каналам несеться про шашлики та багаття, і як це потужно, незламно і т.д. і т.ін. - то це виглядає як остогидла вже усім позитивна пропаганда.
з ТГ каналу КМДА
Щодо ситуації із системою централізованого постачання гарячої води
Унаслідок кількох масованих атак ворога місто працює в умовах складної енергетичної ситуації та вживає всіх можливих протиаварійних заходів.
Наразі для відновлення послуги централізованого опалення в частині житлових будинків тимчасово обмежено постачання гарячої води. Вивільнену теплову потужність спрямовують на відновлення теплопостачання. Адже за низької температури повітря повторно запустити систему технічно дуже складно. Особливо це актуально в умовах, коли систему доводиться запускати не вперше, зокрема втретє – як у частині житлового фонду Деснянського району.
Наголошуємо: обмеження гарячого водопостачання стосується не всього житлового фонду міста, а лише будинків, де це технічно необхідно для відновлення теплопостачання.
Це вимушений і тимчасовий крок, необхідний для ліквідації наслідків ворожих атак, відновлення тепла в оселях і подальшої стабілізації роботи енергосистеми.
Мне коли ставили новий котел питали, чому взяв цей ,треба було наступний, він потужніший, скоріше нагрівався-б бла-бла-бла...
Під своїм будинком, я мав на увазі не свій будинок, а звичайна 16 поверхова панелька