Багато випадків, коли світло дали, а його нема. Бо щасливі мешканці увімкнули одразу все обладнання і в залежності від ситуації, "горить фаза", "вибиває автомат", ... І народ по кілька діб чекає на бригаду електриків.
думаю, що нормально працююча автоматика повинна одразу вирубати будинок по перевищеню потужності. Живлення будинків не розраховано на умови, що всі вмикають одразу усе. І тут стає питання - а чому не вимикається захист? Думаю, ДТЕК трохи "разганяє" трансформатори за рахунок охолодження. Особливо зараз, коли є чим охолоджувати. Ще є науково обгрунтований метод підвищення ефективності використання ТП. Це підключення промислових користувачив до житлових ТП. Типу у них різні графіки користвання електрикою і тому можна більш ефективно навантажити ТП проятгом доби. А зараз це так не працює і гарантовано дасть перевантаження трансформатора.
Зараз часто пишуть, що "погані" мешканці "спалили" трансформатор. Але у мене є питання до ДТЕК. Як можна спалити транс при нормально працюючому захимсту? Зрозуміло, що захист був відключений або загрублений. Короче, темний ліс з цією електрикою
Так зазвичай горить не транс, а запобiжник у щитовiй будинку. Як у нас наприклад нещодавно в першому парадному декiлька днiв фази не було, заживлення через квартиру вiдбувалось в шаховому порядку. Бо запобiжник лише на 100 ампер i мiняти тiльки уповноважений электрик може, якого зараз важко дiстати.
Так зазвичай горить не транс, а запобiжник у щитовiй будинку. Як у нас наприклад нещодавно в першому парадному декiлька днiв фази не було, заживлення через квартиру вiдбувалось в шаховому порядку. Бо запобiжник лише на 100 ампер i мiняти тiльки уповноважений электрик може, якого зараз важко дiстати.
Буквально запобіжник? Типу плавка вставка? Чи це якась сленгова назва?
Хтось має досвід експлуатації таких обігрівачів, наскільки безпечно, чи прогріє кімнату метрів на 30?
ну у сусідньому з нашим будинку примудрились спалити кабель від ТП до будинкової щитової. Щитова та ТП живі.
Хтось має досвід експлуатації таких обігрівачів, наскільки безпечно, чи прогріє кімнату метрів на 30?
Не тхне, якщо брати нормальне італійське, наприклад, устаткування. І однозначно композитний балон.
Тут більше ризики від угоріти в замкнутому приміщенні, ніж постраждати від утечки газу.
А що не так з металевим балоном ? Там тиск при цій темпратурі до 4 атмосфер.
Композитний, як кажуть розробники , не вибухає. Навіть при пожежі - травить і горить. Що для місць, куди запитувач імовірно планує брати ці балони - неаби-який плюс.
До тогож вони банально легші. В мене 12 літровий нетто 4.8 кг здається.
Газом не тхне?
Чуть в начале.Бо когда в начале пьезозажигаешь, какое то количенство несгоревшего попадает наружу.
Насколько я знаю. Если вдруг пожар ии вообще сильное повышение темпиратуры , то металличский быстро взорвется. Он нагреваетя, газ нагревается и разрывает баллон, получается большой бух и практически сразу. Композитный даже в огне держит долго.
Газом не тхне?
Не тхне, якщо брати нормальне італійське, наприклад, устаткування. І однозначно композитний балон.
Тут більше ризики від угоріти в замкнутому приміщенні, ніж постраждати від утечки газу.
Угу, риск небольшой , но ненулевой. Потому я себе еще датчик угарного газа поставил.
це тільки для вулиці та кемпінгу, якщо він в тебе перекинеться випадково, то горіти буде дуже довго. В мене такий випадок був, але, пощастило, що на вулиці. Шукай щось більш стабільне, бажано каталітичний, щоб не угоріти.
Так зазвичай горить не транс, а запобiжник у щитовiй будинку.
В нас горів і кабель, і шина на трансформаторі, до якої кабель під'єднується. Чогось запобіжник у домовому щитку не допоміг. Підозрюю, тому що там плавка вставка виявилася більш стійкою, ніж інші "тонкі місця". Вона ж від перегріву не спрацьовує, як звичайний автомат, якщо перевантаження не якесь там надзвичайне, як при КЗ.
Буквально запобіжник? Типу плавка вставка? Чи це якась сленгова назва?
Саме так, одноразовий, бо будинок радянський, щитова така сама немодернiзована.
Так зазвичай горить не транс, а запобiжник у щитовiй будинку.
В нас горів і кабель, і шина на трансформаторі, до якої кабель під'єднується. Чогось запобіжник у домовому щитку не допоміг. Підозрюю, тому що там плавка вставка виявилася більш стійкою, ніж інші "тонкі місця". Вона ж від перегріву не спрацьовує, як звичайний автомат, якщо перевантаження не якесь там надзвичайне, як при КЗ.
Та сгорить все одно, тiльки за довший час, вiдповiдно до перенавантаження. Ще й вiдновлювати складнiше у порiвняннi з автоматом. Але в вас мабуть якась iнша проблема мала мiсце, якщо так повiдгорало. Хоч може хтось вже "жучка" накрутив, дебелого такого. Можливо навiть штатний електрик. Он писали в мiсцевому чатi, що приходить iз КК по виклику рукожоп що майже нiчого не тямить, так пiсля такого ремонту мешканцi його ледве не лiнчували, якби не втiк.
Осокорки: за последние 2 суток реально лучше стало - свет дают дважды в сутки по 4-5 часов за 1 раз.
В районі вул. Вільямса (як її перейменували не пам'ятаю) про деякі будинки (в яких живуть мої знайомі) взагалі забули. Вже 4 доби майже світло не вимикають, хоча раніше вимикали як усіх.
а поруч в якомусь домі вже 5/6 доби нема світла
це тільки для вулиці та кемпінгу, якщо він в тебе перекинеться випадково, то горіти буде дуже довго. В мене такий випадок був, але, пощастило, що на вулиці. Шукай щось більш стабільне, бажано каталітичний, щоб не угоріти.
Так на картинці каталітичний, хіба ні? Нагрівач керамічний з редуктором накручується на балон. Принцип як в Джина.
Так на картинці каталітичний, хіба ні? Нагрівач керамічний з редуктором накручується на балон. Принцип як в Джина.
я можу помилятись, але на вигляд це керамічний, а не каталітичний. Ніби різниця таки є, але я не дуже копав тему, купив той, що має в назві слово "каталітичний" і сертифікований в ЄС для помешкань за наявності вентиляції.
Нагрівач керамічний з редуктором накручується на балон. Принцип як в Джина.
до речі, редуктора там не бачу, тільки регулятор
Там на самому обігрівачі є редуктор (на картинці просто не видно). Я єслі шо не спєц, але в такому як у Джина (в мене теж такий), в інструкції, якщо перекласти з польскої: "каталітичний обігрівач інфрачервоного типу". В Сміта на картинці як на мене, принцип такий самий. Але вчадіти їм можна, кисень вижигають сильно.