Там на самому обігрівачі є редуктор (на картинці просто не видно). Я єслі шо не спєц, але в такому як у Джина (в мене теж такий), в інструкції, якщо перекласти з польскої: "каталітичний обігрівач інфрачервоного типу". В Сміта на картинці як на мене, принцип такий самий. Але вчадіти їм можна, кисень вижигають сильно.
той що у Джина так, він має редуктор, в мене дуже схожий також є і це безпечний варіант. Я про відсутність редуктора мав на увазі той що Сміт питав, на балоні, там його точно немає, бо в мене такий був і там тільки крутилка. І цим він небезпечний, бо при перекиданні немає чому рідку фазу газу зупинити і воно горить, допоки є чому.
Не тхне, якщо брати нормальне італійське, наприклад, устаткування. І однозначно композитний балон.
Тут більше ризики від угоріти в замкнутому приміщенні, ніж постраждати від утечки газу.
Угу, риск небольшой , но ненулевой. Потому я себе еще датчик угарного газа поставил.
Датчик як працює? Дає команду на прв'язаний клапан, який блокує подачу газу, чи просто алярм голосить?
...
Не тхне, якщо брати нормальне італійське, наприклад, устаткування. І однозначно композитний балон.
Тут більше ризики від угоріти в замкнутому приміщенні, ніж постраждати від утечки газу.
Угу, риск небольшой , но ненулевой. Потому я себе еще датчик угарного газа поставил.
Датчик як працює? Дає команду на прв'язаний клапан, який блокує подачу газу, чи просто алярм голосить?
Датчик отдельный, независимый . Голосит громко. В подтверждение что он работает(на батарейках) мигает раз в минуту. В описании обогревателя утверждается что в нем тоже есть датчик СО2 , который перекроет газ,в случае превышения, но визуально я ничего похожего на датчик не обнаружил, обогреватель простой, как два пальца . Может и есть там датчик, но пусть будет и отдельный.
в нем тоже есть датчик СО2 , который перекроет газ,в случае превышения,
Тут главное не путать СО и СО2, ибо тяжесть последствий немного разная.
А цікаво, є такі девайси на батарейках чи на 12 В, щоб перекривав газ на плиту? На газові колонки є, але з живленням від 220 В, Київгаз колись ставив, повинні продаватися в магазинах газобладнання. Але без світла буде ціла історія з АКБ та інвертором.
А цікаво, є такі девайси на батарейках чи на 12 В, щоб перекривав газ на плиту? На газові колонки є, але з живленням від 220 В, Київгаз колись ставив, повинні продаватися в магазинах газобладнання. Але без світла буде ціла історія з АКБ та інвертором.
Э навіть на батарейках, але треба або інет або власний сервер.
Тут така ідея, що працювати воно повинно без світла, бо саме тоді, коли немає світла та опалення - доводиться грітися газовою плитою. А якщо немає світла - з мобільним інтернетом теж проблема, а кабельного взагалі немає. Але теж знайшов такі клапани на 12В, тільки залишається придумати, як з датчика на батарейках їм керувати. Чи може є і на 12 В датчики СО, ще не шукав.
думаю, що нормально працююча автоматика повинна одразу вирубати будинок по перевищеню потужності. Живлення будинків не розраховано на умови, що всі вмикають одразу усе. І тут стає питання - а чому не вимикається захист? Думаю, ДТЕК трохи "разганяє" трансформатори за рахунок охолодження.
Захисти на вводах 0.4 кВ в будинках - це, мабуть, більшість - не автоматика (не реле струму), а запобіжники, як найдешевший та найпростіший спосіб. А запобіжники - це дуже неточний прилад, з допустимим відхиленням плюс-мінус два рази (дуже широка зона спрацювання, ще й дуже залежна від навколишньої температури). Тому, номінал запобіжника завжди з запасом (1.5 - 2.0) рази вщий, ніж необхідний робочий струм.
ПС: силові трансформатори, через природню суттєву теплову інерцію штатно доускають певний час перевантаження, обернено пропорційно від величини перевантаження та навколишньої температури.
Э навіть на батарейках, але треба або інет або власний сервер.
Тут така ідея, що працювати воно повинно без світла, бо саме тоді, коли немає світла та опалення - доводиться грітися газовою плитою. А якщо немає світла - з мобільним інтернетом теж проблема, а кабельного взагалі немає. Але теж знайшов такі клапани на 12В, тільки залишається придумати, як з датчика на батарейках їм керувати. Чи може є і на 12 В датчики СО, ще не шукав.
в мене сервер туя частково вже на локальному сервері HomeAssistant на ITX платі з живленням від акумулятора. Працює до 68 годин (бо всього 12А/г) Якщо не треба як в моєму випадку ще й хак сінолоджи то взагалі працює на платах оранж чі распбері, тоді буде живитись від павербанка. Автономні з виходом реле не знахожу. Як варіант ще використовувати Аякс, там все полуавтономне та на резервному живленні, але дорожче .
А цікаво, є такі девайси на батарейках чи на 12 В, щоб перекривав газ на плиту?
Майже всі учасні імпортні газові поверхні мають вбудований захисний клапан, на кожній кофорці. Тому, запалення небхідно тримати певний час, пару секунд, доки не прогріється датчик. Ці датчики дуже примітивні та повністю електронезалежні, не потребують електрики. Крім того, тиск газу там (в конфорках) дуже невисокий, і при достатньо хорошій вентиляції (типу, старі радянські древ'яні вікна та добре працююча будинкова вентиляція) - буде достатньо швидко вивітрюватися, і не створюватиме вибухово-небезпечну вентиляцію (лмше невеликий запах).
Тобто, не морочте голову - просто поставте сучасну плиту (чи газову поверхню). Лише, без електрики не працюватиме електричний запальник, але для цього можна користуватися газовою запальничкою (сірники - закопчують кастрюлі).
Цікаво, але як на мене це складно. Потрібно щось простеньке з підручних матеріалів.
Думаю, що витік газу не так часто буває, як накопичення СО при опаленні газплитою. Тому ідея виникла до існуючого датчика СО на батарейках якось притулити ще клапанвідсічки. А ще ж є датчики природного газу чи 2 в 1.
Думаю, що витік газу не так часто буває, як накопичення СО при опаленні газплитою. Тому ідея виникла до існуючого датчика СО на батарейках якось притулити ще клапанвідсічки. А ще ж є датчики природного газу чи 2 в 1.
Чи буде накопичуватися велика кількість СО - думаю, досить легко перевірити, просто дивлячись на вогонь: якщо колір згорання типовий - блакитний, то газ згорає достатньо гарно, і там немає небезпечної кількості СО. Гарантувати це не можу, але мої знання хімії вказують, що це має бути достатньо інформативний показник. Але, ще трета враховувати, що кирпич, біля вогню, через сві1 широкий хімічний склад, та домішк - такою буде забарвлювати вогонь, біля своєї поверхні, у різні кольори, залежно від свого хімічного складу.
Газовщики пишуть, що горить червоним коли мало кисня чи малий тиск газу. Було пару раз таке, але не після тривалого горіння, коли можна подумати на СО. А цегли немає, інша схема - гофра з вентилятором подає тепле повітря у кімнату.
Газом не тхне?
А можна посилання на датчик, який ви взяли. Хочу тещі на дачу купити.
Багато випадків, коли світло дали, а його нема. Бо щасливі мешканці увімкнули одразу все обладнання і в залежності від ситуації, "горить фаза", "вибиває автомат", ... І народ по кілька діб чекає на бригаду електриків.
У нас вибивало часто. Навіть якщо черговий електрик швидко прийде, включати зразу не можна, треба дати охолонути тому автомату чи реле, не знаю. Стали притримуватися правила - перші годину-півтори тільки станції та аккуми (а вони крім того що у всіх, ще й загальні для насосів опалення, провайдери, скд...), тільки потім вмикаємо бойлери, пралки, пмм і все таке. Вибивати перестало, люди добросовісні.
...
А можна посилання на датчик, який ви взяли. Хочу тещі на дачу купити.
А перевіряли його якось? Бо я замовляв на аліку, на кнопку тест він кричить, а от поклав в закрите відро з кількома свічками - свічки догоріли, а датчик мовчить собі. Хоча теоретично там мало б вже чадного газу достатньо зібратись
А перевіряли його якось? Бо я замовляв на аліку, на кнопку тест він кричить, а от поклав в закрите відро з кількома свічками - свічки догоріли, а датчик мовчить собі. Хоча теоретично там мало б вже чадного газу достатньо зібратись
С чего это от свечек чадный газ ? Углекислый да, а для образования чадного нужны определенные условия. Углекислый -не смертелен. Ну голова поболит если его концентрация будет превышена.