а ще ж його треба до чогось привʼязати що б не втік
це з домового чатіка
точно, можна на кондиціонер поставити та привязати
это если при советской власти успел гараж во дворе самозахватом поставить, к которому уже все привыкли
Тогда можно корч пригнать и в капот запихать генератор, ну дырчит машина, с кем не бывает
І як це з такими порадами не здогадатися, що в кожному "корчі" вже є свій генератор.
І як це з такими порадами не здогадатися, що в кожному "корчі" вже є свій генератор.
Так это ж еще кулибничать надо, чтобы оттуда энергию эффективно можно было снять, а не долго и печально заряжать свою зарядную станцию мощностью 100 Вт.
Это идея скорее для любителей "слепить из говна и палок" (с)
P.S. Ах да, чуть не забыл: если от машины заряжать, то "весь подъезд выхлопом потравится" (с)
це з домового чатіка
Тут тіктоком ще цікавий варіант прибило
P.S. Ах да, чуть не забыл: если от машины заряжать, то "весь подъезд выхлопом потравится" (с)
Именно, потому что все генераторы сейчас, которые юзаются, соответствуют Евро 6 минимум))))
Краще визначеність і можливість планувати, але нам доведеться залишок зими жити в умовах невідомості щодо цих графіків, бо ситуація самі розумієте і це ще не останній обстріл. Нам сьогодні зранку дали на півтори години більше світла ніж за графіком, 3.5 год замість 2
В мене поки так...
це з домового чатіка
Так це і10 - він легкий, тихий і майже не воняє.
Сегодня заехал на квартиру.Температура 5 градусов.В кухне закрыл двери и включил 4 комфорки - часа за полтора до 13 градусов раскочегарил.Но когда из кухни выходишь в другую комнату - кажется еще холоднее чем было до того.Как прогреть всю квартиру - не представляю. P.S.Коллега в соседнем доме рассказал что может прогревать квартиру до 12-13 градусов.Так и живет.Если нет газа - тяжко обогреть
Сегодня заехал на квартиру.Температура 5 градусов.В кухне закрыл двери и включил 4 комфорки - часа за полтора до 13 градусов раскочегарил.Но когда из кухни выходишь в другую комнату - кажется еще холоднее чем было до того.Как прогреть всю квартиру - не представляю. P.S.Коллега в соседнем доме рассказал что может прогревать квартиру до 12-13 градусов.Так и живет.Если нет газа - тяжко обогреть
газровий конвектор не потребує електрики, але ККД не дуже, проте вихлоп у вікно (замінити склопакет тимчасово на терпопанель з вирізаною діркою під вихлоп), тому не начадить у кухні
в мене чи житомир чи щось таке. літом купив у бідівельників на дачах біля ТРЦ "Лавина" за 500 грн
P.S.Коллега в соседнем доме рассказал что может прогревать квартиру до 12-13 градусов.Так и живет.Если нет газа - тяжко обогреть
У мене газу нема, але опалення "є". Без додаткового нагріву 12-13 градусів - це нормальна температура на кухні, в інших кімнатах до 16. Колега без опалення, але з газом та електрикою (практично без вимкнень) на вихідних натопив до +21.
Сегодня заехал на квартиру.Температура 5 градусов.В кухне закрыл двери и включил 4 комфорки - часа за полтора до 13 градусов раскочегарил.Но когда из кухни выходишь в другую комнату - кажется еще холоднее чем было до того.Как прогреть всю квартиру - не представляю.
якщо інколи е світло то дуйчик бажано керамічний швидко гріє, а так ще цеглу вогнетривку на плиту кладуть
Сегодня заехал на квартиру.Температура 5 градусов.В кухне закрыл двери и включил 4 комфорки - часа за полтора до 13 градусов раскочегарил.Но когда из кухни выходишь в другую комнату - кажется еще холоднее чем было до того.Как прогреть всю квартиру - не представляю.
Якщо покласти цеглину (можна не вогнетривку, в білу сілікатну хоча я не впевнений за її безпечність), то таке не станеться
Якщо покласти цеглину (можна не вогнетривку, в білу сілікатну хоча я не впевнений за її безпечність), то таке не станеться
Або станеться швидше від локального перегріву, тому нержавійки наше всьо
У мене газу нема, але опалення "є". Без додаткового нагріву 12-13 градусів - це нормальна температура на кухні, в інших кімнатах до 16. Колега без опалення, але з газом та електрикою (практично без вимкнень) на вихідних натопив до +21.
У мене таке саме "опалення". Воно наче і є але поміряв інфрачервоним термометром температуру батарей по квартирі - вийшло 34, 33, 31 та 26. Коли назовні було -17 в квартирі було 12-13 градусів. Зараз коли плюс за вікном то стало 16-17. Газ є але через планування квартири ним особливо не натопиш - спальня далеко від плити. На диво є гаряча і навіть дуже гаряча вода. Коли є електрика грію спальню кондиціонером. А з електрикою повний хаос. Поки вимикали за групами то усі будинки навколо вимикали однаково. Коли перейшли до отих щоденних побудинкових графіків то одні будинки кожного дня по 10-16 годин без світла, про інші забули і з суботи минулою ще не вимикали (між будинками 200 метрів раніше були в одній групі).
...про інші забули і з суботи минулою ще не вимикали ...
На Печерську теж наявні будинки без опалення, принаймні про один на Князів Островський знаю, ці забуті можуть з ними бути на одній лінії. В принципі по Києву таких прикладів достатньо, коли у когось є абсолютно всі зручності цілодобово, а поруч світло майже не бачать, швидко перебудувати ланки постачання в ім'я соціальної справедливості непросто.
На Печерську теж наявні будинки без опалення, принаймні про один на Князів Островський знаю, ці забуті можуть з ними бути на одній лінії. В принципі по Києву таких прикладів достатньо, коли у когось є абсолютно всі зручності цілодобово, а поруч світло майже не бачать, швидко перебудувати ланки постачання в ім'я соціальної справедливості непросто.
На Печерську багато будинків без опалення, бо майже усі від ТЕЦ-5. А ще в багатьох будинках не злили воду своєчасно і труби полопалися. Ну і теплотраса, що йде повз Печерський ринок, рветься мінімум раз на місяць, то ж будинки без опалення і через це залишаються (останній прорив стався учора). Але ж в цих будинках вимикають світло так само, як і в тих, що з опаленням.
На Печерську багато будинків без опалення, бо майже усі від ТЕЦ-5. А ще в багатьох будинках не злили воду своєчасно і труби полопалися. Ну і теплотраса, що йде повз Печерський ринок, рветься мінімум раз на місяць, то ж будинки без опалення і через це залишаються (останній прорив стався учора). Але ж в цих будинках вимикають світло так само, як і в тих, що з опаленням.
Це після вчорашнього обстрілу? Бо до цього ТЕЦ-5 працювала "в дві труби".
Це після вчорашнього обстрілу? Бо до цього ТЕЦ-5 працювала "в дві труби"
Ага, після вчорашнього. Сказали - Що все, і х.з. як на довго
Відомий мені будинок без опалення вже кілька тижнів, як там з електрикою не знаю, господар перебрався в іншу хату на Лесі, бо там є опалення і додали генератор щоб була вода. На лівому березі в подібних будинках намагаються світло не вимикати, тому коли в них світло було цілодобово, в інших воно з перервами по 16+ годин.