у мене при горизонтальній індивідуальній розводці тепла - на радіаторах в різних кімнатах температура на 3-4 градуси відрізняється.
При трійниковій може бути, там типу теж це якось регулюється, але не 20 градусів різниця, я так думаю:)
у мене при горизонтальній індивідуальній розводці тепла - на радіаторах в різних кімнатах температура на 3-4 градуси відрізняється.
Відбалансувати можна, термоголовки знімаються і там регулюється, щоб була однакова температура, мабуть. Але то таке. Ще буває клапан заліпає, можна зняти термоголовку і трохи постучати понажимати клапан )))
Написано так, хоча в будинку отого теплопункту, чи як воно, шоб регулював температуру сам, точно нема. Чи може вони просто різні бувають, з авторегулюванням і без нього. А про отой ст-1 в принципі так і підозрював, чисто географічно
У мене інша причина незадовільного опалення. З якогось дива гілку опалення, на якій стоїть мій будинок, перепідключили з ТЕЦ-5 на ТЕЦ-1. Ще у листопаді. Після цього опалення як таке в будинку практично зникло. Стара маленька ТЕЦ-1 ні тиск не забезпечує, ні температуру носія. Під час самих сильних морозів температура носія на вході в будинок була градусів 50-55. Єдина перевага - після обстрілів опалення не вимикають, так і гріє та недоТЕЦ будинок до 13-16 градусів у квартирах залежно від погоди.
Ну враховуючи що я тут повідомленням вище виявив що ми на одній тец, і умови у нас зараз дуже схожі в квартирах, то заперечу щодо "Стара маленька ТЕЦ-1 ні тиск не забезпечує, ні температуру носія". До чи то 11-12, чи то може 15-16 січня (не згадаю вже точно) у мене цілком все було норм вдома, то щось вона та видає. Вже потім стало 12 градусів в квартирі, ну і то добре. Але очевидно до тебе географічно більш далеко, і плюс її ж теж обстрілювали (варто згадати відео з першого застосування по києву шахедів, коли поліцейські гатили по них з автоматів на жилянській, або просто зараз подивитись як досі виглядає 101 tower), то вона може ж теж пошкоджена.
У мене інша причина незадовільного опалення. З якогось дива гілку опалення, на якій стоїть мій будинок, перепідключили з ТЕЦ-5 на ТЕЦ-1. Ще у листопаді. Після цього опалення як таке в будинку практично зникло. Стара маленька ТЕЦ-1 ні тиск не забезпечує, ні температуру носія. Під час самих сильних морозів температура носія на вході в будинок була градусів 50-55. Єдина перевага - після обстрілів опалення не вимикають, так і гріє та недоТЕЦ будинок до 13-16 градусів у квартирах залежно від погоди.
Ну враховуючи що я тут повідомленням вище виявив що ми на одній тец, і умови у нас зараз дуже схожі в квартирах, то заперечу щодо "Стара маленька ТЕЦ-1 ні тиск не забезпечує, ні температуру носія". До чи то 11-12, чи то може 15-16 січня (не згадаю вже точно) у мене цілком все було норм вдома, то щось вона та видає. Вже потім стало 12 градусів в квартирі, ну і то добре. Але очевидно до тебе географічно більш далеко, і плюс її ж теж обстрілювали (варто згадати відео з першого застосування по києву шахедів, коли поліцейські гатили по них з автоматів на жилянській, або просто зараз подивитись як досі виглядає 101 tower), то вона може ж теж пошкоджена.
У мене в квартирі я робив капремонт і замінив усі стояки і труби опалення, батареії (повісив сучасні і з запасом), вікна і утеплив квартиру. Коли на вулиці було мінус 5 у мене в квартирі було +23-25 градусів. І під час війни також. Але і перед війною і вже під час бували якісь періоди, коли нас відключали від ТЕЦ - 5 і перепідключали до інших. Коли до ТЕЦ - 4 то ставало ще тепліше, а от коли до ТЕЦ-1 то завжди було погано. Цього разу переключили на ТЕЦ-1 у листопаді, коли за вікном були невеликі мінуси і у мене в квартирі відразу замість +24 стало +16. Голова кооперативу казав що не забезпечуються параметри теплоносія, має бути тиск 9 атм а подають 5,5. Температура має бути залежно від температури на вулиці але не менше +80, дають +55. В будинках поряд, які залишилися на ТЕЦ 5 у періоди, коли теплоносій дають, параметри дотримуються і в квартирах +20 +22. Але там є нюанси - на гілці яка дає теплоносій на "Верхній Печерськ" і проходить від перехрестя Старонаводницької\Алмазова повз Печерський ринок і Телеграфний провулок за кожну зиму буває мінімум 10 проривів труб (з вини будівельників нового корпусу генпрокуратури які порушили колектор притоку річки Клов).
Я даже видел когда-то графики, утвержденые кличко, там при минус 18 темп теплоносителя 95. У меня за весь период с 2015 г самая тёплая батарея была 36,4, это уже эвропа или ещё подождем)))
Написано так, хоча в будинку отого теплопункту, чи як воно, шоб регулював температуру сам, точно нема. Чи може вони просто різні бувають, з авторегулюванням і без нього. А про отой ст-1 в принципі так і підозрював, чисто географічно
Можливо, під ІТП КТЕ розуміє те, що будинок має власний бойлер для ГВП та вхід для опалення. Інколи таке роблять на декілька будинків.
бували якісь періоди, коли нас відключали від ТЕЦ - 5 і перепідключали до інших. Коли до ТЕЦ - 4 то ставало ще тепліше
Це з Дарниці тепло гнали на правий берег? - виглядає фантастично. Але дива трапляються...
Я даже видел когда-то графики, утвержденые кличко, там при минус 18 темп теплоносителя 95. У меня за весь период с 2015 г самая тёплая батарея была 36,4, это уже эвропа или ещё подождем)))
Якщо у тебе батарея була 36 градусів це значить що на вході в будинок було градусів 60. А щодо Європи то от близькі друзі орендують вже третю квартиру у Польщі. Всі у ненових будинках де подача тепла така сама як і у наших ненових - в кожній квартирі декілька вертикальних стояків опалення. Як це не дивно для наших крадіїв з теплоенерго, на кожній батареї стоїть датчик/лічильник тепла (це виявляється можливо). Він сам передає покази. Подачу теплоносія починають з середини вересня і закінчують у травні. Теплоносій дуже гарячий. Сам можеш регулювати подачу до своїх батарей, але робити температуру в кімнатах менше за 18 не можна - штраф. Не пустив перевіряльників лічильників - штраф. Оплата за опалення розкидується на усі 12 місяців і за підсумками року робиться одноразовий перерахунок. Ніяких вигаданих рахунків типу за опалення окремо, за подачу теплоносія окремо, за утримання будинкових мереж окремо немає. Усе в тарифі. А у нас якійсь крадійські схеми навигадували ще й нормального опалення немає, це навіть без врахування ворожих обстрілів.
Проблема в том, что у нас в доме,14эт, стоит система догревания теплоносителя, и до 2015г было отлично, очень тепло, потом появились эти схемы от сороса, и в итоге батареи холодные, мало того, соседка случайно увидела, что ещё и горячую воду пропустили через счётчик тепла, но новобудова быстро это переделала. А в европе-Польше-был удивлен, у них уже в начале сентября в их Парусах, уже теплые батареи, так что социализм там, а у нас генацидос с 2015
А в европе-Польше-был удивлен, у них уже в начале сентября в их Парусах, уже теплые батареи, так что социализм там, а у нас генацидос с 2015
Це мабуть все залежиті від того як в кого з опаленням. В мене кожного року 26+ в кімнатах, батареї дуже гарячі, як і гаряча вода. Будинок, це стара 16 поверхова панелька в Борщагівській локаціїа. А ще я вважаю що більшість це влаштовує
Та я уже давно жалею, что с хрущевки переехал, раньше строили на совесть)
Проблема в том, что у нас в доме,14эт, стоит система догревания теплоносителя, и до 2015г было отлично, очень тепло, потом появились эти схемы от сороса, и в итоге батареи холодные, мало того, соседка случайно увидела, что ещё и горячую воду пропустили через счётчик тепла, но новобудова быстро это переделала. А в европе-Польше-был удивлен, у них уже в начале сентября в их Парусах, уже теплые батареи, так что социализм там, а у нас генацидос с 2015
війна - х...ня, взагалі не впливає на теплоносій. Так?
Ніяких вигаданих рахунків типу за опалення окремо, за подачу теплоносія окремо, за утримання будинкових мереж окремо немає. Усе в тарифі. А у нас якійсь крадійські схеми навигадували ще й нормального опалення немає, це навіть без врахування ворожих обстрілів.
Не лишнім нагадати і яка вартість комуналки там. Знайомі за квартиру в 60 квадратів кожного місяця платять, в перерахунку, біля 12000 грн тільки комунальних платежів. Це без аренди, лише одна комуналка.
Ніяких вигаданих рахунків типу за опалення окремо, за подачу теплоносія окремо, за утримання будинкових мереж окремо немає. Усе в тарифі. А у нас якійсь крадійські схеми навигадували ще й нормального опалення немає, це навіть без врахування ворожих обстрілів.
Не лишнім нагадати і яка вартість комуналки там. Знайомі за квартиру в 60 квадратів кожного місяця платять, в перерахунку, біля 12000 грн тільки комунальних платежів. Це без аренди, лише одна комуналка.
а там 1000 в день за 12 годин теж нормальна зарплата? (прифігів нещодавно, правда нормальною її рахує тей що платить, ще й жалівся що робітників важео знайти)
а там 1000 в день за 12 годин теж нормальна зарплата? (прифігів нещодавно, правда нормальною її рахує тей що платить, ще й жалівся що робітників важео знайти)
В них за роботу на складі виходить щось біля 50-60 тис грн чистими на руки (працюють 6 днів на тиждень). Із них оренда квартири біля 30 тис грн, комуналка 12 тис грн. Працюють вдвох, то на життя вистачає. Одному при таких умовах вижити - це хіба що в хостелі потрібно жити. Розлучатись в таких умовах стрємно
это уже эвропа или ещё подождем)))
Проблема в том, что у нас в доме,14эт, стоит система догревания теплоносителя, и до 2015г было отлично, очень тепло, потом появились эти схемы от сороса, и в итоге батареи холодные, мало того, соседка случайно увидела, что ещё и горячую воду пропустили через счётчик тепла
звідки тільки не лізе. В бєлгороді сорос тебе не дожене, і однодумців куча, нагрієшся.
Можешь по истории посмотреть откуда я вылез))) киевлянин в отличии от клочко в 5 поколении, с лозунгами под домом соросятни пожста
А яке відношення має вартість комуналки у Польщі до якихось надуманих платіжок в Україні. Я ж не проти того що доставка носія та утримання мереж має фінансуватися. Я проти того щоб споживач оплачував ці рахунки кожен окремо. Споживач має оплатити комуналку, а постачальники нехай між собою вже гроші ділять. А щодо оренди у Польщі то буває що оренда двушки приблизно дорівнює вартості комуналки, якщо це не Впршава чи Вроцлав.
Проблема в том, что у нас в доме,14эт, стоит система догревания теплоносителя, и до 2015г было отлично, очень тепло, потом появились эти схемы от сороса, и в итоге батареи холодные
Ще задовго до 2015 (якщо не помиляюсь, це було, коли суттєво підвищили тарифи, десь у середині 2000-х) Київенерго почало установку у системах опалення так званих "шайб", які обмежували подачу тепла так, щоб температура у квартирах не перевищувала мінімальну нормативну. У ЖЕКу говорили, що для цього Київенерго має розрахунок тепловтрат для кожного будинку. От з тих часів пам'ятаю проблеми з батареями у різних квартирах.