maksym 25.07.2025 09:35 пишет: типу гарантію повернення з закордону
там має бути не гарантія а дозвіл на виїзд за кордон на час відпустки і так, багато керівників не хочуть брати на себе відповідальність у разі неповернення працівника у визначений термін - підприємство втрачає критичку і у всіх злітає бронь
це як мінімум
цей дозвіл виглядає взагалі як якийсь дивний. А шо, директор має право щось заборонити людині у відпустці?
+ чтоб его выписывал кадровик - этот документ должен быть прописан в трудовом законодательстве, определена форма документа, порядок выдачи, учета и архивирования.
H2O 25.07.2025 08:08 пишет: А Резерв+ достатньо? Паперовий ВОД не вимагають?
Двічі перетинав кордон - нікого паперовий ВОД не цікавив взагалі. Резерв+ достатньо, але власне на телефоні, а не видруківка. Я так розумію, що їм тупо легше з резервом бо бачуть коли оновлений і що нема розшуку. Всі документи фоткають на свій планшет (і мабуть кудись завантажують). Перший раз завжди "співбесіда" зі старшим зміни (незалежно від підстав виїзду). Зі ст.23 все набагато легше - а от по бронюванню довго тримати можуть. П.С.: Офіційна відповідь від ГЛ ДПСУ станом на травень: "Військово-обліковий документ з інформацією про відстрочку (в паперовому вигляді або в застоснку Резерв+)" Але, звісно, рекомендую кожен окремий випадок уточняти на ГЛ
AM 27.07.2025 19:40 пишет: Перший раз завжди "співбесіда" зі старшим зміни (незалежно від підстав виїзду). Зі ст.23 все набагато легше - а от по бронюванню довго тримати можуть.
хм на співбесіду ні разу не кликали. Але, звісно, у мене інші документи. Хоча колег заганяли. Походу від настрою зміни залежить.
хм на співбесіду ні разу не кликали. Але, звісно, у мене інші документи. Хоча колег заганяли. Походу від настрою зміни залежить.
А ще мене постійно, що минулого року, що цього поляки на яму відправляли, автівки булі різні, минулого року думав рамник їм не сподобався, всю раму обстукали й кузов, цього року вже кросівок просвічували. ЗІ: може то перехід такий (Смільниця) або фейсом не вийшов.
А ще мене постійно, що минулого року, що цього поляки на яму відправляли, автівки булі різні, минулого року думав рамник їм не сподобався, всю раму обстукали й кузов, цього року вже кросівок просвічували. ЗІ: може то перехід такий (Смільниця) або фейсом не вийшов.
мад'яри і жінок з дітьми не гребують на яму. Так що то чисто не повезло.
AM 27.07.2025 19:40 пишет: Перший раз завжди "співбесіда" зі старшим зміни (незалежно від підстав виїзду). Зі ст.23 все набагато легше - а от по бронюванню довго тримати можуть.
Якщо по броні чи ст.23 - то не чув жодного разу, щоб не запрошували на співбесіду. Як там з діючими ВС - не знаю. Колег ВС заганяли? П.С.: Якщо на фірмі, яка видала бронь, працюєш менше 6 місяців - то шанси що НЕ пропустять доволі високі.
AM 29.07.2025 16:46 пишет: Якщо по броні чи ст.23 - то не чув жодного разу, щоб не запрошували на співбесіду. Як там з діючими ВС - не знаю. Колег ВС заганяли? П.С.: Якщо на фірмі, яка видала бронь, працюєш менше 6 місяців - то шанси що НЕ пропустять доволі високі.
У мене більшість колег (по броні, відрядження) не заганяли, тільки просили показати на телефоні виписки з банку за кілька місяців про отримання зарплати, як підтвердження що там працюєш
AM 29.07.2025 16:46 пишет: Якщо по броні чи ст.23 - то не чув жодного разу, щоб не запрошували на співбесіду. Як там з діючими ВС - не знаю. Колег ВС заганяли? П.С.: Якщо на фірмі, яка видала бронь, працюєш менше 6 місяців - то шанси що НЕ пропустять доволі високі.
У мене більшість колег (по броні, відрядження) не заганяли, тільки просили показати на телефоні виписки з банку за кілька місяців про отримання зарплати, як підтвердження що там працюєш
Не заганяли в сенсі не кликали на співбесіду чи на співбесіді питали кілька банальних речей і відпускали?
AM 29.07.2025 17:12 пишет: Не заганяли в сенсі не кликали на співбесіду чи на співбесіді питали кілька банальних речей і відпускали?
Не кликали. Заходили в купе, брали доки, дивились виписку банку на телефоні. Кількох десь вивели і трохи порозпитували, куди їдете, що за компанія, і пропустили
AM 29.07.2025 17:12 пишет: Не заганяли в сенсі не кликали на співбесіду чи на співбесіді питали кілька банальних речей і відпускали?
Не кликали. Заходили в купе, брали доки, дивились виписку банку на телефоні. Кількох десь вивели і трохи порозпитували, куди їдете, що за компанія, і пропустили
Ясно. Ну кул. Про потяг не мав вибірки, всі піший або авто
Подивився свою банку. Зарахування є, але звідки - в додатку не видно. Як це буде для погранців?
maksym 29.07.2025 20:24 пишет: Подивився свою банку. Зарахування є, але звідки - в додатку не видно. Як це буде для погранців?
А хто ж їх знає. Здається у нас теж не пишеться прям зарплата, але плюс-мінус однакові суми кілька місяців підряд... А може то взагалі їм було цікаво не на виписку подивитись, а на реакцію людини
На кордоні я тільки витяг з Резерву на папері надавав. Але їхав в складі делегації з досить високим представницьким рівнем і перелік учасників передавався завчасно. А от в зону відчуження значно довше пускали, схоже по всіх можливих реєстрах перевірили.
черга зараз стоїть бажаючих щоб щось пригнати. знайомий плюнув на все це та пішов на НП водієм. А до цього по 2 разі на місяць їздив у Європу, щоб звідти якраз щось перегнати.