Треба для зарядки автомобільного акума(стояв у профільному авто з 2018-го, рік тому, поміняв його на новий), щоживить роутер на дачі(під час вімкнення ел.єнергії)... Ну й, може колись, зарядити акум на авто...Використовувати буду не регулярно, тому шукаю неспішно, скоріш за все на алі( від 300-600 грн) замовлю, .... Порадьте, з свого досвіду, який обра ти, щоби не переплачувати для моїх потреб? Чи варто переплачувати за "smart"-функціонал(від 1000+ на тому ж алі)? Дякую за поради
Не знаю про ці, але в мене колега купив "smart" HTRC (35A модель) - то там режим відновлення (Repair) дійсно працює. Вдалося трішки підняти мертвий 200 А-год акум, і трішки продовжити життя кільком дрібним. Єдиний нюанс, що він купляв зарядку не в Китаї, а через знайомих в Австрії. Хз, чи воно одне й те ж, чи є різниця в якості чи реальному функціоналі.
VovkZ 27.01.2023 23:07 пишет: Не знаю про ці, але в мене колега купив "smart" HTRC (35A модель) - то там режим відновлення (Repair) дійсно працює. Вдалося трішки підняти мертвий 200 А-год акум, і трішки продовжити життя кільком дрібним. Єдиний нюанс, що він купляв зарядку не в Китаї, а через знайомих в Австрії. Хз, чи воно одне й те ж, чи є різниця в якості чи реальному функціоналі.
ще би зрозуміти, чи є різниця у вартості, а не тільки у якості? за скільки колега купив ту смарт? щось мені здається(?), для простої зарядки вистачить й несмарт...
ще би зрозуміти, чи є різниця у вартості, а не тільки у якості? за скільки колега купив ту смарт? щось мені здається(?), для простої зарядки вистачить й несмарт...
Різниця там не в три рази, а максимум півтора-два (від сили). 35-амперна модель щось біля $100-150 (але вже точно не пам'ятаю). Для простої зарядки - смарт не треба, але воно комусь може бути зручніше. Крім того, там же режими зарядки різних типів акумів (у т.ч. LiFePo4) і 12/24 вольти автоперемикач.
Зарядное устройство для аккумуляторов от бренда AMiO модели DBC-02 предназначено специально для зарядки аккумуляторных батарей.
Особенности:
цифровой дисплей управляется микропроцессором автоматическое определение напряжения 6В или 12В для свинцово-кислотных, гелевых, agm и sla аккумуляторов встроенные средства защиты: обратная полярность, перегрузка по току, перенапряжение, перегрев. Технические параметры:
входное напряжение: AC 220-240V выходное напряжение: DC 6/12V максимальный зарядный ток: мотоциклетный режим: 2A+/-10%; автомобильный режим: 6A +/-10% поддерживаемая емкость аккумулятора: 6V - от 1,2Ah до 32Ah; 12V – от 1,2Ah до 32Ah и от 32Ah до 160Ah.
Зарядний пристрій для акумуляторів від бренду AMiO моделі DBC-02 призначений спеціально для заряджання акумуляторних батарей.
Особливості:
цифровий дисплей керується мікропроцесором автоматичне визначення напруги 6В або 12В для свинцево-кислотних, гелевих, agm і sla акумуляторів вбудовані засоби захисту: зворотна полярність, перевантаження по струму, перенапруга, перегрів. Технічні параметри:
вхідна напруга: AC 220-240V вихідна напруга: DC 6/12V максимальний зарядний струм: мотоциклетний режим: 2A +/-10%; автомобільний режим: 6A +/-10% підтримувана ємність акумулятора: 6V - від 1,2Ah до 32Ah; 12V - від 1,2Ah до 32Ah і від 32Ah до 160Ah.
вроді ж не дуже й дешево ...але в цілому - ок, рекомендуєш саме такий?
У кожного свій шлях. Я собі декілька років тому придбав АКТИON 5000, для моїх задач цілком влаштовує . + Доп фічі. Кілька батарей з УПС навіть трохи підняв з ними. Можна і 6 В. Декілька режимів роботи і вибір тут декілька варіантів цього бренду від виробника і опис. Поки працює, я задоволений, сервіс і продаж є і в Києві. Для себе я зробив висновок такий, - щоб не казали поки не обереш для себе то чого саме тобі треба, - будеш незадоволений. Так з усім. ІМНО. Більше варіантів - більше можливості обрати що саме тобі треба.
яка б зарядка не взялась, обовязково треба мати дешевий китайський тестер і контролювати напругу під час заряду, бо ці всі аліекспресні пристрої трохи не дружать з вимірюванням напруги, слідкувати щоб не перевищувала певні норми (типу 14.5 вольт). А відносно самого зарядного пристрою то в районі 500-600 грн можна вільно взяти щось з алі менш-більш нормальне. Правда враховуйте що зарядки з аліекспрес далеко не завжди дають такий же струм заряду як в технічних характеристиках, той що я замовив за 1070 грн по факту дає більш ніж в 2 рази менше А ще би рекомендував відкинути пристрої які є універсальними для 6 і для 12 вольт, 12 24 можна.
Аби не створювати нову тему, підскажіть будь-ласка хто в темі, маю зарядний пртстрій Bosch C3 і акум efb 70 А яким типом його заряджати як AGM чи як звичайний кислотний?
HDC1 30.01.2023 00:38 пишет: яка б зарядка не взялась, обовязково треба мати дешевий китайський тестер і контролювати напругу під час заряду, бо ці всі аліекспресні пристрої трохи не дружать з вимірюванням напруги, слідкувати щоб не перевищувала певні норми (типу 14.5 вольт). А відносно самого зарядного пристрою то в районі 500-600 грн можна вільно взяти щось з алі менш-більш нормальне. Правда враховуйте що зарядки з аліекспрес далеко не завжди дають такий же струм заряду як в технічних характеристиках, той що я замовив за 1070 грн по факту дає більш ніж в 2 рази менше А ще би рекомендував відкинути пристрої які є універсальними для 6 і для 12 вольт, 12 24 можна.
дуже дякую, за такий розлогий комент! пару уточнень: 1. Покажи, бдлска, приклад отого дешевого кетайського тестера(щоби разом замовити). 2. Чому ти замовив сабж за 1000+ грн, якщо кажеш, що "за 500 можна вільно взяти більш-меньш нормальне"?
Ось такий Foxsur юзаю вже три місяці, ніби все ок. Він тільки бреше щодо температури навколишнього середовища, але в квартирі це ні на що не впливає, зимовий режим не включається. Напругу показує більш-менш точно, або мій китайський тестер бреше так само:)