Pepko 11.02.2023 11:01 пишет: А для чого потрібне 20 А. зарядне?
тут логіка елементарна, щоб зарядити акумулятори за той час поки є світло настільки, щоб їх вистачило поки не буде світла. У мене зараз зарядок є в сумі на 40+ А. Якби це все підключив на 1 акумулятор то йому було б погано, а так коли 2 пари по 274 А год то якраз нормально.
Які акуми? І скільки вони проживуть від такої зарядки, якщо вони свинцево-кислотні? В мене з 90 року таке, по розмірах як чотири китайських а по вагі й більше https://rus.delfi.lv/reporter/news/witne...i.d?id=42979456 Але на початку зарядки розрядженного не в нуль акума для авто, я ставлю його в положення ручки нуль ампер і вилку в розетку, амперметр на ЗУ може показати ток і до 5А, залежно від стану акума, потім ампери падають на приборі і я добавляю їх до 2 А і на +/-24 години, ЗУ при більш менш повній зарядкі АКБ скидає само ток зарядки до нуля/'стремится к нолю'/.
А що саме ти намагаєшся тут довести, що "совдєповскій самовар" - найкраще рішення?
Pepko 11.02.2023 11:01 пишет: А для чого потрібне 20 А. зарядне? Всі ці китайські іграшки (і не тільки китайські) дають струм по максимуму на розряджений акум, чим не добавляють йому життя, а совдеповський самовар на виставленному вручну струмі 1-2 А. протягом 24 годин зарядки творить чудеса і акуми в мене більше 8 років живуть(іста-55 А) і до 11 років рідний делкор на 90 А.
Ну-ну. Успехов тебе в режиме наличия света 4 через 6 в лучшем случае заряжать акумы 200-250Ач. Барабан подарить?
Эдуард 123 11.02.2023 12:13 пишет: Imax B6 не подойдет?
мабуть, підійде...це просто питання чи пропозиція?
Не підійде. По перше - макс ток 5А. По друге - я БЖ 12в/5а спалив на зарядці 90Аг акума дві штуки.
Брати В8 - то знайти ще треба, та й ціна не порадує. То є раз... А два - в6 що зараз дешеві - то дешеві копії. Справжня була тільки виробництва Тюрніджі та не мала ніяких індексів.
Загалом для невеликих акумів суперова штука. 7ач вирівняти пере установкою в упс - суперово
HDC1 11.02.2023 13:01 пишет: AGM, EFB, гелієві - вважаю вони теж значно переоцінені зараз на ринку і по-факту це акумулятори які трішки кращі за свинцеві.
Абслютно згоден ,окрім одного випадка. Для деяких упсів треба гелеві. Бо або на боці, або до гори дригом стоять.
igg 11.02.2023 13:01 пишет: [цитаlУ мене зараз"совдєповскій самовар" - найкраще рішення? :idontno 1) совдеповський не зовсім самовар, т.я. воно скидує/добавляє напругу/струм в залежності від положення перемикача/крутілки та ступеня зарядки акума. 2) на початку зарядки акума, напругу/струм виставляєш на мін., А потім добавляєш а кетай і кумпанія лупить ці показники по максимуму наскільки воно спроможне (і зовсім не такі, як написано на коробці), дивись на табло. 3) в мене є кетай года два назад замовляв і його не використовую, т.я. режим десульфації на ньому не працює-читай реклама. 4) мені не потрібно нікому нічого доказувати, час роботи/експлуатації акумів говорить сам за себе.
2) на початку зарядки акума, напругу/струм виставляєш на мін., А потім добавляєш а кетай і кумпанія лупить ці показники по максимуму
Так ось перевага того кетаю якраз в тому, що не потрібно нічого крутити, стояти і танцювати над акумулятором із зарядкою, спочатку підключив а в кінці виключив, і все. А деякий кетай навіть сам виключається коли струм зарядки падає нижче ніж якесь значення.
Pepko 11.02.2023 17:08 пишет: На розряджений акум мак. струм подати і соти в осадок пішли, не зразу, але результат не заставить довго чекати.
Я не зовсім розуміюсь в тих процесах, але моя зарядка Einhell CC-BC 4 M коли ставлю на зарядку акумулятор спочатку показує, що дає напругу біля 12.2 вольти, а десь через півгодини піднімає до 14.7. Тобто щось таки там продумано.
wh@tever 11.02.2023 17:28 пишет: Юзаю АИДА. Купил довольно давно, по многочисленным положительным отзывам, уже не помню на каком из форумов...
Из АИД сейчас в свободной продаже только иногда 30ка проскакивает. 5ка фулл автомат и 11-е все про предзаказу разбирают военные. Дронщикам и связи они идут сотнями
Pepko 11.02.2023 11:01 пишет: А для чого потрібне 20 А. зарядне?
- конкретно в тому, що я замовив HTRC P20 (і в сусідніх моделях цього виробника) - є перемикач номінального струму: 5/10/20 А (для батарей 12 В). Тобто, це універсальний пристрій, в моєму випадку - з запасом потужності.
- конкретно в тому, що я замовив HTRC P20 (і в сусідніх моделях цього виробника) - є перемикач номінального струму: 5/10/20 А (для батарей 12 В). Тобто, це універсальний пристрій, в моєму випадку - з запасом потужності.
Тут можна накручувати струм який завгодно, в межах потужності
Тут можна накручувати струм який завгодно, в межах потужності
Щоб просто накручувати струм - в мене є зарядка (я таке сам можу склепати. Див.фото - зібрав в перші місяці війни, з того, що було під рукою). Мене зацікавив режим відновлення акумів (він допомогає трохи продовжити життя старих зношених), плюс універсальна зарядка в одному флаконі.
Pepko 11.02.2023 11:01 пишет: А для чого потрібне 20 А. зарядне? Всі ці китайські іграшки (і не тільки китайські) дають струм по максимуму на розряджений акум, чим не добавляють йому життя, а совдеповський самовар на виставленному вручну струмі 1-2 А. протягом 24 годин зарядки творить чудеса і акуми в мене більше 8 років живуть(іста-55 А) і до 11 років рідний делкор на 90 А.
ВНЕЗАПНО, для того чтобы заряждать 200А*ч аккумулятор