Купив джерело живлення роутера (до речі Альфа-лінк не обдурив і таки живить обладнання під час вимкнень) на 4 акуми АА. Щоб не скакати на шафу де у мене роутер і не перекидати на повербанк кожного разу. Все нормально працює, автоматично перемикається на акумулятори, якщо світла немає, заряджає їх якщо сітло є. Але тримає мій роутер рівно тр и години. потім треба лізти на шафу. Акумулятори китайські 2000 на них написано. скоріше за все там ніяких 2000 немає. мені б ще хоча б дві години витягти. Повербанк тримає 6 годин і ще є заряд, на більше поки не вимикали, під час минулого блекауту я був ще на київстарі.
Купив джерело живлення роутера (до речі Альфа-лінк не обдурив і таки живить обладнання під час вимкнень) на 4 акуми АА. Щоб не скакати на шафу де у мене роутер і не перекидати на повербанк кожного разу. Все нормально працює, автоматично перемикається на акумулятори, якщо світла немає, заряджає їх якщо сітло є. Але тримає мій роутер рівно тр и години. потім треба лізти на шафу. Акумулятори китайські 2000 на них написано. скоріше за все там ніяких 2000 немає. мені б ще хоча б дві години витягти. Повербанк тримає 6 годин і ще є заряд, на більше поки не вимикали, під час минулого блекауту я був ще на київстарі.
2600 я видел, не мерял.
Китайці могут намалювати що завгодно. Але це, скоріш за все, фейк. Але 3000-3200 бувають.
Коли ще ходив з цифровою мильницею на АА - юзав акуми на 2700 мАх. Судячи по часу роботи - цифри були близькі до реальних
P.S. Сделай параллельную сборку парами. Только проследи, чтобы саморазряд у пар был идентичный, сгруппируй их. Потому что при зарядке будут греться.
Проверить несложно. Полностью заряженные оставь на неделю и проверь напряжение. Запараллель подобные.
P.S.S. В сборку добавь спейсеры, чтобы при нагреве не деградировали соседние. Греться будут в любом случае.
а якщо зібрати в пакет ще 4 штуки і паралельно існючим приколгоспити? має якесь значення чи будуть всі 8 однакові, чи просто аби всі були ni-kd ?
А не простіше перейти на літій у вигляді звичайної повербанки (зараз ціни на них впали дуже сильно)? А якщо треба саме нікель AA, то дивись Eneloop (обережно - багато підробок). І я б не ганявся за максимальною ємністю - там мінімальна кількість циклів. Такі оптимальні.
а якщо зібрати в пакет ще 4 штуки і паралельно існючим приколгоспити? має якесь значення чи будуть всі 8 однакові, чи просто аби всі були ni-kd ?
Лучше парами или тройками, деградировать будет пара, а не весь пакет из 4х.
Із хороших, дорогих - GP , Еneloop pro, із дешевших - PKCELL всі 2600 mAh, використовую особисто, ємність відповідає заявленій. Заряджаю інтелектуальною зарядкою правда, від 3-ох до 8-ти років служать.
А не простіше перейти на літій у вигляді звичайної повербанки (зараз ціни на них впали дуже сильно)? А якщо треба саме нікель AA, то дивись Eneloop (обережно - багато підробок). І я б не ганявся за максимальною ємністю - там мінімальна кількість циклів. Такі оптимальні.
Есть нюансы с глубоким разрядом. Я так понял вопрос в том, чтобы подключить и не париться. Я тоже за литий с каким-то коммутатором. Или запитать от павербанки, которая может через себя пропускать питание, когда внешнее подключено, и не гробить аккум.
P.S. Как вариант вижу колхоз из пары 18650 Wuben со встроенной зарядкой. Запитать от USB хаба. Включать в зарядку когда потребуется. У таких аккумов встроенный контроллер разряда, вырубаются автоматически.
Із хороших, дорогих - GP , Еneloop pro, із дешевших - PKCELL всі 2600 mAh, використовую особисто, ємність відповідає заявленій. Заряджаю інтелектуальною зарядкою правда, від 3-ох до 8-ти років служать.
а оці PKCELL є жовті, зелені... які треба купувати?
а оці PKCELL є жовті, зелені... які треба купувати?
Ніякі. Це треш.
Скажіть, будь ласка, а яке у Вас ДБЖ, і ще на АА? Собі підбираю, бо я зустрічав тільки на 18650 акумах.
Купив джерело живлення роутера (до речі Альфа-лінк не обдурив і таки живить обладнання під час вимкнень) на 4 акуми АА.
За наявності рішень на любий смак на літії купувати джерела живлення для роутерів на АА - це якійсь дуже витончений мазохізм як на мене.
Скажіть, будь ласка, а яке у Вас ДБЖ, і ще на АА? Собі підбираю, бо я зустрічав тільки на 18650 акумах.
Максимально вменяемая емкость для АА - около 2500-2600мАч, все что около и выше если не трындежь - очень сильно влияет на ресурс. Для примера Eneloop 1900мАч - 2100 циклов заряд-разряд, Eneloop Pro 2500мАч - 500 циклов. В 4 раза меньше срок жизни, оно те надо?
В 4 раза меньше срок жизни, оно те надо?
сподіваюсь, що потреба у такому девайсі відпаде раніше, ніж акуми здохнуть
сподіваюсь, що потреба у такому девайсі відпаде раніше, ніж акуми здохнуть
Хороші 4 шт акумулятори великої ємності можуть коштувати до 1000 грн. Якщо що - я вам за майже ці ж гроші (плюс ще трішки, тобто, по ціні Китаю) продам безперебійник на літії, з акумами біля 9-10 А-год, як на фото (пишіть в приват). Єдине, що я не впевнений точно яка там ємність (не хочу розбирати) - бувають варіанти 8,8 А-год та 10,4 А-год (біля 30 Wh). Я замовляв версію 10,4 А-год, але звісно, китайці можуть заправити туди і другий варіант акумів.
Хороші 4 шт акумулятори великої ємності можуть коштувати до 1000 грн. Якщо що - я вам за майже ці ж гроші (плюс ще трішки, тобто, по ціні Китаю) продам безперебійник на літії, з акумами біля 9-10 А-год, як на фото (пишіть в приват).
дякую, я подумаю.
Что думать, литий лучше при прочих равных. Такой вот самопаяный упс держит 6,5 часов не самый дохлый роутер