тут мені нотаріус ще сказала, що ми повинні були протягом 10 днів зареєструвати на себе авто отримане у спадщину. Сказала, що не знає, що нам робити і щоб я телефонував у МВС і там писав. Нотаріус, яка оформлювала спадщину нічого не казала про 10 днів. Цікаво, чи потрібно буде платити штраф тепер і який?
Зараз буду вже третій раз дзвонити у МВС і питати, а там такі черги на з'єднання
DesertH 02.03.2023 14:31 пишет: тут мені нотаріус ще сказала, що ми повинні були протягом 10 днів зареєструвати на себе авто отримане у спадщину. Сказала, що не знає, що нам робити і щоб я телефонував у МВС і там писав. Нотаріус, яка оформлювала спадщину нічого не казала про 10 днів. Цікаво, чи потрібно буде платити штраф тепер і який?
Зараз буду вже третій раз дзвонити у МВС і питати, а там такі черги на з'єднання
якщо не експлуатуєте, то навряд якісь санкції можуть накласти..
DesertH 02.03.2023 14:31 пишет: тут мені нотаріус ще сказала, що ми повинні були протягом 10 днів зареєструвати на себе авто отримане у спадщину. Сказала, що не знає, що нам робити і щоб я телефонував у МВС і там писав. Нотаріус, яка оформлювала спадщину нічого не казала про 10 днів. Цікаво, чи потрібно буде платити штраф тепер і який?
якщо не експлуатуєте, то навряд якісь санкції можуть накласти..
та вона стоїть уже півтора роки без руху. Але для оформлення потрібно буде везти фізично в СЦ - виходить, що буде експлуатація. Ну і страхування ОСАГО теж нема. Викликати евакуатор буде дуже дорожче, ніж купити осаго або заплатити штраф
opexkiev 02.03.2023 14:54 пишет: Хтозна що там, якщо машина не Ваша і не ескплуатувалася півтора. Може евакуатором буде і дешевше
ну вона моя на 2\3 згідно зі свідоцтвом про право на спадщину, але оформлена на померлого, адже ми її ще не перереєстрували. Перед продажем її все одно будуть приводити в нормальний стан (заміна акума, колеса накачати і тд) - то в МРЕО вона зможе їхати своїм ходом. ОСАГО по їдеї коштує порядка 1500грн, але я не знаю чи має сенс його купувати перед продажем.
DesertH 02.03.2023 14:50 пишет: та вона стоїть уже півтора роки без руху. Але для оформлення потрібно буде везти фізично в СЦ - виходить, що буде експлуатація. Ну і страхування ОСАГО теж нема. Викликати евакуатор буде дуже дорожче, ніж купити осаго або заплатити штраф
Раніше була послуга "виїзд експерта" за додаткову плату. Може і зара є.
на гор лінії СЦ МВС сказали, що вони не оформлюють ніяких протоколоів, тобто штрафів не виписують. Якщо я правильно зрозумів, то ситуація буде така сама як з відсутністю страхування - якщо по дорозі до СЦ не зупинять копи, то і штрафів не буде
opexkiev 02.03.2023 14:54 пишет: Хтозна що там, якщо машина не Ваша і не ескплуатувалася півтора. Може евакуатором буде і дешевше
ну вона моя на 2\3 згідно зі свідоцтвом про право на спадщину, але оформлена на померлого, адже ми її ще не перереєстрували. Перед продажем її все одно будуть приводити в нормальний стан (заміна акума, колеса накачати і тд) - то в МРЕО вона зможе їхати своїм ходом. ОСАГО по їдеї коштує порядка 1500грн, але я не знаю чи має сенс його купувати перед продажем.
купить осаго на мінімальний термін - місяць, бо знається ви цим налякані більше, ніж кілька десятків власників авто, хто не переймається і їздить без страховки.
купить осаго на мінімальний термін - місяць, бо знається ви цим налякані більше, ніж кілька десятків власників авто, хто не переймається і їздить без страховки.
гугл пише, що мінімим на рік зараз можно купити: В связи с принятием изменений в закон Украины об ОСАГО (Статья 17) № 2443-VIII в редакции от 22.05.2018 года отменена возможность страховать транспортные средства менее чем на 1 календарный год.
Ну і не знайшов жодних варіантів покупки на місяць ні у гуглі, ні на хотлайн фінанс. Я би і на рік купив, але враховуючи вартість авто та усіх оформлень це вже і так велика частина його ціни вийде
Якщо у вас вже є покупець, оформіть автоцивілку в тій компанії, яка йому до вподоби. Зазначте Страхувальником саме його. Автоцивілка не втрачає дію після зміни власника, адже об'єктом страхування є саме автомобіль.
не має ніякого місяця - тільки рік
є виключення для незареєстрованих авто, на "транзитах", для іноземних. Хоча ТС ці виключення не підходять