autoua
Autoua.netФорумКурилка

Як Україні втримувати та повертати людей? (3/54)

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: mmx]
      4 марта 2023 в 20:32 Гілками

mmx 04.03.2023 20:25 пишет:

Я маю на увазі політику щодо робочої сили, а вона в ЄС досить прагматична. Є можливість залучити мільйони освічених навчених здорових людей - чому б відмовлятися.

їх всі хочуть залучити, але умови трохи різні, нє?
в сусідній гілці пропонують "добровільно" цільово мобілізуватися. звучить звісно патріотично, та мотивує обрати для праці саме цю країну, а не якусь іншу. може навіть на "квартирку" в Харкові вистачити...

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Drunkard]
      4 марта 2023 в 20:33 Гілками

Drunkard 04.03.2023 20:21 пишет:

Та канєшна, ракети прям ось зовсім ніяк інвестиціям в бізнес не заважають, прям черга з інвесторів, бажаючих в обстрілюваних місцях бізнес розвивати, як українських, так і іноземних.

не знаю як в Харкові, а в Кійові дуже багато людей заробили статки за минулий рік. і ракети їм не завадили в цьому...

mmx
member
43 года, Киев -> Rotterdam
С нами с 09.06.2007

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: US7IGN]
      4 марта 2023 в 20:41 Гілками

US7IGN 04.03.2023 20:32 пишет:

Я маю на увазі політику щодо робочої сили, а вона в ЄС досить прагматична. Є можливість залучити мільйони освічених навчених здорових людей - чому б відмовлятися.

їх всі хочуть залучити, але умови трохи різні, нє?
в сусідній гілці пропонують "добровільно" цільово мобілізуватися. звучить звісно патріотично, та мотивує обрати для праці саме цю країну, а не якусь іншу. може навіть на "квартирку" в Харкові вистачити...

Щодо "квартирки в Харкові" - не так багато років тому квартири в Донецьку також вважалися гарною інвестицією
Дякую, я вже краще буду тут свій будинок виплачувати.

CRX
Супер писатель! ***
Киев
С нами с 09.06.2005

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Kudr]
      4 марта 2023 в 20:51 Гілками

Схоже на те, що з поверненням людей будуть дуже серйозні проблеми.
По своїм знайомим бачу, що кожного для вони все більше "вростають" в країни, де перебувають. На мовні курси ходять, роботи познаходили, діти все більше інтегруються. Кожен день грає проти їх повернення.
Більше того, знайомі розповідали, що на мовних курсах в Німеччинні, окрім самої мови, постійно їх агітують, розповідаючи, як гарно жити в Німеччині, який в них соціал і т.д.
Враховуючи, що зараз дефіцит робочої сили в Німеччині - 2 млн чоловік, вони з радістю інтегрують собі роботящих українців.
Не розумію людей, які легковажно кажуть - "хай валять". З нашою демографічною ситуацією втрата цих людей - справжня катастрофа для країни.

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

4 марта 2023 в 20:58 Гілками

mmx 04.03.2023 20:41 пишет:

Щодо "квартирки в Харкові" - не так багато років тому квартири в Донецьку також вважалися гарною інвестицією

досвіду здобутого в Донецьку вистачило зрозуміти що кращою інвестицією є вміння, знання та можливість їх конвертувати в гроші незалежно від місця перебування. з цим одразу орієнтував дітей вчитися чомусь такому, що не обмежує можливості жити та заробляти однією країною. знання 3-4+ мов та кваліфікація міжнародного рівня краще за будь-яку нерухомість. навіть комерційну. буде тут цікаво жити та заробляти порівняно з іншими країнами - повернуться. не буде - нахіба безглуздо просирати тут своє життя?

опытный писатель **
39 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: CRX]
      4 марта 2023 в 21:02 Гілками

CRX 04.03.2023 20:51 пишет:

Схоже на те, що з поверненням людей будуть дуже серйозні проблеми.
По своїм знайомим бачу, що кожного для вони все більше "вростають" в країни, де перебувають. На мовні курси ходять, роботи познаходили, діти все більше інтегруються. Кожен день грає проти їх повернення.
Більше того, знайомі розповідали, що на мовних курсах в Німеччинні, окрім самої мови, постійно їх агітують, розповідаючи, як гарно жити в Німеччині, який в них соціал і т.д.
Враховуючи, що зараз дефіцит робочої сили в Німеччині - 2 млн чоловік, вони з радістю інтегрують собі роботящих українців.
Не розумію людей, які легковажно кажуть - "хай валять". З нашою демографічною ситуацією втрата цих людей - справжня катастрофа для країни.

От і я про це. Причинно-наслідкові зв`язки у людей не працюють. Хто буде тут ВВП піднімати, пенсаки та прихильники військового комунізму? Ну тоді точно краще не повертатися. Але всеодно маю надію, що програма відбудови якась буде і під неї буде залучення великої кількості робочої сили та люди будуть повертатися потроху, а нові не поїдуть

опытный писатель **
С нами с 29.11.2010

4 марта 2023 в 21:05 Гілками

US7IGN 04.03.2023 20:58 пишет:

mmx 04.03.2023 20:41 пишет:

досвіду здобутого в Донецьку вистачило зрозуміти що кращою інвестицією є вміння, знання та можливість їх конвертувати в гроші незалежно від місця перебування. з цим одразу орієнтував дітей вчитися чомусь такому, що не обмежує можливості жити та заробляти однією країною. знання 3-4+ мов та кваліфікація міжнародного рівня краще за будь-яку нерухомість. навіть комерційну. буде тут цікаво жити та заробляти порівняно з іншими країнами - повернуться. не буде - нахіба безглуздо просирати тут своє життя?

Ну я знаю три мови та можу працювати з будь-якої точки світу, мені вже пора їхати, щоб не просирати тут своє життя? Головне бути в гармонії з собою, просирати життя можна в будь-якій країні

С нами с 03.09.2001

4 марта 2023 в 21:08 Гілками

Та якбижто. Вони, може, і хочуть. Але їхня власна бюрократія всі ті хотілки сжерла.
Умови довгострокової легалізації в переважній більшості країн Європи достатньо складні. Тимчасових захист - просто (хоча навіть це "просто" в багатьох країнах займає 5-10 місяців), довгострокова легалізація - дуже складно, громадянство - близько к неможливому.
Хіба шо топові зарплати та/чи хоча б півмільйона інвестиції легальними грошима плюс можливість витратити парудесят тищ євро на адвокатів...

Було б дуже логічно для просидівших роки з тимчасовим захистом спростити процедури, але європейська бюрократія так швидко реагувати нездатна, дайте їм років сім-десять.

Змінено Drunkard (21:11 04/03/2023)

бЭндеровец **
10 лет (29 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Абрвалг]
      4 марта 2023 в 21:08 Гілками

Абрвалг 04.03.2023 16:08 пишет:

Можно еще тем кто выехал, во время войны ,"по схемам" пообещать компенсировать их затраты и дать налоговые льготы.

Не, этим 10 лет тяжелого физического труда в ограниченном контуре передвижения. Это такие законченные "грамотные" предатели, скользкие типочки.

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

4 марта 2023 в 21:09 Гілками

Kudr 04.03.2023 21:05 пишет:

Ну я знаю три мови та можу працювати з будь-якої точки світу, мені вже пора їхати, щоб не просирати тут своє життя? Головне бути в гармонії з собою, просирати життя можна в будь-якій країні

у кожного власне бачення де і як йому жити і що робити. старперу у власній хаті може бути вигідніше тут. але які переваги наприклад тут зараз жити молоді? отримувати освіту кращу ніж в Європі? займати чергу в ТЦК?

опытный писатель **
С нами с 29.11.2010

4 марта 2023 в 21:15 Гілками

US7IGN 04.03.2023 21:09 пишет:

Kudr 04.03.2023 21:05 пишет:

у кожного власне бачення де і як йому жити і що робити. старперу у власній хаті може бути вигідніше тут. але які переваги наприклад тут зараз жити молоді? отримувати освіту кращу ніж в Європі? займати чергу в ТЦК?

Про 18-25 згоден, їм сенсу великого немає, але серед них багато людей,які б і повернулися і не їхали, ось їх треба мотивувати можливостями, державі. Ці люди через 10 років будуть основною рушійною силою, драйвером економіки. Люди найголовніше насправді, бо без людей країна це просто якісь території

С нами с 03.09.2001

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Vindsor]
      4 марта 2023 в 21:25 Гілками

Vindsor 04.03.2023 16:38 пишет:

Якщо у людини немає цінностей, то її бізнес буде державоруйнуючим, а не державотворним.

Не буває людей без цінностей.
Відібрати все в тих, хто не воював - теж абсолютно повноцінна цінність, чо. Не мати ніяких правил і законів - теж в декого цінність, маємо державу Сомалі.
Державу формують громадяни і їх цінності, і ажніяк не навпаки. Ви хіхікали над Ющенком з його трипільськими глечиками, але в реальності - то і є формування цінностей.

Вважається, що в пирамиді цінностей здорових на голову людей найперша - безпека, особиста і сім'ї, все решта - тільки після. І саме заради безпеки люди воювати йдуть, доречі, та я наразі про те, що там з безпеки може післявоєнна Україна запропонувати? Як якісь чергові мінські домовленості, чи будапештскі меморандуми - то одне. Як душевну громадянську різню в раші і нато для України - то геть інше. Безпека не є достатньою умовою для виникнення бажання повертатися/не виїзжати, але є обов'язковою.

Особисто я дуже сильно сумніваюсь в здатності нинішньої влади Єрмаків і Татарових домогтися якихось реальних гарантій безпеки для України, на жаль.

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

4 марта 2023 в 21:35 Гілками

Kudr 04.03.2023 21:15 пишет:

Про 18-25 згоден, їм сенсу великого немає, але серед них багато людей,які б і повернулися і не їхали, ось їх треба мотивувати можливостями, державі. Ці люди через 10 років будуть основною рушійною силою, драйвером економіки. Люди найголовніше насправді, бо без людей країна це просто якісь території

у мене одного друга держава вже двічі мотивувала. спочатку захистила в Донецьку, де він втратив більшу частину бізнесу. решту вивіз в Харків, де його захистили вдруге. влітку поїхав в Німеччину. як його повертати? на які його обов'язки вона може розраховувати, якщо не виконала своїх?

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 марта 2023 в 21:37 Гілками

так это Украина виновата, что с другом так получилось? не рашка же конечно...

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Drunkard]
      4 марта 2023 в 21:39 Гілками

Drunkard 04.03.2023 21:25 пишет:

І саме заради безпеки люди воювати йдуть

заради безпеки люди уникають небезпеки. чув багато про живих євреїв в штатах, але мало про тих хто залишились в Німеччині та успішно воювали ...

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Абрвалг]
      4 марта 2023 в 21:41 Гілками

Абрвалг 04.03.2023 21:37 пишет:

всі винні. з союзу всі вийшли одночасно, але чомусь в Литву та Латвію рашка воювати не пішла. в рашці чи Латвії з Литвою справа? може Литва та Латвія щось зробили для цього?
битися та воювати вимушені ті хто нічого не зробив щоб до цього взагалі не дійшло

подсевший на форум *
46 лет (17 лет за рулем), Житомир
С нами с 07.03.2008

4 марта 2023 в 21:45 Гілками

US7IGN 04.03.2023 21:35 пишет:

Kudr 04.03.2023 21:15 пишет:

у мене одного друга держава вже двічі мотивувала. спочатку захистила в Донецьку, де він втратив більшу частину бізнесу. решту вивіз в Харків, де його захистили вдруге. влітку поїхав в Німеччину. як його повертати? на які його обов'язки вона може розраховувати, якщо не виконала своїх?

А що таке Держава? Це не ми с тобою та інші? Тобто ми с тобою, та й він сам, не захистили?

IesuiT *
26 лет за рулем, Киев
С нами с 30.10.2009

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: Roksimama]
      4 марта 2023 в 21:50 Гілками

Я говорила о тех, кто думает, что когда-то вернется. Это самообман. Сейчас дома нет ничего и близко похожего на те дни, когда люди уезжали. Однако же....не спешат.
Поэтому и говорю - забудьте и не самообманывайтесь. Этот день не настанет никогда, теперь всегда будет недостаточно бещопасно. Это травма, это в голове. А потом придет старость и дети вырастут. Увы это так. Поговорим об этом через три года.ничего не поменяется. Никто уже не выйдет из зоны комфлрта чтобы вернуться

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 марта 2023 в 21:56 Гілками

US7IGN 04.03.2023 21:41 пишет:

Абрвалг 04.03.2023 21:37 пишет:

всі винні. з союзу всі вийшли одночасно
, але чомусь в Литву та Латвію рашка воювати не пішла. в рашці чи Латвії з Литвою справа? може Литва та Латвія щось зробили для цього?
битися та воювати вимушені ті хто нічого не зробив щоб до цього взагалі не дійшло

согласен

но украинский народ выбрал "шо б комуналка не дорого. шоб продавать в рашку всячину. да и ваще нафиг нам то оружие, пусть забирают. расей братья". И представители донецкого региона в этом были впереди планеты всей.
Теперь расплата за это.

Хамло **
Animal Farm
С нами с 21.04.2008

Re: Як Україні втримувати та повертати людей? [Re: julson]
      4 марта 2023 в 21:58 Гілками

julson 04.03.2023 21:50 пишет:

Я говорила о тех, кто думает, что когда-то вернется. Это самообман. Сейчас дома нет ничего и близко похожего на те дни, когда люди уезжали. Однако же....не спешат.
Поэтому и говорю - забудьте и не самообманывайтесь. Этот день не настанет никогда, теперь всегда будет недостаточно бещопасно. Это травма, это в голове. А потом придет старость и дети вырастут. Увы это так. Поговорим об этом через три года.ничего не поменяется. Никто уже не выйдет из зоны комфлрта чтобы вернуться

для розуміння можна просто порівняти скільки повернулося в Донецьк з 2014. частина все ж таки повернулася. але після 2022 стало ще гірше. хто дасть гарантію що тут після перемоги теж не стане ще гірше?

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 13 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 33824

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія