Всем привет! Имеется бывший рабочий ПК, который есть мысль продать. Во сколько бы можно было бы оценить такую конфигурацию: Материнська плата Asus P8B75-V (s1155, Intel B75, PCI-Ex16) - ссылка Процесор Intel Core i3-3220 3.3GHz/5GT/s/3MB (BX80637I33220) s1155 BOX - ссылка Оперативна пам'ять Kingston DDR3-1600 8192MB PC3-12800 (Kit of 2x4096) - ссылка Жорсткий диск Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB - ссылка Корпус Zalman Z9 DII Black - ссылка БП Zalman 500ВТ- ссылки не нашлось Кулер Zalman CNPS5X Performa - ссылка Sony NEC Optiarc DVD + /-RW SATA Заранее спасибо!
Во сколько бы можно было бы оценить такую конфигурацию: Откровенно даже 2500 с трудом можно натянуть. Материнська плата Asus P8B75-V (s1155, Intel B75, PCI-Ex16) - С и5 камнем в продаже очередь не стоит за 1000 и ажиотажа не наблюдается. Процесор Intel Core i3-3220 3.3GHz/5GT/s/3MB (BX80637I33220) s1155 BOX - Вместе с мамкой чтоб купили 750-800 Оперативна пам'ять Kingston DDR3-1600 8192MB PC3-12800 (Kit of 2x4096) - 450-500 Жорсткий диск Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB - бесценен Корпус Zalman Z9 DII Black - до 500 если в не царапан, все заглушки есть и т.д. БП Zalman 500ВТ - бесценен, т.к. я лично "чужие" БП не ставлю себе Кулер Zalman CNPS5X Performa - гриввен 300 в комплекте с мамкой. Sony NEC Optiarc DVD + /-RW SATA - бесценно (я не знаю кому их раздарить ,никто не берет даже бесплатно) максимум заглушка если нет крышки корпуса.
Этому железу уже прилично лет. Например меня-бы материнка отдельно заинтересовала-бы. Хоть камрады аналогичноую и подаоили, но я асусы люблю и на этой много слотов.
А так, при помощи гугла - смотрим по низу рынка и отнимаем процентов 20. я насчитал 2000-2100
Могу под благотворительность выкупить до 2000 если состояние корпуса на 4+/5- если есть нюансы, потолок 1500
А звідки оті всі мінус 20-30%% від низу ринку? Тому що так комусь хочется? Якщо залізо без нюансів, то: 1. Не варто орієнтуватись на низ ринку 2. Якщо вже ну дууууже потрібні гроші - можна тогруватись 3. По низу ринку йде товар з нюансами
SZ 19.03.2023 00:00 пишет: А звідки оті всі мінус 20-30%% від низу ринку? Тому що так комусь хочется? Якщо залізо без нюансів, то: 1. Не варто орієнтуватись на низ ринку 2. Якщо вже ну дууууже потрібні гроші - можна тогруватись 3. По низу ринку йде товар з нюансами
PS дорожче, ніж воно є, не продасться)
Звідки? З практики. Ми продаємо, чи місяцями товар маринуємо? БУ залізо щоб продати, тре скидувати. Я якось порахував по цінах середини ринку, та виставив комп - так тут мене так само закидали стоячими шкарпетками. Наприклад бу материнка стоїть за 3500 без описів та така сама за 1000 цей з процом краще ніж в ТСа. То що я куплю? Звісно за 1000. Тому якщо ТС хоче продати, а не продавати то 1000 ще з кулером піде швидко.
Тещо мене щось зацікавило - то для прикладу. Я навіть все за 1000 зараз не заберу Коробка на бойвій машині здохла - там треба безліч грошей на ремонт. То зараз на благодійні проєкти ничого не беру, нема за що.
SZ 19.03.2023 14:54 пишет: Я просто маю досвід, про який писав раніше Хочеш продати швидко і недорого - не виходить
Бач, а в мене навпаки Тим паче це не той конфіг який буде користуватится попитом.
Хоча для чогось простого ще підійде, тому іноді беру такого плана подешевше конфіги, та для інтернатів роблю, але коли нахожу якісь монітори нормальної ще якості. Кожен дивиться зі свого досвіду.
Розумію. Просто реально, коли людина зацікавлена і має кошти, то конкретне питання - конкретна відповідь. Далі продаж. Але дуже часто це виглядає як купа запитань, прохання записати відео/ надати віддалений доступ і навіть якщо все ОК, то людина йде в туман. Для мене це є марною тратою часу...
Хіба в мене такого не було? Сканер так продавав Icom ic20. Саме цікаве, що він колись точно був робочий. Але пролежавши десь 5 років - просто не вмикається. Так і виставив за 10000 ( новий 28000) з описом як є. Навіть не уявляєш скільки писало - на 100 баксів та вистачить тобі. Потім позвонили зв'язківці, з Дніпра, сказали шо стан влаштовує, але є 8000. Віддав, а своїм на ті гроші рацію купив.
Так от маю думку що ТС для себе почерпнув інформацію. Добра вона для нього чи ні - може напише Але риинок зараз дуже непередбачуваний
riffler 14.03.2023 14:33 пишет: Всем привет! Имеется бывший рабочий ПК, который есть мысль продать. Во сколько бы можно было бы оценить такую конфигурацию: Материнська плата Asus P8B75-V (s1155, Intel B75, PCI-Ex16) - ссылка Процесор Intel Core i3-3220 3.3GHz/5GT/s/3MB (BX80637I33220) s1155 BOX - ссылка Оперативна пам'ять Kingston DDR3-1600 8192MB PC3-12800 (Kit of 2x4096) - ссылка Жорсткий диск Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB - ссылка Корпус Zalman Z9 DII Black - ссылка БП Zalman 500ВТ- ссылки не нашлось Кулер Zalman CNPS5X Performa - ссылка Sony NEC Optiarc DVD + /-RW SATA Заранее спасибо!
Щоб максимально дорого продати цей комп то треба зробити такі маніпуляції: 1) купити на олх дешманський корпус і блок живлення (корпус аби був, блок живлення аби стартував); 2) Продати окремо свої корпус і блок живлення Zalman окремо за скільки получиться і свій комп на дешманському блоку живлення + корпус за 2К+. Або можна продавати свій корпус і блок живлення окремо, а все що залишиться потім по запчастинах чи комплектом комусь. Думаю мають бути цінителі копусу Zalman Z9, збирав з такими корпусами компютери не раз, вони досить дорогі і дуже якісні, особливо для тих кого цікавить вентиляція і шумоізоляція. А той хто за 2К купляє б.у. ПК, навряд чи зацінийть якісний корпус, він краще купить за таку ціну з дешманським корпусом але якщо там буде процесор на каплю кращий.
Спасибо всем за ответы и советы. Скажем так, если его цена условно 1500 грн, то пусть себе стоит, деньги небольшие, а компьютер вполне себе в отличном состоянии. Может соберу один из двух, есть еще более древний на i5. Вот сейчас докинул в него оперативку с рабочего - так на 12 гиг очень даже работает) По крайней мере для офисных программ и в интернете посерфить, посмотреть ютуб очень даже.
riffler 21.03.2023 12:56 пишет: если его цена условно 1500 грн, то пусть себе стоит
Займає місце, дешевшає, колись опиниться під смітником. Я б віддавав, але не з міркувать "продати" а щоб техніка ще попрацювала, принесла користь комусь.
Поддержу, всегда старые компы после апгрейта отдавал кому-то, но пришло время, когда уже было некому отдавать за ненадобностью, в итоге валялся этот "чемодан без ручки", валялся... В итоге, есть какой-то набор железа, который уже даже даром никому не нужен типа P4 на 478 сокете, целерон на 775, видюхи какие-то 20 летней давности Корпуса тоже, вроде корпус - он и есть корпус, но когда в нем компоновка под железо за царя гороха, то проще, наверное, новый дешман или б/у купить Так что лучше или продать дешево или отдать в какой-то интернат детям.
riffler 21.03.2023 12:56 пишет: По крайней мере для офисных программ и в интернете посерфить, посмотреть ютуб очень даже.
Вполне да. Когда удается нарыть мониторы типа 19-21"" то я к ним что-то такое подбираю и отдаю в пару центров для детей с особливими потребами. Ноутбуки им не подходят, т.к. экраны маленькие и с нарушенной моторикой они их разламывают просто напополам. Поэтому я так и писал, что рынок покупки такого полухлама регулярно просматриваю. Например беря такой комплект как у тебя, я-бы материнку оставил себе ( почему писал выше) а свою-бы отдал.
И ты абсолютно прав - как денег с него поиметь не получиться. Разве что в варианте как камрад советовал корпус продавать отдельно на ценителя... На это время
riffler 21.03.2023 12:56 пишет: По крайней мере для офисных программ и в интернете посерфить, посмотреть ютуб очень даже.
мониторы типа 19-21""
В мене лежить Samsung 9xx (19", ніби 913N, лінь зараз під диван лізти). Якщо таке треба то віддам.
Привселюдная от меня благодарочка. Детали на пару системников есть. Как раз через пару недель поеду на дачу - завезу в местный благотворительный фонд который их опекает. Клавиатуры с мышами какие-то найду
SZ 21.03.2023 23:42 пишет: Могу детям задарить мышку (но она проводная для ноута - шнурок короткий)
я на свою "ноутбучную" что в поля обычно таскаю поменяю. Клавы, мыши чтоб не покупать, ненужная никому память ддр2 и ддр3 живые мониторы 19-21" (можно и больше если кто сильно модным уже стал), видяхи не модные что хоть лучше встроек У меня все идет в дело. Ноуты военным , десктопы детям .