заходил сегодня.... сами аптекари не знают список что будет по рецептам,а что без так... плюс\минус...
однако на мою удаленную щитовидку необходимый ежедневно л-тироксин попал в список.... заколебаешься за каждой пачкой ходить к семейнику кланяться... извините, но решение дебильное....
Норм хрінь придумали, німесил, единий що в мене збиває температуру з 40 до 38, інше тупо не працює, завжди мав запас до недавнього грипу типу Б, не встиг поповнити запаси, тепер хоч здохни, бо 1 - сіймейному хер дозвонишься, 2 - запис на 2 тижні вперед, чекаю ТГ канали продам без рецепту на 100% дорожче
У Раді хочуть послабити обмеження на продаж ліків без рецептів 31 бер 2023, 20:02
У Верховній Раді готують до розгляду законопроект, який відтермінує запровадження продажу виключно за рецептами ліків, для котрих це не було обов’язковим до 1 квітня.
ну мені хоть інсулін регулярно виписуют, і то почалось, а піди здай аналізи, а піди ще кудись, посварився і лікар дав рецепт.
Юра, маючи батю після інсульта і маму з купою траблів - рецепти виписуються сімейним на 2-3 місяці. обидва тримують через "доступні ліки" чи як там його. За 2-3 тижні до закінчення - робиш тук-тук у приватні сімейного (чи прийом онлайн, всі ж в стані спрогнозувати закінчення і записатись до нього) - отримуєш новий рецепт В загнівающєй Європє навіть препарати від тиску - без рецепта х...р купиш. Але рецепт отримати без питань, навіть не лікар - достатньо помічника попитати. А суіциднутись ними - дюже легко. Так, я знаю, що навіть звичайною сіллю (NaCl) мона себе вбити, але ж таблетками набагато простіше)
Цікаво а як бути з селами, нехай вимирають? Моя родичка працює в аптеці фармацевтом в невеликому селищі Кіровоградської обл. Їй вже майже 80 років , інтернет в аптеці відсутній. Молодь з міста їздити в селище працювати не буде. Відчуваю, що пошлють вони цю реформу за руським кораблем.
Блін, да яка в сраку хроніка з консультацією і додатковою вигодою ? Тиск, діабет, териотропний - ці штуки приймають пожиттєво, пишуться в картку пацієнта при виявленні кому там яка консультація треба окрім чекапів? (які також призначає сімейний).
пошлють вони цю реформу за руським кораблем.
и сами пойдут за броварским вертолётом. зачем содержать дотационников а народ из невелычкого селыща поедет в Кировоград за рецептом или на кладбище .
Юра, маючи батю після інсульта і маму з купою траблів - рецепти виписуються сімейним на 2-3 місяці. обидва тримують через "доступні ліки" чи як там його. За 2-3 тижні до закінчення - робиш тук-тук у приватні сімейного (чи прийом онлайн, всі ж в стані спрогнозувати закінчення і записатись до нього) - отримуєш новий рецепт В загнівающєй Європє навіть препарати від тиску - без рецепта х...р купиш. Але рецепт отримати без питань, навіть не лікар - достатньо помічника попитати. А суіциднутись ними - дюже легко. Так, я знаю, що навіть звичайною сіллю (NaCl) мона себе вбити, але ж таблетками набагато простіше)
І після того, тук-тук, якось змінюється склад і дози медикаментів? І ті, навіть, кілька хвилин і лікаря і твої, не вартують нічого? Аби був "пожиттєвий" рецепт, як є і призначення "пожиттєвого" прийому певних ліків - невже було б гірше?
Ты вместо того, чтобы вставлять свои гифки дебильные, скажи как лежачему человеку получить рецепт на таблетки, если у него диабет
подсказка - рецепт не бумажный, у семейного есть телефон.
не все так радужно.. той сімейний до якого ми змогли втовпитись - телефон не давав, тільки через прийомну клініки. Але не це найгірше. Лікар звільнився. Ми підвисли в повітрі - старий лікар не подав доки, тож офіційно до цих пір ми числимось з сімейним, хоча його немає. Змінити можна тільки подавши декларацію з новим сімейним, але його знайти не можемо. Тож ми не в праві скористатися "без лікаря" бо типу числимось, але й скористатися нічим не можемо.
Насправді, це все дрібниці могли би бути, якби не стан війни, коли будь-яка дрібниця випливає в слона..
А номер телефону в Хелсі дивились?
...
подсказка - рецепт не бумажный, у семейного есть телефон.
не все так радужно.. той сімейний до якого ми змогли втовпитись - телефон не давав, тільки через прийомну клініки. Але не це найгірше. Лікар звільнився. Ми підвисли в повітрі - старий лікар не подав доки, тож офіційно до цих пір ми числимось з сімейним, хоча його немає. Змінити можна тільки подавши декларацію з новим сімейним, але його знайти не можемо. Тож ми не в праві скористатися "без лікаря" бо типу числимось, але й скористатися нічим не можемо.
Насправді, це все дрібниці могли би бути, якби не стан війни, коли будь-яка дрібниця випливає в слона..
А номер телефону в Хелсі дивились?
То все круто, в моєму районі всі працюють в Медкарт24, у сімейника телефон реєстратури, вона дала особистий, але туди дзвонити можливо тільки в часи прийому.
Цікаво а як бути з селами, нехай вимирають? Моя родичка працює в аптеці фармацевтом в невеликому селищі Кіровоградської обл. Їй вже майже 80 років , інтернет в аптеці відсутній. Молодь з міста їздити в селище працювати не буде. Відчуваю, що пошлють вони цю реформу за руським кораблем.
Прийде лікар і випише рецепт ПАПЕРОВИЙ.
Норм хрінь придумали, німесил, единий що в мене збиває температуру з 40 до 38, інше тупо не працює, завжди мав запас до недавнього грипу типу Б, не встиг поповнити запаси, тепер хоч здохни, бо 1 - сіймейному хер дозвонишься, 2 - запис на 2 тижні вперед, чекаю ТГ канали продам без рецепту на 100% дорожче
Може менше було робити профілактику різними препаратами? Чи з якого дива тебе не беруть інші препарати?
По гарячому питанню виписують те направлення по дзвінку, ніяких танців з папірцями. Скоріш за все і тут так буде. Подивимось
То есть, мне нужно будет звонить и убеждать врача, что мне нужен ибупрофен макс прямо сейчас?
А он безрецептурный.
А где список есть, что по рецепту, а что без? О, народная медицина расцветет: подорожник, мать-и-мачеха, чистотел, березовые почки на водке, дубовая кора на водке - да мало ли хороших проверенных рецептов?
уринотерапия ещо
а хотя этих всех терапеутов в 1+1 забрали
твій біль про наслідки безконтрольного прийому антибіотиків зрозумілий і правильний.
тільки ж є і інші ситуації. наприклад приймає людина щодня пожиттєво якісь препарати (тиск, діабет, тіреотропний гормон, іще сотні інших), і для неї таке нововведення створює додаткові труднощі, які нікому не потрібні
Здрастє!! Як то "нікому не потрібні"?! Аби були не потрібні ніхто б не напрягався. А так як напряглись, то мають бути вигодонабувачі дійства. Скажу по секрету Із-за війни суттєво впала відвідуваність медичних закладів. І в першу чергу - платних. Рецепт то просто так не видадуть. Треба консультація лікаря. І не тільки лиш "сімейника". Плюс аптечні мережі мають шанс позбутися старих партій медикаментів, по яким обмежена націнка. Народ розгребе в ажіотажі, і більшу частину потім викине. А так і всплеск продажів, додатковий оборот і нові партії вже можна продавати дорожче. Гроші і так нікому не зайві, а під час війни і поготів.
плюсую як раз дочекалися поки люди поїдять минулорічні запаси серцевих, від тиску, кому там ще що треба й знову нагнали паніку вигрібати все з аптек
наприклад приймає людина щодня пожиттєво якісь препарати (тиск, діабет, тіреотропний гормон, іще сотні інших), і для неї таке нововведення створює додаткові труднощі, які нікому не потрібні
Ми живемо раді дітей чи ради тих, хто найближчий час помре? Я тут читаю і щелепа відпадає. Нікого не цікавить, що чергова є..нута мамаша пічкає антибіотиками дитину при температурі 38, жруть всяку фгню противірусну. Зато всі так переживають за бабусю 85 років, яка не сьогодні, так завтра дуба вріже. Це так соц сеті впливають на мозок?
Це вже в Швеції можна купити в любому маркеті антибіотик?
не можна, ти і сам прекрасно знаєш.
чому ви причепились до мене із своїми антибіотиками? я пишу про препарати щоденного пожиттєвого прийому, для яких, на мою думку, пацієнтам було б доцільно видавати вічний рецепт один раз. власне, це вся думка, яку я спробував (безуспішно?) донести.