Всім привіт. Стикнувся з такою проблемою: є Ланос, який стоїть без акумулятора певний час, потрібно було поставити його на місце, але я не знайшов жодних позначень як визначити де провід на плюс, а де на мінус? Жодних спец інструментів я не маю, щоб якось це перевірити на місці. Ось фото
Одразу задам друге питання: чи достатньо буде Ланосу акумулятора на 50Аг?
Заздалегідь вдячний за поради
Дріт який до кузова іде, то мінус
Всім привіт. Стикнувся з такою проблемою: є Ланос, який стоїть без акумулятора певний час, потрібно було поставити його на місце, але я не знайшов жодних позначень як визначити де провід на плюс, а де на мінус? Жодних спец інструментів я не маю, щоб якось це перевірити на місці. Ось фото
Один провод идет на кузов (-), второй на стартер (+). На твоем фото + должен быть справа (ближе к крылу который). 50 А*ч хватит.
так вони обидва ідуть на стартер - вони в одній гофрі знаходяться, а потім розходяться на 2 окремих
самий дешевий тестер і прозвонити де хто в гофрі і повісити ярлички чи надписати.
так вони обидва ідуть на стартер - вони в одній гофрі знаходяться, а потім розходяться на 2 окремих
А якщо продзвонити?
По науковому можна мультіметром, а по ділетанскі лампочкою та батарейкою!
А якщо продзвонити?
По науковому можна мультіметром, а по ділетанскі лампочкою та батарейкою!
якби я вмів, то зробив би наприклад, якщо у мене є викрутка з лампочкою на кінці, то що з нею треба зробити, щоб зрозуміти де плюс, а де мінус? бо самі по собі ці дроти не під напругою, тобто не можуть нічого показати...
Ваше гугління, до речі, теж показує різні (протилежні) результати. Особливо враховуючи, що власники Ланосів часто люблять колхозити (наприклад, купити акум протилежної полярності клем, а потім доколхожувати дроти, щоб поміняти їх місцями). Товщина клем, як підказали - більш гарантований показник (плюс - ширший на 2 мм).
вот для таких сейчас в инструкциях крупными буквами и пишут - электрлит(омывайку\охлаждайку етс) не пить.... абзац.....чтоб не сказать матом...
З правого боку плюс, з лівого боку мінус.
ваще-та для тех, кто прогуливал школу,размер клемм плюса и минуса немного разнятся... одеть одно на другое - постараться надо
Взяти аналогічне фото акумулятора тільки з підключеною батареєю:
Взяти аналогічне фото акумулятора тільки з підключеною батареєю:
- можна натрапити на зворотну полярність.
плюсова зазвичай трохи більша по діаметру ніж мінусова
А якшо знайти родича\знайомого\дядька на гаражах з тестером і попросить одним щупом на корпус а іншим - на контакти по черзі і так знайти мінус?
ваще-та для тех, кто прогуливал школу,размер клемм плюса и минуса немного разнятся... одеть одно на другое - постараться надо
я не ходил в школу электриков, в обычной про размер клемм на аккумуляторах не учат. Потому и создал тему на профильном форуме, чтоб спросить у знающих людей, так как в гугле фото разнятся, а в реале мне спросить не у кого. Благо, что большинство здесь люди адекватные.