В описі рама алюміній вказана і кермо регульоване.
Алюмінієва рама на велосипеді для підлітка це не самоціль, а лише засіб зменшити вагу велосипеда. У цього велосипеда кермо по висоті не регулюється - це видно на фото. І у нього також є передня перекидка і три зірочки спереду, користі від яких для малого - нуль, а вагу вони мають. Тут з переваг хіба що дискові гальма. Ну і вага - 14 кг, у попереднього взагалі майже 15. Для порівняння - я своєму малому купував у 2017 році отаку модель сторінка але до 2021 року у неї руль по висоті регулювався. То важив він 11,5 кг.
Я не знаю скільки коштують б/в велосипеди і не можу оцінити стан вела по фото. Та і взагалі ніколи не мав справи з б/в велосипедами, то й не підкажу на що треба дивитися. Єдине - у нього також не регулюється по висоті руль.
zumnuj 26.02.2024 14:31 пишет: Кінетік пишуть вага 13,6кг виробник Україна. Келліс 11 кг, виробник Словаччина. Легший я так розумію за рахунок жорсткої вилки.
2,5 кг зайвої ваги це таки вагомий аргумент проти кінетика. Щодо 26 дюймового - за моїм досвідом купівлі вела для малого твоєму буде завеликий і заважкий. На 26 дюймів мій мали з трудом вмощувався коли його зріст сягнув десь 145 см. І 15 кг вел це перебор для малого вагою менше 30 кг. Він його банально не заятгне у квартиру.
gleb71 29.02.2024 13:27 пишет: Посеветуете велик для загородных прогулок? Желательно складной в машину. Я 176см 100кг, 52 года. 20 лет на велике не ездил....
Питання не до мене. Я підліткові вели (16" та 24") малому ретельно обирав, потім мав досвід експлуатації і спілкування із батьками його друзів - "велосипедистів". Потім продав ці вели тут же на сайті. В інших я не дуже орієнтуюся.
на рамах з 24 колесами звичайно стоять жахливі перемикачі передач. їх дорослому перемикати важко. що вже казати про дітей. при можливості брав би на 26 колесах з заниженою рамою. для облегчення можна взяти на жорсткій вилці. тим паче бюджетні вилки тільи для вигляду, функцію свою не виконують нормально. поміряйте десь раму на сина в живих магазинах.
alexa11 29.02.2024 13:32 пишет: на рамах з 24 колесами звичайно стоять жахливі перемикачі передач. їх дорослому перемикати важко. що вже казати про дітей. при можливості брав би на 26 колесах з заниженою рамою. для облегчення можна взяти на жорсткій вилці. тим паче бюджетні вилки тільи для вигляду, функцію свою не виконують нормально. поміряйте десь раму на сина в живих магазинах.
Нормальний у мого малого на GT Stomper Ace 24" був перемикач передач (там тільки задній). Механізм - важелькі а не ота незручна манєтка. Вилка передня амортизаційна також свою функцію виконувала. Щодо 26 коліс і дорослої рами для малого зростом 130 см - він банально до землі ногами не доставатиме, коли буде зупинятися. І до руля буде тягнутися. У підсумку буде регулярно падати. Та і піднімати такий вел йому буде важко. Усьому свій час.
alexa11 29.02.2024 13:32 пишет: на рамах з 24 колесами звичайно стоять жахливі перемикачі передач. їх дорослому перемикати важко. що вже казати про дітей. при можливості брав би на 26 колесах з заниженою рамою. для облегчення можна взяти на жорсткій вилці. тим паче бюджетні вилки тільи для вигляду, функцію свою не виконують нормально. поміряйте десь раму на сина в живих магазинах.
В родині є вел "на 26 колесах з заниженою рамою" для старшої 17р дівчини, вже замалий, купляли ще коли їй було 14р. А також є 20" для молодшої 7р дівчини, цей теж замалий. Але для молодшої 26" ще завеликий - вона невзмозі навіть рушити. Тому для 7-11р дитини лише 24" колеса, найоптимальніша висота/вага, з велом буде легко їй справлятися. Наприклад можна взяти за притомну ціну 10кг+гідравліка: Merida MattsJ.24+
Але, погоджусь, що в жодному разі не треба купувати велосипед на пружинній вилці. Ані дитячий, ані дорослий! Вилка повинна бути або повітряна або ригидна! Крапка.
PS. В ідеалі вилка ригид-карбон щоб ще 300гр зняти та додати кращу амортизацію за вилку ригид-алю. Але це вже якщо дитину любити та закидувати самими дорогими цяцками або дитина робить 50км+ на день на велосипеді .
В родині є вел "на 26 колесах з заниженою рамою" для старшої 17р дівчини, вже замалий, купляли ще коли їй було 14р. А також є 20" для молодшої 7р дівчини, цей теж замалий. Але для молодшої 26" ще завеликий - вона невзмозі навіть рушити. Тому для 7-11р дитини лише 24" колеса, найоптимальніша висота/вага, з велом буде легко їй справлятися. Наприклад можна взяти за притомну ціну 10кг+гідравліка: Merida MattsJ.24+
Але, погоджусь, що в жодному разі не треба купувати велосипед на пружинній вилці. Ані дитячий, ані дорослий! Вилка повинна бути або повітряна або ригидна! Крапка.
PS. В ідеалі вилка ригид-карбон щоб ще 300гр зняти та додати кращу амортизацію за вилку ригид-алю. Але це вже якщо дитину любити та закидувати самими дорогими цяцками або дитина робить 50км+ на день на велосипеді .
В принципі згоден. Але ота Меріда коштує 23 тисячи гривень - якась не дуже притомна ціна для дитячого вела, який буде експлуатуватися 2-4 роки (залежить від швидкості зростання хлопця). І за такої ціни в неї незручний перемикач передач (крутилка замість важельків).
В принципі згоден. Але ота Меріда коштує 23 тисячи гривень - якась не дуже притомна ціна для дитячого вела, який буде експлуатуватися 2-4 роки (залежить від швидкості зростання хлопця). І за такої ціни в неї незручний перемикач передач (крутилка замість важельків).
Ніт. На Мериді все в нормі з цим: манетка Shimano Altus
Shimano Revoshift/Sram Gripshift які ти не любиш (я теж), ставляться лише на бомж-велосипеди
PS щодо ціни: звісно 23К це не маленька сума, але якщо катати, а не зберігати, то ціна норм. Та і фактично, я зрозумів, що я купляю дитячі велосипеди для себе: я їх обслуговую, налаштовую, ремонтую. Дитина лише катає на ньому стільки скільки я спланую на маршруті. Вел повинен витримати мої всі вимоги, а дитина відчувати максимум можливого комфорту.
Та і фактично, я зрозумів, що я купляю дитячі велосипеди для себе: я їх обслуговую, налаштовую, ремонтую. Дитина лише катає на ньому стільки скільки я спланую на маршруті. Вел повинен витримати мої всі вимоги, а дитина відчувати максимум можливого комфорту.
Оце ключова фраза. Далеко не усі батьки мають таке хобі. Багатьом, і мені у т.ч. просто треба щоб у дитини був велосипед " якщо у вас у дитинстві не було велосипеда, а зараз ви катаєте на бентлі, то все одно велосипеда у дитинстві у вас не було". І як на мене то підлітковий велосипед банально не коштує 600 доларів виходячи із його призначення і застосування. 300-350 то є максимум. Щодо перемикача у меріди - згоден - не догледів. Але як на мене то згаданий мною GT Stomper Ace нічим не гірший за цю меріду, з точки зору практичного застосування, і ледь не у півтора рази дешевше.
gleb71 29.02.2024 13:27 пишет: Посеветуете велик для загородных прогулок? Желательно складной в машину. Я 176см 100кг, 52 года. 20 лет на велике не ездил....
https://e-drive.com.ua/post/4261 - раз, максимальнийй опис більшості складників, присутніх в тому числі і в нас на ринку. https://e-drive.com.ua/post/75879 - два, це про Vello, дорого-багато Особисто на складному їздив хіба в дитинстві, але зараз всерйоз теж підшукую собі.