Дорожник сподобався, дякую за наведення) І вартість начебто в межах розумного Але вот на зріст 185 він мабуть замалий буде?
Напевно краще щодо цього з продавцями якимись толковими поспілкуватись. Я поруч з Дорожником хіба стояв, зустрів якось дівчину на ньому в місті і питався про враження. Казала, що задоволена.
gleb71 15.03.2024 00:46 пишет: На рос 176/100кг какой велик надо брать?
главное не дешевый и размер L (19,5)
Взагалі то рами у велів різних виробників маючи однаковий формальний розмір (наприклад 19,5) можуть істотно відрізнятися за фактичними розмірами. Отже краще міряти власною Але у середньому рама 19,5 для зросту 176 буде завеликою. У більшості виробників для такого зросту більше підійде 17,5.
мерять да, но имхо для комфортной езды далеко а не за хлебом, когда рост между размерами я за больший. меньший только для прыжков итп. тут как раз между 17 ил 19 по большинству производителей будет
WarFox 15.03.2024 17:00 пишет: мерять да, но имхо для комфортной езды далеко а не за хлебом, когда рост между размерами я за больший. меньший только для прыжков итп. тут как раз между 17 ил 19 по большинству производителей будет
Ніт. зріст 176 це рівно розмір М(17,5)
Принаймі на Giant (можна сказати що в Україні це еталон)
гугл пишет XS (Ваш рост 140-155 см) (+12) S (Ваш рост 150-165 см) (+19) M (Ваш рост 160-175 см) (+33) L (Ваш рост 170-185 см) XL (Ваш рост 180-195 см) (+19) XXL (Ваш рост от 190 см) (+10) и такое рисует
WarFox 15.03.2024 17:00 пишет: мерять да, но имхо для комфортной езды далеко а не за хлебом, когда рост между размерами я за больший. меньший только для прыжков итп. тут как раз между 17 ил 19 по большинству производителей будет
Є ще кілька нюансів у виборі розміру рами, з якими я стикнувся, маючи зріст 195 см. Виявилося (я про це не знав) що крім висоти у рами ще є і довжина, яка насправді зовсім не однакова у двох рам однієї висоти від різних виробників. Там сантиметрів 7 може бути різниця. Другий момент - для людей мого зросту велосипед має бути лише на 29 колесах, бо у 26 коліс (коли багато років тому купував собі вєл то мтв з іншими колесами на ринку ще не було) за рахунок наприклад 22 рами сідушка буде вище, а руль - як у всіх бо вже не випускають регульовані за висотою передні вилки, от і доводиться колхозити або сидіти нахилившись уперед і вниз. Тому і кажу - лише міряти ще й бажано із досвідченим продавцем консультантом.
Є ще кілька нюансів у виборі розміру рами, з якими я стикнувся, маючи зріст 195 см. Виявилося (я про це не знав) що крім висоти у рами ще є і довжина, яка насправді зовсім не однакова у двох рам однієї висоти від різних виробників. Там сантиметрів 7 може бути різниця.
... Тому і кажу - лише міряти ще й бажано із досвідченим продавцем консультантом.
Первый вел не требует такой подгонки, но потом можно докупить только раму и перебросить все компоненты. Работы на час-полтора.
Обычно человек на первом веле очень быстро привыкает и начинает верить, что его выбор идеален. Достаточно устранить очевидный косяк в виде посадки верхней трубы под тестикулы. Остальное все адаптируется.
Принято мерять расстояние между носиком седла и центром рулевой. Я мерял перпендикуляр от подседела к рулевой (учитывает все углы и изменяемую геометрию седла).
На одной раме 20.5 это было 545мм На другой 19.5 - 600мм На третьей L - 620мм
Идеальной оказалась для меня рама L - 585мм (рост 181)
Разброс огромный, нужно только пробовать. Но потом. Важно начать.
Принято мерять расстояние между носиком седла и центром рулевой.
ХЗ де це прийнято, там в грі ще декілька складників, накшталт ширина керма, висота та винос. Це я не кажу про вторинні, як то дроппер та хід підвіски в дорожчих велоспедах. Врешті важко все це, треба довіряти виробнику)
Прикладывают локоть к седлу. Подушечка указательного ложится на болт рулевой. Плюс минус комфортная длина. Это грубая прикидкам для быстрого подбора вела. У каждого могут быть свои параметры.
А зараз є вели такого формату легші за 15 кг. То 20 років тому можна було знайти мтб з вагою 12,5. Зараз такими легкими хіба що дуже дорогі моделі будуть, а середньобюджетні - усі в районі 15.